DE CE NU CRED ÎN POLITICIENI ȘI POLITICĂ

Ieri am publicat cu strângere de inimă declarația Guvernatorului Statului Alabama, Dr. Robert Bentley. Am fost șocat, ca de altfel toată lumea, dar dintr-un alt motiv. Cei apropiați de mine, îmi cunosc repulsia cronică față de tot ce înseamnă politică. Politicianul nu mai poate fi el însuși. Corectitudinea politică devine masca lui. El nu poate spune un adevăr decât dacă nu ofensează pe nimeni. Iată de ce Domnul Isus nu putea fi politician în zilele noastre, după cum nu a fost în zilele vieții lui pământești.

Spuneam ieri: ”Ar fi trist să facă ceea ce fac de obicei politicienii: ori să retracteze, ori să explice intențiile bune dar greșit exprimate.”

Exact așa s-a întâmplat. Cititorul Aurel Mateescu, căruia îi mulțumesc, m-a alertat îndată ce CNN a postat declarația de scuze a guvernatorului: http://religion.blogs.cnn.com/2011/01/19/alabamas-new-governor-apologizes-for-christian-comments-rabbi-accepts/

Revin la starea de șoc pe care mi-a provocat-o Dr. Bentley deunăzi. M-am gândit eu: e oare posibil? După ce ani de zile am predicat cu vehemență că nu poți fi cu adevărat și credincios practicant și politician, că apostolii și ucenicii Domnului n-au ajuns pe la scaunele preaînalte decât în lanțuri, oare să mă fi înșelat? Din păcate nu! Mi-am revenit. Așa că, să mă lăsați cu politica și cu ai ei…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

9 răspunsuri sa “DE CE NU CRED ÎN POLITICIENI ȘI POLITICĂ”

 1. Din cele 2 optiuni pe care le-am mentionat anterior, a ales # 1 …BLIDUL DE LINTE.

  A preferat “Tunica proprior pallio est”(Plautus) ceeace mai mult ca sigur ca il va duce pe calea “Abyssus abyssum invocat”

  Ce va fi la …666…cu TOTI cei care acum se dau MARI CURAJOSI SI LUPTATORI DIRZI,NEINFRICATI. pentru Cristos…??
  Cred ca peste 80% vor alege ca INSTABILUL bentley
  .
  Doamne, umplene de Duhul Tau cel Sfint ca sa putem face alegerea ,in orice moment,potrivit voiei Tale. Amin!

 2. Frate Ionescu, in Curtea Suprema avem 4 conservativi, Alito, Roberts, Thomas, Scalia, care au reusit sa ajunga acolo datorita faptului ca nu si-au purtat religia pe mineca, si daca Imamul din Casa Neagra va vi trimis acolo unde ar fi trebuit sa stea( Chicago) si mai punem inca un conservativ in the Supreme Court, societatea americana va fi schimbata ptr. cel putin o generatie.Un guvernator , daca vrea sa fie guvernator, nu poate sa trateze oamenii bazat pe ce fel de religie practica, nu putem amesteca credinta personala cu guvernarea unui stat.Ginditi-va, daca unele elemente din CB ar ajunge la putere, ne-ar scoate in ilegalitate ( cum si unii dintre ai nostrii sint sigur ca ar proceda cu ei). Ce ar fi daca Obama ar declara ca el este presedinte numai ai celor care cred ca el( whatever that is)? Pavel insusi le spune corintenilor ca anumite practici ar trebui facute in cercuri mai restrinse sa nu creada lumea ca sintem nebuni. Stiti ce a rezolvat guvernatorul cu declaratia lui? Tot ce ar fi putut implementa care ar fi fost crestinesc si bun ptr. societate, sa dus pe apa simbetei. Biblia ne spune sa fim destepti ca serpii si sa nu aruncam margaritarele noastre in gura porcilor, va se vor intoarce si ne vor sfisia. Exact ce i se intimpla guvernatorului pe care la-ti admirat ptr. o zi.Nu confundati rolul de pastor cu rolul de guvernator.

  • Nu, nu cred așa. El s-a adresat unei biserici nu a dat declarații politice și nici nu a vorbit în context politic. Era la amvonul unei Biserici Baptiste unde rostea un mesaj. Ceea ce m-a mirat a fost curajul de a-și exprima credința în mediul spiritual din care venea. În acel moment guvernatorul a fost el însuși! Și așa trebuia să rămână!
   Sarah Palin a declarat într-o biserică faptul că este penticostală și a experimentat vorbirea în limbi! Hoooo ce s-au mai agitat dumnealor! Dar ea nu a retractat. A rămas cu batjocura. Și ce dacă?
   Daniel a preferat să ajungă în groapa cu lei mai degrabă decât să fie înțelept ca șerrrr…. Gavrilăăăă, nu cumva tu ești Gabi Bogdan ăl de m-am certat cu el pe Răscumpararea memoriei de la treaba asta? Iar începi cu vânzarea de frați că poate da dacă e vorba de familia ta?…
   Da ce bine te-ai prefăcut că eu chiar te credeam baci și când colo, băiat de oraș, deștept și studios! Offff.

   • #1 Habar n-am ce vorbiti de Gavrila. #2 Dar Pavel s-a deghizat in evreu cind s-a dus inapoi la Ierusalim…
    #3 Acolo ,cu vinzarea de frati mi s-a infierbintat si mie creierul un pic. Am incercat sa fac si eu filozofie. 🙂
    #4 A-ti uitat sa adaugati frumos la destept si studios.
    #5 Wow, stiu sa scriu in in puncte! Acu chiar cred ca pot sa predic,

   • (…)
    _________________________________________________
    1. Nu am pretins despre acest blog ceea ce mi-ați atribuit
    2. Dacă nu credeți că se merită, poate nici nu trebuia să știți despre noi, altfel pare fățărnicie să-i criticați pe alții de ceea ce tocmai ați făcut dvs.
    De aceea m-am văzut silit să vă cenzurez. Sper să nu vă supărați, și așa nu sunteți decât un ”oarecare”
    🙂

 3. Inca de cind am auzit afirmatiile acestui guvernator, am considerat ca a facut o gafa.La acest nivel trebuie sa ai grija la orice afirmatie, indiferent de locul unde te afli(chiar si noaptea in somn).Cred ca acesti oameni trebuie sa foloseasca abilitatea serpilor despre care ne vorbeste biblia..Marele entuziasm si lipsa de experenta si-a spus cuvintul.Daca vorbea mai putin si controlat, nu trebuia sa se ajunga la a -si retracta cele spuse.Nu cred ca tot ce ai in minte trebuie spus, mai ales cind detii asemenea pozitie.
  Oricum eu cred ca dinsul este un om a lui D-zeu, care merita apreciat, iar pe viitor eu cred ca si-a invatat lectia.God bless him.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: