ANTICRIST: PROBABIL PRINTRE NOI

1 Ioan 4:3 ”…orice duh care nu mărturiseşte pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este în lume acum.”

În primul rând, este foarte clar că, încă din primul secol, duhul lui Antihrist a început să condiționeze treptat societatea, pregătind-o pentru momentul apariției sale. Dar epistolele lui Ioan avertizează nu numai cu privire la duhul antihristic în lume, ci, în al doilea rând, și cu privire la prototipurile antihristice în istorie. (Napoleon, Hitler)

1 Ioan 2:18 ”Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină Antihrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi antihrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă.”

A treia conotație a profețiilor despre Antihrist se referă la dictatorul din vremea sfârșitului, ”răul” întrupat.

2 Tesaloniceni 2:3,4 ”Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.”

Este posibil și, având în vedere vremurile în care trăim, foarte probabil ca Antihrist să fie deja printre noi…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

64 răspunsuri to “ANTICRIST: PROBABIL PRINTRE NOI”

  1. pace frate Cristian.in primul rand salutari din Valencia(spania) al doilea referitor la anticrist.dupa datele ce le-ati oferit voi recunoaste pe anticrist ca si transfágárásanu.in urmá cu 16 ani vroiam sa vad si eu care e drumul ála asa de periculos numit (transfagarasanu)fratele meu mai mare imi daduse vre-o cateva indicatii.cand am ajuns acasá m-a intrebat. ei?cum ti s-o párut?? eu i-am ráspuns:am trecut vre-o 6-7 transfágárásene da nu stiu care era cel bun…..si el imi zice :tu nu ai mers sigur pe unde trebuia.stiu un lucru.EU O SA FIU CU DOMNUL MEU CAND S-O ASEZA ANTICRIST PE TRON..

    • 2 Tesaloniceni 2
      1 Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,
      2 să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.
      3 Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării,
      4 potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.
      5 Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, când eram încă la voi?

  2. Opinia mea (fara nici o valoare) este ca vom fi foarte surprinsi cind evenimentele apocaliptice vor devenii realitate, cum au fost surprinsi evreii la venirea Domnului Isus. Pina atunci toata lumea speculeaza.Eu o sa astept pina se intimpla, si atunci o sa scriu o carte…Unii chiar spuneau ca Gorbaciov ar fi anticristul, ca avea harta Europei plantata pe frunte

  3. AICI E.foarte important numai eu ma refeream la v7 si v.8.e drept cá taina a inceput dar cel nelegiuit se va aráta dupá rápirea bisericii(v.7) iar puterile mincinoase din v.9 sant pt cei ce v-or rámane.

    versetele 1-5 sant doar o clarificare a faptului ca tesalonicenii nu sant in timpul necazului(asa cum credeau ei)
    e drept ca v 3 vb de lepádarea de credinta dar tot Pavel spune ca asta se va face dupá aratarea omului faradelegii
    .aici ma refeream ca atunci cand anticrist va prelua puterea biserica va fi deja luatá(v7b)deci nu-l voi cunoaste 🙂

    • poate ar trebui sa explicam unde era problebma tesalonicenilor.in versetul 1 si 2.ei credeau ca Domnul a venit intr-un mod miraculos si ca greutatile prin care treceau erau de fapt (condamnarea lor)
      vezi(Ziua Domnului)

    • Apostolul Pavel spune foarte clar (pe text)parousia (”strângerea noastră laolaltă cu El”) nu va fi ÎNAINTE de a se arăta ”omul fărădelegii”…

      • e o tema bogatá
        defapt Pavel cred ca vb de strangerea noastra cu el si ZIUA DOMNULUI incluzand evenimentele finale

        apoi vb la modul particular descriind evenimentele

        • 2 Tes. 2, ca orice altă Scriptură, nu se poate interpreta de sine stătător.
          Există câteva ”fire” profetice care se țes împreună.
          Vă recomand să urmăriți câteva postări din luna Noiembrie referitoare la Răpire. Le puteți găsi accesând Arhiva/Noiembrie 2010 pe coloana din dreapta.
          În altă ordine de idei, ce mai faceți? Cum sunt ”vremurile” pe la Valencia. Îmi aduc aminte cu multă plăcere de vizita pe care v-am făcut-o și vă mulțumesc pentru frumoasa primire.
          Domnul să vă binecuvânteze!

      • Atunci rapirea nu poate sa fie „la noapte” ?

  4. daca rapirea ar avea loc la jumatea necazului sau la sfarsit toata lumea ar stii.tesaloniceni stiau ca are sa vina ca un hot .deci nu dupá 3.5 ani nici dupa 7 ani.cifre calculabile pt toti.

    aici e secretul(ca un hot)fiti gata.daca ar veni in timpul necazului sau la sfarsit (toti ne-am gáta)

    si ne mai lovim de o chestie importanta(numarul celor pecetluiti din ap.7:4)deci biserica nu va sluji simultan cu ei

    (nu pretind infaibilitate)

    • frate Gabi.POATE FI ORICAND.PT CA TOATE EVENIMENTELE CE TREBUIESC SA SE MAI INTAMPLE SE POT INTAMPLA LINISTIT IN TIMPUL CE URMEAZÁ.
      DE ACEA BISERICA DOARRRRRME DE-A BINELEA
      asteaptá sa se urce anticrist pe tron si atunci rup ei prima fila din calendarul durerilor.Doamne ajuta-ne sa fim gata.si cu undelemn in vas.

    • Frate Daniel, Ziua Domnului va veni ca un hot pentru cei din lume. Noi nu suntem fii ai intunericului, ci fii ai luminii. 1 Tes.5:4-8. Este la moda sa fi PRETRIBULATIONIST, dar totodata si periculos. Cred, pe baza Sfintelor Scripturi ca Biserica se va confrunta cu Anticristul. Bineinteles, ma refer la crestinii autentici.

      • Frate Pop stiu la cine se refera.1 TES. nu cred ca e la moda sa fii pretribulationist ,ci cred ca trebuie sa fii.adica ar trebui sa fim toti PRETRIBULATIONISTI indiferent cand ar avea loc rapirea.
        prin aceastá afirmatie nu vreau sa schimb cursul discutiei.iar de periculos cred ca nu e deloc.
        decat in cazul dezamágirii dar asa cum precizati Dv.crestinii autentici sant la post

    • Apropo de Valencia si limba lui Cervantes, va recomand acest studiu din Apocalipsa,
      in format pdf http://www.centrorey.org/material/mat_02a.html
      si audio http://www.centrorey.org/ind_multimedia.html#

      Daca o sa vi se para peste mana sa-l descarcati spuneti-mi si vi-l trimit urgent (gasesc eu cum).

      Tot site-ul http://www.centrorey.org/ e vrednic de studiat si incredibil de bun. Studiul din Apocalipsa mentionat sustine foarte bine punctul de vedere pretribulationist.

      Mult har!

  5. o sa urmaresc cu placere.nu o luati in nume de rau.ce urmaresc este doar sa ma ospátez impreuna cu Dv.din Cuvantul sfant.nu e nici pe departe contradictie .va asteptam din nou la noi.ati fost o binecuvantare.

    • Nu am cum să iau în nume de rău. Nici eu nu consider poziția mea infailibilă. De fapt, aș dori să NU am dreptate. Dar, ca rezultat al unui studiu mai aprofundat, tare mă tem că am. Știți vorba românului: ”vom trăi și vom vedea”.

  6. Fr. Ionescu ,

    supozitia dvs. nu este falsa . Intr-adevar Antihristul este deja nascut de multa vreme si este printre oameni . El are o varsta destul de inaintata si nu va mai dura mult si isi va intra in drepturi .
    Se estimeaza ca pina in 2012 se va implini Apoc.6:5,6 , apoi dupa aceea se va implini Apoc.6:7,8 , care inseamna declansarea celui de-al treilea razboi mondial din care va aparea Fiara de la Apoc.13 . Odata aparuta Fiara de la Apoc. 13 , vor incepe evenimentele descrise acolo pina la versetul 18 .
    Biserica va fi martora la derularea tuturor evenimentelor de la Apoc.13 : de la aparitia Fiarei , aparitia Antihristului pe scena lumii , aparitia „icoanei fiarei ” si instituirea ” semnului fiarei ” . Prin toate aceste evenimente Biserica va trece , apoi va fi rapita inainte de instalarea lui Antihrist in Templul de la Ierusalim . Ziua instalarii lui Antihrist in Templul de la Ierusalim marcheaza inceperea ” necazului cel mare ” conform Matei 24:15-21 , timp in care Biserica este deja luata .
    Deci , de la instituirea noului sistem economic ( semnul fiarei ) si instalarea lui Antihrist , intre aceste evenimente este un timp foarte scurt , timp in care va avea loc rapirea Bisericii .
    La evenimentele de la trimbita a -6- a crestinii care vor fi in viata vor afla cu mare exactitate timpul rapirii Bisericii , eveniment care va avea loc la trimbita a 7 a .
    Domnul vine in curand . Maranatha .

    • Nu sunt chiar așa sigur de aspectele specifice. 2012? Știu eu? Parcă nu m-aș lega de datele prea anticipate (2000?).
      Dar că semnele arată că sfârșitul va fi în curând, cred!

      • Fiecare generatie a crezut ca e ultima, pina si apostolul Pavel a crezut ca Domnul va venii in timul vietii lui.

      • Fr. Ionescu ,

        lumea s-a confruntat cu doua razboaie mondiale despre care cu siguranta este scris in Apocalipsa si Biserica lui Dumnezeu sa nu stie azi cam pe unde se afla in ce priveste Apocalipsa ? Ma indoiesc . Azi cind se vorbeste de Noua Ordine Mondiala pe fata la nivel mondial , fara nici o rezerva !!!! Ba , chiar s-a afirmat ca anul 2009 a fost primul an al guvernarii globale !!!! Asta nu spune nimic ?
        Si atunci ce este gresit sa afirmi ca evenimentele apocaliptice sint la usa ?
        Ridicarea Fiarei de la Apoc. 13 , nu se poate realiza in conjunctura mondiala actuala . Este nevoie de o modificare substantiala a actualelor puteri mondiale si de o dezordine mondiala asemeni unui razboi mondial , pentru a se instala la putere .
        Rusia si China si impreuna cu alte natiuni, vor avea un rol insemnat de totalitarism ce va caracteriza viitoarea ” fiara ” , care va porni razboi impotriva sfintilor si ii vor birui ( fizic ) dar si organizatoric , caci nu se stie cum va functiona Biserica in perioada Fiarei , avind in vedere ca Dumnezeu va trimite pe cei doi prooroci pe pamant chiar in timpul de guvernare a acestei fiare .
        Si de ce Dumnezeu va trimite pe acei doi prorooci ? Fiindca ma indoiesc ca Biserica va mai putea face lucrare de evanghelizare in acea vreme .
        Deci este cu neputinta in vremea noastra ca Biserica Universala sa nu stie cam pe unde se afla in ce priveste evenimentele Apocaliptice .
        Si ca un exemplu : cele doua razboaie mondiale ar corespunde cu Apoc. 6:3,4 .

  7. ,,foarte probabil ca Antihrist sa fie deja printre noi….” – afirmatia asta are de-a face cu visele profetice legate de zilele din urma din postarea cu ,,Manifestarile trezirii”? Stiti ceva ce noi nu stim? 🙂

    ,,Indata DUPA acele zile de necaz…. Atunci… vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului…” – Matei 24:29-31 Si eu cred ca Biserica va trece prin necaz, dar insotita de puterea Domnului, de semne si minuni. Pana atunci sa veghem, sa ne rugam si sa exersam trairea prin credinta.

    • Biserica va trece prin necaz în sensul prigonirii. Dar nu va apuca MÂNIA lui Dumnezeu.

      • Sub att context, dar valabil pentru subiect:

        „Caci daca traim, pentru Domnul traim; si daca murim, pentru Domnul murim. Deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului. (Rom.14:8)”

        Iar cat despre prigoana, cat si rabdarea sfintilor, este un dar si un har, a-ti da viata, ca martir .

  8. Anticrist e aici:http://www.pasi.ro/revista/nu-am-destula-credinta-ca-sa-fiu-ateu-%e2%80%93-norman-geisler-frank-turek.html#comment-47697

    Priviti comentarile celui care se autointituleaza celceciteste.Anticrist in toata regula.Frate Cristi,nu ati vrea sa veniti putin sa va ocupati de acest anticrist in miniatura care bate cuie otravite in credinta si-asa greu incercata a multor crestini?Noi am incercat sa dialogam cu el,dar avem nevoie de o persoana cu cunostinte avansate de apologetica crestina pentru a-l linisti.
    Scuze de off topic.

  9. Fiţi binecuvântat frate Cristi! Vreau doar să vă întreb, cum vă raportaţi la răpirea Bisericii? (sunteţi pre, mid sau post tribulaţionist) Să auzim numai de bine!

    • Dacă necazul cel mare este considerat a fi 7 ani, atunci sunt MID.
      Unii consideră că doar ultimii trei ani și jumătate sunt necazul cel mare, mânia lui Dumnezeu.

      • Frate Cristi,
        Dacă privim în Scriptură necazul cel mare înseamnă mânie (Apoc. 6.16-17); judecată (Apoc. 14.7); ceasul încercării (Apoc.3.10); vreme de necaz (Ieremia 30.7) şi atunci eu mă întreb Biserica care este Mireasa lui Hristos, cum poate fi lăsată sub domnia lui Antichrist?
        Chiar dacă mânia lui Dumnezeu se va arăta doar în ultimii trei ani şi jumătate, Biserica care este unită cu cu Hristos, cu Dumnezeu (1Ioan 4.16), nu poate să rămână sub domnia lui Antichrist. Asta ar însemna ca şi Hristos să treacă prin necazul cel mare.
        Dacă raţionamentul meu este greşit, aştept corectări. Să auzim numai de bine!

  10. Ok, dar în Apoc 3.10 spune „fiindcă ai păzit cuvântul răbdării mele, te voi păzi şi Eu de ceaul încercării….” , pe când în Ieremia 30.7 se spune „…Iacov (Israel) va fi izbăvit din ea (ziua cea groaznică) , dacă merg pe acest raţionament atunci Biserica va fi izbăvită DE necazul cel mare în timp ce Israel va fizbăvit DIN necazul cel mare.

    • Da, dar asta nu înseamnă că nu va trece prin prigoană. ”Ceasul încercării” pot fi cei 3 ani și jumătate de la sfârșit. De asemenea, poate însemna că va fi cu noi în încercare și nu că nu vom trece prin ea. Pretribulaționismul se bazează pe prea multe speculații de acest gen și nu pe texte concrete.

  11. Pentru ” ungindbun” ,

    Biserica este rapita ca sa fie scutita de ceva ca , deaia este rapire . Acuma fa tu diferenta intre perioada prin care trece Biserica inainte de venirea Domnului si cea de care este scutita sa treaca .
    Biserica este rapita la trimbita a saptea , iar necazul cel mare este perioada celor 7 potire , care incep odata cu instalarea lui Antihrist in Templul de la Ierusalim .
    Nu inteleg ce este asa de complicat !!!

  12. Pentru „ungindbun” ,

    Nu amesteca Politia cu Prefectura . Necazul cel mare este descris la Apoc.16:2-21 care se desfasoara intr-o perioada de 3,6 ani . Biserica este rapita inainte ca sa se declanseze acest necaz . Ea nu are nimic a face cu necazul cel mare .
    Gloata aceea mare de la Apoc.7:9-13, sint oameni care s-au pocait in timpul „necazului cel mare ” si care au murit in timpul acestui necaz . Ei nu fac parte din Biserica . Unii din ei sint crestini care nu au fost gasiti vrednici sa aiba parte de rapire si au ramas jos pe pamant. S-au pocait de pacatele lor si s-au sfintit in timpul acestui necaz si-n care au si murit , si-n felul acesta au ajuns in cer .
    Poate acum intelegi .

    • În timp ce Biserica este deja răpită?
      Deci după răpire, fără Har și fără Duhul Sfânt, se pocăiesc mai mulți decât în vremurile noastre?
      Ciudat…

      • Fr. Ionescu ,

        ascultati un sfat : grabiti-va incet . Nu este ciudat deloc .Invatatura cum ca, pe pamant se ia harul si Duhul Sfint nu sint Biblice . Unde ati gasit dvs. in Biblie versetul care spune ca pe pamant se ia harul si nimeni nu se mai poate pocai ?
        Bineinteles ca in necazuri oamenii se pocaiesc mai repede si mai multi si asta mai ales ca atunci nu vor fi orice necazuri ci, cele mai grele de pe pamant . Ninivenii nu s-au pocait toti la cuvintele de nenorocire care avea sa se abata peste ei din pricina pacatelor ? Si daca pe pamant se ia harul in timpul necazului cel mare ca oamenii sa se mai poata pocai , atunci cum au ajuns cei de la Matei 25:31-34 carora Domnul la judecata neamurilor le va spune : ” veniti binecuvintatii Tatalui Meu ” credinciosi ?
        Judecata neamurilor de la Matei 25 este pentru toti supravietuitorii necazului cel mare , care vor fi martori la venirea Domnului pe norii cerului ?
        Deci fr. Ionescu , oile de la dreapta Domnului sint oameni care s-au pocait in timpul necazului cel mare si printre ei sint si crestini care au ramas jos la rapire , dar s-au sfintit in timpul acetui necaz si s-au intors la Dumnezeu din abaterile lor .

      • Teologia cu Duhul Sfint care va fi luat este bazata pe …. cintare ( incet simtim cum Duhul Sfint e luat) nu pe biblie. But I stand to be corrected .
        Nu cred ca mireasa Domnului Christos poate fi numita Gloata.
        Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele, şi le-au albit în sîngele Mielului.
        Mireasa a fost curatata de mire, gloata si-a spalat singura hainele in singele mielului, diferenta de detalii care pot sa faca diferenta

    • Remus dragă, stai liniştit că nu amestec poliţia cu prefectura, ştiu foarte bine ce spun.
      Te rog nu-mi spune că după ce Biserica este răpită, după ce harul este luat de la neamuri şi trecut la evrei mai poate cineva să se mântuiască. Dacă în această perioadă vor fi oameni care vor decide să-L slujească pe Dumnezeu pot să o facă şi dacă vor rămâne în viaţă în urma necazului vor intra în mileniu (dar nu mai pot face parte din Mireasă), dacă îl slujesc pe Dumnezeu şi mor, când vor învia la judecata finală pot să fie mantuiţi ca prin foc.
      Ps. Cred că nu ar trebui să priveşti lucrurile cu superioritate dragă Remus asta ca un sfat 😉

      • ungindbun ,

        departe de mine sa am gandul sa vorbesc cu superioritate asa ca te rog, nu te lasa ofensat .
        In ce priveste subiectul cu ” harul ” , asta nu are suport biblic . Cind va intra numarul deplin al neamurilor , harul ramane in continuare pentru oricine doreste sa se pocaiasca , doar ca va iesi Israel din impietrire .
        Niciunde nu scrie in Scriptura ca oamenii dupa rapire nu se mai pot pocai . Un crestin ramas jos la rapire , mai are timp si posibilitate sa-si indrepte viata pina la venirea Domnului pe norii cerului . Bineinteles ca cei care se pocaiesc dupa rapire nu fac parte din Biserica .
        Apoi ” mantuit ca prin foc ” vor fi cei de la 2Corinteni 3:14,15.
        Un om care ajunge sa stea cu ramuri de finic in maini inaintea scaunului de domnie si inaintea Mielului , acesta nu este mantuit ca prin foc .

  13. Antihristul va fi de origine evreu si la aparitia lui pe scena lumii probabil va avea varsta pe care a avut-o Domnul Isus .

  14. @ Remus & Un gind bun
    Cred ca ar fi bine ,inainte de a solutiona Rapirea si gloata mare din Apoc. 7,sa va uitati si in apoc.20 :4 si 5.Daca cei cu care face fiara razboiul si ii biruieste,nu fac parte din Biserica , din aceste doua versete biblice vom desprinde ca ei vor avea parte de intiia inviere , si mai mult EI VOR IMPARATI CU HRISTOS 1000 DE ANI,atunci daca asta e intiia inviere, cind au fost altii rapiti? si daca Hristos cu acestia imparateste,cei rapiti inainte,unde s-au dus si cu cine vor imparati? Va rog sa ma iertati,nu doresc sa fie nimeni jignit,dar am vrut sa iesim putin din teologia vremurilor noastre,si sa privim la realitatea Cuvintului lui Dumnezeu .Consider invatatura ” Cu rapirea inainte de necaz,cea mai periculoasa invatatura”,pentru ca produce cel mai placut gidilat la urechi si cei mai multi o accepta,de acea si lepadarea de credinta va fi asa de mare.
    Domnul Isus a spus : ” In lume ve-ti avea necazuri”si de asemenea ” Cine vrea sa scape viata , o va pierde,darcine isi va pierde viata pentru MINE , o va cistiga. ( Matei 16: 25 )
    Ma opresc acum din scris, si doresc ca Domnul sa ne ajute sa fim gata .

    ! Petru 4 : 1

  15. Fr. Ionescu ,

    vad ca se incurca lucrurile . Dumneavoastra aveti impresia ca dupa rapire se va pocai numai Israel in timpul necazului cel mare ?
    Daca noi am stabilit ca Biserica nu trece prin necazul cel mare fiind scutita de ” mania lui Dumnezeu ” atunci inseamna ca gloata de la Apoc.7:13 nu face parte din Biserica , din moment ce Biserica nu se mai afla pe pamant in acest timp de necaz . Si atunci cum a ajuns aceasta gloata mare in cer ? Nu cumva prin pocainta ei au ajuns sa-si spele hainele in sangele mielului ?
    Si atunci cum se ia harul , daca neamurile se pocaiesc in continuare ? Oricine va chema numele Domnului in acea vreme va fi mantuit .
    Sau dvs. credeti ca la judecata de la Matei 25 , oile de la dreapta vor fi numai din poporul Israel ? Oile de la Matei 25 vor fi din Israel si din neamuri . si cu aceste oi se va popula din nou pamantul , incepind cu imparatia de 1000 de ani .

    • Nu se încurcă nimic. Cred că Biserica trece prin necazul cel mare (prima parte) dar nu prin mânia lui Dumnezeu (a doua parte).

      • Fr. Ionescu ,haideti sa lamurim putin lucrurile .

        Perioada de 7 ani se imparte in doua .

        Primii 3,5 ani este Apoc. 13 tot capitolul, impreuna cu evenimentele celor 7 trimbite , care se va incheia cu rapirea Bisericii.

        Iar a doua perioada de 3,5 ani este Apoc.16 tot capitolul .
        In aceasta perioada Biserica nu mai exista pe pamant .
        Dumnezeu isi va raspandi marturia in continuare pe pamant prin ” ramasita lui Israel ” profetita in Vechiul Testament, care va fi mantuita in acest timp de necaz .

      • Da frate Ionescu, Aşa cred şi eu şi predic de ani de zile.
        Adică prima parte a necazuluî cel mare(ruperea peceţi,trîmbiţele) Biserica v-a avea partea,Sintem martor în fiecare zii,că lipsurile ,foametea, face pe omul fără frică de D-zeu,să urească ,să batjocorească ,să omoare pe semenul său, ( ştim că diavolul,care este tatăl minciunil,ucigaşul Îndeamnă pe oamenii la aceste fapte)
        Vai ce v-a fii atuncea cînd ura aceasta D-zeu. o v-a îngădui,să fie îndreptată numai spre credincioşi ,
        Şi v-a veni căci el D-l. Isus a spus. Încercarea credinţei noastre , Cît am fost de statornici, cît am iubit , cît am slujit pe el, atuncea se va vedea .Deaceia îndemn mereu pe fraţii că trebuie să stăruim în rugăciuni,să fim îmbrăcati cu putere de sus,(căci vorbirea în limb este numai un semn a botezului cu D-l. Sfint) să putem rămînea în picioare. Şi nu este departe cînd se v-a începe Judecata lui D-zeu. de la noi, şi pentru ce
        Un verset foarte mult citit. 1 Cor.11.v32.ca să nu fim osîndiţi odată cu lumea.
        Credinţa pe care am,că atuncea cînd se va dezlănţui mînia lui D-zeu.Apocalipsa 15.v.7. (cum noi golim un pahar plină cu apă,asa se va goli paharul mîniei lui D-zeu).nădejdea mi-a este că atuncia biserica domnului nu va fii pe pămint.
        iată suport biblic.că Biserica va fii izbăvi de mînia viitoare a .lui D-zeu. Mt.24.v3o-31. Rom.cap.5.v9. 1tes.1.v1o. 2 Pet. 2 v.4-9. Apocalipsa.3. v1o. ect.
        La cea din urmă trîmbiţă.1 Cor.15. v52.
        Încercarea omului prima parte D-zeu,mai acordă o seansă să se pocăiească. Apocalipsa.14. v.6-7
        Dezlănţuirea Mîniei,a doua parte nu mai este,nici o seansă pentru neamuri.
        exemple..închiderea uşi corăbiei, ieşirea lui lot din Sodoma.

    • Remus,
      Rapirea se produce prin puterea Duhului Sfint,care va ridica pe cei vrednnici-indiferent de natie,limba etc- d e pe pamint si se vor intilni cu Domnul Isus pe norii cerului. Cred ca esti de acord..?

      Tu spui caci „gloata” dela Apoc. 7;13 nu face parte din numarul celor rapiti;
      Atunci se nasc urmatoarele intrebari pentru tine;
      1- Cine a venit dupa aceasta gloata..??
      2-Cine ia ridicat de pe pamint..??
      3- Ce putere a invins forta gravitationala..??
      4-Cine ia calauzit la „scaunul de domnie”..??

      • Drago ,

        gloata de la Apoc. 7:9 au ajuns in cer prin moartea fizica , ei nu fac parte din Biserica . Ei au murit dupa rapire in timpul dintre rapire si venirea pe norii cerului .

        • Deci, am putea accepta că se poate ajunge în cer prin jertfă personală?????
          Credeam că doar prin jertfa Domnului Isus.

        • Nimeni nu poate fi mântuit în afara entităților create de Dumnezeu: Israel și Biserica! Dacă nu sunt Israel (”orice seminție, orice limbă”), și dacă nu sunt parte din Biserică, atunci cine sunt? Urmăriți textele apartenenței noastre în Cristos: doar în Trupul Său, Biserica!

  16. In Apoc. 11 : 18 arata foarte clar,ca pe pamint vor izbucnii doua minii : UNA- minia oamenilor impotriva alesilor Domnului, si UNA- minia lui Dumnezeu impotriva neamurilor. Peste Egipteni se revarsa minia Domnului,dar Evreii erau paziti de ea,dar minia Egiptenilor se revarsa din plin peste evrei. Asa se va implini Apoc.3 :10,dar cei ce prapadesc pamintul , vor fi prapaditi de Domnul.

  17. Cuvintul lui Dumnezeu pentru sfintii care vor fi in viata, in timpul domniei fiarei, il gasim in Apoc.14:9-13. cred ca este greu de crezut ca ,se va intimpla asa,datorita invataturii cu „rapirea inaqinte de necaz”,dar SFINTII LUI VOR FI AICI. Poporul Domnului ar trebui pregatit din Cuvint, pentru aceste vremuri,dar oricum , eu cred ca nimic din ce este AL LUI,nu se va pierde.

  18. Am si eu o intrebare.

    Cine este mireasa, pe cine reprezinta ea?

    Daca ea reprezinta toti credinciosii de-alungul veacurilor, atunci cum putem sa spunem ca mireasa nu v-a trece prin suferinta ?
    Spune-le martirilor aceasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. Fr. Ionescu ,

    fereasca-ma Dumnezeu sa promovez o asemenea erezie . Bineinteles ca si ei au ajuns in cer tot prin jerfa Domnului Isus . Acei oameni s-au pocait si au fost mantuiti prin credinta , insa ei si-au pierdut viata in timpul acelui mare necaz . Am spus asta ca sa fie lamurit Drago , in ce forma au plecat acei oameni in cer .

  20. @Remus;
    Te citez; „Ei au murit dupa rapire in timpul dintre rapire si venirea pe norii cerului .”

    Te rog fii mai explicit ,cind” lansezi” asemenea afirmatii, avind suport biblic;

    – Unde este scris ca ..”Ei au murit dupa rapire..”???
    -Domnul Isus vine pe norii cerului pentru
    evenimentul rapirii.

    -Tu afirmi ca dupa rapire ..mai vine cineva pe norii cerului.. Cine este…??? si
    Cu ce scop.??

    Remus, gloata din Apoc.7;9 FACE PARTE SAU NU din „..cortul lui Dumnezeu cu oamenii!.. care se cobora din cer dela Dumnezeu,cetatea sfinta,noul Ierusalim,gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei.”(Apoc 21;2,3)..??

    Daca DA atunci CIND aceasta gloata a devenit mireasa..??

  21. Drago ,

    referinta despre venirea pe norii cerului a Domnului Isus impreuna cu sfintii ingeri , este revenirea vizibila pentru toti oamenii de pe pamant care vor fi in viata atunci , pe cind intilnirea Bisericii cu Domnul Isus in vazduh nu este vizibila pentru cei de pe pamant .

    • Remus,
      Ce sa inteleg ,din cele afirmate de tine,ca;
      1- Pentru rapire Domnul Isus vine ca un”hot”.??
      2- Pentru „gloata” vine in mod „vizibil”..??

      • Drago prietene , se pare ca tu esti incurcat rau (…) . Pai eu am explicat destul de clar lucrurile . Nu pot sa-ti bag cu palnia (…) ca sa intelegi .

      • Remus
        Ai perfecta dreptate..si eu ma numar printre cei pe care ia-i incurcat tu..ceteste-ti raspunsurile date de ceilalti postaci la posturile tale si..vei trage singur concluziile..
        La asemenea „explicatii clare ” fara suport biblic,numai „batut cimpii” ar fi anormal sa nu ramai „incurcat rau..”
        Iti urez mult succes in -improve BPI – mai ales teologig.

  22. Pentru a vedea mai clar, de cite ori vine Domnul Isus,haideti sa ne uitam in EVREI 9 :27 SI 28.
    In 1 Corinteni 15 : 22 si 23 , arata cum se va intimpla. Nu poate avea loc RAPIREA,pina nu inviaza cei morti mai intii ( 1 Tes. 4 :15-17 ) Invierea: „fiecare la rindul cetei lui”este descrisa foarte clar in 1 Cor.15 : 23 =HRISTOS ESTE CEL DINTII ROD, APOI „LA VENIREA LUI ,CEI CE SINT AI LUI”.Nu exista alte cete de inviere,urmatoarea inviere va fi la sfirsitul miei de ani. Potrivit la 1 Cor. 15 :44,trupurile ceresti se imbraca IN CLIPA INVIERII.Nu trebuie dusi cei inviati, intr-o sala undeva,pentru a fi echipati, de revenire impreuna cu EL.IN Matei 24 : 29-31,observam cind se intimpla aceasta.Faptul ca in 1 Tes. 4 :16 spune ca „INSUSI DOMNUL SE VA POGORI DIN CER……….”nu inseamna ca „EL VINE PE PAMANT SA -I IA PE AI SAI”iar in Matei 24 ,trimite ingerii sa-i adune pe cei alesi.ESTE UNUL SI ACELASI EVENIMENT. La venirea Lui, EL VINE CU INGERII PUTERII LUI.Daca va fi nevoie,voi veni cu dovezile necesare,mai tirziu.
    In Evrei 9 :27,28 arata ca : DUPA CUM OAMENILOR LE ESTE RINDUIT SA MOARA „O SINGURA DATA,” TOT ASA „EL SE VA ARATA A DOUA OARA,SA ADUCA mINTUIREA CELOR CE-L ASTEAPTA”. Nicaieri , in toata Biblia nu arata ca vine a treia oara.Mantuirea o aduce cind vine A DOUA OARA. Oricum „sa nu va certati pe drum”,frate Drago si frate Remus.

Trackbacks/Pingbacks

  1. 15 postări în Top 100 WP (14.01.2011) « România Evanghelică - 14 ianuarie 2011

    […] ultim avertisment – Ședința Consiliului Bisericesc din 1989 (4) (rascumparareamemoriei) 22. Anticrist: Probabil Printre Noi (popaspentrusuflet) 26. Intoleranta Si Discriminare Impotriva Crestinilor Din Uniunea Europeana! […]

  2. 16 postări în Top 100 WP (14.01.2011) « România Evanghelică - 14 ianuarie 2011

    […] ultim avertisment – Ședința Consiliului Bisericesc din 1989 (4) (rascumparareamemoriei) 21. Anticrist: Probabil Printre Noi (popaspentrusuflet) 24. Intoleranta Si Discriminare Impotriva Crestinilor Din Uniunea Europeana! […]

Lasă un comentariu