CALVINISTUL ”EVANGHELIST” (2)

RUGĂCIUNEA UNUI CALVINIST


AM… FOST… PROGRAMAT… SĂ… MĂ… ROG… AȘA…

1 Timotei 2:1 Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru TOȚI oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca TOȚI oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine însuşi ca preţ de răscumpărare pentru TOȚI; faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenită, şi propovăduitorul şi apostolul Lui am fost pus eu – spun adevărul în Hristos, nu mint – ca să învăţ pe Neamuri credinţa şi adevărul.”


About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri sa “CALVINISTUL ”EVANGHELIST” (2)”

  1. Nu sunt adeptul interpretarii ca suntem roboti ci dimpotriva,ca daca cunoastem Adevarul vom fi slobozi;si totusi ce zice de cele de mai jos?

    „Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele. (Efes.2:10)”

  2. Am ”ales liber” să mijlocesc pentru mântuirea românilor din diaspora. Am însă o dilemă: Dacă autolimitarea este un atribut divin atât de important (cum de fapt ați subliniat într-un articol anterior), nu este greșită această inițiativă a mea? Dacă Dumnezeu nu trece niciodată peste voința liberă a omului, de ce să mă rog Lui pentru mântuirea oamenilor? Nu s-ar produce oare tocmai obstrucționarea la gândul căreia vi se face părul creț? Cugetam și eu așa…liber! 😉

  3. A-ti dat-o cu universalistii acuma?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: