STRĂJERII DESPRE STRĂJERI

COMUNICATUL STRĂJERILOR

Băile Felix / 12 Decembrie, 2010

TEXT INTEGRAL:

http://www.strajeri.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=112:comunicat&catid=35:activitati&Itemid=56 http://lascaupetru.wordpress.com/

SCOPUL MIȘCĂRII STRĂJERILOR Mentionam ca scopul principal al conferintelor de post si rugaciune este mijlocirea, dar pentru ca rugaciunile sa poata fi acceptate trebuie sa fim sfintiti prin curatirea facuta de Cuvantul lui Dumnezeu si a Duhului Sfant. Dupa modelul din Exod 19, in jur de 2 zile au fost mereu necesare ca adunarea atat de diversa a celor ce vin sa fie pregatita pentru a intra in prezenta Domnului si a incepe mijlocirea pentru tara, pentru fratii si surorile de pretutindeni, pentru lucratori, pentru natiunile lumii.

MANIFESTĂRI LA ÎNTRUNIRILE STRĂJERILOR Timp de patru ani de zile am fost confruntati in fiecare conferinta cu zeci si uneori sute de situatii in care frati si surori au solicitat un timp personal de partasie si consiliere spirituala. Ei cereau ajutor pentru eliberarea de opresiune demonica, pentru vindecarea dereglarilor psihice si emotionale, pentru vindecarea unor boli grave, pentru restaurarea relatiilor frante in familii si pentru lipsa biruintei in viata de credinta. Acesta este motivul pentru care in urma cu un an de zile am inceput sa acordam o atentie speciala si un timp aparte fratilor si surorilor aflati in aceste situatii si am deschis Scoala lui Isus pentru vindecare si eliberare prin Cuvantul lui Dumnezeu. Modalitatea in care Domnul a ales sa faca cunoscuta lucrarea o fost prin marturiile celor care au participat si in mod deosebit a celor vindecati, restaurati, botezati si respectiv umpluti cu Duhul Sfant, a celor care practic au inceput o viata noua de dedicare totala Domnului. Sunt multe cazurile de vindecare miraculoasa, si pentru aceasta dam toata slava Domnului Isus. Cat despre manifestarile exterioare ale lucrarii pline de putere a Domnului prin Duhul Sfant nu avem de spus decat ca uneori si noi am fost luati prin suprindere. Ne dorim cu totii ca nu cumva frica de oameni sa limiteze lucrarea Duhului Sfant si ne rugam ca Domnul sa ne lumineze si in aceasta privinta. Un articol referitor la acest aspect este postat pe situl strajeri.ro

POZIȚIA STRĂJERILOR FAȚĂ DE TEOLOGIA PROSPERITĂȚII Nu predicam doctrina prosperitatii pentru ca noi toti traim prin credinta, si adeserori trecem prin incercari si lipsuri mari dar biruitori impreuna cu Domnul Isus. Predicam ca imbracarea in hainele sfinte ale neprihanirii este pentru ca frumusetea chipului Domnului Isus Hristos sa se arate in viata noastra. Ca pentru a ajunge la intimitate desavarsita cu Domnul trebuie sa primim toata lucrarea Duhului Dfant, toate darurile si sa implinim desavarsit voia Lui. Daca vrem sa ajungem la trezirea spirituala trebuie sa fim biruitori in incercarile de care avem parte cu bucurie, fara mumur si carctire. Predicam ca cei care vor sa aiba parte de Slava Domnului trebuie sa fie partasi si la suferintele Domnului Isus Hristos pentru Trupul Sau. Predicam ca nu exista scurtaturi pe calea vietii spirituale, ca trebuie sa devenim adevarati ucenici ai Domnului Isus. Predicam ca trebuie sa trecem prin toate lucrurile pe care ni le ingaduie Domnul sa le traim, proclamand totodeauna bunatatea si credinciosia Lui fata de noi, increzandu-ne in caracterul Lui care nu se schimba si crezand si afirmand cu toata inima ca El poate vindeca bolnavii, poate invia mortii, poate vindeca relatiile frante din familii si biserica si ca El vrea sa vina vremuri de inviorare si tranformare pentru ca Imparatia Cerurilor sa se extinda pe pamant.

DELIMITAREA STRĂJERILOR DE ALTE MIȘCĂRI CARISMATICE In acelasi timp declaram ca Miscarea Strajerilor din Romania este independenta de orice alte miscari spirituale din Africa sau America.

Bineînțeles, mai multe clarificări sunt așteptate și, credem că vor sosi cât de curând, din partea fratelui Iosif Țon. În urma atacurilor susținute împotriva acestei mișcări, este deosebit de important ca ”Străjerii” să dea dovadă de transparență, claritate și acoperire completă a tuturor semnelor de întrebare ridicate în ultima vreme. Aceasta nu pentru cei care oricum nu vor putea să fie lămuriți vreodată, ci pentru cei care au considerat că nicio astfel de lucrare nu trebuie eliminată în mod sumar, ci mai degrabă verificată și chiar corectată acolo unde este necesar. Așteptăm în continuare.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

14 răspunsuri to “STRĂJERII DESPRE STRĂJERI”

 1. Incredibil câtă minciuna…..

  Spun: Noi nu propovăduim Teologia Prosperităţii…Oare nu ei afirmă că Dumnezeu vrea să ieşim din strictul necesar şi să fim bogaţi, nemaiavând nevoie de a merge în Spania, America pt a lucra pentru alţii???

  Ei afirmă: Noi nu avem nici o legătură cu nici o şcoală de vindecare…..CE MINCIUNĂ. Oare nu Nelu Demeter a prezentat acum 2 luni la conferinţa de la Târgu Mureş cărţi de-ale pastorului Cris, unde a fost el şi liderii lucrării în urmă cu ceva vreme ca să înveţe lucrarea Duhului Sfânt de la ei, şi apoi să o aducă înapoi….

  Mă mir frate Cristian câtă minciună pe faţă…Sau deduc că aceşti lideri nu cunosc nici ” un minim de teologie” ca să ştie ce afirmă teologia prosperităţii, feministă, etc…Lor li se pare scriptural tot ce afirmă….

  Afirm încă o dată frate Cristi…Nu i-aţi auzit pe viu pe Nelu Demeter şi Răzvan Mihăilescu. Numai dacă îi auziţi şi staţi de vorbă cu ei, vă daţi seama cine sunt şi ce cred cu adevărat….

  Mă mir cât tupeu din partea lor…..

  • Bun. Sã zicem cã au zis si fãcut aceste lucruri pe care noi le-am condamnat din start.
   Dacã se lasã de ele, nu este bine?
   De ce trebuie sã fim mereu un mecanism de represiune si eradicare (format în mediul baptist care, din necesitate, trebuie sã reactioneze distructiv împotriva oricãror manifestãri care neagã doctrina cesationista), în loc sã folosim sistemul corectãrii extremelor si încadrarea acestor miscãri în principiile si rânduiala Scripturilor (repet, fãrã sã stingem Duhul)?
   Fii atent la ce înveti: sã-ti întãreascã picioarele fãrã sã-ti taie aripile…

   • Here we go again… mecanism de represiune si eradicare format in mediul baptist? Ati vorbit cu penticostalii din Oradea? Nici ei nu se dau in vant dupa Strajeri. Si, daca nu sunt nici baptisti, nici penticostali, sau si una, si alta, de ce trebuie sa se adune in locuri diferite de bisericile din care provin? Prea usor dau cu piciorul in adunarile de unde pleaca pentru ca – vezi Doamne – e inchinarea prea statuta, cantarile is vechi (compuse de oameni care, in suferinta lor prin puscarii si batuti crunt numai ei stiu de cate ori) s-au regasit in cantari domoale si adormitoare pentru vajnicii strajeri care vor sa vegheze asupra natiunii si vor trezire spirituala. Trezire spirituala cu o inchinare diferita? Cu sunat din „coarne” si alte chestii? Sa fie plini de duh, nu sa sufle in chestii nu stiu de care si sa nu mai unga scrisori ca-s de rasul lumii.

   • Frate Cristi,

    Problema pe care am descris-o mai sus, se lega de „tupeul” lor de a nega învăţăturile false care au constituit până în prezent miezul acuzaţiilor. Ei neagă că ar promova Teologia Prosperităţii, legătura cu şcoli de vindecare din Africa….credeţi că s-ar fi legat cineva de ei dacă nu erau toate acestea…???

    Eu nu sunt influenţat de cesaţionism. Dumnezeu mi-a făcut parte de binecuvântata experienţă a botezului cu Duhul Sfânt şi tocmai de aceea nu pot să tac când sunt abateri atât de grave şi lucrări fabricate ale omului care de fapt sunt puse în seama lucrării Duhului..

    Dacă se elimină învăţăturile false, ferice de ei…Dar mă îndoiesc că Nelu Demeter va renunţa la statutul de „consilier care eliberează oameni de opresiuni demonice prin cuvântul rostit”…Îi place poziţia în care se află şi nu va renunţa….

    Frate Cristi, ce este mai şocant e că fratele Petrică Lascău a căzut în „plasa lor”. În urmă cu mulţi ani de zile, dânsul a scris o carte în care analiza o şcoala de vindecare care publicase un manual de consiliere spirituală, cartea fiind intitulată „Întoarcerea la creştinismul dintâi”, manual aparţinând lui Kohlen. Fratele Lascău în cartea sa, analiza critic şi contraargumenta toate afirmţiile de acolo, ajungând la concluzia că este o învăţătură falsă a unui carismatic dornic de o nouă slujbă miraculoasă în cadrul închinării bisericii….Acum, dânsul se suceşte în faţa entuziasmului lui Nelu Demeter şi Nelu Peia şi spune că prin lucrarea făcută de ei, Dumnezeu aduce în ţară o trezire spirituală, fără să ştie că de fapt învăţătura şcolii de vindecare din cadrul lucrării Străjerii este în proporţie de 80% asemănătoare cu învăţătura pe care dânsul a demascat-o şi a catalogat-o eretică în urmă cu câţiva ani în cartea sa….

    Nelu Demeter afirmă că în spatele fiecărui păcat stă un duh demonic. Când păcătuim, demonul sau duhul demonic vine în viaţa noastra…Cum se poate ca în aceeaşi inimă să locuiască să fie şi suh demonic şi Duhul Sfânt…

    El merge mai adân în nebunia învăţăturii lui şi afirmă că prin consilierii şcolii de vindecare, demonul sau duhul demonic care a intrat în credincios şi îl chinuie, este scos afară prin proclamarea unui cuvânt de vindecare. Demonul este scos de consilier printr-o şedinţă care poate dura chiar câteva ore, iar credinciosul este liber să trăiască aşa cum îi porunceşte Scriptura….

    În tot acest proces, unde este mărturisirea păcatului şi pocăinţa….???Nicăieri, ci este îndeajuns să vină Nelu Demeter sau vreun consilier al şcolii de vindecare şi ei vor scoate printr-un cuvânt duhul de pornografie, de minciuă, de bârfă din persoană….Ei sunt specialişti în exorcizare….

    Aceste învăţături le-a respins acum câţiva ani, Petrică Lascău, iar azi se uneşte cu cei care le vesteşte. Pot fi două răspunsuri: a) fie nu ştie că aceste învăţături sunt în cadrul şcolii de vindecare administrate de lucrarea „Străjerii”…b) fie s-a sucit în pneumateologie şi soteriologie, îmbrăţisând învăţătura….

    Ştiaţi de aceste concepte??? Ştiţi acum…..

 2. URMARESC CONFERINTA FELIX EU CRED CA AU INTELES UNELE GRESELI SI SE CORECTEAZA DAC VOR FI TREJI D L VA ADUCE TREZIREA .EU CRED CA SINT SICERI SI RECEPTIVI LA SFATURILE PE CARE LE VOR PRIMI.

 3. Se pare ca unii confunda darul deosebirii duhurilor cu darul suspiciunilor.
  In general, o miscare de trezire isi creeaza teologia pe parcurs. Daca nu ma insel, miscarea penticostala a aparut in urma trairii unei experiente, pe care mai apoi au incadrat-o din punct de vedere dogmatic.
  Acordati-le o sansa.
  Evanghelia prosperitatii se bazeaza pe jumatati de adevar. Aruncand-o la cosul de gunoi (pe buna dreptate), hai sa aruncam doar jumatatea mincinoasa. Altfel o sa ajungem la celebrarea bolii si mortii – adica un fel de masochism spiritual.

 4. Pt. Shifu

  „Sa fie plini de duh, nu sa sufle in chestii nu stiu de care si sa nu mai unga scrisori ca-s de rasul lumii.

  E ca si cum ati spune: sa se tunda la frizer si sa nu mai sforaie noaptea. Numarati impreuna mere cu pere. Nu cred ca ati inteles ceva.

  • Normal ca n-am inteles, ca doar is prostu’ targului… M-am uitat ieri la conferinta de la Felix si daca aia e miscare de trezire spirituala, eu sunt martzian cu acte in regula…

 5. Cred ca ar fii mai practic si mai de folos sa ne alaturam lucrarii pe care o fac Strajerii si sa se lase ‘pusul la zid’…Cine cauta greseli, le va gasi si la cei 12 apostoli (si doctrinale si de comportamente) si nu putine.

  Culmea, ca doar Strajerii trebuie sa dea socoteala si dovada de transparenta totala–restul trec neobservati, unii chiar vinovati negru pe alb…Mi se pare mie, sau se folosesc 2 unitati de masura? Si ce daca Strajerii nu sunt perfecti? Este careva perfect? Si ce daca ar avea chiar si erezii doctrinare? Cine are teologie perfecta? Numai fariseii cautau cu lumanarea nod in papura in loc sa se bucure cu cei vindecati, eliberati, etc.

  Mi-e egal ca Strajerii il stimeaza pe Cris si altele de felul asta…–noi i-am stimat pe fostii colaboratori cu Secu, oameni vanduti comunismului– lucrurile astea nu neaga realitatea trezirii pe care Dzeu a adus-o prin ei in Romania! Dumnezeu foloseste vase slabe, dispretuite si adesea contraversate in a aduce binecuvantarea Sa peste noi si asta pt ca nimeni sa nu fie laudat decat El.

  Hai sa aruncam micoroscopul si sa punem mai bine osul la treaba. Miscarea Strajerilor oricum nu va fii oprita asa cum nici o alta miscare nu a putut fii.

 6. APEL !…si cel ce simte alaturi de mine CHEMAREA PE ZIDURI, realizeaza ca suntem DOI !. Ne unim in rugaciune, in cuget si simtire si pornim IN NUMELE LUI ISUS HRISTOS -DOMNUL VIETII ,aici in Statele Unite,Australia ,Canada, Noua Zenlanda cat si in intreaga Diaspora, O REFORMA AUTENTICA, CE VA INLATURA MINCIUNA SI VA READUCE SI REINSTAURA IN ALTARUL BISERICII NOU TESTAMENTALE A TUTROR VORBITORILOR DE LIMBA ROMANA – ADEVARUL !. IOSIF TON NU ESTE (INCA )AICI DAR PUTEREA DUHULUI SFANT ESTE ! .OARE IN LIPSA LUI IOSIF TON SUNTEM INCOMPETENTI SI NEAJUTORATI ??!!. Intrebare : Simte oare cineva vibrarea nestavilita din sufletul meu si dorinta arzatoare sa spunem si sa practicam ADEVARUL NOU TESTAMENTAL ,SA INTEMEIEM O NOUA MISCARE IN CARE DOMNESTE IN INTREGIME UNITATEA SI PUTEREA DRAGOSTEI MANGAETORULUI ???!!!. Doreste cineva sa se dezbrace de orisice interes material , sa renunte la egos, la mandrie ,la grila tutror ingrijorarilor si sa ridice plin de curaj SPADA DREAPTA A ADEVARULUI spre obrazul hiduos AL MINCIUNII SI PREFACATORIEI ??!!. Astept raspuns pe blogul fratelui meu Petru Lascau :PASI SPRE LUMINA !. Cuvant profetic de imbarbatare : ” Caci cei din urma ,vor fi cei dintai !”

 7. Dragii romani de pretutindeni…CITITI SI VA MINUNATI… A APARUT INCHIZITIA BAPTISTA …ce n-au reusit sa faca comunistii ani de zile au facut conducatorii uniunii baptiste din romania …in postu craciunului…. http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/104
  RUSINE SA LE FIE! ASA SE TRATEAZA BIBLIC O PROBLEMA?
  AI MILA DOAMNE DE ROMANIA!

 8. Decizia luată de Consiliul Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, cu privire la retragerea ordinării fr Iosif Ţon şi cu privire la suspendarea pastorilor Peia şi Popa este o decizie ilegală din următoarele motive:

  1.Potrivit art.24 alin.5 din Statutul Cultului Baptist „Pierderea calităţii de slujitor ordinat se face în situaţia excluderii din biserică pentru cădere în păcat sau răspândire de învăţături eretice, prin hotărârea comitetului comunităţii sau a Comitetului executiv al Convenţiei Baptiste
  Maghiare, după caz. „
  Întrebări: (1)Care este biserica locală care a luat măsuri împotriva celor trei pastori amintiţi? (2) Care este comunitatea baptistă care a hotărât retragerea sau suspendarea calităţii pastorilor menţionaţi?
  Concluzia : Numai comitetul comunităţii în care slujeşte cel ordinat poate decide pierderea/retragerea calităţii de slujitor ordinat în condiţiile în care cel în cauză a fost exlus de biserica locală”

  2. Potrivit art.93 din Statutul Cultului Baptist, Consiliul Uniunii NU ARE ÎN ATRIBUŢII LUAREA DE MĂSURI ÎMPOTRIVA SLUJITORILOR ORDINAŢI ! Consiliul Uniunii poate doar soluţiona contestaţiile depuse de către slujitorii ordinaţi cărora li s-a retras ordinarea de către comunitate.
  Întrebare: În virtutea cărei prevederi statutare Consiliul Uniunii a luat această măsură?
  Concluzie: Măsura luată de Consiliul Uniunii este lovită de nulitate, ea încălcând flagrant Statutul Cultului Baptist.

  Dată fiind situaţia creată, pastorii Ţon, Peia şi Popa nici una din bisericile baptiste nu sunt obligate să respecte acest act ilegal!

  Ce poate face Consiliul Uniunii ca să îndrepte această strâmbătate? Una din două posibilităţi:
  1. Să retragă de urgenţă această hotărâre !
  2. Să-şi prezinte demisia de onoare!

 9. o corectura la pctul 1, este art 23 alin 5

Trackbacks/Pingbacks

 1. 11 postări în Top 100 WP (13.12.2010) « România Evanghelică - 12 decembrie 2010

  […] limba greacă (vaisamar) 17. Străjerii – Poze 11 decembrie 2010 (romaniaevanghelica) 34. StrĂjerii Despre StrĂjeri (popaspentrusuflet) 37. Cronici mondene (31) Chanoyu dragostei şi urii (rasvancristian) 44. Moment […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: