CESAȚIONISM: ATENȚIE LA ANATEMA

ANATEMA: blestemul excluderii din Biserica Domnului Isus!

Apostolul Pavel folosește acest cuvânt în trei contexte: primul, își declară dragostea sa pentru poporul său Israel, până acolo încât APROAPE (dar nu chiar!) să dorească pentru sine anatema, dacă în schimb ar obține mântuirea lor (Romani 9:3); al doilea, atrage atenția asupra pericolului ca cineva să nu Îl recunoască pe Isus ca Domn, să-L disprețuiască sau să nu Îl iubească (1 Corinteni 12:3, 16:22 – atenție la relația personală cu Domnul Isus, fundamentul aparteneței în Biserica Sa); al treilea context se referă la a propovădui o altă Evanghelie decât cea inițială:

Galateni 1:6-9 ”Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă Evanghelie. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. Dar, chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema! Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!”

Bineînțeles, contextul imediat al acestei afirmații are de a face cu pericolul iudaizării! Dar principiul este transcendent.

 1. SURSA Evangheliei este de ordin Divin (Galateni 1:11, 12, 2:2)
 2. STANDARDUL Evangheliei este fundamentul judecății Divine (Romani 2:16, Filipeni 1:27)
 3. SUBSTANȚA Evangheliei este eternă pentru că este Divină (Apocalipsa 14:6)

Pavel ne prezintă trei mari pericole cu privire la Evanghelie:

 1. Când Evanghelia este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării (2 Corinteni 4:3)
 2. Când credincioșii nu păstrează în trăirea lor Evanghelia (1 Corinteni 15:1)
 3. Când cineva vine cu o altă Evanghelie (textul afișat din Galateni 1)

Evanghelia propovăduită de Pavel este PUTEREA LUI DUMNEZEU: Romani 1:16 ”Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu…”

 1. Putere mântuitoare (Romani 1:16)
 2. Putere transformatoare (Romani 1:17)
 3. Putere însoțitoare:

Luca 4:16-19 ”(Isus) a venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi, după obiceiul Său, în ziua Sabatului a intrat în sinagogă. S-a sculat să citească, şi I s-a dat cartea prorocului Isaia. Când a deschis-o, a dat peste locul unde era scris: „Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, şi orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsaţi şi să vestesc anul de îndurare al Domnului.”

Romani 15:17-19 ”Eu, dar, mă pot lăuda în Isus Hristos, în slujirea lui Dumnezeu. Căci n-aş îndrăzni să pomenesc niciun lucru pe care să nu-l fi făcut Hristos prin mine, ca să aducă Neamurile la ascultarea de El: fie prin cuvântul meu, fie prin faptele mele, fie prin puterea semnelor şi a minunilor, fie prin puterea Duhului Sfânt. Aşa că, de la Ierusalim şi ţările dimprejur până la Iliric, am răspândit cu prisosinţă Evanghelia lui Hristos.”

1 Tesaloniceni 1:5 ”În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt şi cu o mare îndrăzneală.”

Efeseni 1:13, 14 ”Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit şi care este o arvună a moştenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.”

Marcu 16:15-20 ”Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit. Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.” Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut la dreapta lui Dumnezeu. Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei şi întărea Cuvântul prin semnele care-l însoţeau. Amin.)”

DACĂ:

 1. ACEASTA ESTE EVANGHELIA DOMNULUI ISUS
 2. NU AVEM VOIE SĂ PRIMIM O ALTĂ EVANGHELIE, PENTRU CĂ CEA DE LA ÎNCEPUT NU SE SCHIMBĂ
 3. PAVEL AVERTIZEAZĂ CU ”ANATEMA” PE CEI CE VIN CU O ALTĂ EVANGHELIE

ATUNCI:

 1. ORI CESAȚIONISMUL ESTE EVANGHELIA INIȚIALĂ (?)
 2. ORI CESAȚIONISMUL ESTE O ALTĂ EVANGHELIE (!)

ȘI DE ACEEA:

 • CESAȚIONIȘTII SUNT ANATEMA (!?)

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

27 răspunsuri sa “CESAȚIONISM: ATENȚIE LA ANATEMA”

 1. Teoria cesationista limiteaza manifestarea libera a Duhului Sfant in cadrul adunarilor, care au imbratisat o astfel de teorie. Rezultatul, biserici lipsite de elementul supranatural, in care totul este rezultatul eforturilor omenesti de a crea un program religios cat mai atractiv. Duhul Sfant nu poate fi limitat de nimeni si nimic, in afara de necredinta noastra in manifestarea darurilor si lucrarii Duhului Sfant. O biserica ce evita sa acorde o doctrina biblica corecta despre lucrarea Duhului Sfant, membrilor ei, nu face decat sa-i priveze pe acestia de marile binecuvantari spirituale pe care le pot primi atunci cand vor avea propriile experiente cu Duhul lui Dumnezeu. Nu voi prezenta acum un studiu biblic pe acest subiect, dar am inteles un adevar simplu. Evanghelia propovaduita de Domnul Isus, cat si de apostoli, si de alti crestini de-a lungul istoriei, a fost insotita de semne si minuni, cu scop de a intari ( a confirma) Evanghelia, ca fiind adevarata, de origine divina. ( Marcu 16:20). Atata timp cat Evanghelia se mai propovaduieste, ea va fi intarita de semne si minuni.
  Atunci cand cei doisprezece sunt trimisi sa propovaduiasca vestea buna ( Matei 10), cat si in cazul celor saptezeci de ucenici ( Luca 10) porunca lui Isus a fost clara,
  – propovaduiti
  – vindecati pe bolnavi
  – inviati pe morti
  – scoateti afara dracii
  Oare Isus are astazi pentru ucenicii lui o alta porunca ? Ma indoiesc !

  Mult har , fr. Cristian !

  Paul Cimpeanu
  Dej, Romania

 2. @fr.ionescu
  Domnul sa te binecuvinteze,pentru CONCRETIZAREA
  subiectului -pus in discutie,- prin SUPORT BIBLIC- care este Cuvintul lui Dumnezeu;
  -„SABIA DUHULUI SFINT.(Ef.6:)”
  -„..VIU SI LUCRATOR,MAI TAIETOR DECIT ORICE SABIE CU DOUA TAISURI,PATRUNDE PINA ACOLO,CA DESPARTE SUFLETUL SI DUHUL,INCHEIETURILE SI MADUVA,JUDECA SIMTIRILE SI GINDURILE INIMI.(Ev.4;12)

  Domnul Isus LA INVINS pe Satana prin Cuvintul lui Dumnezeu.

  TREBUIE trecut la PUNEREA IN PRACTICA a Cuvintului lui Dumnezeu, prin PUTEREA DUHULUI SFINT deoarece….
  DACA analizam citi BITS sau „consumat” pina acum NUMAI IN TEORIE -sa ajuns la TOT FELUL de „comentarii aberante” -folosindu-se un vocabular”suburban” …dar in acelasi timp SAU UMFLAT (financiar) CONTURILE celor ce „gestioneaza” massmedia.

 3. @fr.Ionescu,
  REDAU mai jos Raspunsul meu ,dat UNUI CESATIONIST CONVINS

  @ Shifu,
  Din cele prezentate de tine,am inteles ca TU CREZI CA DUHUL SFINT =DUMNEZEU DUHUL SFINT= O PERSOANA.
  ASA CRED SI EU. pina aici SINTEM AMANDOI (si altii) de ACORD si NU avem probleme
  .
  Mergem mai departe SA DEPISTAM , unde ne DESPARTIM SI CE ESTE EREZIE….??

  a)-Duhul Sfint detine O ZESTRE de DARURI-peste numarul de 9- descrise in Biblie(1 Cor.12:4-11)- prin analogie un MESTER detine unelte,pirghii,scule etc )
  De acord…??

  b)-Duhul Sfint DA(distribuie) aceste daruri (scule etc) -credinciosilor (meseriasilor) CUI VREA EL ,IN CANTITATEA
  SI NUMARUL stabilit de El(1Cor.12:11) pentru FOLOSIREA LOR IN EXECUTAREA SI DESAVIRSIREA LUCRARII stabilite de Dumnezeu .(1 Cor.12:6)
  De acord…??

  c)-Lucrarea lui Dumnezeu,ce se face de Duhul Sfint -prin impartirea darurilor(sculelor etc) credinciosilor (meseriasilor) alesi de El- SE REFERA la ..” desavarsirea sfintilor in vederea lucrarii de slujire pentru zidirea trupului lui Cristos,pina vom ajunge TOTI la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu,la statura de om mare,la inaltimea staturii plinatatii lui Cristos…sa CRESTEM in toate privintele,ca sa AJUNGEM la Cel ce este Capul,Cristos”.(1Efes.4:12-15)
  De acord….???

  d)- Analizand “gramatical’ -verbele din versetele citate- se constata ca sint la PREZENTUL CONTINUU ,ceeace demonstreaza ca LUCRAREA LUI Dumnezeu de DESAVARSIRE a sfintilor NU SA TERMINAT ci CONTINUA pina la VENIREA Domnului Isus HRISTOS.
  De acord…???

  e)-Avind in vedere ca LUCRAREA lui Dumnezeu NU SA TERMINAT -implicit- Duhul Sfint CONTINUA sa DEA(distribuie) darurile (uneltele,sculele etc) catre SLUJITORII SAI( meseriasii) pentru FINALIZAREA lucrarii lui Dumnezeu.
  De acord..??

  Si acum EREZIA propagata si sustinuta de TINE- ce CONTRAVINE BIBLIEI SI CU CARE EU NU SINT DE ACORD- este ca;

  1)- Tu NU MAI CREZI ca Duhul Sfint DA (distribuie) TOATE DARURILE (uneltele,sculele etc) pentru FINALIZAREA LUCRARII LUI DUMNEZEU.

  2)- Tu SUSTII ca Lucrarea lui Dumnezeu SE FACE de catre Duhul Sfint FARA darurile (sculele) vorbirii in limbi ,proorocie etc.

  3)- Duhul Sfint ar lucra NUMAI PARTIAL si NU ca UN TOT UNITAR.
  Este cumva Duhul Sfint..MUT.??…OLOG..? CIUNG..?
  asa dupa cum SE INTELEGE din PREZENTAREA TA.

  In CONCLUZIE;
  – Te rog sa prezinti SUPORT BIBLIC din care sa REZULTE urmatoarele;

  a)- Duhul Sfint LUCREAZA partial

  b)-Nu mai DA(distribuie) darurile sale in totalitate.

  c)- Dela care data Duhul Sfint LUCREAZA NUMAI CU O PARTE din darurile Sale.

  d)- Care sint darurile ABANDONATE de Duhul Sfint CA NEFOLOSITOARE in lucrarea lui DUMNEZEU.

  e)-Data de cind Duhul Sfint a ABANDONAT sau ABANDONEAZA darurile sale.

  Te rog in numele lui Isus NU IGNORA ACEST MESAJ. pentru-ca iti DORESC TOT BINELE.

 4. Dragă Drago, pneumatologia nu începe și nu se termină cu 1 Corinteni 12 și 14. Vorbirea în limbi este UN dar, UNUL dintre mai multe, și până și apostolul Pavel ne spune că nu-i de dorit să vorbim toți în limbi. Că tu crezi ca vorbirea în limbi e cea mai bună și de dorit pentru biserică – be my guest, vorba americanului – dar apostolul Pavel îmi explică negru pe alb că e mai bine dacă proorocesc, adică dacă îl mărturisesc pe Cristos. Asta e convingerea mea duhovnicească și citesc Scriptura cu câtă credincioșie și credință pot, dar nu reușesc să văd acolo că musai să vorbesc in limbi. Iar chestia cu limitarea Duhului Sfânt e expirată. Nu-l limitez eu pe Duhul pentru că nu pot si nici nu vreau. Dar am o convingere pe baza Scripturii și, vorba lui Pavel, sunt convins că și eu am Duhul Sfânt.

  • @ Shifu
   Nu începe si nu se terminã, da’ voi nu-i dati niciun colt.

  • A, sã nu uit.
   Din comentarii, fratele Shifu se joacã „uite cesationistul, nu e cesationistul!”
   Da’ hotãrãste-te frate odatã…

   • Stați liniștit, că-s hotărât. N-am voie, de dragul dialogului, să presupun anumite lucruri? Ca să v-o spun pe aia dreaptă, adică ce cred: cred că Duhul Sfânt, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, pe care nu-l eu nu-l pot limita cum sugerează unii pe ăst blog, dar nici ei nu-i pot pune în cârcă acțiuni pe care le cred ei, nu Duhul, duhovnicești, a lăsat darul vorbirii în limbi în perioada de început a bisericii. Deci, vorbirea în limbi e un dar pe care Duhul nu l-a mai lăsat în biserică după apostoli. Vorbirea în limbi apare doar în 1 Corinteni, una din primele epistole pauline, scrisă din Efes. În Fapte 19, apare ultima referire la vorbirea în limbi, tot în Efes. În epistolele târzii, precum Efeseni și Romani, care conțin informații despre darurile Duhului, nu există referiri la vorbirea în limbi. Părinți bisericești care și-au dat viața pentru Domnul, precum Iustin Martirul, erau de părere că vorbirea în limbi a fost un dar lăsat de Duhul doar în perioada de început a bisericii. Prin urmare și-așadar, asta-i convingerea mea.

    • Oh, no…
     Argumente pe care mentorii dvs. nu vi le-ar recomanda.
     Nu puteți folosi ca argument ceea ce nu spune Scriptura.
     Nu puteți folosi ca principii ce au spus ”părinții bisericești”.
     Deocamdată, în Biblia mea, Iustin Martirul nu a scris nimic, ca venind de la Dumnezeu.
     Am apreciat totuși cum ați pus problema: ”Iustin Martirul, era de părere că…”
     Dacă pe ”părerea” cuiva v-ați format ”convingerea”…

    • Uitasem.
     Până mai adineaori credeam că sunteți nehotărât.
     După cum v-ati exprimat în ultimul comentariu păreți confuz.

  • Draga Shifu,

   Din raspunsul tau,VAD ca tu vii numai cu PARERI (personale si ale altor PAMANTENI) si NU CU SUPORT BIBLIC ( Cuvintul lui Dumnezeu)-la afirmatiile tale- asa cum ti-am SOLICITAT in commentul trimis.

   A)- PARERI vis-a-vis de CUVINTUL DOMNULUI.

   – De PARERI sint PLINE BIBLIOTECILE , sau cheltuit SUME ENORME DE $$$ sau OBTINUT SI SE OBTIN PROFITURI ENORME dar NU NE MANTUIESC.

   1-In Biblia ta CE „PARERI” SINT SCRISE SI DE CATRE CINE ..???

   2-In Biblia ta se GASESTE scris ca;
   „TOATA SCRIPTURA este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa INVETE, sa MUSTRE, sa INDREPTE, sa dea INTELEPCIUNE IN NEPRIHANIRE. pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie DESAVARSIT si cu totul DESTOINIC pentru orice lucrare buna”(2 Tim.3;16,17)…??

   3- In Biblia ta se GASESTE scris ;
   „Fii cu luare aminte asupra ta INSUTI si asupra INVATATURII pe care o dai ALTORA; staruieste in aceste lucruri,CACI,daca vei face asa,TE VEI MANTUI PE TINE INSUTI SI PE CEI CE TE ASCULTA.”( 1Tim.4;16)…??

   4- In Biblia ta se GASESTE scris;
   „…..IA seama,bine la CITIRE,la INDEMNAREA si la INVATATURA pe care o DAI ALTORA.”(1 Tim.4;13)…??

   B)- A AVEA DUHUL SFINT.

   1- Esti TOTAL GRESIT daca tu SUSTII ca „..esti convins ca ai Duhul Sfint ” PE VORBA LUI PAVEL.

   2- Biblia -Cuvintul lui Dumnezeu,- ISUS CRISTOS personal- NE PRECIZEAZA CU CLARITATE -fara dubii – ca Duhul Sfint se DA LA CEREREA PERSONALA
   a)- „..cu atit mai mult Tatal vostru cel din ceruri VA DA DUHUL SFINT CELOR CE IL CER.!”(Luc.11;13}
   b)- Desi ,Ucenicii lui Ioan AU CREZUT si AVEAU botezul pocaintei(in apa) NU AU PRIMIT DUHUL SFINT .(Fapte 19;2)
   c)- Apostolul Pavel ..”…si-a pus miinile peste ei( sa rugat,a cerut in numele lui Isus Duhul Sfint)..si Duhul Sfint s-a pogorit peste ei si VORBEAU IN ALTE LIMBI SI PROOROCEAU.”( Fapte 19;6)

   C- PROOROCIE -CONFUZIE

   a)- Tu esti COMPLECTAMENTE GRESIT SI CONFUZ, crezind ca ” ..marturisindu-l pe Cristos” TU si PROOROCESTI.
   Te citez.”..dar apostolul Pavel imi explica negru pe alb ca e mai bine daca proorocesc,adica daca il marturisesc pe Cristos.”

   Preotii ortodocsi IL MARTURISESC pe IsusCristos …ATUNCI inseamna ca EI PROOROCESC…???

   Care este DIFERENTA intre TINE si EI..??

   b)-PROOROCIA -dragul meu- este DARUL DUHULUI SFINT care se DA celor care CER si NUMAI LA CEI HOTARITI DE DUHUL SFINT.
   „..Sint felurite daruri,dar este acelas Duh”..
   „…Dar toate aceste lucruri le face unul si acelasi Duh,care da fiecaruia in parte,cum voieste.”(1 Cor. 12;4,11)

   Ma rog Domnului Isus SA SE INDURE DE TINE, SA-TI DEA UN DUH DE CERERE(STARUINTA) DUPA DUHUL SFINT,SA TE BOTEZE CU DUHUL SFINT invederea folosirii tale pentru SALVAREA altor SUFLETE CARE SINT IN PREAJMA TA. AMIN!

 5. Mă gândeam eu că n-o să vă placă cele spuse de Iustin Martirul. Nu-i un argument final, adevărat, dar a fost unul dintre cei foarte mulți care au murit pentru Domnul nostru. Nici dumneavoastră și nici eu n-am avut încă acest privilegiu, iar istoria bisericii nu poate fi ignorată; e istoria trupului lui Cristos, ca să zic așa, deci eu unul n-aș da cu piciorul… După cum vedeți, opinia lui Iustin Martirul e pusă ultima; pînă acolo v-am zis din Scripturi. Deci nu mi-am format convingerea pe părerea cuiva din afara Scripturii; era doar o altă opinie. Nu în ultimul rând: nu, nu sunt confuz.

 6. Mai incerc sa nimeresc odata.Folosirea teologiei ptr. a discredita vorbirea in limbi este numai un pretext. Problema este mult mai adinca si merge pina la Lucifer si Eva si a pacatului initial( pacatul radacina) , vointa omului sa fie ca Dumnezeu, adica sa poata sa fie stapin pe destinul propriu.Ultimul bastion pe care omul carnal vrea sa il piarda este mintea.Ai daruim Domnului timpul, banii, copii , familia, viata, dar ptr. unii idea ca nu mai pot sa fie in controlul mintii este un pod prea indepartat. Vorbirea in limbi este o umilire a intelectului nostru inaintea lui Dumnezeu.Greu de acceptat, stiu din experienta.
  Intrebarea este : este un crestin in care roada duhului este vizibila ( a la Niculita Moldoveanu, de ex), mai „botezat” cu D.S. decit unul care a fost botezat ( gen penticostal) si da in gropi imediat ce a iesit de la staruinta. Aici au probleme destul de mari unii teologi penticostalisti.

  • @ Gabi Bogdan
   Orice principiu poate fi discreditat prin viața practică:
   Numai ce s-a botezat în apă și a călcat în străchini, pocăit și uite ce face, numai ce a fost la biserică și uite ce vorbește. Ce înseamnă asta, să nu ne mai pocăim, botezăm, venim la biserică, fiindcă? Nu. Cine face lucruri rele, nu discrediteazăm stăruința, serviciul divin, botezul etc., ci se discreditează pe sine. Principiul rămâne valabil în ciuda și deasupra falimentelor noastre.

 7. Ohoho, by the way.Aceaiasi problema ( dorinta omului de a fi „THE CAPTAIN IF ITS OWN DESTINY, the so called” free willers and the „Jesus is my home boy” type of crowd ) o au unii cind prin practicarea gimnasticii teologice incearca sa explice Romani 3:10-12, Ioan 6, Efeseni 2,Romani 9, 1 tes. 1:4 etc.

 8. Parafrazindul pe Catavencu ;

  ” Avem si noi CESATIONISTII NOSTRI .”

  Nu este nici un fel de ATAC LA PERSOANA, doar ca Dumnezeu -VREA CA LUCRAREA PRACTICA A DUHULUI SFINT SA -SI OCUPE LOCUL DE CINSTE- si sa NU MAI FIE TINUTA LA „INDEX” in Bisericile Lui.

  Pentru acest scop redau mai jos IN ORDINE CRESCATOARE- 7 EREZII(privitoare la Duhul Sfint-darul proorociei) prezentate in- CURSUL TINUT STUDENTILOR FACULTATII (…)- de catre pastorul (…) dupa cum urmeaza;

  1)-Locul si rolul proorociei este LIMITAT si determinat de apostolul Pavel in 1 Cor.14:3″Cine prooroceste dimpotriva vorbeste spre zidire,sfatuire si mangaiere.”
  ATUNCI CIND NU INTILNIM IN EXERCITAREA DARURILOR ACESTE ELEMENTE,TREBUIE SA STIM CA AVEM DE A FACE CU O LUCRARE STRAINA.

  2)-Darul proorociei in zilele noastre este FACULTATIV SI NU OBLIGATORIU. DUMNEZEU LASA LA LATITUDINEA NOASTRA daca VREM
  SAU NU sa-l luam in CONSIDERARE,pentru ca orice descoperire si orice adevar noi
  le gasim deja pe paginile Sfintelor Scripturi.
  Apostolul Pavel a avut situatii in care IN MOD CATEGORIC NU A TINUT SEAMA DE PROOROCII. Ca exemplu putem lua situatia cind atit proorocul Agab,cit si altii l-au sfatuit pe Pavel sa nu se duca la Ierusalim,el insa a luat hotarirea care corespundea indemnului sau personal..( In continuare se redau citatele din Fapte 21;4 si 12-14)

  3)-Referitor la slujitorii lui Dumnezeu dintr-o biserica,O PROOROCIE NU ARE SCOPUL SA-I DENIGREZE, SA LE DEA DIRECTIVE, NICI MACAR SA-I MUSTRE pentru-ca DUHUL PROOROCIEI SE SUPUNE AUTORITATII BISERICII SI SLUJITORILOR BISERICII.
  Cel mult DESPRE UN SLUJITOR poate CONFIRMA CHEMAREA lui de catre Dumnezeu.”Duhul Sfint a zis;”Puneti-mi deoparte pe Barnaba si pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat.”(Fapte 13:2)

  4)- Darul proorociei NU SE AMESTECA in slujba pastorului,care este numit de Biblie”Ingerul Bisericii”(Apoc.2:1,8,12,18)

  5)-Darul proorociei NU SE OCUPA de intimitatile credinciosilor: VIITORUL,CASATORIA etc.
  El ramine IN LIMITELE STABILITE de Dumnezeu prin apostolul Pavel”vorbeste spre zidire,sfatuire si mingaiere”.

  6) Daca cineva ISI PERMITE in Numele Duhului Sfint sa JIGNEASCA o biserica locala, sa arunce cu “noroi” asupra ei, sa o eticheteze ca fiind MOARTA SAU IN FARADELEGE,PLINA DE PACATE etc. atunci ACEL duh,in mod sigur,NU VINE DE LA Dumnezeu.

  7)-Psalmistul David,atunci cind vorbeste profetic,el nu zice”Eu Domnul vorbesc..” ci in expunere se exprima astfel”Eu zice Domnul ,te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie sa o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta”(Ps.32:8)
  Atunci cind cineva pronunta anumite FORMULE TIPICE,cum ar fi”Eu, Domnul,vorbesc”..”Isus Hristos a venit in trup”..”Duhul Sfint este prezent”…nu se face altceva decit sa evidentieze PROPRIA NAIVITATE,LIPSA DE MATURITATE SPIRITUALA SI USURATATEA CU CARE PRIVESTE LUCRAREA DOMNULUI.

  INTREBARI;
  a)CINE A “CONFISCAT” MANIFESTAREA LUCRARII DUHULUI SFINT….???

  b) CE “METODA” SA FOLOSIT pentru STOPAREA lucrarii Duhului Sfint in Adunare..??

  c)- Potrivit ACESTOR DIRECTIVE si POZITII raportate la Duhul Sfint , CARE este DIRECTIA de inaintare a Adunarilor PENTICOSTALE ..?? Catre CER spre RAPIRE..??? ..SAU….??

  d) Ce ATITUDINE vor avea “NOII LIDERI ALESI” pentru a PREGATI SI CALAUZI poporul in vederea intimpinarii MARELUI EVENIMENT ASTEPTAT- RAPIREA. BISERICII…??

  Precizez ca cele 7 erezii cu comentariile respective-ce circula in Romania, au fost trimise pastorului (…) pentru
  a-si expune PUBLIC OPINIA dar pina in prezent NU SA AUZIT SAU VAZUT NIMIC.
  Poate ACUM este IMPLINIREA VREMII.

 9. Wow this is one of the lamest and sorriest interpretation and treatment of Scripture I ever seem in my life. My friend get some real theological education and then start preaching. Until then stop feeding people with „another gospel”.

 10. I did not hit and run on you buddy. I just do not have time to sit on the blog all day long as you do and do nothing instead of sheparding and feeding God’s church from his Word.
  I think that by now many others have attempted to explain to you what you do not get. Your problem is that you discard the truth that is not convenient nor fitting your distorted view of theology.
  At the risk of repeating myself, a man of you position and stature should have his education and theology studies completed before speaking out on such serious matters. I am sure that you are a complete stranger to theological matters.

 11. You should try some of my money making prophecies buster.heh, heh

  • Two big mistakes:
   – trying to be funny, buster
   – not being funny, heh, heh…
   I can make a „money making prophecy” though: you are not Benny Hinn!
   There, you can fall down any which way you want!
   And stay there 😦 !

Trackbacks/Pingbacks

 1. 13 postări în Top 100 WP (07.12.2010) « România Evanghelică - 7 decembrie 2010

  […] 28. Străjerii, Helt, Chris, erezia grosolană şi evanghelia autosugestiei (gandurar) 33. CesaȚionism: AtenȚie La Anatema (popaspentrusuflet) 45. Un film de văzut (pentru amnezici şi nu numai)! (vaisamar) 48. Isus a […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: