OSAMA BIN LADEN MORT: SATISFACȚIA RĂZBUNĂRII SAU ÎNGRIJORAREA CONSECINȚELOR

11 Septembrie, 2001. Îmi aduc aminte de parcă ar fi ziua de ieri. Dimineața, devreme am primit un telefon de la fratele meu să deschid televizorul. Mi-am frecat bine ochii. Nu-mi venea să cred. Ce tragedie! Am urmărit în direct al doilea avion lovind Centrul de Comerț Internațional și prăbușirea celor două turnuri.
Au urmat aproape 10 ani de război, restricții ale libertăților individuale (cum aveam să constat atunci, în doar câteva zile, călătorind spre Austria), deteriorarea puterii economice a Statelor Unite, dezbinarea politică a lumii vestice și adâncirea resentimentelor religioase între creștini și musulmani.
Bineînțeles, ca și credincioși născuți din nou, nu ne (prea) bucurăm de moartea nimănui. Să nu uităm că un suflet este pierdut pentru totdeauna. Ceea ce mă surprinde, este candoarea cu care rețelele de știri americane înțeleg și recunosc ramificațiile complexe ale acestei știri. Osama e mort, deci ce urmează?… Totuși, se resimte o doză de naivitate atunci când unii comentatori și chiar administrația americană spun că Osama nu reprezintă lumea arabă și islamul. Am fost recent în Egipt și în ținutul palestinian și îmi permit să îi contrazic.
Principala teamă a americanilor se leagă de reacția elementelor extremiste ale lumii islamice, care poate degenera într-un anti-americanism dus la paroxism. Mă tem că islamul și moderația se exclud mutual. În timp ce scriu acest articol, se anunță la știri că Departamentul de Stat transmite un avertisment pentru toți cetățenii americani călătorind în străinătate. Știu ei ce știu. Alerta este pe deplin justificată. Al-Qaeda, dacă nu se dezintegrează, se va răzbuna. Nimic nu este mai periculos decât un om rănit și disperat. La ce să ne așteptăm? Să nu uităm că în țările occidentale (inclusiv Statele Unite) există celule teroriste care așteaptă să fie activate.
În Washington DC și în New York, în miez de noapte, mulțimi de oameni au ieșit în stradă pentru a celebra, dar președintele Obama consideră că populația americană trebuie să rămână vigilentă împotriva unor eventuale atacuri teroriste.
Este foarte posibil ca repercursiunile acestei operațiuni militare să fie mai dramatice decât ne imaginăm.
Vom vedea…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

10 răspunsuri to “OSAMA BIN LADEN MORT: SATISFACȚIA RĂZBUNĂRII SAU ÎNGRIJORAREA CONSECINȚELOR”

  1. Acum se va vedea cum vor reactiona Islamicii in special cei care l-au sustinut pe bin Laden cu adevarat. De fapt niciodata nu voi uita acele imagini din Sept 11 si 12 2001, imagini filmate in Gaza si in West Bank cand multimile Palestiniene jubilau ca America a fost lovita de terorismul Islamic.

  2. Ai dreptate Chris. A fost dezgustător. Nici imaginile de tineri deșănțați, celebrând moartea lui Bin Laden aseară, nu m-au imresionat. Sunt, probabil, aceeași tineri care mai deunăzi protestau împotriva războaielor. Dar, de data aceasta au ieșit în stradă, ca să participe la jocul mașinăriilor politice din culise. Parcă văd în următoarele zile procentajul de oameni care îl apreciază pe președinte ridicându-se la… cer.

  3. Intr-adevar stirea este demna de prima pagina, dar, asa cum reiese din material, consecintele cred ca vor fi de jdeori mai importante.Moartea stapinului, bucuria nebunului, spuneau cindva proverbele lumii, cert este ca ramine diferenta de a privi lucrurile: amintitiva ce s-a intimplat cind au aparut niscai desene animate, ori acum, ceva mai reaalist nici ca puteau avea. Ce vor face? Istoria ne arata ca niciodata nu au facut ceva bun, nu au aratat niciodata nimic progresist (macar si in senssul lumesc) si toate acestea cred eu pentru ca doar mila lui Dumnezeu l-a scapat pe Ismael . Mai stiu un proverb tot pe aproape ( sa fiu iertat de Dumnezeu si frati, nu prea da cu biblia dar…se potriveste):pe cel ced nu-l lasi sam moara, nu te va lasa…Deci, in 1982 Osama era ocrotit si instruit de CIA, peste 2 milioane de afgani ori alti islamici erau „salvati” din calea trupelor rusesti, adusi in America si cite si mai cite.Va amintiti cind col Smedov (fost sef trupe ruse in Afganistan) ii scria lui George W B despre decizia de a merge in Afganistan:sa aiva mare grija ca Vietnamul a fost un mic picnic, ori acest colonel spunea aceasta dupa 10 ani de razboi si Rusia avea granita directa cu Afganistan, iar militari rusi nu ESTE prosti.Istorie, cine vrea poate lua aminte, insa cred ca lucrurile stau altfel. Este vremea sa se intimple cite ceva tot mai accelerat, cuvintul ne spune ca „vremile sunt rele” si noi trebuie sa avem grija sa nu uitam sa facem partea noastra, vorba unui cintec crestin:nadejdea mea e Dumnezeu, puterea LUI e mare, si fr.pastor, eu cred ca noi gresim putin cind neglijam puterea lumii, si aceasta este destul de mare, asa se explica faptul ca pe unii dintre noi ne fura, ba mai mult, spuneaa fr.Pustan, daca planul lui Dumnezeu a fost de mii de ani pentru a veni Isus pe pamint, lumii i-au trebuit 6 ore pentru a-L trimite inapoi in cer.Teribil lucru.Nedumerirea mea mai maare este ca ,la priceperea mea, nu gasesc explicit in biblie, care este finalul lui Ismael?Si nu atit care, ci cind?plasarea istorica a finalului.Bunul Dumnezeu sa va intareasca , sa va dea HAR , vremile de cirmuire a turmei s-ar parea ca vin tot mai grele.Fiti binecuvintat.

  4. Nimic nu e intimplator;
    „dar acum” chiar nu este!. 🙂

  5. FR Cristi vad ca ti-e mila de Rasvan caci fara ajutorul tau s-ar duce de ripa blogul lui dar cred ca ar trebui sa-i admnistrezi o lectie de buna purtare caci tare duce lipsa de asa ceva keep doing de good work. A trecut la Domnul tata lui Gabi Bogdan rugativa pt. familia lui

  6. Da Elisa, acum chiar nu este intamplator!La evrei, sarbatoarea Purim a inceput Duminica seara,(1 Mai).
    A fost o profetie care revela un eveniment(Purim Reality) ce se v-a intampla la aceasta sarbatoare.
    Aceasta insemna ca, cineva sau ceva a fost impotriva poporului si legamantului lui Dumnezeu. Si ca atare, v-a fi expus la judecata si nimicire.
    Ce a fost profetit, s-a intamplat aseara, cand Osama Bin Laden a fost omorat.
    Dreptatea a triumfat !
    Israelul este al Domnului.
    Aceasta este ziua de Purim, cu eveniment modern, al zilelor noastre.
    Dumnezeu, se judeca inca, cu vrajmasii poporului Lui, folosind America noastra.
    Multumim Domnului Dumnezeu si,
    God bless Israel and, America.

  7. Am scapat de unul, dar sa nu uitam ca avem de a face cu o religie (dar nicidecum o „religie a pacii”), care de la inceputul ei a dat si continua sa dea nastere elementelor asemanatoare lui Bin Laden. Frate Cristi, aveti dreptate cind spuneti ca „islamul si moderatia se exclud mutual.” Islamul e o problema foarte veche. Tara noastra s-a confruntat cu imperiul otoman inca de pe vremea Evului Mediu, si musulmanii acestia nu urmareau altceva decit sa aduca islamul in Europa, bineinteles ca prin forta. Pe vremea aceea America nu fusese inca descoperita, asa ca atacurile musulmane impotriva Europei nu puteau fi motivate ca s-ar datora „politicii externe a Statelor Unite”. Adevarul despre islam este acesta: Islamul doreste cu orice chip sa domine lumea, si ei nu se vor opri din goana lor nebuna de a instaura legea sharia pe intreg pamintul.

    Personal, nu vad nici o diferenta intre un musulman „moderat” si unul extremist. Amindoi sunt o apa si-un pamint. Cel moderat crede koranul dar nu-l implineste pina la capat, pe cind cel extremist face exact ceea ce scrie in koran, adica: „Sa ucizi pe Crestin si pe Evreu, pentru ca sunt prieteni unii cu altii.” Daca se aprinde „scinteia urii” si in cei asa-zisi „moderati”, e vai de beregata noastra! (Ma ia sughitul numai cind ma gindesc. LOL!!!!) Ce bine ca e Domnul de partea noastra!

    In spatele acestei religii nu e altcineva decit diavolul – sarpele cel vechi. Evenimentele prorocite de Ezechiel sunt gata sa inceapa! Se cere din partea noastra rugaciune, post, umblare zilnica cu Domnul, si sa ne incingem cu armatura Duhului Sfint. FASTEN YOUR SEAT BELT, BROTHERS! DOMNUL VINE!

  8. Ovidiu well said brother

  9. Interesantă metodă de cucerire a lumii au abordat musulmanii. Dacă în secolele trecute nu a putut paşa, după cum spunea Eminescu „în pridvorul de la Roma să dau calului ovăs” au reuşit acum fără sabie şi strategii militare să ajungă la Pris şi Londra. Iar faptul că au fost ajuns la New York şi Washington nu mai trebuie menţionat.
    În societăţile democratice din vest se pare că ştiu să se caţere bine şi repede cerându-şi drepturi sociale dar păstrându-şi convingerile religioase – de! cică e democraţie neică!
    Toate acetea ne spun că sunt experţi în a conduce un războiul cultural înpotriva lumii de înaltă clasă.
    Vă imaginaţi cât de mult facilitează aşa ceva un atac terorist ş.a.m.d.

Lasă un comentariu