LECȚIA CRĂCIUNULUI

SUPUNEREA ÎN VOIA LUI DUMNEZEU

Fiul S-a supus Tatălui. A părăsit cerul, a ”străbătut cerurile”, a îmbrăcat haina limitelor umane în smerenia unui staul, a acceptat crucea și moartea! Rugăciunea din Ghetsimani a fost un act al supunerii. Înainte însă, s-a supus părinților pământești. Chiar și atunci când a stat în Templu la vârsta de 12 ani, momentul a fost folosit pentru a sublinia supunerea Sa față de ei.

Maria, fecioară curată, a acceptat riscul de a fi judecată și condamnată. Riscul de a-și compromite viitorul.

Iosif, bărbatul neprihănit, a fost la un pas de a se sacrifica pentru a salva onoarea logodnicei sale. S-a supus Planului Divin revelat prin vis de noapte.

Păstorii au ascultat glasul îngerului și au venit să se închine Pruncului. Magi au călătorit de departe, urmând călăuzirea stelei. S-au închinat, au adus daruri și, supunându-se călăuzirii lui Dumnezeu, s-au întors în țara lor pe un alt drum.

Simeon și Ana, sfinții care așteptau ”mângâierea lui Israel”, au ascultat de glasul Duhului Sfânt, venind la Templu odată cu Pruncul.

Planul Divin de mântuire s-a adus la îndeplinire în baza unui clișeu: revelarea Planului, acceptarea Planului, rămânerea în Planul lui Dumnezeu prin călăuzire. Aceasta este lecția crăciunului: ascultarea de Dumnezeu! Prin această virtute s-au remarcat marii oameni ai Bibliei. Cu ocazia sărbătorii, suntem tentați să aducem jertfe prin închinarea noastră: cântări, rugăciuni, participarea la serviciile bisericii, caritate… Jertfele sunt bune! Dar nu fără ascultare! Cât de tragică i-a fost lui Saul neascultarea! Cât de glorioasă a fost învierea și înălțarea Mântuitorului datorită supunerii Sale!

Nu există nici o persoană care să nu fie încadrată în mai multe structuri de autoritate: familia, școala, serviciul, biserica… În orice structură de autoritate, cheia este supunerea. Fără ascultare, fie individul este disciplinat, fie, atunci când neascultarea este generală, sistemul se prăbușește. Împărăția lui Dumnezeu este structura de autoritate perfectă! Această Împărăție este veșnică. Neascultarea este doar în detrimentul individului.

Duhul de răzvrătire vine de la diavolul. I-a înșelat pe primii oameni, ispitindu-i la neascultarea de prima poruncă. A ispitit pe Israel care, prin neascultare, a atras mânia lui Dumnezeu. Și astăzi, satana produce multă dezbinare datorită neascultării. Sigur, nu vom asculta de oameni atunci când legile lor contravin poruncilor lui Dumnezeu. Dar în afară de acest caz, datorăm ascultare chiar oamenilor pe care Dumnezeu i-a îngăduit deasupra noastră în ierarhiile în care suntem încadrați.

Supunerea este o virtute care împodobește sărbătoarea Nașterii Domnului! Este o virtute care înnobilează! Dar este și o virtute absolut necesară pentru împlinirea Voiei lui Dumnezeu în viața noastră.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “LECȚIA CRĂCIUNULUI”

 1. Multumesc pentru meditatia zilei de azi. Pornind chiar de la acest articol , si de la subiectul lui fierbinte = supunerea in voia lui Dumnezeu, ingaduiti-mi sa va adresez citeva intrebari, frate pastor Cristian Ionescu :
  1) – Cum intelegeti dvs., principul “lucrarea de vindecare”, in biserica DOMNULUI de azi ?… .Pentru a elimina din start orice discutii contradictorii si confuzii ( ce s-au intimplat deja destul in razboiul dintre cesationisti si continuationisti ) , mentionez ca doresc sa vorbim aici despre vindecare fizica sau psihica, prin Puterea Duhului Sfint si prin intermediul darurilor de vindecare impartite de El, dupa buna Sa placere, unora dintre copii lui Dumnezeu din biserica Lui, adica in lumina invataturii biblice clare , de ex. din 1Cor cap 12, 13, 14, invatatura pe care noi ca si noncesationisti declarati , credem ca este vie si astazi, ba mai mult, dorim sa vedem asemenea autentice si minunate daruri ale Duhului Sfint operind si azi in bisericile noastre.

  2) -– Este consemnat in Scripturi ca Domnul Isus a proclamat vindecarea peste vreun bolnav ce l-a vindecat ?.. Daca raspunsul e DA, intreb mai departe :Cum a proclamat-o , cind a proclamat-o ?….
  Cum intelegeti proclamatia de vindecare peste un bolnav ( moment in care se pare ca initiativa lucrarii vine din partea celui care proclama ), in lumina cuvintului rostit tot de Domnul Isus in Ioan 5:19-20 sau 5:30 ?…( Domnul Isus le raspunde iudeilor ce cautau sa iL omoare)
  “ Isus deci raspunzind le-a zis: “ Adevarat , adevarat va spun ca Fiul nu poate sa faca nimic de la Sine, ci numai ce vede pe Tatal facind; si tot ce face Tatal, face si Fiul intocmai.
  Caci Tatal iubeste pe Fiul, si-I arata tot ce face si-I va arata lucruri mai mari decit acestea, ca voi sa va minunati.” .
  3) – Cum vedeti legatura sau impletirea dintre principiul acestei ascultari de planul Sau in detaliu intocmit , ce o cere Dumnezeu de la un lucrator al Lui , si principiul Milei sau Bunatatii sau Indurarii lui Dumnezeu de a vindeca pe cel nenorocit , mai ales a acelui nenorocit care mai si striga catre El ?…..
  Cum vedeti impletirea acestor 2 principii importante de mai sus un al 3-le a principiu – acela al credintei “ bobului de mustar” care poate muta muntii , si credinta la care ne indemana clar tot cuvintul lui Dumnezeu ? Unde ar trebui sa creasca mai mult “ bobul de mustar” in inima unui lucrator al DOMNULUI inzestrat cu dar de vindecare sau in inima acelui nenorocit care are nevoie de vindecare ?..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: