FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU REALITATEA

PROBLEMA ESTE CĂ NU PUTEM CONTESTA REALITATEA… ARE CINEVA VREO IDEE CUM AM PUTEA S-O IGNORĂM?

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri sa “FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU REALITATEA”

 1. Realitatea se ignora prin sfidare !Si la fel este ignorat si ADEVARUL,azi de foarte multi!!!Si de aceea nu trebuie sa ne miram de ceea ce vedem!!!!Mesajul Scripturii ,nu ne indeamna la sfidare ci la expunerea ADEVARULUI.Depinde acum de noi ;ce luam in considerare:Sa nu uitam rugaciunea domnului Isus din Ioan 17

 2. Frate Ionescu, in nici un caz Biblia nu ne invata sa ignoram realitatea,dar ne da o solutie;sa avem atitudinea carturarilor si a fariseilor (ioan 8:7)
  Fiindca ei nu incetau Sa-l intrebe,El s-a ridicat in sus si le-a zis:
  cine dintre voi este fara pacat sa arunce cel dintai cu piatra in ea.
  „In sfarsit avem ceva de invatat de la carturari si farisei.”
  versetul 9
  Cand au auzit ei cuvintele acestea s-au simtit mustrati in cugetul lor si au iesit afara unul cate unul…….

  • @ george.F
   Undeva, acest cerc vicios al neputinței morele, trebuie rupt.
   Înțeleg argumentul dvs.
   Totuși, împins la extremă, devine un spirit tolerant, amoral, incapabil de a lua atitudine împotriva răului.
   Cum ați sesizat deja, barierele care stau în calea unor reacții ”justițiare”… justificate pot fi ori propria vinovăție, ori recunoașterea, pocăința și apelul la iubire frățească.
   Să nu uităm, Domnul i-a spus femeii păcătoase: ”Du-te și să nu mai păcătuiești ca să nu ți se întâmple mai rău.”
   Față de farisei, atitudinea Domnului a fost tranșantă pentru că erau falși: nu le umblau picioarele pe unde le umbla gura!

   • @george F
    Sint intru-totul de acord ca etalonul nostru este Domnul Isus,in functie de care trebuie sa ne analizam comportamentul nostru,actiunile noastre etc

    Fata de tema pusa in discutie(cazul Gurau)
    sugestiv aratata prin imaginea postata, consider ca trebuie avut in vedere
    ATITUDINEA si COMPORTAMENTUL Domnului Isus in episodul cu „vinzatorii din Templu”(Mat.21;12,13) -episod petrecut „IN” si nu „OUT” cum l-ati prins dvs.
    .
    Este aceias persoana- Domnul Isus -,dar in locuri si cu persoane diferite.(cunoscatori si necunoscatori ai Cuvintului lui Dumnezeu)

    Asta nu inseamna ca Domnul Isus s-a comportat „duplicitar” -una in „OUT” si altfel „IN”- dar a „trecut” la curatirea Templului de mizerie,ceeace continua si astazi in Biserica Sa prin Persoana Duhului Sfint.

    Deaceea in orice actiune pe care vrem s-o facem TREBUIE ” calauzire si cirmuire” prin Duhul Sfint.finndca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci intoarcerea lui.
    El iubeste pacatosul dar uraste pacatul.

   • fr.Ionescu C.
    Una din „cauzele” care ii tine lipiti de scaune si nu pot lua o hotarire -cei dela masa prezentata- este „paritatea” comitetului , otherwise „lipsa jumatatii + 1”
    necesara in asemenea ocazii.
    Oare stabilirea „paritatii” comitetului sa facut cu buna stiinta pentru…..tergiversarea lucrurilor..???

 3. @Drago
  Noi L-avem pe Hristos ca etalon (model drept de urmat ) in ce priveste comportamentul si viata personala.In nici un caz cu privire la atitudinea altora .
  Cred ca e o diferenta deoarece:
  Hristos avea autoritate fiindca era Fiul lui D-zeu si era fara pacat, deaceea a avut o astfel de atitudine cu cei din Templu Mat 21:12-13.
  In schimb noi fiecare le avem pe „ale noastre”(pacate),oricat de nesemnificative ar fi ele inaintea Sfinteniei lui D-zeu sunt suficient de mari, fapt care ma motiveaza sa am o atitudine justa fata de semenul meu (cazul lui Gurau).
  Am spus si repet ,nu trebuie sa ignoram realitatea trebuie sa spunem pacatului pacat, considerand doar ca avem de invatat sa nu cadem si noi in aceeasi „pilda de neascultare” in termeni biblici 1Corinteni 10:11-12.
  Hai sa lasam organele de competenta sa se ocupe de treaba asta.

  • @george F.
   Desi unii(cei mai multi credinciosi) condamna Net-ul ca „unealta a diavolului” eu vad ca este o binecuvintare,deoarce ,reciproc,ne ajutam -prin dialog-sa ne corectam unii pe altii si sa ajungem la o concordie placuta Domnului ,mergind pe calea trasata de El.

   Din raspunsul tau am retinut si dedus ca ;
   a)-dela ‘abandonul” afirmat de tine ,in primul comment, prezentat biblic prin Ioan 8;9
   b)-ai facut un pas „inainte” prin „incredintarea” cazului respectiv in mina”organelor de competenta.”

   Acum ce ne facem daca „organele competente”(sigur ca te referi la bordul CP) se „scalda” in aceeasi „plamadeala” precum cazul in speta;

   –CINE ar putea rezolva -fara prihana-situatia prezenta..??

   Avind in vedere caci ;
   1-,capul Biserici este Domnul Isus
   2-persoana in cauza il reprezinta pe Domnul Isus in
   Biserica
   3- Domnul Isus nu numai ca” avea autoritate”(expresia la trecut va apartine..??) El ARE si astazi TOATA autoritatea prin Duhul Sfint asupra Bisericii Sale,

   rezulta ca TOATE ACTIUNILE CE SE INTREPRIND IN REZOLVAREA CAZULUI IN SPETA trebuiesc luate CONFORM deciziei date de Dumnezeu prin Duhul Sfint si nu NUMAI a ” organelor competente.”

   Datorita comportamentului si actiunilor luate NUMAI de „organele competente” (care tot timpul au spus ca E VOIA Domnului-fara sa-l intrebe pe Domnul) SA AJUNS la situatie prezenta astazi in Adunarile
   crestine.

   Dragul meu george F ,cu regret constat ca deocamdata,ai ramas numai la nivelul „organelor competente” si nu te-ai ridicat la rezolvarea cazului de catre Cel Atotputernic ,cu atit mai mult cu cit situatia respectiva priveste direct Biserica pentru care Dumnezeu a jertfit ce a avut mai scump-pe Fiul Sau Domnul Isus Cristos.

   Haidem ca impreuna sa mai meditam putin in lumina Sfintelor Scripturi si sa actionam ca niste „ostasi’ ai Domnului.

   Multe binecuvintari.!

  • Fratele nostru de credinta scrie;”Am spus si repet ,nu trebuie sa ignoram realitatea trebuie sa spunem pacatului pacat, considerand doar ca avem de invatat sa nu cadem si noi in aceeasi “pilda de neascultare” in termeni biblici 1Corinteni 10:11-12.”Azi este greu sa spui ADEVARUL !Pentru relevarea ADEVARULUI mereu este nevoie de curaj si de o putere divina!!!De ce?Fiinca traim in puterea pacatului si lumea pacatului!!De aceea si primim indemnul din 1 Ioan 2 cu 15 la 19.Chiti ajung de inteleg acest indemn?Citeste versetul 20 la 21si vei vedea ce se va descoperi…….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: