MARELE SCANDAL AL ”TEOLOGIEI”

DOMNUL ISUS ȘI DUHUL SFÂNT!

Deja am început să mă amuz! Pe anumite bloguri, frați baptiști proeminenți (față de care am respect, încă), au început să taie firul de păr în paisprezece, luând exprimarea ”străjerilor” la firul ierbii, doar doar i-or putea scoate drept baaliști! Zic ei că MINUNILE nu le facem noi prin Duhul Sfânt, ci Domnul Isus prin noi, și grozav Îl mai poate mânia pe Dumnezeu încurcătura asta!

Măi fraților, potoliți-vă, că deja ați ajuns caraghioși! Da, caraghioși!

Teologia nu a început nici nu se termină cu voi! Vă luați prea în serios! De-aia ați înghețat bisericile de nu mai mișcă nimeni și nimic pe lângă voi! Vreți să-i scoateți pe toți eretici la exprimare? Hai să considerăm:

Matei 10:20 ”… fiindcă nu voi veţi vorbi, ci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi.”

Matei 12:28 ”Dar, dacă Eu scot afară dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci Împărăţia lui Dumnezeu a venit peste voi.”

Luca 4:1 ”Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhul în pustiu…”

Luca 10:21 ”În ceasul acela, Isus S-a bucurat în Duhul Sfânt şi a zis: „Tată, Doamne al cerului şi al pământului, Te laud pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor. Da, Tată, fiindcă aşa ai găsit cu cale Tu.”

Ioan 3:34 ”Căci Acela pe care L-a trimis Dumnezeu vorbeşte cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu-I dă Duhul cu măsură.”

Faptele apostolilor 10:38 ”… cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul; căci Dumnezeu era cu El.”

1 Tesaloniceni 1:5 ”În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt şi cu o mare îndrăzneală. Căci ştiţi că, din dragoste pentru voi, am fost aşa printre voi.”

De când Domnul Isus și Duhul Sfânt sunt geloși unul pe altul?

Și, ca să fie tacâmul complet, hai să-l scoatem și pe măria sa, primul papă 🙂 , pe Petru, ereticul, auzi ce se exprimă dumnealui:

Fapte 3:4-6 ”Petru, ca şi Ioan, s-a uitat ţintă la el şi a zis: „Uită-te la noi!” Şi el se uita la ei cu luare aminte şi aştepta să capete ceva de la ei. Atunci Petru i-a zis: „Argint şi aur n-am; dar ce am, îţi dau: în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te şi umblă!”

A, știu că pe urmă au zis ei că ”prin Numele Domnului Isus și prin credința în El” s-a făcut minunea. Da, bine că n-ați fost voi la Poarta Frumoasă, că erau excomunicați! Sau poate tocmai de aceea – că i-ați corectat voi – și-au revenit după aceea și au schimbat placa. Frații mei, Domnul și Duhul Sfânt nu sunt în competiție Unul cu Altul! Mai aud pe câte unul zicând că, auzi, rugăciunea corectă e către Tatăl, în Numele Domnului și prin Duhul Sfânt, și este o erezie să zici în rugăciune ”Doamne Isuse” sau ”Duhule Sfânt”! Vai, săracul țânțar! Da’ cămila…

Probabil că cel mai înțelept teolog a fost orbul vindecat de Domnul care le-a încurcat fariseilor mărunțișurile:

Ioan 9:24, 25 ”Fariseii au chemat a doua oară pe omul care fusese orb şi i-au zis: „Dă slavă lui Dumnezeu: noi ştim că Omul acesta este un păcătos.” El a răspuns: „Dacă este un păcătos, nu ştiu; eu una ştiu: că eram orb, şi acum văd.”

Știți cât de mare e unitatea între Domnul și Duhul Sfânt? Uite:

Matei 12:31, 32 ”De aceea vă spun: orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.”

Așa că, vă rog opriți-vă, că deja s-ar putea, în prea marea voastră ”grijă” pentru teologie, să vă împotmoliți rău la hulă! Mai ales ăl’ de-i slobod la vorbă!

Da, mă rog, vorbiți că și-așa de ce altceva sunteți în stare! Decât de despicatul firului:

Matei 23:16 ”Vai de voi, povăţuitori orbi, care ziceţi: „Dacă jură cineva pe Templu, nu este nimic; dar dacă jură pe aurul Templului, este legat de jurământul lui.”

Matei 23:23 ”Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute.”

Matei 23:25 ”Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi curăţaţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar înăuntru sunt pline de răpire şi de necumpătare.”

Matei 23:27 ”Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca mormintele văruite, care pe din afară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.”

Matei 23:29 ”Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi zidiţi mormintele prorocilor, împodobiţi gropile celor neprihăniţi…”

Faceți teologie cât vreți! Dar cu dragoste și fără să stingeți Duhul! Și nu mai dați de exemplu pastori și biserici penticostale care, vezi bine, vă urmează exemplul! Nu era frumos să facem o comisie și de baptiști și de penticostali și să stăm de vorbă frumos cu ”străjerii”, să-i mai învățăm, să-i mai sfătuim? Dacă nu ascultau, atunci vorbeam altfel! Însă voi, voi ați salivat după un asemenea moment, ca să vă vărsați cazanele voastre teologice de articole! Cu arminianisme, semipelagianisme, neo-fineisme și… mai știu eu ce isme-neli!

Un lucru bun tot a ieșit din toată tevatura asta: ”străjerii” își vor face o verificare strașnică, pentru că orice mișcare, după o vreme, devine arogantă! Un pic de smerenie nu strică nimănui! Dar asta nu vă face pe voi mai de treabă! Mai bine ați dezgheța bisericile! Că și enoriașii voștri tremură. Tremură de frig!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

30 răspunsuri sa “MARELE SCANDAL AL ”TEOLOGIEI””

 1. Aveţi perfectă dreptate….Am rămas profund „ruşinos” de articolul pastorului Chiu. Atac sub centură şi caracterizat de răfuială….

 2. Frate Cristian, Iosif Ton e Iosif Ton, iar Domnul Isus e Domnul si Mantuitorul meu. Ce stiu sigur e ca Domnul meu nu m-a mintit niciodata. Nu ma puneti sa continui in dreptul altcuiva…

  • Continuati fratilor!
   Numai cã aici e vorba de mult mai mult decât Iosif Ton!
   Asta nu vor sã priceapã unii!
   Nici mãcar strãjerii nu sunt prim planul discutiilor!
   Aici este vorba despre lucrarea Duhului Sfânt azi!
   Celelalte au fost doar diversiuni!
   Aici este un atac virulent si bine orchestrat si camuflat împotriva bisericii apostolice penticostale!
   Pentru aceasta voi lupta pânã la capãt!
   Pentru oameni si miscãri luptã Dumnezeu!

 3. In comentariu fratele de credinta Cristian Ionescu scrie;”Aici este un atac virulent si bine orchestrat si camuflat împotriva bisericii apostolice penticostale!”Atacul este creat de cei care detin pretentii si nu detin puterea Lui!De ce ?Fiinca si pe timpul domnului Isus Hristos atacul a fost la fel si prea putini au ajuns sa inteleaga din partea cui vine atacul si cu ce scop! (…)

 4. Va luptati cu morile de vant; n-are nimeni impotriva bisericii penticostale. Dumneavoastra, din cate vad, vreti sa indreptati lucrurile intr-acolo. Eu v-am raspuns pentru prima oara cand ati sugerat tocmai asa ceva. Va raspund si acum: dumneavoastra vreti sa vedeti ca biserica penticostala e atacata. Vreti conflict intre frati? E dreptul dumneavoastra, insa va inselati amarnic. Exista diferente de doctrina intre penticostali si baptisti? Da, exista. Ne vom sustine propria intelegere a Scripturii ca fiind diferita de cea penticostala in privinta pneumatologiei? Da, o vom face. Insa cu biserica penticostala nimeni n-are nimic si cu siguranta nu vrem s-o atacam in vreun fel. Nu-mi dau seama cum ati reusit sa simtiti acest „atac virulent si bine orchestrat si camuflat împotriva bisericii apostolice penticostale”. Nici pomeneala. Daca vreti sa fie atacata biserica penticostala, v-ati gresit tirul. Trageti degeaba spre baptisti. Imi pare rau ca va straduiti sa legitimati un atac impotriva bisericii penticostale, venit din partea bisericii baptiste. Instigati la dezbinare intre frati pentru care a murit Domnul nostru, iar pentru asa ceva eu nu mai am cuvinte.

  • Vai frate scump, ce puțin cunoașteți istoria!
   Când ați citit despre ”proorocii baaliști” care ”aiurează”, despre ”sânge, sânge, sânge…” și alte batjocuri, nu le-ați mai auzit niciodată în alt context? Eu da, de multe ori! Dacă mișcarea străjerilor era atât de periculoasă, de ce nu s-au ”alarmat” frații până acum când fratele Țon s-a asociat cu ei, hm? Pentru că nu li s-au meritat energiile. Dar acum, lucrarea aceasta a apărut la vedere mai mult ca înainte și devine un pericol! Nu pentru că se duc oamenii la străjeri! Ei vin și pleacă! Ci pentru că introduc oamenii într-o atmosferă absolut inexistentă în bisericile baptiste tradiționale! Și aceștia sunt baptiști că împotriva penticostalilor au avut grijă frățiorii să-și vaccineze turmele! Știți câți pastori baptiști au acces la amvoanele noastre? TOȚI! Știți câți pastori penticostali predică pe la bisericile baptiste? Foarte, foarte puțini! Din bisericile noastre au plecat mii și zeci de mii de dolari către proiectele bisericilor baptiste! Ne-am arătat dragostea cu vârf și îndesat! Acum, chiar dacă i-or fi supărat străjerii cu unele extreme, nu era frumos să ne scutească de expresiile clasice cu care ne afuriseau părinții lor?

   • Reactia este impotriva lui Iosif Ton, care se tine baptist si, din pacate, nu mai este. Am spus-o si-o mai spun. N-avem nimic cu strajerii, dar nu suntem de acord cu ei. Poate ca de unde sunteti acum, de la distanta a catorva mii de kilometri, chestia se vede in roz. De aici, de unde sunt eu, se vede urat de tot.

    • Poate! Însă, poate știți versurile din copilărie cu ”ceata lui Pițigoi, dai într-unul țipă doi, aoleu ce tărăboi”!
     Și, dacă suntem la ale copilăriei, cine-a-nceput, hm? Și de ce? Și de ce așa?

  • A, să nu uit! Plus bătaia de joc cu vindecările! Împinsă la extremă! Stoarsă până la dezgust! Așa, fără nici un pic de rușine…

   • Domnul nu ne cheama la atmosfera, ci la marturisirea si la propovaduirea Cuvantului, iar daca nu suntem de acord in privinta vindecarilor, a vorbirii in limbi si mai stiu eu a ce nu inseamna ca ne strangem de gat sau ne dam in cap cu prima ocazie. Daca baptistii va ataca atat de virulent, de ce nu intoarceti si celalalt obraz? Lasati-i sa-i judece Dumnezeu. Simtiti-va liber sa credeti Evanghelia cum socotiti de cuviinta, dar dati-mi si mie acest drept. Si va rog, in numele Domnului, nu instigati la ura intre frati. Nu dumneavoastra si nu de pe pozitia de pastor si invatator, deoarece aspra e judecata in cazul celor ce dau invatatura.

    • Nu trebuie să fiți de acord cu ele frate!
     Lăsați-le la alții!
     Da’ stați cuminți în colțurile voastre!
     În ce privește cu întorsul obrazului, dacă îi trebuie cuiva, pot să vă dau adresa! Ar fi a doua oară! Prima dată au fost comuniștii!

 5. @shifu:
  „Daca baptistii va ataca atat de virulent, de ce nu intoarceti si celalalt obraz?”

  foarte generos brother,cu obrazul altuia…

 6. Aveti mania persecutatului, din cate imi dau seama. Pentru Magdalena: era un fel de-a spune, nu ma astept sa intoarca penticostalii obrazul pentru ca sa-i palmuiasca baptistii; n-ati inteles nimic din ce am spus. Unii (repet unii) penticostali pur si simplu n-au obraz (valabil si-n cazul unora dintre baptisti, e adevarat). Pastoral Cristian Ionescu instiga la dezbinare intre frati, iar unii vor gasi in asta pricina de poticnire. Ma tem sa zic mai multe, dar spune Scriptura in Marcu 9:42.

  • Mania persecuției? Mai rămâne să spuneți ce spunea un celebru lider: că penticostalii au probleme ”patologice”! Eu instig? Pe cine instig eu? Și la ce?
   MARCU 9:42 ”Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare.”
   Noi facem pe cineva să păcătuiască, sau cei care au declanșat atacurile furibunde la adresa altora? Dvs. nu mai știți să faceți deosebirea între agresor și victimă… pardon, nu mai există victime, că suferă de mania persecuției. Cât privește cu obrazul, dumneavoastră aveți. Nu e foarte subțire, dar aveți!

 7. Coloseni 3:11 -17
  Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici Barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul şi în toţi.

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.

  Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.

  Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.

  Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.

  Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.

  Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.

 8. @ Shifu
  Nu merg la cinematografe. Dar, când eram copil, am mers cu școala, și am văzut un film patriotic, c-așa era regula. Rețin o secvență: Unul l-a prins pe altul pe care avea necaz; a putut că era jandarm. Și-i leagă mâinile la spate. Îl duce într-o pădurice, îl târăște jos din mașină și-l snopește din bătaie. După ce îl căptușește bine, de nu se mai ținea săracu pe picioare, îi dă jos cătușele și zice: ”Hai să ne batem în luptă dreaptă!”
  Fratele meu scump,
  De ce vreți să-mi insultați inteligența (aia puțină pe care nu credeți că o am!) și veniți acum cu texte biblice și cu sfaturi pline de bunătate. Ce credeți că nu v-am văzut printre bloguri cărându-i fratelui Țon și străjerilor lovituri pe îndesate. Acum, după ce v-ați terminat treaba, o dați mișelește la pace și la înțelegere? Pe mine nu mă deranjează insultele, dar ați batjocorit Duhul Sfânt al lui Dumnezeu și pe copiii Domnului care doresc rugăciunea și sfințenia! Așa mai stângaci cum se pricep ei! Nu vă e frică de Dumnezeu? Haita de teologi a încărcat carul cu expresii porcoase, interpretări scârboase, insinuări mizerabile, și acum vă ștergeți la gură? Pe așa oameni Domnul i-a numit farisei fățarnici și morminte văruite!
  Ia uite domnule, tot ei mușcă și tot ei țipă!

  • Care „haită de teologi”?

   De ce nu… „haită de pastori”?

   Oricum, tot nu înțeleg de ce un pastor ca dvs. nu reușește să se abțină, să aibă nițică răbdare și, mai ales, echilibru în exprimare?

   Dacă sîntem așa categorici, exagerați, dezechilibrați în mai toate comentariile, de unde o să mai rezulte adevărata forță a unei formule dure, dar necesare într-un anumit moment?

   La fel ca într-o simfonie, cînd o droaie de instrumente murmură încet, apoi mai tare, ca să culmineze cu o lovitură puternică de tobă sau talger.

   • Da, pricep! Ați făcut psihologie? Nu de alta dar este extrem de suspect tonul dvs. extrem de ”calculat”! Pe site-ul dvs. împingeți lucrurile până la granița afuriseniilor ușoare. Problema este că mă pricep și eu puțin. Vine unul amărât să-și apere cazul și pac! l-ai dat peste cap cu: ”calmează-te!” Cât privește ”haita” este de teologi pentru că dacă urmăriți la modul în care devorează totul cu arme de argumentare teologică, n-au cum să fie altceva!
    Pe de altă parte, nu uitați ce ați spus dvs., citez:

    Marius Cruceru se pare că trăiește în altă lume…
    “Plictisiții” la care se referă nu constituie SINGURA categorie de audiență a lui Iosif Țon. DELOC!
    Se pare că Pătrățosu nu s-a chiorît la poza pe care am pus-o, ÎNCĂ O DATĂ, de la prelegerile lui Iosif Țon la Biserica Baptistă Providența din Oradea timp de 7 zile.
    Pînă și în ziua de luni biserica a fost plină. Pînă și în ziua cînd a plouat biserica a fost plină.
    Pînă și eu am fost cîteva zile să-l ascult… 🙂
    Marius Cruceru începe să ne… “plictisească”. Nu-și face temele și vine în public cu articole FOARTE slabe.
    Va să zică a discutat zilele astea cu studenții? AOLEU! Ce ar fi putut să le spună, cînd pe blogul Pătrățoșeniei sale e așa… “plictiseală”?
    Să nu uităm strategia Pătărțosului: Voi, dragilor, luați pauză – “duminică blogărească”, dar eu scriu articol după articol.
    Ce ipocrit! Și nesimțit de-a binelea!”

    ”Marius Cruceru scrie ALT articol despre Iosif Țon, în care afirmă:
    “Iosif Ţon este un fals profet”
    Atît i-a fost “duminica blogărească” a acestui Hopa-Mitică Pătrățos care ba citește 3 capitole din Bible, ba nu citește (înainte de a scrie o postare), ba e prea ocupat, ba nu e, de vine cu atîtea YouTuburi, în care, de fapt, NU e vorba de Iosif Țon, ci ÎNTOTDEAUNA de alții.
    E în stare să facă o analiză a fenomenului? Nu e.
    E în stare să tacă, atunci, din gură? Nu e.
    E în stare să-și dea seama de responsabilitățile unui decan al unei Facultăți de Teologie? Nu e.
    E în stare să dialogheze cu persoane care nu îi împărtășesc opiniile și mai ales STILUL răutăcios, imatur și ipocrit? Nu e.
    E buricul pămîntului? Nu e.
    Scutește-ne, nene, de prostioare, că le avem, fiecare, pe-ale noastre, nu ne trebuie și pe ale tale.”

    Ei, ce ziceți? Și mai puteam continua.
    Așa că, nu îmi aplicați tratament psihologic că mă prind.
    GBY

  • M-am lamurit… Eu unul n-am fost nici porcos, nici scarbos, nici mizerabil si nici nu ma sterg la gura. Am fost ironic – da i-am luat pe zeflemea pe strajeri – da; am spus ce-am avut de spus despre Ton, am facut-o si pe asta. L-am auzit cu urechile mele spunand si promitand una, iar dupa cateva zile l-am auzit facand alta. Nu va spun cum se cheama asta ca stiti. Dar, un lucru nu l-am facut niciodata: nu am instigat la atacuri impotriva penticostalilor; never ever! Dumneavoastra insa ati spus ca baptistii ataca – si va citez – „biserica apostolica penticostala”. Judecati si dumneavoastra cine instiga. Cheers!

   • Păi dacă ați făcut toate acestea, iar alții au făcut toate celelalte, atunci care e treaba cu pacea, dragostea și îngăduința, și acuzația că suferim de mania persecuției! Nu uitați, și repet, foarte multe dintre manifestările batjocorite sunt manifestări ale bisericilor penticostale. De aceea ne-am simțit atacați.

 9. Pt mine este cat se poate de clar: fratii lideri de la Strajerii ne raspund tuturor in scris in mod impecabil… nu se simte nici o fatarnicie, nici un ascunzis… sunt oamenii lui Dzeu insufletiti de un alt duh ca si Caleb–si de aceea neintelesi de cei mai multi..

 10. Dragă frate Cristi,
  îmi pare rău că a ieşit aşa o mare confuzie, eu am discutat personal cu fr. DC şi dânsul nu a avut nici o secundă în vedere în scrisoarea aceea pe fraţii penticostali; dimpotrivă, dânsul colaborează strâns, după cum ştiţi, cu fraţii penticostali şi îi apreciază foarte mult. Se duce şi predică în bisericile penticostale fără nici o reţinere (inclusiv la Dvs) şi primeşte cu drag păstori penticostali la dânsul. El a fost în România de curând şi a văzut la faţa locului anumite aspecte ale străjerilor şi a auzit mărturii cu lucruri cu care nu cred că nici Dvs. nu aţi fi de acord. Dacă e să înţelegeţi bine aluziile acelea din scrisoarea deschisă, ele trebuiesc privite exclusiv în acest context, al adresării unor manifestări nebiblice din acea mişcare, şi de care se dezic inclusiv anumiţi păstori penticostali din România. Din câte ştiu eu, poziţia fr. DC este că nu neagă nici unul din darurile Duhului Sfânt atâta vreme cât sunt comnforme Scripturii (1 Cor. 12, 13, 14 etc) şi vădite. Dânsul însă a văzut manifestări cu totul nebiblice la străjeri şi-sau la cei cu care se aociază ei (păstorul african Chris O), ca de exemplu când acesta în mod exhibiţionist alege la „întâmplare” doi oameni de pe scenă şi apoi trecând pe lângă ei ca un om beat şi fredonând o şansonetă îi „dărâmă” cu umbra lui; apoi le cere la 5 oameni să-i ridice şi ei nu pot, pentru ca până la urmă să-i ridice el cu un scuipat!!!) Cred că nici Dvs. nu susţineţi că aşa ceva este lucrarea Duhului Sfânt! De aceea, vreau să vă asigur că vă înţeleg reacţia, dar că ea rezlută doar dintr-o neînţelegere regretabilă. Dacă se paote face ceva în această privinţă, eu mă rog Domnului pentru pace, poate că Dumnezeu ne va ajuta să vedem lumina. În privinţa lui IŢ nimeni nu s-a supărat că „trece la penticostali”, fenomenul acesta se întâmplă în mod frecvent, dacă nu prin convertire directă, măcar prin căsătorie, şi nimeni nu se supără. Ce a stârnit furtuna a fost că trecerea lui la străjeri, nu la penticostali, s-a făcut cu declaraţii ale dânsului denigratoare la adresa unor mari lucrări de trezire spirituală făcute în România de fr. liviu Olah şi de aruncarea unei lumini foarte nefavorabile peste cultul baptist. Deci atacul a fost declanşat de IŢ şi nu de altcineva, iar dânsul are o istorie şi o reputaţie destul de îndoielnică, după cum veţi constata după nişte cercetări ale traseului dânsului pe la diversele biserici unde a fost fărăr prea mare greutate.
  Cu dragoste în Isus

  • Dragă Frate Laurențiu,
   Am citit de mai multe ori scrisoarea fratelui DC. Am mai citit-o acum încă odată, pentru că am dorit să răspund obiectiv rândurilor dvs.
   Scrisoarea are patru mari deficiențe:
   1. Este mai degrabă o răbufnire a frustrării decât un semnal de alarmă.
   2. Conține foarte multe acuzații foarte grave dar care țin mai mult de percepția dânsului decât de acte reale. (De fapt nici o acuzație nu a fost temeinic documentată)
   3. Acuză manifestările carismatice la modul focului de mitralieră (adică la grămadă), unele dintre aceste manifestări întâlnindu-le frecvent în bisericile penticostale, dar dânsul nu aduce nici o dezmințire că nu s-ar fi referit și la noi. Nici nu putea.
   4. Are un ton general mai degrabă batjocoritor decât al întristării! În ton cu autorul blogului pe care a fost publicată scrisoarea. Cum este posibil să-și permită acel decan de universitate MC să-mi scrie mie că Demeter mă va vindeca de impotență când am 80 de ani, și va fi în viață să poată face lucrul acesta fiindcă se va autovindeca și întineri pe sine. Fratele DC preia această fumigenă și trece glorios cu ea linia de sosire a scrisorii sale.
   În primul rând toate aceste afirmații sunt niște exagerări crase, care mai degrabă descalifică aceste atacuri decât să le valideze. Frații noștri ar trebui să se roage lui Dumnezeu să le aprindă lor jertfa și pe urmă să-și bată joc de ”proorocii lui Baal”.
   Revenind la jignirile care mi s-au adus personal; nici în glumă și nici la nervi nu avea dreptul să mă abordeze un alt păstor cu vulgaritățile pe care vi le-am ”citat”. Rușine! Ar putea fratele DC să scrie o scrisoare prietenului său și să-i spună că a întrecut măsura?
   Ar trebui dacă a ales să se erijeze în inchizitor al manifestărilor deplasate!
   Am tot respectul față de dvs.
   Dar fratele DC dacă dorește să-mi ofere vreo explicație, știe de unde să mă ia.
   Cu tot respectul și dragostea frățească,
   Cristian Ionescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: