RĂPIREA BISERICII (4)

Dacă răpirea Bisericii este înainte de necazul cel mare, de ce este chemată Biserica să anticipeze semnul desacralizării Templului din Ierusalim de către Anticrist?

2 Tesaloniceni 2:1-5 ”Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor, să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar. Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu. Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, când eram încă la voi?”

DECI:

 1. Pavel se referă la ”venirea Domnului… și strângerea noastră laolaltă cu El”. Răpirea!
 2. Pavel avertizează pe tesaloniceni să nu fie tulburați de vești false că Domnul ar fi venit deja. Nu uitați, vorbim despre o vreme în care știrile sosesc greu, și sunt foarte greu de verificat.
 3. În spiritul prevenirii unor asemenea confuzii, Pavel le-a predicat în persoană, și acum repetă în epistolă, care este jalonul profetic prin care vor cunoaște că revenirea Domnului este iminentă.
 4. Semnul de recunoaștere este instaurarea abuzivă a lui Anticrist în Templu. ”… căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul…”
 5. Desacralizarea Templului are loc potrivit profeției lui Daniel, la jumătatea săptămânii profetice.
 6. Deducția este simplă: răpirea nu poate avea loc înainte de demascarea lui Anticrist, după 3 ani și jumătate.
 7. Știu, știu… Ce facem cu ”iminența” revenirii Domnului? Rămâne în picioare. Pentru că noi putem pleca oricând la Domnul. Dar din punct de vedere profetic, haideți să gândim: Când Domnul s-a înălțat la cer, putea reveni în 5 minute? Dacă voia, da, că doar e suveran. Dar El le-a zis să meargă în Ierusalim să aștepte făgăduința Tatălui. Până la Cincizecime, Domnul nu ar fi revenit. După aceea, au intrat sub mandatul marii trimiteri. Această lucrare a însemnat propovăduirea Evangheliei ”până la marginile pământului!” Însă, despre iminența venirii Domnului, vom continua într-o nouă postare, mâine…

(va urma)

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “RĂPIREA BISERICII (4)”

 1. Fr. Ionescu ,

  dvs. ca un invatator al Bibliei ar trebui sa stiti ca ” rapirea Bisericii ” va avea loc inainte de inceperea ” necazului cel mare ” .
  Bineinteles ca Biserica va fi rapita inainte de necazul cel mare , ca o recompensa de la Dumnezeu pentru credinciosia ei .
  De la rapirea Bisericii si pina la venirea Mantuitorului pe norii cerului , este o perioada mai mica de 4 ani .
  Necazul cel mare , este un timp special care se delimiteaza de celelalte suferinte , prin amploarea deosebita a catastrofelor care-l contin . Cu acest timp de necaz se incheie mania lui Dumnezeu si sfarsitul veacului ( nu sfarsitul lumii ) , urmand judecata de la Matei 25 si instaurarea Imparatiei de 1000 de ani .

  • @ Remus
   Termenul ”necazul cel mare” cuprinde TREI necazuri:
   1. Necazul Bisericii
   2. Necazul lui Iacov
   3. Necazul Neamurilor
   Adică, toate cele trei entități trec prin necaz.
   Diferența pe care o faceți (foarte bine de altfel) este între cele două mânii: mânia neamurilor și mânia lui Dumnezeu din Apocalipsa 11 ultimele versete.
   Mânia neamurilor aduce necazul Bisericii (în primii trei ani și jumătate (mulțimea din Apoc. 7) iar mânia lui Dumnezeu vine împotriva neamurilor în următorii trei ani și jumătate.
   Sper că am clarificat ceea ce cred, și mi se pare (?) că și dumneavoastră credeți la fel!

   • Fr. Ionescu ,

    subiectul nu este unul tocmai usor de inteles . In opinia mea ” necazul cel mare cum n-a mai fost niciodata de la inceputul lumii ” incepe prin varsarea celor 7 potire ( Apoc.16) . Un alt element dupa care ma ghidez ca timp de inceput a necazului , este Matei 24:15-21 . In opinia mea incepind de la versetul 15 si pina la 21 sau hai sa zicem pina la 22 , este un singur subiect . Deci incepind cu instalarea Antihristului in Templul de la Ierusalim , incepe perioada de necaz despre care Domnul vorbeste la versetul 21 , timp in care Biserica este deja rapita .
    Ca o lumina pe care am primit-o de la Domnul cu privire la Biserica in timpul Apocalipsei , este ca Biserica va trece prin toate evenimentele de la Apoc. 13 . Asta bineinteles ca include si perioada insemnarii cu semnul fiarei . Cheia se gaseste la Apoc. 29:4,5,6 , care spune ca la invierea dintai care are loc cu citeva clipe inaintea clipei rapirii Bisericii , vor invia si unii morti care au murit si nu s-au inchinat fiarei si icoanei ei si nu au primit semnul ei pe frunte si pe mana . Ei au inviat si au imparatit 1000 de ani impreuna cu Hristos .
    Deci asta arata ca Biserica va trece prin toate evenimentele de la Apoc. 13 si apoi va fi rapita .

 2. Da , fr. Ionescu . Biserica trece prin prigoana de la Apoc.13 , care va fi una deloc usoara . Va fi cea mai grea perioada din istoria Bisericii . Atunci va avea loc ” marea cernere ” . Numai prin puterea lui Dumnezeu se poate birui un asemenea timp de necaz .
  Cit despre celalalt nici nu mai vorbim . Imaginati-va ce perturbatii serioase asupra vietii si asupra economiei mondiale va avea epidemia mondiala de la Apoc. 16:2 !!!
  O lumina pe care am primit-o asupra acestu-i verset este ca : pe linga faptul ca Dumnezeu va pedepsi pe oamenii insemnati este ca , Dumnezeu prin acea ” rana rea si dureroasa ” ii va demasca pe cei insemnati in fata celor credinciosi si ea mai are scopul de a impiedica raspindirea insemnarii cu semnul fiarei . Ca atare , in urma declansarii acelei epidemii acel sistem de insemnare va fi oprit si se va intrebuinta sistemul economic clasic , ca si mai inainte .
  O alta lumina pe care am primit-o asupra Apoc. 13: 16,17 este ca , acel nou sistem economic va merge in paralel cu cel clasic o anumita perioada de timp , deoarece dupa planul lor aproape 7 miliarde de oameni nu pot fi insemnati asa dintr-odata . Deci , se va stabili o anumita perioada de timp , timp in care toti oamenii trebuie sa se conformeze noului sistem . Cheia se gaseste la Matei 24:40,41 . In conditiile in care cineva nu mai poate sa cumpere nimic cu banii din munca obtinuta , este inutil sa ma mearga cineva la munca . Apoi cit despre cele doua femei care s-au dus amandoua sa macine la moara , bineinteles ca trebuie sa si plateasca . Ca o parere personala este ca aceste exemple reflecta mod de trai a unor oameni care traiesc in tari sarace ( Africa si alte tari asemanatoare ) . Ce femeie mai merge in America sau Europa , sa macine la moara .
  Deci ca , concluzie este ca , crestinii ar trebui sa fie totusi linistiti in perioada insemnarii , care va fi obligatorie dar nu fortata . Martirajul va fi impotriva celor care nu se vor inchina ” icoanei fiarei ” si nu impotriva celor care nu se vor inchina fiarei sau primirii semnului ei .
  Conform Luca 17:34,35 , vedem ca viata din acest punct de vedere se desfasoara normal si ca , crestinii in ceasul rapirii nu se gasesc risipiti prin munti si prin pesterile pamantului din cauza acestui nou sistem economic .
  Doi soti erau in acelasi pat , doi barbati erau la cimp ( la lucru ) si doua femei la moara .

 3. Frate ionescu sint multi predicatori care cred ca rapirea biserici inainte de necazul cel mare .Bineinteles au argumentele si versetele lor de baza. Oare de ce se feresc de versetele citrate de dumneata anterior: 2 tesanoliticeni 2 cu1 :cit despre venirea domnului si stringerea noastra Dar nu inainte de a se arata anticristul :fiul pierzari .. Despre ultima trimbita cind va suna si morti vor invia si ceilalti transformati . La cea din urma timbita. Eu tot astept pe Gog si pe alti se ne vorbeasca din aceste versete . Dar ei se feresc de ele . Intrebare. Data rapirea ar if inainte de necazul cel mare si Isus a si venit , ce rost are mai avea sa vina anticristul sa spuna ca el este mesia : cristosul : pe cind toata lumea stie ca Cristos a sivenit . El nu va putea pacali oameni . De- acea el trebuie sa vina inainte de cristos ca sa poata pacali pe oameni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: