BISERICA VIRTUALĂ

În fiecare Duminică, între 1200 și 1800 de computere sunt conectate în direct la serviciile Bisericii Elim din Chicago! Din România, Europa, diferite zone de timp ale Statelor Unite, de peste tot. De ce și din Chicago? Pentru că sunt bătrâni sau bolnavi pentru care singura cale de a se conecta la părtășia bisericii este aceasta. Pentru ei avem aceste servicii. Ce ne facem cu cei care din comoditate stau la internet și li se pare că sunt în biserică?

Biserica NU poate fi virtuală deoarece venirea Domnului Isus în lume nu a fost virtuală, jertfa sa la Calvar nu a fost virtuală, botezul nu poate fi virtual, mântuirea nu este virtuală. Nici serviciile divine nu pot fi virtuale.

Chiar dacă am pierde vreo sută de conecții, am prefera să îi avem în sanctuar. Pentru că nici închinarea adevărată nu este virtuală. Este în duh, dar și în adevăr! Din nefericire, în zilele noastre până și prieteniile și relațiile de familie au început să fie întreținute virtual. Viața trăită virtual este o iluzie. Cât despre mine, îmi aduc aminte cu nostalgie de familiile creștine, cârduri, cârduri, cu mic cu mare, mergând împreună spre biserică. Din nefericire, și aceea a devenit o imagine virtuală…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri sa “BISERICA VIRTUALĂ”

 1. 1200 pe program?

   • Not bad. 600 pe program, 2 sau 3 oameni pe computer, 1500 potentiali ascultatori.Not bad at all .
    Cit despre nostalgia vremurilor trecute, ginditi-va la latura positiva , acum poti sa ai sute de frati care merg cu tine ( daca ai un smart phone si o adresa de facebook), pe acest blog aveti un potential sa influentati mii de oameni. Nu e chiar asa de rau cum se vede. Pun pariu, peste vreo 20 de ani o sa imi amintesc cu nostalgie de anii internetului in care nu depindeam de holograme( sau mai stiu e ce) si puteam sa comunic cu prietenii mei pe messenger si lumea mai facea poze….etc.etc.
    Ori optiune de gen „horror” , sintem toti inapoi la sapa si lopata cu WC si fintina in curte ca sistemul electric a fost distrus de un EMP. Sa vezi atunci cum mergem pe jos la biserica, si ca fain o sa fie.
    Eclesiastul a avut dreptate cind a spus ca cine spune ca vremurile vechi erau mai bune……..Ma opresc ca vreau sa fiu scurt, ca stiu ca bun nu sint 🙂

 2. Multă Pace!
  Mulţumim Domnului pentru Biserica Elim-Chicago. Dumineca seara, chiar dacă Biserica noastră, Elim-München nu are program, noi avem. Începând cu orele 18:00 suntem alături şi ne bucurăm împreună cu mulţi fraţi şi surori din Elim-Bruxelles, Paris, apoi Romania, ceva mai târziu Elim-Chicago, pătrundem mai spre mijloc Phoenix-Arizona, ne oprim apoi pe la Portland, iar în final vrem să ne bucurăm şi cu Fratele Lazăr Gog la Biserica Emanuel – Anaheim. Domnul să vă binecuvinteze pe toţi acei care transmiteţi live programele. Sunteţi o binecuvântare pentru mulţi ca şi noi.

 3. Imi place ce servicii religioase aveti in Adunare si ma bucur in Domnul cu voi ! Am avantajul diferentei de fus orar si mai prind si ceva in direct pana merg la Adunare ! Apreciez in mod deosebit harnicia pastorilor in a da hrana spirituala bisericii apoi toate grupurile de cantat ! Sunteti o Adunare unde nu te plictisesti , cu frati si surori devotati Domnului ! Domnul Isus sa-si continuie lucrarea prin voi si sa va rasplateasca osteneala !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: