ANUL NOU – 2 sau MAIMUȚELE TREC ECUATORUL

2011

Am citit mai demult într-o carte, o întâmplare foarte hazlie. Se spune că niște maimuțe au aflat că există o linie ”magică” la mijlocul pământului care se numește Ecuator! Multe legende spuneau în lumea maimuțească despre puterea supranaturală a acelei linii și cum te-ar fi făcut să simți ceva extraordinar. Așa că, acel clan de maimuțe, s-au hotărât, s-au pregătit pentru îndelungata călătorie și au pornit la drum cu entuziasm. Zburau maimuțele din liană în liană, fugeau traversând savanele și deșerturile până, într-o zi au văzut linia de demarcare și o placă pe care scria ”Ecuator”. S-au apropiat timide, cu sfială de linie, adulmecându-și propriile senzații și… deodată au sărit toate maimuțele dincolo de linie! Mare uluială! Nu simțeau nimic! Atâta efort degeaba! Nici acum nu-și dădeau seama că era o linie imaginară!

ISAIA 61:1-3 „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, şi prinşilor de război, izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi; să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi „terebinţi ai neprihănirii”, „un sad al Domnului”, ca să slujească spre slava Lui.”

Anul 2011, în pragul căruia ne aflăm, este un an calendaristic. El nu trece. Este doar un jalon pe lângă care trecem noi.

Anul de îndurare este un an profetic. Durează de 2000 de ani calendaristici. Este anul de Har pe care ni l-a dăruit Dumnezeu prin Christos.

Este și o zi de răzbunare. Nu o zi de 24 de ore. O zi profetică, de câțiva ani calendaristici. O zi a mâniei lui Dumnezeu.

Indiferent cum ne încadrăm în anul calendaristic 2011, ce vârstă avem, ce idealuri nutrim, felul cum ne raportăm la anul de îndurare este crucial pentru eternitatea noastră. Cred că este important, cu ocazia anului ”nou”, să sărbătorim mai degrabă mila și Harul Divin!

Ora 12 noaptea, cumpăna dintre anii calendaristici nu înseamnă mare lucru. Nu este un moment mistic. Boala ta, lipsurile tale materiale, problemele căsniciei tale nu știu nimic despre anul nou. Dar despre anul de îndurare știu. Acolo, în acea dimensiune spirituală, profetică și mesianică sunt toate răspunsurile pentru viața ta!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “ANUL NOU – 2 sau MAIMUȚELE TREC ECUATORUL”

 1. Frumos gand si o ilustratie pe masura. Dorim ca anul nou sa ne apropie mai mult de Dumnezeu si sa de bucuram de anul de indurare.

 2. Domnul sa va binecuviteze fr. Ionescu, chiar daca nu ne cunoastem in mod personal, am primit din partea Domnului gandul sa ma rog pentru d-voastra si familia d-voastra si fac asta cu multa bucurie impreuna cu un grup de frati strajeri din Viena.
  Multumesc Domnului pentru tot ce scrieti si ne rugam incontinuare ca TOT ce scrieti sa fie sub ungerea si calauzirea Duhului lui Dumnezeu!
  Un an binecuvantat din partea noastra sa va fie dat de Domnul Dumnezeul lui Israel, sub a carui aripi a-ti ales sa va odihniti!!
  Cu toata dragostea si consideratia, iosif buda !

 3. fr.Ionescu,
  Citind commenturile postate am constata multe „sageti ascutite si otravitoare”aruncate de catre postaci,dela unul la altul.

  M-am rugat Domnului pentru calamarea situatiei si Duhul Sfint ma inspirat si mi-a dat – intr-un sfert de ora- urmatoarele cuvinte pentru fratii crestini;

  URARE PENTRU FRATII CRESTINI!

  Ahoo.. Ahoo.. surori si frati,
  Stati putin si va calmati.
  Si-n loc de etichetari,
  Pune-ti “sfinte sarutari”.

  Dragostea ,sa creasca-n voi
  Aratind ca oameni noi.
  Ca sintem nascuti din nou,
  Din Cuvint si nu din om

  Ia mai minati mai…
  De prin munti si de prin vai.
  Suflete sa adunati
  Si la Domnul sa-i chemati

  Si din zori de dimineata,
  Sa-i treziti, din somn la viata.
  Prin Duhul sa-i imbarbatati,
  Ca sa ne devina frati.

  Prin Isus sa devenim,
  Epistole vii sa fim
  Si-nmprejurul nost sa fie
  Numai dragoste si armonie

  Iar la anul care vine,
  Sa ne pregatim mai bine,
  Pentru-a Domnului venire
  Imbracat ca si un Mire

  Biserica s-o rapeasca
  Catre bolta cea cereasca
  Si la Tatal s-o prezinte
  Imbracata-n haine sfinte.

  Ca-mpreuna cu El sa fie
  Numai, in sfinta-n imparatie
  Cea fara de sfirsit
  Din infinit la infinit.

  Deaceea ,surori si frati,
  Sa nu fim capre si nici tapi.
  Ci doar mielusei,oite, oi
  Cum ne vrea Domnul pe noi.

  Iar la judecata mare
  Sa ne zica la fiecare,
  Treci la Dreapta, sluga buna
  Ca ti-ai cistigat cununa

  Frati surori nu incetati,
  Domnului sa va rugati
  Si la anul care vine
  S-auzim numai de bine

  Roade sfinte sa rodim
  Pe Isus sa-l proslavim
  Find rascumparati prin Har
  Si prin jertfa pe Calvar.

  Eu inchei a mea urare
  Si doresc la fiecare,
  UMPLERE CU DUHUL SFINT
  SI RAPIRE IN CURIND.

  Amin!..Amin!..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: