ADEVĂRATUL CRĂCIUN

OPORTUNITĂȚI: ÎNTRE COMERCIAL ȘI SPIRITUAL

În urmă cu mai bine de 23 de ani, când am ajuns în Statele Unite proaspăt ieșit din lagărul comunist, am jubilat văzând cum sărbătoresc americanii crăciunul. Spre deosebire de țara noastră care se zbătea în întuneric (și la propriu și la figurat), valul de lumini de pe străzi, din magazine și, ce mai, de peste tot, m-a fascinat. Am observat imediat că după Ziua Mulțumirii la sfârșitul lui Noiembrie, crăciunul nu era o zi, două, hai trei, ci un sezon întreg. După o vreme, am sesizat spiritul comercial al societății și felul în care sărbătoarea este exploatată. M-am întristat. E adevărat, prefer atmosfera de celebrare și jubileu a culturii americane decât întunericul din bezna României de altădată. Dar nu uit că, în spatele acelei neguri spirituale, credincioșii străluceau mai aprins decât orice luminițe de sezon din lumea de azi. Ca tineri, mergeam cu colindul nu pentru a fi împreună sau pentru distracție, ci animați de un pur spirit evanghelistic. Am amintiri sublime de convertiri a unor familii întregi cu ocazia serilor când mergeam să colindăm numai la case de necredincioși.

Nu cer să renunțăm la lumini, panglici, magazine deschise târziu în noapte, decorații, cadouri, mese îmbelșugate și, în fine, tot ce înseamnă astăzi crăciun. Dar vă rog, haideți să avem sensibilitatea pe care o aveam altădată: să ne aducem aminte de Domnul Isus!

Cum putem să ne amintim de Prunc? Lui nu Îi putem da cadouri, pe El nu-L impresionează luminile noastre, la mesele noastre întinse mă îndoiesc de faptul că s-ar așeza. Însă, putem să facem ceva pentru oamenii cu care se identifică El: nenorociții și nemântuiții! Pentru ei a venit în lume, pentru ei s-a născut, a crescut, s-a jertfit…

Cu ocazia sărbătorii din acest an, haideți să facem două lucruri. M-aș bucura ca măcar doi, trei creștini să răspundă pozitiv acestei chemări! În primul rând, să facem bucurie unor amărâți. Să căutăm o familie de oameni săraci. Poate au mulți copii. Poate nu au bani. Nu și-au decorat casa. Nu au mese încărcate. Închipuiți-vă bucuria pe care o vor simți atunci când veți intra în căsuța lor cu plase pline de cadouri și mâncare. Poate și câțiva bănuți într-un plic. Lacrimile lor de bucurie se vor transforma în picături de binecuvântare divină pentru voi!

În al doilea rând, folosește oportunitatea acestui crăciun și cheamă un om la biserică. Măcar unul. Fă-i o invitație plină de iubire creștină. Poate se simte singur, poate se frământă cu necunoscutul eternității, poate Îl caută pe Isus! Vorbește-i de El, de ceea ce a făcut în viața ta!

Acesta este crăciunul plăcut Domnului! L-am trăit la ambii poli ai experienței umane: fiind binecuvântat de generozitatea altora și fiind o binecuvântare pentru alții. Credeți-mă, într-un fel sau altul, au fost cele mai minunate momente din viața mea!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: