ATENȚIE ”STRĂJERI”!

ADEVĂRUL NE FACE SLOBOZI!

Comentariul pe care l-am trimis ”străjerilor”

23-11-2010 22:16

Stimate frate Iosif Țon și ”străjeri”,
Asocierea dvs. în această mișcare de trezire, a stârnit reacții virulente, lucru pe care cred că îl cunoașteți! Eu mă bucur de orice acțiune care scoate bisericile noastre din tiparele monotoniei. Totuși sunt unele lucruri care trebuie clarificate. Am condamnat MODUL în care ați fost atacați, însă există manifestări ale unor medii carismatice cu care vă asociază detractorii dvs., despre care aș dori să vă cunosc poziția: a. Căderile pe spate și alte experiențe de transă; b. Teoria prosperității și exagerări cu privire la menținerea sănătății și tinereții (ideea că în dreptul oricărei boli este un duh rău); c. Spiritul de elevare a unor relicve prin consacrare simbolică.
De asemenea, doresc să știu dacă între promotorii acestei mișcări sunt cazuri de divorț/recăsătorire sau impostură pastorală.
Email: cristianionescu @elimro.com
Vă mulțumesc.
Cu respect,
Pastor Cristian Ionescu
De ce am trimis acest comentariu? Pentru că era ceea ce trebuia să fac. Am denunțat metodele de discreditare ”picătură cu picătură” a acestei mișcări și a fratelui Iosif Țon. Dar nu am făcut-o din simpatii sau antipatii personale. M-am obișnuit să nu atac sau să apăr în mod gratuit. Fiecare este responsabil de ceea ce face și spune. În aceste zile, după ce fratele Iosif Țon și-a publicat poziția, după ce frații Cruceru și Negruț s-au exprimat fără echivoc, cred că a venit vremea clarificărilor.
1. CARE ESTE POZIȚIA REALĂ A FRAȚILOR BAPTIȘTI CU PRIVIRE LA MANIFESTĂRILE BISERICII PENTICOSTALE? Penticostalii stăruiesc, se roagă în comun, vorbesc în limbi, strigă și plâng! Suntem mai tranșanți decât carismaticii, deoarece noi considerăm botezul cu Duhul Sfânt legat de semnul inițial al vorbirii în limbi și credem că fiecare credincios trebuie să aibă experiența cincizecimii.
2. CARE ESTE DOCTRINA MIȘCĂRII ”STRĂJERILOR”? Comentariul de mai sus cred că este foarte clar în privința informațiilor pe care le cerem.
3. CE ESTE FRATELE IOSIF ȚON? Treaba cu baptist carismatic nu este o categorie. Ce doctrină are un baptist carismatic? Avem catolici carismatici, ”ostași” carismatici și penticostali carismatici. Mie mi se pare un hibrid baptisto-penticostal de genul ”poate fi dar nu neapărat” (mă refer la botezul cu Duhul Sfânt, vorbirea în limbi și darurile spirituale). Așteptăm clarificările fratelui Țon.
De fapt, ce vrem noi este ADEVĂRUL! Fără ascunzișuri, fără ocolișuri!
Ne-am săturat de manipulări!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “ATENȚIE ”STRĂJERI”!”

 1. Foarte corect….ati actionat duhovniceste…

 2. ma bucur pentru modul corect, matur in care puneti problema. cu siguranta atunci cand isi vor prezenta marturisirea de credinta, vor fi vazuti altfel de catre penticostali si chiar de catre baptisti.

  problema e sa nu treaca prea mult timp, pt ca mai apoi vestile bune nu vor circula cu atata usuratate ca vestile rele!

 3. In inchierea subiectului este scris;”De fapt, ce vrem noi este ADEVĂRUL! Fără ascunzișuri, fără ocolișuri!”Persoanele sincere i-l expun asa cum este si domnul Isus Hristos l-a expus la fel si a spus,Ioan 17;”17Sfinţeşte -i prin adevărul Tău: Cuvîntul Tău este adevărul.”Si azi prin CUVINTUL SCRIS IN Sfintele Scripturi se ajunge la ADEVAR si cei ce se abat de la Cuvint cad in extrema relativismului!!!!Si prin felul de traire de prezent si de viitor se poate confirma acest lucru!!!!!!

 4. Foarte intelept a-ti pus aceasta problema,
  sa asteptam si raspunsul fratelui Ton care cred ca va dovedi taria dinsului de caracter puternic si integru.
  Noi ca copii ai lui Dumnezeu trebuie sa fim totdeauna oameni ai ADEVARULUI,
  ca le place la uni sau nu, noi iubim CALEA ADEVARULUI !!!

 5. Stimate Domnule Ionescu,

  douo motive m-au îmbrâncit trimite acest mesaj in ograda (blog), dumneavoastra.
  (…)

  • @ Boborul
   Pentru economie de spațiu (mesajul a fost kilometric) voi sumariza pe scurt ceea ce ați dorit să comunicați și voi răspunde.
   1. M-ați nimerit de vreo două ori predicând la tv și nu ați avut puterea să mă urmăriți.
   2. Lucrarea Duhului Sfânt spuneți că nu este un monopol neoprotestant (dvs. sunteți ortodocs și spuneți că ați avut experiențe personale). Ați deplâns de asemenea cazul unuia tânăr ortodocs care era grozav până s-a pocăit și pe urmă și-a pierdut ”puterea”.

   Răspunsul meu:
   1. Îmi pare rău că v-am dezamăgit. Mai încercați, eu nu întotdeauna predic așa de prost :).
   2. Aveți dreptate. Lucrarea Duhului Sfânt este vastă. Ea lucrează la inima oricărui om care nu-L cunoaște pe Dumnezeu în vederea convertirii. Apoi îl crește și îl maturizează în credință. Apoi îl înzestrează cu daruri în vederea slujirii și a mărturiei. Îl împuternicește să trăiască o viață curată și sfântă. Îl ajută în rugăciune. Este puterea cu care va fi înviat și înălțat la cer. Cât privește Biserica din Corint (”cea mai mustrată” și ”penticostală” 🙂 cum spuneți dvs.), Pavel spune că e bine să fie partide între ei (nu în sensul dezbinării ci al dezbaterii) pentru ca să iasă la iveală ceea ce este curat: adică neînțelegerile și dezbaterile lor să fie negociate în favoarea Adevărului!
   Vă mulțumesc pentru mesaj, pe care am avut ”puterea” să-l citesc în întregime!
   Dumnezeu să vă binecuvânteze!

 6. Mi-as dori sa vina aceste clarificari. Nu de alta, dar ar fi pacat ca fr Ton sa cada in capcane inutile si cine stie…bine ticluite de altii. Pe de altă parte , clarificarile sper sa aducă elementele necesare …care să ne reaseze linistea si sa-i aseze pe adeptii lui Negrut si Cruceru la locul lor. Nu de alta …dar prea fac pe politistii si teologii unici. Ada Doamne lumina necesara pentru ambele parti…pentruca mai presus de orice nu conteaza ai cui suntem…ci daca suntem in Cristos.

  • @ gamaliel
   Este exact motivul demersului meu.
   Sunt încă multe lucruri care trebuie clarificate.
   Mai întâi trebuia corectată procedura:
   1. Ceri lămuriri
   2. Vin lămuririle (sper să vină)
   3. Iei atitudine

 7. Mai este un aspect pe care poate putini il iau in calcul. In anul viitor la nivelul comunitatilor baptiste si a Uniunii Baptiste vor fi alegeri. In 2007 echipa lui Negrut a cam pierdut…trenul si lor nu le prea place sa calatoreasca pe jos…la coada plutonului. Reactia lor vehementa e si o pregatire si o ascutire a sabiilor inainte de anul electiv. Vor sa recucereasca macar ce au pierdut. Altfel nu inteleg de ce nu au iesit cu un comunicat care sa spuna….Strajerii spun asta despre vorbirea in limbi…Biblia spune asta despre vorbirea in limbi ( am dat un exemplu). Poate om trai si om vedea ce ne rezerva viitorul ( care nu-i al nostru ci al Domnului). Urmariti cu atentie fenomenul si s-ar putea ca baietii sa revina cu alte atacuri. E prea multa politica bisericeasca la mijloc si tot mai putina morala si etica crestina.

 8. Felicitari pentru demers. Este exact ceea ce spuneam si eu intr-unul din commenturile mele pe blogul fr. Lascau in legatura cu fr. Ton. – „Apropos. Daca fratele Ton, pentru care am un mare respect si apreciere, a fost respins de ai lui datorita exerientei de la cincizecime si a deschiderii lui fata de lucrarea Duhului Sfant, de ce nu a trecut clar, direct si fara ezitare de partea celor care au gustat aceeasi experienta si care il primesc cu bratele deschise. Sau poate a facut-o si nu stiu eu. Cred insa ca daca dumnealui isi declara clar si irevocabil apartenenta se eliminau o gramada de speculatii si denigrari dureroase. Poate ca dumnealui ne face lumina in privinta asta….” Cu drag, Cleopa.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Noutati Fiti-Oameni » Cazul Iosif Țon – Declarații - 8 decembrie 2010

  […] Cristian Ionescu: Treaba cu baptist carismatic nu este o categorie. Ce doctrină are un baptist carismatic? […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: