AM AVUT UN VIS

Luca 2:14 ”Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.”

De felul meu nu sunt prea arțăgos. Prefer pacea. Dacă nu mă credeți, întrebați-mi soția și fetele. Sunt un ursuleț blând. Cu voi, problema este că suntem foarte diferiți, și fiecare crede că el are dreptate. Întotdeauna. În cazul meu, eu chiar am dreptate întotdeauna 🙂 . O scurtă întâmplare spune că într-o zi copilul, stând pe bancheta din spate a mașinii, o întreabă pe mămica lui, terorizată în dreapta soțului ei care tocmai făcuse o criză de nervi împotriva ”căpoșilor” (e posibil să le fi zis mai urât, nu știu, nu-mi amintesc…) care ba se băgau în fața lui, ba nu semnalizau la timp, ba mergeau prea încet, ba nu-i dădeau lui prioritate: ”Mămico, cum se face că întotdeauna ies toți căpoșii deodată cu noi pe stradă?”

Așa suntem toți. Ni se pare că avem dreptate întotdeauna. Problema este că vine Crăciunul. Anul acesta, eu aș propune să-l amânăm. Nu ar fi prima oară. Îmi povestea un prieten cum un preot a fost destituit deoarece, beat criță și neputând să se achite de slujba sa, a amânat cu o seară ”învierea”, ca să-și revină dumnmealui… Comunicatele, clarificările 1, 2 și 3, comentariile, ne-au agitat pe toți de vedem numai steluțe colorate. Îmi dau seama că e vai de blogurile noastre dacă nu stăm pe scandalul de ultimă oră (unii au darul să le înceapă). Și dă-i și luptă, și dă-i și luptă. Eu sincer vă spun, n-am de gând să-mi iau vreun angajament de tăcere, că cine știe ce se-ntâmplă în câteva zile și nu pot. Dar mai și cred că omu’ cât ar fi de combativ, mai ia câte o pauză. Săptămânile următoare sărbătorim Nașterea Domnului și anul nou. Acum că spuserăm tot ce se putea spune și încă mai mult, n-ar fi bine să ne aducem aminte de ceea ce este mai important pentru noi toți? Adică de Domnul Isus. Nu sunt fariseu. Vă promit că după anu’ nou o luăm de la capăt. Cesaționiști, calviniști și comuniști, păzea! Însă, câteva zile, la contemplare blogosferă!

Am avut un vis: se făcea că toți blogarii scriau numai versuri și meditații pozitive despre crăciun, își făceau complimente unii altora, iar numărul de accesări se dubla de la o zi la alta, și toți erau pe locul unu. Pe urmă, mi-am dat seama că visez cu ochii deschiși. M-am speriat! Zic eu: dacă ne obișnuim așa și ne place…

Dar acum, serios, mie n-o să-mi strice nimeni crăciunul!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

20 răspunsuri sa “AM AVUT UN VIS”

 1. frate Ionescu ma bucur ca ai simtul umorului:), dar vezi ca poate si chiar incercand sa faci umor alti se simt atacati:)). va doresc un Craciun Fericit si o sa va urmaresc ca sa vad daca mai aveti activitati pana dupa anul nou:))

 2. „Cand sa spus totul si sa spus cu adevarat totul despre diviziunile din crestinism, inca ramane prin mila lui Dumnezeu un ENORM teritoriu comun”
  C.S. Lewis
  Nasterea Domnului face parte din acest enorm teritoriu comun si fie ca acest eveniment sa ne uneasca, sa ne umple de o dragoste inflacarata, sa-i vedem pe altii mai presus decat pe noi insine.
  Pentru toti blogerii crestini cat si pentru comentatorii lor: o imbratisare sfanta cu dragoste!
  Ne vedem la iesle!

 3. Cineva sa ma trezeasca dupa anu nou!

 4. Hold on , inainte de a ma duce la culcare mi-am amintit ceva..Frate Ionescu, va mai amintiti de postul meu? Tre sa le cer baptistilor sa isi ceara scuze publice ca au urmat sfatul meu fara voia mea,daca nu sa il puna pe Ton inapoi in fucntie. Ai dau in cort , domne..
  „In lume sint zeci de milione de crestini din toate paturile sociale, de la Badea Gheorghe pina la domnul academician Georgescu care spun ca au experimentat darul vorbirii in limbi. Acuma, un cesationist are de facut o alegere intre doua posibilitati:
  #1 vorbirea in limbi este reala, ptr. ca este un fenomen audibil practicat de milione de crestini si este de la Duhul Sfint.
  #2 vorbirea in limbi este reala, ptr. ca este un fenomen vizibil dar milionele de practicanti sint ori sarlatani, ori si-au pierdut mintile ( nebuni) ori sint indraciti.
  Daca decid ca # 2 este posibilitatea adevarata, pe practicantii vorbirii in limbi ( si implicit pe toti noncesationistii)trebuie sa ai scoata afara din tabara crestina, declarindu-i eretici.

 5. „Cesaționiști, calviniști și comuniști, păzea!”

  Oau! Deja tremură nădragii pe mine… Revenindu-mi din cumplita spaimă, mă intreb ce caută cesaționiștii și calvinii alături de comuniști.

 6. Un post foarte frumos. Cesam cu cesationistii pana dupa Craciun…

 7. Mi-a pläcut acest articol…si mai ales inceputul lui
  ” Cu voi, problema este că suntem foarte diferiți, și fiecare crede că el are dreptate. Întotdeauna. În cazul meu, eu chiar am dreptate întotdeauna :)”
  E bine cä apar articole care scot oitele din spinii „politicii crestine”si acum incep sä zburde pe päsiuni verzi……
  Marele Pästor sä-si desävärseascä lucrarea ducändu-ne pe fiecare la ape de odihnä!!!

 8. E bine venit acest „armistitiu”.
  Ajunge cu”zanganitul ” sabiilor.
  Sa ne „uitam” tinta sus „la steaua calauzitoare” de unde ne vine izbavirea.

  Merry Christmas!
  My GBY

 9. Pace frate Cristian,

  Ideea este foarte buna. In zilele ce urmeaza ar trebui sa ne focalizam pe sarbatoarea nasterii Mantuitorului. Oricum, disputa cu calvinistii si cesationistii, etc, va continua, ca o poveste fara sfarsit.
  Chiar daca aceasta sarbatoare nu a fost poruncita in mod expres, ca sa fie tinuta de cei credinciosi, nasterea Mantuitorului, reprezinta un moment de mare si inaltatoare bucurie, pentru orice credincios indiferent de confesiunea religioasa. Ma bucur de aceasta sarbatoare si sunt constient ca*fara Betleem, nu ar fi existat Golgota,
  * fara nastere, nu ar fi existat moartea (jertfa) pentru noi, pacatosii.
  Domnul Isus, Mantuitorul, sa va binecuvanteze ! Mult har la familie !

  Paul
  Dej; Romania

 10. De felul meu prefer ca oamenii carora ma adresez sa-mi raspunda.
  Macar atat … in rest nu am alta pretentie.
  Va doresc un Craciun … linistit !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: