MANIFESTĂRILE TREZIRII

”Aleluia! Aleluia! Aleluia!…”

Aveam 20 ani. Tocmai terminasem armata. Fusesem de vreo două ori la ”stăruințe” și nu eram prea entuziasmat! Ce-i aia să strigi cât te ține gura ”Aleluia!…”, ”Botează!…”, ”Sângele Domnului!…” Într-o împrejurare, am fost chiar deranjat de strigătele celor care stăruiau. Am spus părinților mei că eu nu voi face niciodată așa ceva: ”N-am să strig ”Aleluia!” Pe mine să mă boteze Domnul fără ”Aleluia!”

Era o seară de iarnă. În casa părintească. Doar eu cu părinții mei și încă un frate. Ceva îmi spunea că trebuie să mă rog în seara aceea ca Domnul să mă boteze cu Duhul Sfânt. Nu îmi explic de ce tocmai în seara aceea am avut dorința mai mult ca oricând! Ne-am hotărât să ne rugăm. Au trecut vreo două ore de rugăciune fierbinte, timp în care m-am străduit să-i explic Domnului:

– cât de mult cred în lucrarea Duhului Sfânt!

– cât de mult am nevoie de puterea Duhului Sfânt!

– cât de curat doresc să fiu pentru a avea vrednicia de a fi umplut cu Duhul Sfânt!

– de la început și din nou de câteva ori…

La un moment dat, obosiți și neîncrezători, ceilalți s-au așezat pe canapea, așteptând să mă opresc și eu. Nu m-am oprit. Ceva îmi dădea ghes să continui.

Încă eram hotărât că nu voi striga ”Aleluia!” Eram așa de determinat încât aveam grijă să ocolesc cuvântul în rugăciunea mea.

Dintr-o dată, am simțit o putere deosebită care mi-a umplut ca o căldură tot trupul. Era parcă aveam nevoie de mai mult aer. Am strigat: ”Doamne! Nu mă ridic de pe genunchi până nu mă botezi!” În momentul următor, ca două brațe puternice, invizibile, m-au ridicat în picioare! M-am auzit strigând ”Aleluia! Aleluia! Aleluia! Aleluia!” de cel puțin zece ori, după care dintr-o dată, am primit vorbirea în limbi, curată și clară, care mă însoțește și azi! Slavă Domnului!

De atunci am fost martor la sute de botezuri cu Duhul Sfânt. Unii primesc mai greu, alții mai ușor. Unii cu ”Aleluia!” alții în timp ce se roagă în șoaptă! Mare mi-a fost mirarea când într-o noapte, m-a trezit din somn un glas care vorbea! Când m-am dezmeticit, mi-am dat seama că soția mea vorbea în limbi! Am urmărit-o câteva minute, după care dintr-o dată s-a trezit și, văzându-mă îndreptat spre ea, mi-a spus: ”Am visat că vorbeam în limbi!” I-am spus: ”Chiar ai vorbit în limbi! Te aud de câteva minute!” După o vreme, Domnul ne-a binecuvântat cu experiențe minunate și supranaturale, prin visuri profetice cu privire la zilele din urmă, dar acestea sunt altceva pentru altădată.

Sunt născut în credința penticostală! Sunt păstor de 23 de ani. Nu sunt cunoscut ca un om la care ”tot ce zboară se mănâncă!” Am mustrat și interzis multe porniri firești ale unor oameni care își ziceau ”ai Domnului” dar nu vorbeau de la El. Mi-am însușit cunoștințe biblice temeinice, deși nu am fost la vreun Institut Biblic. Nu că n-am vrut. Nu s-a putut.

Biserica Elim din Chicago a fost binecuvântată de Domnul cu un val de trezire încă din anul 2008 când zeci de frați și surori, mai ales tineri, au primit botezul cu Duhul Sfânt. Opt dintre cele zece fete cu care ne-a binecuvântat Domnul au fost botezate cu Duhul Sfânt și experiența vorbirii în limbi! În prezent, Biserica stă în rugăciune înflăcărată zeci de minute în șir, iar Domnul ne vorbește prin Duhul Său în vederea întăririi și îndreptării noastre!

Un lucru pe care l-am învățat în tot acest timp: ”Dumnezeu Duhul Sfânt nu se încadrează în șabloanele noastre omenești și nu lucrează după cum îi permitem sau poruncim noi!” Credeți-mă! Am învățat acest lucru primind binecuvântarea cerească exact așa cum am zis că nu o voi primi, și cum am depus toate eforturile mele umane să nu o primesc!

E adevărat, uneori nu este confortabil pentru firea pământească! Ne epuizează fizic și ne strică ”programele” noastre! Ca în ultima Duminică, atunci când nu am plecat de la biserică decât pe la 8:45 pm. Dar ce minunat a fost! Slavă Domnului!

Astăzi, avem predicatori care ne învață fără câte putem trăi și merge în cer! Ce fel de atitudine este aceasta!

Lăsați Duhul Sfânt să lucreze! Și nu-I mai batjocoriți lucrarea! Nici nu o opriți, dar nici nu o imitați! Lăsați-o să vină curată de la El! Vă implor în Numele Domnului Isus!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “MANIFESTĂRILE TREZIRII”

  1. Ma bucura marturia dvs frate Cristian Ionescu!.

    In urma cu cateva luni nu vedeam iesirea din criza spirituala, dar acum nu mai incape indoiala ca ne indreptam spre cea mai mare trezire sprirituala a zilelor nostre. Cei treji aud pasii si glasul „Marelui nostru Pastor ISUS Christos, care a dat si lansat semnalul trezirii.

    Dedic o melodie care sa motiveze pe cei care vor trezire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: