ELIMINAREA STRĂJERILOR

UN COMUNICAT PREVIZIBIL

Cum era de așteptat, Conducerea Uniunii Baptiste din România, a reacționat cu fermitate:

IOSIF ȚON – retragerea ordinării

IOAN PEIA și ILIE POPA – suspendare

IOAN DEMETER – excludere

Bineînțeles, toate acestea în vederea și până la ”îndreptarea” susnumiților.

Mie nu mi se par surprinzătoare aceste decizii. Uniunea Baptistă din România are o doctrină. În fața acestei mișcări de trezire spirituală, perfectă sau nu, conducerea acestei instituții a avut de ales între a-și schimba punctele de vedere cu privire la Persoana și Lucrarea Duhului Sfânt, sau să rămână la cele pe care și le-a stabilit dintotdeauna.

Nu este prima oară când frații baptiști au fost puși într-o asemenea situație. În urmă cu aproximativ 90 de ani, primii penticostali au apărut în sânul Cultului Baptist. De atunci, mișcarea penticostală a luat amploare, câștigând adepți pe trei fronturi: noi convertiți, număr mare de copii, atașarea unui număr relevant de credincioși baptiști care au primit experiența botezului cu Duhul Sfânt și vorbirea în limbi. Acestea sunt adevăruri istorice, pe care Cultul Penticostal nu a avut niciodată intenția să le conteste. De altfel, ele au fost prezentate destul de clar, deși pe alocuri tendențios, în cărțile documentare ale istoriei baptiste din România.

Atunci când o instituție religioasă își simte amenințată temelia crezului ei, se întâmplă mai rar să își revizuiască doctrina; cel mai adesea recurge la metode de înăbușire a mișcării de schimbare și excludere a agenților mișcării. Problema majoră în acest caz, stă în efectele colaterale ale acestor decizii. În timp, cele două entități, baptistă și penticostală, au conviețuit și chiar au colaborat într-o anumită măsură. Din partea bisericilor penticostale, a existat o mai mare deschidere pentru frații baptiști, nu întotdeauna reciprocă și, de înțeles fiind, prin direcția predominantă de transfer a membrilor. Trebuie recunoscut faptul că, excepție făcând teoria cesaționistă, mișcarea penticostală a avut beneficii enorme de pe urma integrării în crezul său și în domeniul amvonal a doctrinelor de bază baptiste. Bine pregătiți teologic și cu un excelent dar de expunere, predicatorii baptiști de frunte (frații Popovici, Iosif Țon și alții) au reprezentat un model alături de vârful amvonal penticostal (Trandafir Șandru), în elaborarea învățăturilor majore ale crezului penticostal. Chiar dacă acest lucru nu a fost dezvoltat oficial, el a devenit o realitate obiectivă în pregătirea predicatorilor penticostali, extrem de receptivi și, fără rezerve în a ocupa scaunele de vizitatori/ascultători în biserici baptiste. Personal, am fost prezent încă din copilărie la serviciile de evanghelizare organizate de bisericile baptiste din București și cunosc oameni de marcă dintre penticostali (Cristian Vasile Roske, Constantin Caraman, Viorel Deac) pe care i-am întâlnit în sală la asemenea evenimente. Cred că acest obicei a fost generalizat la nivel național.

În ce ne privește, ne-am simțit ofensați întotdeauna atunci când acești predicatori de elită ne luau în ”șuturi” de la amvon, dar am avut tăria să distingem între a lua ce-i bun și a lăsa acolo (lingându-ne rănile) ceea ce n-a fost bun…

Acum se întâmplă un lucru similar. Singurul semn de întrebare este ce vor face ”străjerii”. Am comentat într-o postare anterioară că eu nu cred în eticheta ”baptist carismatic” dacă a fi ”baptist” înseamnă ce știu eu că înseamnă. Cât de mult au putut rămâne frații baptiști între ortodocși, fără să mai fie ”ortodocși”? Cât au rezistat penticostalii între baptiști, cu o nouă manifestare și înțelegere a lucrării Duhului Sfânt? Vine momentul de separare prin incompatibilitate. Este o măsură de bun simț să te declari diferit, atunci când există diferențe atât de dramatice. Cum vă imaginați frații baptiști și penticostali, luptându-se și ciocnindu-se perpetuu în aceeași clădire? La un moment dat devine o imposibilitate fizică.

Este de înțeles de ce noi, penticostalii, am fi dorit o apropiere a fraților baptiști de crezul nostru cu privire la botezul cu Duhul Sfânt și experiența vorbirii în limbi. Că nu s-a întâmplat, ne pare rău. Rezultatele ar fi fost de dimensiuni cosmice: un adevărat cutremur național! O biserică unită, umplută de puterea Duhului Sfânt, luând cu asalt împărăția întunericului! Oh, Doamne…

Dacă Conducerea Uniunii Baptiste a avut alternative și a decis, urmează o decizie în rândul mișcării ”străjerilor”. Fie de a se ”îndrepta”, retractând în dreptul manifestărilor și crezului lor, ceea ce mi se pare imposibil, sau de a se separa, ceea ce mi se pare inevitabil. Această separare poate rezulta într-o integrare în mișcarea penticostală, lux pe care penticostalii nu l-au avut acum 90 de ani, sau într-o nouă instituție, ceea ce este posibil dar nu probabil.

Și aici, începe un nou capitol. Este gata această mișcare să se raporteze la doctrina deja elaborată a unui Cult cu o vechime de aproape 100 de ani? Cult care a experimentat zeci de asemenea mișcări în sânul său, unele viabile, altele de extremă? Și, la fel de important, este Cultul Penticostal gata să asimileze o asemenea mișcare, asemănătoare dar și nuanțată diferit de culoarea bazică instituțională?

Iată întrebări la care așteptăm răspuns. Și răspunsul, îl vom primi mai degrabă treptat decât dintr-odată.

Textul complet al Comunicatului AICI

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

59 răspunsuri sa “ELIMINAREA STRĂJERILOR”

 1. Imi place f mult cum ai „judecat” decizia CB. Nu trebuie sa ne supere (sa ne intristeze, da): un om nu poate primi decat ce ii este dat si cat ii este dat. Poate atata le-a dat lor Dzeu.

  Cat priveste ce vor face Strajerii, nu vad de ce s-ar baga sub CP –nu vad nevoia…Miscarea Strajeri nu este o miscare penti (institutional vb.). Are unele aspecte comune cu doctrina penti, doar atat. CP poate sa aprobe si sa vb de bine pe Strajeri–si asta ar fii trebuit sa o faca de mult….

  Bine ar fii ca Strajerii sa continue asa cum au inceput–SLUJITORII TUTUROR SI SCLAVII NIMANUI (1Cor 9:19-23)– si nu m-as mira sa vad o migrare mare de Biserici din culte devenind Biserici independente in urma acestei treziri.

 2. „nu m-as mira sa vad o migrare mare de Biserici din culte devenind Biserici independente in urma acestei treziri”…..

  Ceea ce spuneti ar fi correct numai daca ar exista diferente mari de doctrina dintre strajeri si penticostali…Altfel ar fi o prostie!
  Elaborati va rog!

 3. Invataturile cit si practicile Strajerilor nu corespund doctrinei Penticostale (doar foarte putin) , desi unii membri Penticostali viziteaza intilnirile lor . Strajerii sint deja alipiti de Bisericile Carismatice Independente , precum Biserica AGAPE Timisoara si Riul Vietii Bucuresti . Pastorii acestor Biserici au si fost la ultima lor intilnire de la Baile Felix , prezenti la acel Comunicat .
  „Cine se aseamana se si aduna laolalta”

  • Diferența nu poate fi mai mare decât între baptiști care neagă orice manifestare a darurilor spirituale și penticostali. Din punctul de vedere al fraților noștri, nu prea sunt mari diferențe între penticostali și carismatici, decât probabil de ordin instituțional și faptul că ultimii sunt mai exagerați.

   • Da aveti dreptate , numai ca unii sint asa de exagerati caci au iesit din Biblie , invataturile si practicile lor nu le gasesti de la Genesa la Apocalipsa ! (mai nou aceste invataturi se gasesc in Rapsodia….lui Chris! )

   • „word of faith „, „prosperity movement” and „holy laughter” sint carismatici, nu e nici o diferenta intre noi si ei? How, about a different gospel?

 4. hm, incep cu atat: asteapta sa vada cum bate vantul..CP nu investeste in high-risk securities 😉

  • Da. Tocmai de aceea nici nu realizează prea mult…

   • acuma ca nu mai suntem in prim-plan, mai spun cateva:
    -cultul nu promoveaza gratuit pe nimeni, iar pretul ar fii ‘transfer of title deed’;
    -cultul vrea sa creasca numeric dar nu cu oameni treziti–astia nu pot fii tinuti sub control(si cum ar putea un cult aproape mort sa stapaneasca oameni vii?!). Tind sa presupun ca CP va ramanea „neutru” oficial cat va putea.

    stiu de un singur caz de trezire in mijlocul unui cult care a supravietuit si a acceptat miscarea si rezultatul a fost formidabil–e vb de Brethren in Christ. Jumate din biserici au devenit carismatice iar cealalta jumatate a ramas evanghelica. E o minune.

    Desi vb in felul asta, ma rog ca Dzeu sa schimbe inimile liderilor din culte si sa fie si in cazul nostru, romanilor, o mare minune.

 5. Am vazut un clip cu fr. Demeter pe blogul Fratelui Lascau si in opinia mea el a trecut si de penticostalii romani,e pe undeva pe la carismaticii aceia de tip american(Hinn, his girlfriend Paula White, Copland and co.). Proclama prosperitate sanatate, eliberare de duhuri peste tot judetul Mures si Romania.

  • frate gabi ai uitat pe cel mai bun(mare) dintre ei –Joe Osteen.Copeland e mic .Daca fr. Nelu Demeter a luat-o pe alaturi, atunci cred ca nu v-a fi agreat nici de BP. nici de PC.

 6. Doar este biblic, ca cei firesti sa persecute pe cei duhovnicesti.Nimic nou.

 7. ..traim clipe unice ,de mari cotituri in istoria crestinismului mondial ; asistam cu totii la formarea, de data asta pe meliaguri mioritice, a unui NOU APARTHEID ,superior si radical celui stins in South Africa !.Pe capul lui Iosif Tion se va pune un pretz ,iar intr-un subsol intunecos,plin de igrasie ,i se va „rezerva „o celula ,ce-i va servi drept resedinta ,pana la data executiei!.Suma de reward ,datorita inflatiei ,depaseste de treizeci de ori suma pusa pe capul lui Richard Wurmbrand !.
  Probabil inclinati sa credeti ca glumesc ! ! !

 8. Unii nu-si iau medicamentele, ori „glumele” de mai sus sunt de-a dreptul nesarate…

 9. Eu unul sunt suprasaturat de controversele acestea teologice ce se rezolva pe bloguri. Sunt pastori foarte corupti si compromisi moral si spiritual si nu se ia nici o masura, despre ei nu se discuta. Aceasta fiind adevarata si reala problema spirituala a natiunii.
  “Sunt oameni care cheamă oameni la mântuire- dar ei înşişi nu sunt pe calea mântuirii.”

  Biserica are nevoie de sfinti si de slujitori, nu de “conducatori”, de clerici, de oameni care domina, controleaza si manipuleaza alte suflete, de dictatori si tirani despotici care isi impun mereu punctul de vedere, opinia si parerile lor, santajeaza si linseaza prin ucidere cu vorba pe cei care nu gandesc ca ei.

  Biserica lui Christos are nevoie de sfintii Sai, oameni cu sufletul mare si inima larga sa cuprinda multe suflete,nu de functionari publici platiti care zambesc la fiecare batranica la sfarsitul unei slujbe religioase.
  E trist intr-adevar prieteni urmatoarea realitate: Satan sa lucreze prin tine si tu nici sa nu fi constient, dar sa crezi ca Dumnezeu se foloseste de tine. Sa fi in drum spre iad, dar sa chemi oamenii si sa ii indrumi pe drumul spre cer. Am scris ceva asemanator acum 9 luni pe blogul meu (…)
  In slujba lui Christos.
  Ioan Alexandru Tantar

  • Bineînteles cã cei de sus au în primul rând responsabilitatea de a predica si trãi Adevãrul. Însã acum avem democratie si am putea sã-i dãm jos pe cei corupti. Problema este cã a apãrut crestinul tipic modern, schizofrenic, care trãieste si vorbeste într-un fel în bisericã si altfel în afarã. Si la asa biserici, asa lideri. Numai cã v-am urmãrit putin blogul si tare mã tem cã nu aveti prea mult discernãmânt în aceastã problemã…
   Plus, sunt suprasaturat de suprasaturatii care participã în mod suprasaturant la discutiile care îi suprasatureaza…

   • „Însã acum avem democratie si am putea sã-i dãm jos pe cei corupti.”

    Nu sunt convins ca si credeti cele afirmate.
    Lucrurile strambe sa indreapta f greu. Biblia spune ca ar fi imposibil, chiar „Ce este strâmb, nu se poate îndrepta…” .

    „Corupti” de care vorbiti isi pastreaza pozitiile, nu pt ca sunt f destepti etc, ci pt accesul exclusiv la „vorbitor”. Trebuie sa fi de-a dreptul prost, ca de pe aceasta pozitie, sa nu poti manipula. Si manipuleaza. Numai lucrurile de-a dreptul scandaloase ii mai pot discredita (cateodata). Toata naivitatea babetareasca reprezinta scutul lor „democratic”.

    Asa ca lasati orice speranta de indreptate. Unele lucruri (ca si acestea), intra in categoria celor din Eclesiastul.

    „Adevarata Reforma”- ca sa citez un ID- nu are la baza institutia. (spuneti-mi despre o institutie reformata)

   • din pricina blogului meu nu am discernamant.? Puteti sa imi explicati care elemente arata o lipsa de discernamant transmite blogul meu? Multumesc

   • Pacea Domnului nostru Isus Christos.
    Puteti sa imi explicati care elemente arata o lipsa de discernamant in blogul meu? Multumesc

 10. Cititi cu atentie in… http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2010/12/15/scrisoare-deschisa-opriti-minciunile-si-calomniile/…si vedeti cine sunt unii din BOR-ul baptist care au luat decizia de executare a ” strajerilor”

 11. Frate Ionescu, am ascultat un interviu cu fratele Ton pe canalul AlfaOmega,si dinsul a afirmat citez „ca daca pleci de la invataturile lui Pavel primesti o alta perspectiva, dar cind pleci de la Domnul Isus,si le sistematizezi ca sa formezi din ele gindirea ta, observi ca Pavel face numai sa le dezvolte ce a zis Isus si atunci il faci pe Isus centrul gindirii tale si atunci obtii practic un alt sistem de gindire, eu spun ca primesti o alta evanghelie”Inchei citatul.
  Intrebare, este corecta ideea aceasta ? This is not a trick question”, dar ceva nu mi se pare clar. Eu am crezut ca ce a spus Pavel , de fapt a spus Domnul, si nu cred ca unul are o evanghelie( ori o nuanta) diferita decit altul. Thank you.

  • @ Gabi Bogdan
   Îl iubesc pe Domnul Isus – Dumnezeu!
   Pentru mine Apostolul Pavel este cel mai mare om de la Domnul până azi.
   Cred că ceea ce a spus Domnul sunt adevăruri infailibile. Cred că Pavel inspirat de Duhul Sfânt, a scris Scripturi!
   Nu înțeleg ce-o fi spus fratele Țon. Deh, oamenii ăștia mari, au și ei mofturile lor 🙂 .

   • 100 de pucnte

   • 1. Gabi Bogdan ori nu a înțeles ori nu vrea să înțeleagă.

    De ce vă întreabă, totuși, pe dvs.? De ce nu citește scrierile lui Iosif Țon, ca să se lumineze?

    Voi da un citat, într-un comentariu separat.

    2. Cel mai mare om a fost ăl de mînca lăcuste…

    3. Chestia cu mofturile e… un moft.

    Ăsta credeți că e drumul spre a deveni… un om mare?

   • @Alin Cristea
    Din cauza eu nu prea inteleg ilogica asta arminiana, fr. Ionescu se pare ca o cunoaste.

 12. @ Gabi Bogdan 100 de puncte…….?! adica?

  • ptr.ca a fost un raspuns bun, dar poate am exagerat, trebuia sa pun numai 90 datorita folosirii cuvintului „cred” in loc de „stiu”.

 13. Pavel a scris Evanghelia (romani 1:1-4),(1corinteni 15:1)….nu Scripturile.Cred ca este o diferenta.

  • @ george.F
   2 Petru 3:16
   „ca şi în toate epistolele lui, când vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înţeles pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.”

   Foarte important să sesizăm cum Apostolul Petru, încadrează scrierile lui Pavel între Scripturi.

 14. Evident, „ìntre” Scripturi. Corect
  100 de puncte cu steluta.

 15. Iosif Țon: „De la Martin Luther încoace, în lumea protestantă s-a stabilit în mod tacit că teologia noastră se construiește pe epistolele lui Pavel.”

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2010/11/11/bunatate-1

  • Si ce teologie era inainte de Luther? Si de la Luther incoace am avut teologia habarnavutilor? Pina la teologu Ton? Sint mindru ca-s roman..Rodica Botan tre sa translateze teologia asta in engleza, dupa ce e gata cu Warren..

 16. Conceptul de „teologie” este unul dinamic.

  Teologia nu înseamnă un set de principii bine împachetate bune de îndesat, ca hapuri ideologice, pe gîtul oricui și în orice epocă.

  Discuțiile actuale de pe unele bloguri evanghelice cu vizibilitate arată clar lipsa de gîndire teologică. Lipsa de concepte, bine înțelese, cu care să se trateze Cazul Iosif Țon, respectiv Mișcarea Străjerilor sau orice fenomen care apare.

  O carte foarte interesantă care arată cum a fost văzut Isus de-a lungul secolelor chiar așa se numește: Iisus de-a lungul secolelor, de Jaroslav Pelikan.

  Rabinul
  Lumina Neamurilor
  Regele regilor
  Monahul care stăpînește lumea
  Mirele sufletului
  Omul universal
  Domnul păcii
  Poetul spiritului
  Eliberatorul

  Iată cîteva dintre modurile în care fiecare epocă și-a creat propria sa imagine a Mîntuitorului.

  Cum se făcea teologie înainte de Luther? În diverse moduri.

  Cum se face teologie după Auschwitz? După Gulag?

  Cu totul altfel decît înainte de aceste grozăvii…

 17. Fr. Ionescu ,

  parerea mea este ca cei care s-au considerat treziti fiind penticostali trebuiau sa ramana in Biserica mama , iar baptistii treziti care nu se puteau manifesta in adunarile baptiste din cauza doctrinei Baptiste , trebuiau sa adere la Biserici penticostale sau carismatice dupa dorinta , insa nu mai trebuia sa formeze o noua congregatie religioasa numita ” Strajerii ” . Spun asta deoarece , este suficient pentru cei din lume adunarile care sint si care este o pricina de poticnire si debusolare , ele avind asa de multe denumiri . Cred ca acest aspect este unul care are impiedica largirea imparatiei lui Dumnezeu pe pamant .

 18. Pai stimate Alin Cristea . Un baptist trezit care a fost botezat cu Duhul Sfint si care a primit darul vorbirii in alte limbi cum isi poate manifesta darul vorbirii in alte limbi , rugindu-se in alte limbi intr-o adunare baptista ? Dar daca a primit si darul vedeniilor ? Nu ar fi el dat afara din adunare pe motiv ca este eretic exact cum a fost dat Ton ? Si daca asa este , de ce faci acuzatii nefondate ca as dezinforma ?

 19. Fr. Ionescu ,

  cum adica comentariul meu din 27.12 ora 6:21 , este un ” stranut blogosferic ” ???
  Dumneata ne primesti aici si-n alta parte ne ponegresti ??? Ori ma insel eu cu privire la asta ??
  Daca ai fi fost calauzit de Duhul lui Dumnezeu ti-ai fi dat seama ca Dumnezeu este impotriva infiintarii unei noi adunari numita ” Strajeri ” .
  Daca ar pleca jumatate din adunarea dvs. si s-ar grupa intr-o noua adunare numita ” Strajeri ” ti-ar conveni . Ar fi acest lucru bun pentru lucrarea lui Dumnezeu ? Eu ma indoiesc !!!
  Penticostali , baptisti , crestini dupa Evanghelie , Strajeri , oastea Domnului , adventisti , anglicani , metodisti , carismatici , ortodocsi , catolici , reformati , romano-catolici , greco-catolici , miscarea cutare si cutare , etc, etc, etc, !!!! Este aceasta multitudine de denumiri un lucru benefic pentru cei nemantuiti care multi stau debusolati si nu stiu la care din aceste adunari sa mearga ? Doamne iarta-ne .
  Indrazneste cineva sa spuna ca toate aceste denumiri sint dupa Biblie ??
  Biblia vorbeste asa : „” Biserica lui Dumnezeu „” .
  Orice alta denumire care nu corespunde cu aceasta , este in afara Bibliei .

 20. Apoi fr. ionescu . De ce nu avertizezi oamenii despre acest fr. Nelu Demeter care se vede de la o posta ca este ratacit in ce priveste evanghelia . Poate ajunge o turma bine daca conducatorul o duce in ratacire ?
  Cred ca ar ride si curcile daca ar putea de aberatiile acelea cu 20 de fecioare , scaunul satanei , poarta Brandenburg . Tot asa vorbea si Ivan Vicovan cu ani in urma ca , scaunul satanei este la Moscova !!!
  Cum iti imaginezi dumneata ca Dumnezeu incredinteaza turma lui unui asemenea om ratacit ???
  Apoi in ce priveste delimitarea de invataturile si practicile asa zisului ” pastor ” Chris , asta nu s-a datorat cumva datorita faptului ca , in blogosfera au inceput oamenii sa vorbeasca pe fata impotriva acestu-i ratacit de Chris care este inselat de satana ? Atit in ce priveste Evanghelia , cit si in lucrarile de ” asa-zisa vindecare ” gen Benny Hinn pe care le face . Femeile din adunarile Strajerilor vin imbracate unele la adunare ca pe bulevard , rugaciuni si proorocii cu capul descoperit , etc ,etc, etc .
  Mare trezire domnule , n-am ce zice .

  • Frate Remus,
   Dacã acuzatiile aduse împotriva strãjerilor se rezumau la ceea ce ai mentionat mai sus, si dacã se urmãrea corectarea unor practici, eu as fi fost pe prima linie în aceastã directie. Problema este cã strãjerii au stat bine merci fãrã sã-i deranjeze cineva, pânã a apãrut fr. Ton în ecuatie. Care tocmai venise sã dea directie doctrinarã miscãrii.
   Acum, oamenii se dezic de Chris, de teologia prosperitãtii si de toate celelalte „supãrãri”.
   Se pare cã nimic nu vã mai poate multumi.

   • Dar penticostalii cind se delimiteaza de fratii baptisti printr-un comunicat oficial impotriva ereziilor pe care le propaga in ce priveste anumite lucrari ale Duhului Sfint si ponegrirea fratilor penticostali ca fiind eretici ?

 21. Frate Ionescu
  Acesti strajeri nu trebuie sa-si corecteze doar unele practicile ( sau doar atit ati sesizat ?) , ci si invatatura straina Bibliei si doctrina . Insusi Iosif TON spunea de teologia strajerilor care , citez : „lasa de dorit” ! Toate celelalte deziceri trebuie sa fie facute nu numai verbal ci din convingere , pe care ei din pacate nu o au !

  Sa auzim numai de BINE !

Trackbacks/Pingbacks

 1. 18 postări în Top 100 WP (15.12.2010) « România Evanghelică - 15 decembrie 2010

  […] Baptiste în problema “Străjerii” (vaisamar) 19. zambiluţă (rasvancristian) 23. Eliminarea StrĂjerilor (popaspentrusuflet) 26. Reactia Uniunii Baptiste la declaratiile dr. Iosif Ton si la Miscarea […]

 2. Comunicatul Uniunii Baptiste și reacțiile mediului evanghelic față de cazul Iosif Țon-Străjerii (III) « Istorie Evanghelica - 16 decembrie 2010

  […] ELIMINAREA STRĂJERILOR, de Cristian Ionescu pe blogul Popas pentru suflet […]

 3. Atenție la dezinformări – 29 decembrie 2010 « România Evanghelică - 27 decembrie 2010

  […] Pe blogul lui Cristian Ionescu comentatorul Remus scrie: […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: