CESAȚIONISMUL ÎMPOTRIVA BIBLIEI ȘI A REALITĂȚII (2)

CESAȚIONISMUL CONTESTĂ REALITATEA!

 • Experiența cincizecimii a atras batjocuri și percepții greșite din partea martorilor prezenți la evenimentul pogorârii Duhului Sfânt peste ucenici. Același lucru se întâmplă astăzi din partea contestatarilor. Iuda v. 10 avertizează cu privire la oameni care ”batjocoresc ce nu cunosc”. Este ultimul resort al ignoranței militante.
 • Sute de milioane de credincioși din toată lumea au avut experiența cincizecimii în ultima sută de ani. Cesaționiștii acceptă prin credință mărturia apostolică a minunilor Domnului Isus dintre care numai câteva au fost menționate pe paginile Evangheliilor și mărturia botezului cu Duhul Sfânt a zecea zi după înălțarea Domnului. Cum pot respinge ca fiind un fals, experiența a milioane de oameni cu privire la această lucrare? Cum pot ignora miile de experiențe de vindecare și alte minuni petrecute doar în sânul comunității evanghelice din România? Ei citează cu sârg 1 Corinteni 12: 29,30 ”Oare toţi sunt apostoli? Toţi sunt proroci? Toţi sunt învăţători? Toţi sunt făcători de minuni? Toţi au darul tămăduirilor? Toţi vorbesc în alte limbi? Toţi tălmăcesc?” Răspunsul nostru este NU! Dar unii sunt apostoli, unii sunt prooroci, unii sunt făcători de minuni, unii au darul tămăduirilor, unii vorbesc în alte limbi și alții tălmăcesc! Cum au reușit să împingă lucrurile la extrema: ”Toți care se numesc apostoli sunt falși, toți care proorocesc mint, toți care făptuiesc minuni sunt magicieni, cei ce au darul tămăduirilor simulează, cei ce vorbesc în alte limbi trăiesc o experiență ”patologică”, iar cei ce tălmăcesc inventează! TOȚI! Acesta este un război declarat realității!
 • Pentru că la un moment dat, cesaționiștii nu pot ignora complet realitatea (se lovesc de noi peste tot), ne tolerează ca pe niște inferiori care se joacă de-a credința: ”Poate că nu sunt neapărat nebuni dar sunt slabi de înger, nu sunt proști dar sunt naivi, nu sunt rătăciți ci doar niște copii care se joacă de-a telefonul fără fir…” Atunci când cei ce cred în manifestarea darurilor spirituale au devenit o entitate separată, dacă nu au avut ce le face (de unde să-i dea afară?) au trebuit să-i recunoască. Când noua mișcare a luat avânt, au trebuit să înghită în sec. Dar atunci când din sânul și de lângă tronul cesaționismului, au răsărit lăstarii carismatici, au urmat represaliile, solicitându-se până și ajutorul… auzi, al ”fraților” penticostali. Nu este aceasta o dovadă crasă de nerealism?
 • O dovadă foarte clară a nerealismului cesaționist a fost subliniată de pastorul Petrică Lascău pe care îl citez: (click pe text pentru articolul complet)”trebuie să spunem că după părerea personală, reformatorii au scos doar acele daruri din listele Noului Testament care puneau în umbră capacităţile intelectuale ale omului. De îndată ce un dar duhovnicesc se putea uşor confunda cu capacităţile sau meritele umane el nu prezenta nici un pericol pentru firea pământească şi putea rămâne în listă. Se poate remarca cu destulă uşurinţă că sunt negate acele daruri în care elementul divin este mai vizibil, pe care firea pământească nu şi-l poate asuma fără riscuri.” Ce fel de realitate este accea care Îl elimină pe Dumnezeu din REALITATEA VIEȚII, păstrându-L doar la nivel INTELECTUAL?
 • Trăim momente istorice! Centrul de greutate se înclină în favoarea ”ploii târzii” a Duhului Sfânt! Că există oameni care nici în ceasul al 12-lea nu pricep realitatea, este trist! Mișcarea străjerilor nu trebuia să apară în mod paralel! Ea trebuia să răsară la inițiativa (sau măcar îmbrățișată și protejată de extreme) tocmai a liderilor care vor acum să o înăbușe! Așa după cum ”Răscumpărarea memoriei” nu trebuia să apară paralel conducătorilor Cultului Penticostal, dacă aceștia ar fi cunoscut momentul istoric în care trebuia să ia inițiativa reconcilierii cu trecutul! Lipsă de realism! Marele moment ratat de mai marii lui Israel atunci când Domnul Isus a intrat în Ierusalim a fost că ”nu au cunoscut vremea cercetării”. S-au întâlnit cu REALITATEA mai târziu! O întâlnire tragică! Este pericolul de a lupta împotriva ADEVĂRULUI!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “CESAȚIONISMUL ÎMPOTRIVA BIBLIEI ȘI A REALITĂȚII (2)”

 1. „Cum pot ignora miile de experiențe de vindecare și alte minuni petrecute doar în sânul comunității evanghelice din România?”

  E simplu, punandu-le toate pe seama diavolului. Ce e mai caraghios la dumnealor e ca dupa ce spun ca toate proorociile si minunile de la penticostali sunt de la diavolul, ii numesc frati pe aceeasi penticostali.
  Curat murdar !

  PS Pe vremea adolescentei mele, penticostalii si baptistii din orasul in care am crescut se respectau ca verisori, nu frati. Se pare ca am mai evoluat inspre bine, dar unele metehne au ramas la locul lor.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Link: străjerii « Trezire Spirituală - 30 noiembrie 2010

  […] la fratele Petru Lascău și Cristian Ionescu (a scris articole despre cesaționism aici și aici dar și despre controversa cu străjerii: aici, aici și […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: