CONSPIRAȚII SAU PARANOIA (1)

Începând de la primii oameni pe lună, asasinate politice, crize economice, atacuri teroriste, coduri biblice, societăți și organizații secrete, obiecte zburătoare neidentificate și schimbarea climatului, există bănuieli puternice că toate aceste evenimente și situații nu sunt chiar așa întâmplătoare. Incertitudinea creată de aceste teorii afectează mai bine de un sfert din populația americană care crede că cel puțin o parte din aceste conspirații sunt demascate cu dovezi credibile. Personal nu cred toate aceste teorii. Unele sunt prea de tot. Deși trăim într-o vreme în care n-ar mai trebui să ne mire ceva, am fi cu adevărat șocați dacă unele teorii ale conspiraționiștilor s-ar dovedi adevărate. Totuși, a nu accepta că există forțe de culise care dau direcție societății și manipulează sau speculează cursul evenimentelor, ar fi cel puțin naiv din partea noastră. Este adevărat, într-o societate democratică este greu să crezi că ar fi posibile asemenea mișelii. Și totuși ele sunt în curs. Mai întâi, libertățile personale sunt din ce în ce mai îngrădite în numele siguranței și a liniștei publice. Observăm o condiționare din ce în ce mai agresivă a maselor împotriva ”elementelor radicale, intolerante și extremiste ale societății”. Modul abuziv în care copiii noștri sunt educați în școlile publice seculare este revoltător. Evoluția, deviațiile sexuale, încălzirea globală și toleranța religioasă (exceptând creștinismul) sunt capetele de pod ale anexării instituțiilor de învățământ de către forțele liberale. După 50 de ani de reeducare în spiritul toxic al revoluției sexuale, rezultatele sunt dintre cele mai lamentabile.

Un mod preferat de manipulare în masă este prin declanșlarea unei crize artificiale sau specularea uneia obiective. Un membru al cabinetului prezidențial american spunea că ”este de neimaginat să ratăm o asemenea criză pentru a obține implementarea agendei noastre.” Acum, săracii oameni au agendele lor. Ceea ce nu își dau seama este că sunt atârnați în firele ”păpușarului” care îi joacă în scopul agendei lui. Diavolul are un plan pentru omenire. Să strângă toată lumea sub steagul rebeliunii împotriva lui Dumnezeu. Dar, cum pe Dumnezeu nu Îl poate nimeni atinge, ura diavolului este îndreptată împotriva a ceea ce are Dumnezeu mai scump: Israel și Biserica. Există o conspirație globală împotriva Bisericii Domnului Isus și a poporului ales Israel. Această agendă de anihilare este în curs.Biblia spune că nu suntem paranoici. Este o realitate!

2 Tesaloniceni 2:7-17 ”Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum să fie luat din drumul ei. Şi atunci se va arăta acel nelegiuit pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale şi-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase şi cu toate amăgirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiţi. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună, pentru ca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiţi. Noi însă, fraţi preaiubiţi de Domnul, trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, căci de la început Dumnezeu v-a ales pentru mântuire, în sfinţirea Duhului şi credinţa adevărului. Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătaţi slava Domnului nostru Isus Hristos. Aşadar, fraţilor, rămâneţi tari şi ţineţi învăţăturile pe care le-aţi primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră. Şi însuşi Domnul nostru Isus Hristos şi Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit şi ne-a dat prin harul Său o mângâiere veşnică şi o bună nădejde, să vă mângâie inimile şi să vă întărească în orice lucru şi cuvânt bun!”

Totuși, CINE stă în calea arătării nelegiuitului?

(va urma)

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

16 răspunsuri sa “CONSPIRAȚII SAU PARANOIA (1)”

 1. Crizele economice facute la comanda pot fi credibile.De altfel,sa fi fost in locul lui Satana(periculoasa idee)as da credite la toata lumea,as face un crah financiar,scaderea salarilor si ca o conditie pentru pastrarea casei i-as pune sa accepte pecetea mea.Credeti ca nu ar merge o asemena stratagema?

 2. aici chear ca sant curios.dacá varianta mea cade cu privire la biserica, fiind cea care opreste declansarea puterii lui anticrist as vrea sa ascult (VARIANTA B)
  sau cea buna 🙂
  apropo cred ca-i fac cazul lui David Wilkerson cand spunea ca ar trebui sa ne cumparam provizii pt.cativa ani de zile ca sa ne fie mai usor si sa ne cumparam case la tará.
  de fapt era si idea lui Simionuc

 3. Domnul Isus a spus „Eu ma duc dar nu va voi lasa singuri ci va voi trimite pe Duhul Sfint care va fi cu voi si in voi pina la sfirsitul veacurilor”.Eu cred ca ceea ce sta in calea aratari nelegiuituli este Duhul Sfint Si Biserica. Atunci potrivit cu 2 Tesaloniceni capitolu 2 versetele 7 si 8 insemneaza ca biserica va fi luata inainte de aratarea nelegiuitului?

  • @ Ioan Dragomir

   Eu cred ca cel ce sta in calea aratarii nelegiuitului este NUMAI DUHUL SFINT, nu si Biserica.

   Argumente;
   1- In 2 Tes.2;7 este scris;”..trebuie nu mai ca CEL ce o opreste acum..”
   a)- persoana descrisa este de gen masculin
   b)-este descrisa numai O singura persoana si nu mai multe(plural)
   c)- biserica este gen femenin

   2- Pentru a va edifica ce OCUPATII au cei din biserica-in prezent- OPRITIVA si veti vedea ;

   a)- TOT MAI MULTI ” frati” intra in politica spunind ca Domnul ia chemat ,dar comportarea lor nu este a CRESTINULUI care SIMTE cu cel necajit

   b)- la Baru Mare (Hunedoara) Domnul a „chemat” pe doi „frati penticostali” din aceeasi Biserica-sa sa lupte pentru „destoinicia de primar” antrenind copii dela gradinita si clasele primare la mitinguri electorale etc.

   Este mare „tambalau” acolo ,unde numai Domnul Isus NU se proslaveste, facind de pomina CP implicat pina in ‘GIT” in politica.

   Este exemplu concret de „taina faradelegii” implimentata si lucratoare in Adunare(biserica).

   • drago:nimeni nu sustine ca e biserica ci Duhul Sfant din biserica .problema e ca nu putem pretinde ca Duhul Sfant sa plece din credinciosi inainte de rapire.de acea e lagatá biserica de acest verset.(oarecum indirect)

   • cel ce o opreste e ” cel” fara majuscule cum ai scris tu “CEL” de aci si alta concluzie,ca nu e Duhul Sfant cine opreste aratarea…..

 4. Exista conspiratie acum pe pamant cit duce trenul . Aproape toate guvernele lumii actuale sint conspirative , mai putin acolo unde sint regimuri comuniste la putere .

 5. Deoarece acolo nu se pot desfasura ” masonii ” in voie , daca eventual exista .

 6. Frate Ionescu , nu exista nici o conspiratie la nivel mondial de genul masonic. Este o singura conspiratie, si este conspiratia Diavolului, care se foloseste de oamenii sortiti pieirii sa duca la implinire voia si planul lui Dumnezeu cu privire la Biserica si la cei alesi.
      22 Și ce dacă Dumnezeu, dorind să-Și arate mânia și să-Și facă puterea cunoscută, a avut răbdare cu cei care erau vase ale mâniei Sale, destinate pentru distrugere?

      23 Și ce dacă El a făcut așa ca să-Și facă bogăția gloriei Sale cunoscută peste niște vase ale îndurării, pe care le pregătise mai dinainte pentru glorie,

      24 incluzându-ne pe noi, pe care ne-a chemat nu numai dintre iudei, ci și dintre națiuni?

 7. O gandire liberala este aducatoare de …”.relaxare” !.( „pozitivism”- pace si liniste…..si ….sa mai dorm putin ,sa ma mai odihnesc putin…..)

 8. . . .in umbra unui deziderat si paradox crestin :E PLURIBUS UNUM !

Trackbacks/Pingbacks

 1. 17 postări în Top 100 WP (15.01.2011) « România Evanghelică - 14 ianuarie 2011

  […] 23. Simpozion şi lansare de carte la ITP cu prof. John Christopher Thomas (vaisamar) 28. ConspiraȚii Sau Paranoia (1) (popaspentrusuflet) 31. R.I.P. Adi Candreanu!! (danieladelibas) 37. Baptiştii: nişte flori de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: