CLARIFICĂRILE LUI IOSIF ȚON: UN MANUAL AL DECENȚEI

LA RĂSCRUCEA ISTORIEI!

În stilul său inconfundabil, pastorul Iosif Țon nu numai că demolează cesaționismul de la temelie și până la ultimul turnuleț, dar își surclasează detractorii la capitolul caracter! Adică exact la nivelul la care s-a declanșat războiul împotriva sa. ”În loc să mă angajez în a da replici, sau în a răspunde celor care s-au grăbit să mă desființeze într-un fel sau altul, voi căuta să-mi clarific poziția de baptist carismatic…”

Fratele Iosif Țon continuă apoi cu o serie de argumente prezentate într-o formă logică dar și de suflet. El își centrează explicațiile pe coordonata DUMNEZEU – PLAN DIVIN – BISERICĂ, demonstrând faptul că dacă oamenii au aceleași nevoi, Biserica are aceeași menire și Domnul Isus este același, fără ca acestea să fi suferit vreo schimbare precizată în mod expres de Scripturi, atunci mandatul rămâne neschimbat. ”Domnul Isus ne înfățișează două împărății în conflict, ni se înfățișează pe Sine ca Cel care a pornit războiul împotriva împărăției lui Satan și pentru aducerea oamenilor în Împărăția lui Dumnezeu, prin predicarea Împărăției Lui, prin vindecări și prin scoateri de demoni, dar vedem apoi că El îi trimite pe toți ucenicii care au făcut școala Lui să se angajeze în aceeași luptă, cu aceleași obiective și cu aceeași putere. Întrebarea crucială pentru noi astăzi este aceasta: Misiunea aceasta dată ucenicilor și autoritatea și puterea date lor s-au limitat la ucenicii din prima generație? Oare ele nu s-au dat și generațiilor de creștini de după apostoli?”

Că nu este doar o teorie, aceasta se clarifică atunci când spune: ”Trebuie să mai semnalăm un fenomen cu totul remarcabil. Cei ce acceptă să vină în mișcarea carismatică, adică să nu mai pună bariere Duhului Sfânt, să nu-L mai limiteze spunându-I ei ce daruri să dea și ce să nu dea, trăiesc o mare descătușare, o mare eliberare și o mare bucurie care se manifestă prin exuberanță, prin ridicarea mâinilor în adorare, și prin alte manifestări care pe cei înțepeniți în răceala clasică îi deranjează.”

În încheiere, Iosif Țon își definește clar poziția de ”carismatic”, dezasociindu-se de manifestări extreme, dar și demascând tactica faliților dumnealui, pe care am detestat-o până acum și noi, cei care am depistat-o din start: discreditare prin asociere! ”Să redefinim situația. A fi carismatic înseamnă a crede că Domnul Isus n-a abandonat războiul împotriva împărăției lui Satan după o primă generație și Duhul Sfânt n-a încetat să-i echipeze pe credincioși cu darurile miraculoase necesare pentru această luptă. În războiul acesta sunt și aberații și exagerări și greșeli de învățătură. Dar acestea nu pot fi atribuite tuturor carismaticilor. Unii fac tocmai lucrul acesta. De îndată ce te declari carismatic, caută în internet și îți atribuie toate aberațiile altor carismatici și toate greșelile lor de doctrină, de învățătură, de mod de viață. Lucrul acesta este o nedreptate și ”nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta!” (1 Corinteni 6:9).”

Singurul lucru unde am încă rezerve este întrebarea cât de departe poți să mergi de învățătura și doctrinele declarate ale unei confesiuni, continuînd să faci parte din ea? Cât de mult au reușit frații baptiști să conviețuiască în mijlocul Bisericii Ortodoxe, odată ce s-au rupt de tradiții și obiceiuri? Cât de mult au reușit penticostalii să reziste în mijlocul bisericilor baptiste odată ce au îmbrățișat botezul cu Duhul Sfânt și darurile spirituale? Cât de mult poți să fii penticostal fără să mai fii penticostal?

Întrebări retorice? Probabil. Însă, este clar faptul că liderii baptiști sunt la o răscruce de drumuri: vor îmbrățișa mișcarea de trezire și se vor lăsa regenerați de ea, regenerând în același timp bisericile? Sau o vor ataca și exclude din sânul Cultului Baptist? Ar fi păcat. Ca și credincios penticostal care am respectat noțiunea de Cult într-o formă generică, dar nu am considerat-o niciodată ca fiind ”stăpânul” bisericii locale, aș fi fericit să pot avea părtășie cu frații mei care cred la fel cu noi, indiferent de eticheta pe care le-o vor pune alții, sau și-o vor pune ei înșiși!

Atenție tuturor! Acum se scrie istoria!

Pentru articolul complet pe pagina străjerilor, accesați legătura  http://www.strajeri.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=102:iosif-ton-clarificari&catid=40:rezumat&Itemid=64

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “CLARIFICĂRILE LUI IOSIF ȚON: UN MANUAL AL DECENȚEI”

 1. Brother Iosif Ton! Va fac o invitatie La Melbourne!.

  Aveti aici, “Down Under” multe rudenii, multi frati, multi admiratori, multi sustinatori si cred ca v-ar face bine o iesire. Perioada sarbatorilor poate ar fi cea mai potrivita pentru ca la noi majoritatea sunt liberi si o evanghelizare cu toate bisericile ar fi de mare folos. In Melbourne aveti si un fost coleg care a facut demult pasul care l-ati facut dvs. Belciu Busuioc este un pastor de exceptie care a stiut sa demonteze/inlature gardurile instalate de comu’secu intre bisericile Baptiste si Penticostale. Acest om adevarat are tot respectul si admiratia mea.

  Fac un apel si la fratele Petrica Lascau si Cristian Ionescu sa va insoteasca in aceasta vizita. Ganditi-va la impactul lucrarii impreuna!. Ar fi minunat.

  Eu ma rog ca Dumnezeu sa va deschida inima si drumul spre noi. Impactul vizitei ar deschide usa “Uniunii Bisericilor BaptistoPenticostale Romane”.

  Trebuie infiintat termenul “crestin baptist penticostal”. Daca va ganditi bine, Dumnezeu poate deschide usa eliberarii bisericilor din ghiara serviciilor care-o sufoca. Faceti pasii necesari prin credinta si lasati-va la indemana lui Dumnezeu pentru ca El poate face mari minuni.

  Doamne ajuta-ne,
  Strajerul Pettrusu

 2. 1. De ce a nu te angaja în replici este semn de caracter?

  2. Clarificările lui iosif Țon nu sînt… replici?

  • 1. Nu este doar vorba de replici. Este vorba despre ce fel de replici…
   Să nu uităm, la titlurile de genul: ”Dezamăgire, numele tău este Iosif Țon”, ”Iosif Țon se alătură proorocilor lui Baal”, etc., fratele Țon putea începe ”clarificările” sale cu un binemeritat ”să vă fie rușine!”
   Nu a făcut-o ci doar s-a apărat, răspunzând conținutului ideologic și nu scandalos al atacurilor împotriva persoanei sale. Asta mie mi se pare CLASĂ!
   2. Același lucru: angajându-se într-o expunere decentă și detașată de ”săgețile arzătoare” trimise împotriva sa, fratele Țon a readus discuția la nivel de conversație și mai puțin schimb de replici.

   • Proverbe 26:4, Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu semeni şi tu cu el, Deci asta este raspunsul Scriptural Pt Cei ce se astepta ca Fratele Iosif sa le raspunda in felul cum vor ei.

 3. UNITATEA FRATIETATII NOASTRE este arma cea mai PUTERNICA si eficace,sSINGURA ARMA aducatoare de VICTORIE impotriva deavolului si a uneltirilor lui !.
  Am fost instintat de UN INGER DE LUMINA ca aceasta UNITATE PENTRU CARE AM FOST CHEMATI DIN TOATE COLTURILE LUMII, UNITATE fondata din PURA DRAGOSTE CE IZVORASTE SI FUZIONEAZA LA INFINIT DIN DRAGOSTEA MANTUITORULUI NOSTRU,va inalta si ridica MISCAREA STRAJERILOR ,SUS PE STANCA BIRUINTEI CASTIGATA DE ISUS DOMNUL NOSTRU, PE CRUCEA DIN GOLGOTA !. .Pe curand la Melbourne !.

  p.s. Acolo la voi „Down Under” ,este asigurat profetic ,pentru grele incercari ce se apropie, SUFICIENT spatiu vital tutror STRAJERILOR de pe Mapamond !

  • Noua Ordine Crestina! Imi lipsesti, esti parte integranta din ceea ce simt, traesc si sustin.

   Strajerul vede cum Dumnezeu misca muntii necredintei si lasa Roua Hermonului peste pamantul inimilor insetate. Buruienile fac greva cautand sa-i spuna diversiunii sursa si adevar. Incet dar sigur Dumnezeu isi face lucrarea. Fecioarele intelepte isi strang ulei in candele si rezerve in vase. Pentru cele care dorm mai trebuie sa lucram noi, de aceea o Noua Ordine Crestina este necesara si vitala pentru vremea sfarsitului care-o traim.

   Doamne trezeste-ti poporul,
   Strajerul Pettrusu

 4. Strajerul Pettrusu !Te salut frateste din mijlocul preeriei impadurite a statului Indiana, unde locuiesc !.Imi petrec cel mai mult timp alaturi de prietenii mei sinceri amish in zona Nappanee .i Iti cer sa te rogi pentru fratii mei amish si pentru familia indurerata a celui ce a fost tatal a doisprazece copliasi ,ramasi acum orfani. Cu ajutorul lui Google vei gasi in”Obituaries” ,Goshen News, pe Earl R. Miller,bun si sincer prieten al meu , fieraer si potcovar de profesie, mort pe 1 november .a.c.intr-un accident .In urma mortii lui au ramas orfani doisprazece copliasi. Luca ,cel mai mic, are doar un an. La vanatoarea din anul acesta ,am vanat un cerb de 240 lb. ,cu douasprazece coarnepe care l-am dus familiei indurerate. .In luna septembrie am avut un vis prin care un cerb cu douasprazece coarne a ingenunchat in fata unei femei ce-si tinea fata acoperita cu palmele ei albe ,si plangea amarnic. In clipa in care am rapus cerbul si i-am numarat cornele ,mi-am reamintit visul si am facut legatura cu lacrimile fierbinti ale VIOLEI. Acum sase zile ,l-am adus cu mine la o noua vanatoare pe Ruben ,al treilea baiat al familiei ,in varsta de 17 ani, cel ce a fost prezent la accidentul mortal al tatalui.In zori, la plecare in padure ,ne-am rugat lui Isus sa ne binecuvanteze vanatoarea ,sa ducem carne familiei lui. Am pornit plini de credinta ca vom izbandi. In aceea dimineata Ruben singur a impuscat inca trei caprioare. Iti trimit o imbratisare virtuala ,dar plina de caldura sfanta ,plina de dragostea curata ce simt ca ne uneste !.
  Inima mea tresalta de bucurie ,cunscand si afland ca am gasit in tine ,la o asa departare,un frate de credinta ,plin de hotarare si curaj,ce a dobandit in ISUS HRISTOS -MANTUITORUL NOSTRU,un cuget curat !;ce poseda dorinta arzatoare sa lupte ineinfricat , asumandu-si orisice riscuri,pentru LUMINA,pentru ADEVAR !. SA RIDICAM STINDARDUL CREDINTEI si A UNITATII NOASTRE CAT MAI LA VEDERE ,CAT MAI SUS ,PENTRU ZIDIREA SI INTARIREA CELOR CE NI SE VOR ALATURA !. Trebue sa ne organizam plini de intelepciune , sa pretuim aceste timpuri inaintate ,dar pline de binecuvantare !. Voi reveni cu detalii !.
  Cu fierbinte dragoste crestina, NOC

 5. NOC, Simt durerea ta si a familiei indurerate si ma rog ca Dumnezeu sa le mangaie inima si sa complecteze lipsa tatalui drag plecat la cele vesnice.

  Te rog scrie-mi in private, (pettrusu@gmail.com) poate-mi faci o vizita sau poate mi se deschide mie drumul spre voi. As avea multe de impartasit cu strajerii de pe ziduri.

  Fratii Cristian Ionescu si Petrica Lascau, la fel ca tine sunt pentru mine un dar minunat din partea lui Dumnezeu. Cand ne uneste dragostea lui Christos nimeni si nimic nu ne poate diviza/despartii.

  Cat m-am rugat si strigat la Dumnezeu ca Ilie, Doamne chiar nu mai ai pe nimeni care sa vada ceea ce imi arati mie si sa le pese de criza spiritiuala si coruptia care s-au instalat in Sfanta Sfintelor. Uite ca Dumnezeu mai are multi si mult mai bine pregatiti si slefuiti ca mine. Dumnezeu i-a scos la lupta la momentul potrivit.

  Lucrarea mea a fost sa trag semnale repetate de alarma (sa latru ca un caine ciobanesc in jurul turmelor) ca sa se trezeasca pastorii. Cam greu!, dar uite ca se trezesc tot mai multi pentru ca se apropie zorii diminetii si lumina va dezvaluii lupii din sutane care au inconjurat turmele crestine. Vai de ei pentru ca-i asteapta chinul vesnic daca nu re recunosc si marturisesc turmelor care le-au (,,,,,).

  Ma bucur mult pentru ca vad victoria care o pregateste Dumnezeu pentru toti cei care asculta de vocea si chemarea Lui. Pe Doru l-as ajuta/vizita!. Simt ca este incoltit de cartitele celui rau pe care le-a expus in dezvaluirea lui. Trebuie sa-l sustinem si sa stam aproape de el, pentru ca cel rau vrea sa-i faca rau, dar Dumnezeu are ultimul cuvant si ceea ce va ingaduii va fi spre binele lui nicidecum spre daramarea lui. Doru are calitatile unui strajer adevarat, haide-ti alaturi de el sa-l sustinem si ajutam pentru a spulbera planurile vrasmase care se pun la cale in culise.

  Inchei cu o dedicatie pentru familia indoliata!

 6. Dragul meu frate,
  Zic mai intai ca voia Tatalui ,al Fiului lui-Isus Hristos si puterea Duhului Sfant sa insoteasca si sa calauzeasca gandirea noastra,SA SUPRAVEGHIEZE ravna noastra si planurile noastre !. Sa folosim IN INTREGIME intelepciunea ce Mantuitorul ne-a asigurat-o prin PUTEREA DUHULUI SFANT- MANGAETORUL NOSTRU !. Consider ca fiecare pas pe care il facem deocamdata ,sa fie iesit de sub obroc in lumina cu care am fost luminati de EL !. Cu permisiunea fratelui nostru Cristian, doresc ca dialogul nostru sa fie aici la vedere si la lumina ,nu in private. Daca fratietatea nostra este implinirea unei profetii, ea va dainui, va creste si va deveni invincibila , de nezdruncinat !. Acesta este indemnul meu pentru tine ,plin de speranta ca facem voia Tatalui Nostru si am fost pastrati DE EL pana acum ,in aceste ceasuri tarzii, sub calauzirea DUHULUI SFANT !. AVEM MISIUNEA sa aprindem DIN NOU in pieptul si in inimile iubitoare DE ADEVAR , mii de mucuri ce abea mai fumega ! . …SI cel ce cere INSISTENT SI ARZATOR , VA VEDEA ZAGAZURILE CERULUI DESCHISE !

 7. Andrei Tanasov, ai scris:

  „Proverbe 26:4, Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu semeni şi tu cu el, Deci asta este raspunsul Scriptural Pt Cei ce se astepta ca Fratele Iosif sa le raspunda in felul cum vor ei.”

  FOARTE NEINSPIRAT CITAT.

  1. Pentru că după Proverbe 26:4 urmează Proverbe 26:5. Răspunde însă nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înțelept.

  2. Comentariul tău e neinspirat deoarece induce ideea că oponenții lui Iosif Țon ar fi… nebuni.

  3. Ești neinspirat pentru că cei de la mijloc, ca mine, vor migra cu simpatia spre dreapta sau stînga, în funcție de cum ni se bagă sub nas citate „neinspirate”, aduse AGRESI|V-IDEOLOGIC în favoarea unei părți, respectiv în defavoarea ceilalte părți.

  Crezi că îl aperi pe Iosif Țon așa, cu Proverbe 26:4 fără Proverbe 26:5?

  De aceea avem Scripturile, să ne duelăm cu ele, în funcție de cum ne-am înregimentat, unul la Apolo, altul la Chifa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: