SIMPTOMELE TRECUTULUI (2)

CINE A FĂCUT MĂSURĂTORILE?

Una dintre catastrofele sistemului comunist a fost promovarea pe baza criteriilor subiective ale loialității față de partid, a ”rădăcinilor” pure și nu a capacității profesionale. Așa se face că agitatorii sistemului îi comandau pe specialiști. Și le dădeau indicații. Cum ar fi posibil ca un mecanic auto să conducă o operație deschisă pe cord, sau un tractorist să conducă o universitate… Păi era posibil în comunism. Inclusiv în sfera bisericească, promovările nu mai aveau de a face în primul rând cu valoarea spirituală, intelectuală sau amvonală, nici cu interesul Evangheliei și al bisericilor ci cu relațiile și încadrarea în sistemul de supraveghere al statului.

Astăzi, ne uităm la noi și ne minunăm. Am urât acel sistem! De ce nu ne-om fi scăpat de el? Când rațiunea care justifică poziția este doar că un om a făcut mult bine, sau doar este blând, ori numai că este popular și bagă în seamnă pe toată lumea, e ca și când un om cumsecade face măsurătorile pentru construirea unei clădiri. Dar care nu este constructor.

Așa se face că în multe dintre bisericile noastre muzica este dictată de prietenul, fiul sau nevasta cuiva ”important”, pastorația este pe mâna ”descălecătorului” de țară, și lista poate continua până la ”băiatul de la stație” care nu are alt merit decât că ”altfel nu mai vine la biserică, dacă n-are și el săracu ceva de făcut”. Și-uite-așa ne zbatem strâmbi, mediocri și resemnați. Pentru că inginerul care coordonează construirea unei clădiri, trebuie să fie om de treabă, sincer, dedicat, consacrat și, Doamne dă, pocăit! Da’ trebuie să fie INGINER! Că ăștia știu să facă blocuri!

În cele din urmă s-a ajuns la omul multilateral dezvoltat care știe să facă orice și le știe pe toate! Dacă nu mă credeți, veniți la ”adunările noastre generale”!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “SIMPTOMELE TRECUTULUI (2)”

 1. s-atunci sa ne mai miram de ce unii „pastori”(indiferent de circumscriptia confesionala) o fac de oaie in turma crestina? si se dau „în stambă” online decopertandu-si limitarile pitite dupa titluri academice?

 2. @ artzar
  Excelentă dibuială!
  Asta pentru că unii citesc faptul că viitorul nu mai acceptă simptomele trecutului!
  Știți cum e: n-ai carte n-ai parte!
  Iată de ce, lipsit de oportunitatea de a face școală, am rămas autodidact!
  M-au sfătuit prietenii să merg acum, dar am rezistat tentației. Ce nu sunt deja la vârsta mea, nu mă mai face diploma!
  Dar, mă rog, este și asta o simptomă care se leagă foarte bine de cea din postare: doar am avut de-a face cu Academician Dr. Inginer, savantă de renume mondial! Cea cu polimerii!

 3. Greu de crezut ca astfel de subiect apare in discutie si se doreste sa primeasca comentarii!Provocarea este prea mare pentru comentarii sincere si deschise!Si sincer sa fiu chiar nu cred ca se doreste un comentariu sincer cu un raspuns real!!!Dar oricum corzile sensibile au fost atinse si comentariile vor aparea ,insa prea putin in sistem lucrurile se pot schimba dupa cum unii ar dori !!Pentru a face lumina in intuneric este nevoie de o forta supranaturala fiinca forta paminteasca in facerea luminii artificiale este cum o vedem si cu efectele care apar!!Deci…..noi degeaba dam vina pe sistemul trecut sau prezent!Noi formama sistemul si sistemele sint conduse de personalitati!Si Adam chind a ajuns de a incalcat porunca Creatorului a dorit sa dea vina pe partener si s-a ascuns chind a fost chemat;genesa 2 cu 9 si a dorit sa se justifice in fata Creatorului.Azi nu credem ca se repeta justificarea?Si pentru a ajunge la rezolvarea problemei si indreptarea situatiei ;L-a ce trebuie sa se ajunga?Si de fapt ce trebuie sa se faca?

 4. Diplomele si doctoratele expun partea profesionala si au succesul lor profesional ,dar cugetul moral si etica de crestin este un dar divin!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: