ÎN FOND ȘI LA URMA URMEI (2)

ÎN CURÂND, O MARE ALEGERE!

Un lucru sigur despre istorie este că se repetă! Cu alte personaje, în alte timpuri și în alte părți! Asta deoarece istoria este o aplicație continuă a naturii umane. Există trei elemente perpetuate nativ în caracterul omului: mândria, lăcomia și invidia! Aceste trei elemente au trei căi de gratificare: uciderea, imoralitatea și hoția.

Pe această platformă, Eva și Adam au mâncat din pomul oprit, Cain l-a ucis pe Abel, omenirea antediluviană a ajuns la potop, David a păcătuit cu Batșeba… Iuda l-a vândut pe Domnul și… Anticrist va institui un guvern mondial și va încerca să extermine Biserica. Fizic!

În această cursă a însătănirii rasei umane, religia, în toate formele ei, este ba un aliat, ba un obstacol! Când ”colaborează” este tolerată, acceptată, elevată și …ată (moartă, da’ n-am știut ce să fac cu r-ul că îmi încurcă rima)! Când NU ”colaborează” ci INCRIMINEAZĂ este înlăturată brutal!

Acum, aceasta este Istoria într-o coajă de nucă a creștinismului! O istorie care se va mai repeta odată! În curând!

Apocalipsa 17 ne descrie marea prostituată a vremurilor, ”mama curvelor și spurcăciunilor pământului”, ”îmbătată cu sângele sfinților” și care colaborează cu împărații pământului! Singura instituție care a fost o entitate separată de structurile omenești de autoritate și care a colaborat cu ele a fost biserica apostată! În calea acestei ”biserici” și a ibovnicilor ei stă ADEVĂRATA BISERICĂ A DOMNULUI: sfântă, propovăduitoare de adevărul care acuză și martirizată (vezi exemplul lui Ioan Botezătorul)! Adevărata Biserică nu călărește neamuri și structuri omenești! Prezența ei în lume acuză lumea! ”Curva” alege o altă cale: ea acceptă lumea și lumea o acceptă pe ea! Ea se unește cu lumea împotriva sfinților pentru că, la rândul ei, este acuzată de ei!

1 Corinteni 10:6 ”Și aceste lucruri s-au întâmplat ca să ne slujească nouă drept pilde, pentru ca să nu poftim după lucruri rele, cum au poftit ei.”

Răscumpărarea memoriei era necesară pentru că înaintașii noștri nu au învățat din istoria lui Iuda! Greu învățăm din pildele Scripturii! Măcar să învățăm din pildele proaspete ale istoriei noastre!

VÂNZAREA FRAȚILOR ESTE UN PĂCAT CAPITAL!

Ce credeți că urmează? După ce se unesc împotriva sfinților, declanșând cea mai feroce prigoană din istoria omenirii, împărații o urăsc și o distrug pe curvă (Apocalipsa 16, 17), dar de fapt o judecă Dumnezeu (Apocalipsa 19:1-3)! În urmă, strălucește MIREASA (Apocalipsa 19:7, 8)!

SĂ ÎNVĂȚĂM TEMEINIC LECȚIA LOIALITĂȚII FAȚĂ DE DOMNUL!                  LOIALITATE CU ORICE PREȚ!

(va urma)

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri sa “ÎN FOND ȘI LA URMA URMEI (2)”

 1. Predand ,,Istoria crestinismului ” 5 ani la rand , am ajuns la concluziile tale destul de dureroase si de neinteles pt majoritatea ! Pastorii accepta in Adunari frati , profetiti ca vor ajunge pres Romaniei ??? , ce cauta ei la amvoane ? Banii si influientele vorbesc ! Babilonul cel mare e o amestecatura de interese religioase , politice si economice , el se face simtit tot mai mult in Adunari ! Dar sfintii Domnului , alesii Lui pricep mersul vremurilor si se delimiteaza de Babilon , au facut-o uneori cu pretul vietii si o vor mai face pt ca ei vor sa fie Mireasa aleasa a Domnului Isus !

 2. Frate Ionescu, cred ca ii momentul sa incepem ca si crestini o abordare serioasa a lucrurilor care au sa se petreaca in curand.

  Nu cred absolut deloc in „intamplarea” publicarii RM. Nu cred ca ii doar scopul scoaterii la lumina a ceea ce a fost in comunism.

  Cred ca este ceva cu mult mai mult. Cred ca publicarea acestei carti este un semnal puternic de alarma pentru ce urmeaza sa vina. Cred ca Domnul ne atentioneaza intr-un mod foarte clar asupra metodelor care vor fi folosite pentru controlul bisericilor. Discutia nu este despre Y – X sau Z, ci despre cum ii poate prinde Satana pe unii. Domnul ii atentioneaza si pe unii si pe altii. Vegheati ca sa nu cadeti in plasa diavolului. Aveti grija, metodele folosite de comunsti s-ar putea sa fie nimic pe langa ce va folosi diavolul in viitor. Ii o lupta continua intre lumina si intuneric.

  Sa privim dar dincolo de ce ii la suprafata. Mesajul lui Dumnezeu pentru noi este: Aveti grija, ca asa cum ei au cazut puteti cadea si voi. Aveti grija ca asa cum altii au fost tradati si vanduti – puteti fi tradati si vanduti si voi.

  Istoria se repeta pentru ca nu am invatat-o.

  Domnul vine! Maranata!

 3. Multa vreme ,din cele citite si mult predicate am crezut ca va exista o Biserica (fie ea catolica,ortodoxa sau neoprotestanta)dominanta care la un moment dat se va preta la tot ce Biblia sau D-voastre a-ti consemnat cu multa intelepciune mai sus. Incep din ce in ce mai mult sa vad altfel lucrurile;asa cum spuneti curvia nu este o caracteristica femeiasca ci anumite femei sau barbati din rasa umana practica pacatul si se complac in el ,asa vad ca merg lucrurile si cu apostazia,nu crestinii o anumite biserici ci asa zis crestini din toate dominatiunile pamantului; practica pacatul, se complac in el, nu le place marturisirea publica si nu vor fi vrednici sa faca parte din Biserica Adevarata,valabil si la Vladica si la Opinca

 4. Multumiri pentru comentariu stimatul nostru „Felician Bran „!Si intradevar este tragic ca astfel de lucruri se pot scrie despre cei ce se pretind crestini!!Nu este o noutate si pentru fiecare generatie in fiecare padure gasim printre lemne vii si verzi si lemne uscate si putrede!!Este dureros fiinca nu se doreste curatirea padurii si lastarii care doresc sa creasca sa nu fie acoperiti de uscaciuni si de lemnele care au intrat in putrefactie!!!O padure amestecata mereu risca sa devina contaminata si distrusa!!!Lemnele uscate intretin focul si pentru cele verzi si astfel toata padurea ajunge in flacari!!!!Si rezultatul…..?Cel pe care l-ai descris!

 5. Poezie fara titlu
  fiindca-autorii ei,
  nu au vrut ca sa apara
  langa securisti,(…)!

  Ne-am trezit din hibernare
  Si-am strigat cât am putut:
  Sus Cutare! Jos Cutare!
  Ca manati de belzebut.

  Am dorit cu mic,cu mare
  Si-am luptat cum am putut
  S-avem o nouă guvernare,
  Si un nobil inceput.
  (…)
  Pentru a-nabusi schimbarea,
  Multi chiar membri s-au facut,
  Daramand rapid miscarea
  Unui vrednic inceput.

  Totul este ca-nainte,
  Manipularile n-au scazut.
  Se trag sforile, se minte,
  Mai nastrusnic ca-n trecut.

  Zeci de lideri de onoare
  Au luptat cat au putut,
  Sa restabilesca legea
  Si greaseala din trecut.

  Pleac-ai nostri, vin ai nostri!
  E sloganul cunoscut.
  Iarăsi am votat ca (…)
  Si o luam de la inceput.

  • @ Daniela C (pdx)
   Cu scuzele de rigoare, am editat câteva strofe datorită conținutului prea polemic.
   De asemenea, ar mai trebui lucrat la rimă și la ritm.
   Pentru un poem reușit trebuie considerate câteva reguli:
   1. Exprimarea să fie cât de cât poetică
   2. Chiar dacă există o doză de ”caustic”, aceasta trebuie ”încărcată” în fraze mai elegante
   3. Trebuie evitate atacurile pe bază de insulte la persoană (care au de a face cu caracteristici fizice etc.)
   4. Acuzațiile trebuie bine verificate și dovedite!

   Altfel, se înțelege supărarea și frustrarea dvs.
   Vă doresc numai bine!
   GBY

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: