NOUA RELIGIE UNIVERSALĂ

Dacă cineva mai are dubii cu privire la infiltrarea unui spirit unitarian de diluare și unificare forțată a tutror religiilor într-una singură, aveți un pic de răbdare și urmăriți aceste imagini:

Recent, cu ocazia serviciului memorial care a onorat victimele din orașul Tucson, Arizona, în prezența președintelui Statelor Unite, la Universitatea de Stat, un ”preot” al băștinașilor americani a oficiat o slujbă ocultă:

Imaginile și incantațiile din videoclipul precedent nu sunt doar ridicole și lipsite de sens, dar sunt oculte. Adevărații închinători sunt în duh și în ADEVĂR! Acceptăm manifestările spirituale pe care Duhul Sfânt le generează în închinarea noastră, dar închinarea nu este acceptată de Dumnezeu în afara ADEVĂRULUI! În numele toleranței religioase această mișcare de unificare este mai intolerantă cu orice denominație care promovează un crez exclusiv și, în special, are o antipatie cronică față de creștinismul care afirmă că mântuirea este doar prin Domnul Isus Cristos.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

54 răspunsuri sa “NOUA RELIGIE UNIVERSALĂ”

 1. Se pare că aici aparține și Obama cu partida lui de politicieni. Toți sunt cu ”god” in gură la fiecare speech, dar ia incearcă să introduci numele Jesus in equație că sar ca arși. Cum menționezi pe Isus, cum ești clasificat ca fundamentalist îngust.

  Acest spirit unitarian, umanistic, care pune accent pe relativism a infiltrat societatea noastra, cel puțin aici in America. Cică, totul e OK, dacă tu așa crezi și așa sunt convigerile tale. N-are importanță ce faci sau ce crezi as long as it works out for you and youre not hurting anybody. Asta-i o pagina din religia nouă nouță a lui Oprah. Mergi în cer sigur, numai să fi o ”persoana buna!”

  Îmi pare foarte foarte foarte rău de Billy Graham pentru că susține ”intrarea în poporul lui Dumnezeu” fără Isus… Aceasta perspectivă inclusivă este afirmată de Papa Ioan Paul II-lea și e împrumutată de la catolici.

 2. Frate Ionescu, apropo de religie universala, in opinia dumneavoastra ,este evanghelia predicata de noi , evanghelicii, ( baptisti, penticostali, etc. ) , aceiasi evanghelie ca si aceea predicata de biserica ortodoxa si biserica catolica?

  • Hey Gabi, noi predicăm mântuirea primită prin jertfa Domnului Isus, prin credință și prin har. Catolicii predică intrarea în cer prin ”the Beatitudes” din predica de pe munte. Nici să nu mai vorbim de purgatoriu, concept inexistent in Bible.

   Odată, am intrebat-o pe o colegă catolică de ce poartă crucifix (o cruce micuță cu Isus răstignit). Răspunsul: păi, dacă uit să mă rog dimineață, aceasta mă va proteja restul zilei…

   • Se pare că acea colegă era una destul de credincioasă catolicismului ei.
    Exemplele în direcţia acesta sunt multe, din multe denominaţii şi destul de colorate.
    Sunt mulţi (prea mulţi) care nu-şi cunosc crezul.

   • Agree.Problema este ca multi nu mai au curajul sa spuna adevarul. Dar , mai este o intrebare, crezi ca este posibil ca in biserica catolica/ortodoxa sa existe oameni nascuti din nou( regenerati si mintuiti, care sa faca parte din „mireasa”)

   • Aici nu sint asa de sigur. Cititi numai „The practice of the presence of God” by Brother Lawrence. O carte destul de subtire, cred ca este free pe internet. Daca brother Lawrence nu a fost nascut din nou, eu sint popa.Acelasi lucru cred de preotul de la biserica din Mosuni , unde fratele Pustan a predicat. Sau poate preotul Calciu Dumitreasa. Multumesc.

 3. Sunt convis ca acest lucru face parte dintr-o campanie de denigrare (hula) a structurilor satanice impotriva Numelui Domnului Isus.Din pacate ,mai rafinat, si in bisericile noastre se manifesta in doua directii: ori Isus fara Domnul ori Domnul fara Isus.Noi credem ca ambele aduc atingere Numelui Domnului Isus Hristos-din Nazaret-Fiul lui Dumnezeu.Acesta este Numele Lui.

 4. In comentariul fratelui nostru de credinta „Corneliu Olan”gasim scris;”Sunt mulţi (prea mulţi) care nu-şi cunosc crezul.”
  Da si este tragic pentru fiecare persoana care in viata de zi cu zi ishi inclaca juruinta si lagamintul facut in apa botezului ,chind stim fiecare ce declara,dar nu ajunge sa puna in practica!!Si sa nu uitam un lucru ;Indiferent de confesiune ,cu totii trebuie sa ajungem la CREDINTA DE ACELASH PRETZ CU A APOSTOLILOR SI PE URMA SA INTELEGEM CE ESTE SCRIS IN 2 PETRU 1 CU 1 LA 11 ;
  -„1Simon (Sau: Simeon.) Petru, rob şi apostol al lui Isus Hristos, către ceice au căpătat o credinţă de acelaş preţ cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos:
  2Harul şi pacea să vă fie înmulţite prin cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Domnului nostru Isus Hristos!

  3Dumnezeiasca Lui putere ne -a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celuice ne -a chemat prin slava şi puterea Lui,

  4prin cari El ne -a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea, care este în lume prin pofte.

  5De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa;

  6cu cunoştinţa, înfrînarea; cu înfrînarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;

  7cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.

  8Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos.

  9Dar cine nu are aceste lucruri, este orb, umblă cu ochii închişi, şi a uitat că a fost curăţit de vechile lui păcate.

  10De aceea, fraţilor, căutaţi cu atît mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată.

  11În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belşug intrare în Împărăţia vecinică a Domnului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos.”
  Mesajul se refera la toate persoanele care citesc Scriptura!Daca aceste versete nu sint cunoscute si puse in aplicare in viata de zi cu zi ;ce se intimpla?Stim ce scrie in versetul 9 ?Dorim sa-l recitim si sa nu ne autoinshelam!!!Deci avem puterea ca sa ajungem la implinirea mesajului divin?Fiinca este unica cale de a avea intrare in Împărăţia vecinică a Domnului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos.
  Sau credem ca putem sa evitam mesajul si se poate altfel?

 5. Gabi Bogdan
  Sa presupunem ca fr. Ionescu are dreptate,ca-n bisericile ortodoxe, catolice, nu sunt oameni regenerati nascuti din nou, ca urmare a predicarii evangheliei „diluata,” bazata pe traditii si obiceiuri, s. a. m. d., asta fiind pt. noi ” evanghelicii” un motiv de a raspandi evanghelia curata, ca acestia(catolici, ortodocsi…..) sa-nteleaga adevarul si sa vina la lumina. OK.
  Trebuie sa recunoastem insa ca in bisericile noastre „predicarea” se face la „en gros,” probabil considerind ca toti sunt regenerati(ceea ce este o mare inselaciune) si nimeni nu mai stie pe unde e.
  Asta fiindca(cred eu), nimeni nu mai predica DOCTRINAR
  Probabil am exagerat cind am zis „nimeni”

 6. Credeți că e posibil ca în biserica penticostală să existe oameni care nu sînt născuți din nou?

  • Un credincios dintr-o altã bisericã a apostrofat un pãstor:
   „Frate, dvs. credeti cã numai cei ce vin la biserica pe care o pãstoriti vor merge în cer? Cã eu cam asa înteleg din predicile dvs.”
   „Oh, nu! Nicidecum dragul meu! Nici cei ce vin la noi, nu toti vor merge în cer!”
   Peste tot sunt oameni nenãscuti din nou. Sperãm, nu prea multi 🙂 .

 7. Fr. Bogdan, daca cineva, din intamplare, se naste din nou in Biserica Catolica sau Ortodoxa, omul acela ar parasi automat Biserica respectiva, altfel, personal, am mari indoieli cu privire la regenerarea spirituala a acelui om. Nu poti fi un om nascut din nou si sa traiesti mai departe intr-un paganism negru. Cat despre preotul din Mosuni, Cristian Pomohaci, daca veti asculta melodiile lui populare de petrecere (in care canta despre dragute si mandrute), va veti convinge ca nu poate fi un om nascut din nou din Duhul Sfant. Ce-ar fi sa ii luam exemplul, noi toti ce nascuti din nou?! Am ajunge lautari si petrecareti, printre altele.

   • Frate Ionescu,
    Dupa raspunsurile pe care le aveti mai sus am ramas oarecum descumpanit.Inteleg ca ,catolici,ortodocsi ar fi eretici.Intrebarile mele ar fi:
    De cand incepe erezia lor?(Biblia in forma actuala o avem de la ei,crezul niceean,etc)
    Toti sunt eretici?(80 milioane catolici se declara botezati cu Duhul Sfant,Maica Tereza,etc).
    Cati alti sunt eretici?(anglicani,presbiterieni,calvinisti(sorry Fr.Gabi),metodisti,baptisti,toti ceilalti care nu se identifica cu noi)
    Eu personal consider ca exista multe practici gresite la „ceilalti”care nu sunt ca noi dar de aici pana la a hotara mantuirea cuiva mie imi pare un drum prea lung>
    multa pace

    • @ descumpănitu
     Și uite așa, din aproape în aproape, ”toată lumea are dreptate” (vorba lui Shakespeare).
     Întrebare: nimeni nu mai este eretic? Că Biblia cam vorbește despre ei. Cine este eretic?

   • Spurgeon, spun unii, ca facea teologie cu luleaua in buzunar 🙂 . Aia erezie 🙂

  • Sint de acord si eu. Cit despre preotul din Mosuni daca e adevarat ce spune-ti, biblia spune ca i vom cunoaste dupa roade…

   • Frate Ionescu,
    Nu,NU toata lumea are dreptate.Toata lumea greseste,mai mult sau mai putin.Doctrina penticostala (daca ziceti ca exista)ar trebui sa ne lamureasca unde.
    Cu tot respectul trebuie sa recunosc ca pe acest blog se incearca cel putin
    Multa pace

 8. (…)
  ______________________________________
  Comentariul dvs. nu poate fi publicat.
  Este de neînțeles la ce (sau la cine) vă referiți…

 9. Este imposibil ca sistemul religiei catolice să producă nasterea din nou in viata unui om catolic. Apartinătorii religiilor trebuie convertiti la credinta in Isus Cristos. Aici vor putea avea nasterea din nou prin Duhul Sfant al lui Dumnezeu.

 10. Gabi Bogdan: „Spurgeon, spun unii, ca facea teologie cu luleaua in buzunar 🙂 . Aia erezie :)”

  Ba cu ea în gură… 🙂

  Iar Luther trăgea la bere fără a se împiedeca în vreun fel de Boganii din vremea lui…

  Oricum, tot mai bine decît (…) penticostalilor care impuneau ca bărbații să nu poarte cravată și altele și altele… 🙂

  • Să lăsăm… prostiile 🙂 .
   Și cu cravată, e mai bine, sau nu se putea și fără?
   Port, dar nu era nici-o problemă (și nici prostie) dacă nu purtam.

   • Care e diferenta intre cravata si un lantisor? 🙂 ( daca tot sintem la capitolul de erezii nimicitoare?)

    • Există două criterii teologice (Romani 14) prin care se analizează un astfel de subiect: conștiința personală și conștiința comunitară (a nu fi o pricină de poticnire). Sunt două criterii utilitare: folositor sau nefolositor (lucruri care nu hrănesc). Mai sunt două criterii de percepție vestimentară: aparțin normalului sau sunt accesorii. Și, poate nu în final, dar atât m-am gândit eu acum, două criterii spirituale: prin portul cravatei nu se mai transmite mesajul ”mândriei” (deși mai demult, poate, da…) dar prin bijuterii (portul excesiv, cum scrie în unele Mărturisiri de Credință), încă, demascând o înclinație exagerată înspre cele firești (1 Petru 3:3).

   • Buna explicatia , thank you. Daca Pavel ar fi scris crestinilor din zilele noastre( in special romanii), cred ca ar fi spus ” podoaba voastra sa nu fie in BMW si nici in locuirea in case uriase si a caselor de vacanta si a vizitelor prea dese la Nordstrom! „

  • Asta spun și eu: Să lăsăm prostiile!

   Cînd vă apucați să scrieți ceva serios pe bog?

   • V-am editat comentariul deoarece prejudecata că doar la penticostali (români?) a fost o vreme când nu era acceptată cravata este falsă. Un alt motiv este limbajul crud, agresiv și insultător pe care îl folosiți uneori. Cât privește conținutul postărilor, facem și noi ce putem. Unii mai mult și mai bine, alții mai puțin și mai mediocru. Dar și noi, cei mai slăbuți suntem buni, că prin comparație pot străluci mogulii

   • Da.
    E interesant sa vedem ca dezbaterile astea nu ‘(re)cunosc’ bariere denominationale.

  • Apropos, de cravata, neavind curent vreo 16 ore din cauza zapezii, am citit printre altele din cartea lui Daniel Branzei, Amintiri cu sfinti-
   Daniel povesteste cum
   Marcu Nichifor s-a intimplat sa fie intr-o dimineata de duminica la una dintre bisericile baptiste din Arad, dar fratii nu l-au pus sa predice pentru ca …”n-avea cravata”! A venit si la serviciul de dupa-amiaza, de data aceasta cu o cravata izbitoare la git. Cind i-au spus sa se ridice sa predice, s-a apropiat de microfonul de la amvon, si-a scos tacticos de la git cravata si a asezat-o in fata microfonului, sub privirile nedumerite ale celor din sala.
   -Acum fa bine, ma tale, si spune tuturor ceva demn de ascultat, ca eu am fost aici si azi-dimineata, dar nu m-au lasat sa vorbesc fara tine… 🙂
   Pag 112 din Volumul 3

   • Minunat!
    Te pomenesti cã era baptist.

   • Da.
    E interesant sa vedem ca dezbaterile astea nu ‘(re)cunosc’ bariere denominationale.

   • @ Rodi, Is it that bad over there, in „frumosul ” oras Chicago? Aici in Portland, totul se opreste cind avem un centimetru de zapada!Am tot sperat sa avem si noi o saptamina de zapada , sa mai pot citii cite ceva, dar deocamdata nimic. Cit despre cravata, nu inteleg ce folos are?( in afara de faptul ca se poate folosi ca batista). Nu-i inteleg nici pe aia care refuza sa le poarte, nici pe aia care nu o dau jos nici cind merg camping. Eu il cunosc pe un frate care aproape a fost scos din sat afara, ca si-a cumparat bicicleta( partile Aradului) 🙂 . Aia erezie 🙂

   • Gabi,
    yeah it was that bad last week, but, we should be used to it by now. Talking about ‘lucruri interzise la pocaiti’ you should not ask a Pastor’s daughter 🙂 Too many stories from right here in the USA to reminisce about in public, because I can tell you it would not be a faith building experience. I think the preachers in Romania did well considering how squeezed they were by the system and the restrictions on attending seminary, getting a higher education (without compromising), etc . And they did not have access to Wayne Grudem’s Systematic Theology (the favorite go to manual) My hats off to all of the Romanian pastors in the USA as well, who have such a varied congregation from so many parts of the country (Romania) and so many customs and ‘obiceiuri’. If everyone could walk in their shoes for a week….Blessed (truly) are the peacemakers (pastors)…

    Frate Ionescu, the blog looks terrific! Clean and streamlined with crisp, ever changing coordinating graphics. Just great!

    • Thank you very much.
     I must confess, I have an obsession with order, everything being neat and perfect. I cannot function otherwise.
     Sometimes it gets me tired.
     I also appreciate your very correct observation about being a pastor. But again, we have a call upon our lives and we wouldn’t be happy if we didn’t answer.
     God Bless!

   • Rodi, you are right, one good thing about the comunist( and the leaders from the cult), is that it kept the penticostal movement ” pe calea ingusta”, not to many heresies got in. And most of the old pastors did not know theology , but they knew the One that wrote it.Things are changing , and not for the good I might say ,in or country.And to be pastor in a Romanian church here in US, is like a Comercial I have seen a while back, about catboys( cowboys that were herding cats instead of cows), pretty funny. But someone has to do it. I am glad is not me! 🙂

 11. Si nu numai atat: solicitarea si increderea ca sfintii care au murit,ingerii si Maica Domnului intervin sa mijloceasca pentru ajutorul,vindecarea si mantuirea noastra; slujbele pentru morti, iertarea pacatelor oferita pe patul mortii, inchinarea si credinta in icoane, slujba de preot in sine de mijlocitor intre om si Dumnezeu si cate altele…

 12. Domnule pastor Cristian Ionescu,

  Amplul comentariu la adresa mea e inutil, am avut de a face cu chestiuni mult mai bădărane și, uitați-mă, sînt tot în același loc, fără să mă atingă astfel de… (nu scriu nimic, ca să nu-mi editați comentariul).

  De „limbajul crud, agresiv și insultător” al meu încă nu ați avut parte… 🙂 (Oricum, a fost un parametru pe care mi l-am propus anul trecut, anul ăsta am alte paliere stabilite în strategie.)

  Și sper să nu fie nevoie… 🙂

  Încă sper… 🙂

 13. Dupa cum vedem ,dealungul secolelor ,persoanele umane mereu creiaza religii si le impun prin denumire si cerinte doctrinale!Dar ne intrebam cu ce scop?Si daca ;invatatura de baza se detine din SFINTELE SCRIPTURI ,cum se face ca nu doresc sa ajunga la un numitor comun?Apostolul Pavel prin scrisoarea sa catre cei din Corint intreaba;”13Hristos a fost împărţit?”Azi oare nu trebuie sa gasim raspuns la aceiasi intrebare?Si nu toate religiile crestine ar trebui sa ajunga la acelas numitor comun?Tinta sa fie DOMNUL ISUS HRISTOS si cu totii sa ajunga la predarea in slujba lui DUMNEZEU?Tot apostolul Pavel ce ne descopera prin cuvintele din romani 12?Sa le citim si sa meditam asupra mesajului;
  -„1Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfîntă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.
  2Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvîrşită.

  3Prin harul, care mi -a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decît se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă, pe care a împărţit -o Dumnezeu fiecăruia.

  4Căci, dupăcum într’un trup avem mai multe mădulare, şi mădularele n’au toate aceeaş slujbă,

  5tot aşa, şi noi, cari sîntem mulţi, alcătuim un singur trup în Hristos; dar, fiecare în parte, sîntem mădulare unii altora.

  6Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne -a fost dat: cine are darul proorociei, să -l întrebuinţeze după măsura credinţei lui.

  7Cine este chemat la o slujbă, să se ţină de slujba lui. Cine învaţă pe alţii, să se ţină de învăţătură.

  8Cine îmbărbătează pe alţii, să se ţină de îmbărbătare. Cine dă, să dea cu inimă largă. Cine cîrmuieşte, să cîrmuiască cu rîvnă. Cine face milostenie, s’o facă cu bucurie.

  9Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău, şi lipiţi-vă tare de bine.

  10Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întîietate altuia.

  11În sîrguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de rîvnă cu duhul. Slujiţi Domnului.”
  Mesajul se pare ca este pentru toti si cu o dierctiva unica !!!Si totusi in ce masura se doreste sa se perceapa mesajul fiecarui verset?Gasim scris in aceste versete indemn pentru dezbinare,cearta si unul sa se considere mai presus ca altul?Sau ,dimpotriva se expun calitatile pozitive care ;la ce ne indeamna?Deci sa nu uitam de urmatorul mesaj;” 9Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău, şi lipiţi-vă tare de bine.

  10Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întîietate altuia.

  11În sîrguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de rîvnă cu duhul. Slujiţi Domnului.”Sper ca de la indemn si invatatura sa ajunga la aplicare si infaptuire!!!Fiinca numai asa se poate numi cineva un slujitor al Domnului!!!Si sa nu uitam ca religii sint foarte multe ,dar persoanele pot fi in fatza TATALUI CERESC SI A DOMNULUI ISUS ,in doua categorii;Si sa cunoastem aceste doua catecorii o sa dau citatul;”7Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuş este neprihănit.

  8Cine păcătuieşte, este dela diavolul, căci diavolul păcătuieşte dela început. Fiul lui Dumnezeu S’a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.

  9Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentrucă sămînţa Lui rămîne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.

  10Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire, nu este dela Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său”Asadar depinde de noi ;ce dorim sa fim!!Putem noi nega si avea pretentii ,dar pe fiecare faptele ne dau de gol ,daca detinem doar pretentii si nu dorim in viata sa aplicam indemnul din SFINTELE SCRIPTURI!!!!!

 14. Frate Viorel:

  Am auzit ca Gandhi, dupace a citit Noul Testament, cineva l-a intrebat daca vrea sa se faca crestin.El ar fi raspuns:”Da, cand o sa vad si eu unul”

  Versetele pe care le-ai scris mai sus sunt AUR 24 k ! GBY

 15. Matei 4:4
  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris: ,Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.”
  Matei 4:7
  „De asemenea este scris”, a zis Isus: „Să nu ispiteşti pe Domnul, Dumnezeul tău.”
  Matei 4:10
  „Pleacă, Satano”, i-a răspuns Isus. „Căci este scris: ,Domnului, Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.”
  1 Corinteni 4:6
  Fraţilor, pentru voi am spus aceste lucruri, în icoană de vorbire, cu privire la mine şi la Apolo, ca prin noi înşine, să învăţaţi să nu treceţi peste „ce este scris”: şi nici unul din voi să nu se fălească deloc cu unul împotriva celuilalt.
  Diavolul si unii oameni (destul de multi) folosesc o parte din ce este scris pentru a insela sau a deruta, insa tot ce e scris trebuie luat in considerare (asta daca vrem sa fim oameni ai lui Dumnezeu)2 Timotei 3:16
  Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
  2 Timotei 3:17
  pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
  ATENTIE – 2 Petru 3:16 cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.

 16. Felicitari Pop Alexandru pentru gindirea foarte corecta. Tot asa gindesc si eu. Daca preotul de la Mosuni este nascut din nou, atunci eu sint Imparatul Germaniei!!!!

 17. Nu pot sa nu ma intreb cum de Domnul a ales pe ratacitii de Americani si alte natii vb de lb eng sa duca Evanghelia in lume si nu a ales poporul roman (mai ales penti romani din diaspora),noi cei cu invatatura sanatoasa, mantuitoare?!.

  Sau macar cantarile crestine sa provina din lb si poporul roman….!!!

  • Înțeleg argumentul. Problema stă în a generaliza.
   O altă problemă cu argumentul dvs. este că nu putem tolera tendințele păcătoase și firești pentru că cineva a făcut mult pentru Domnul.

   • ba, putem tolera orice– romanilor (din grupuletul nostru)…doar americanilor trebuie sa le cerem a fi martiri si fara cusur.. 🙂

    oricum, cred ca stiu raspunsul:Domnul ne-ar fi ales pe noi, dar mare ghinion–multi din diaspora n-au acte (deci nu pot misiona), cei din tara nu prea primesc vize….altfel sigurat am fi alesii Lui. 🙂

  • Păi, simplu: Domnul nu e penticostal, nici catolic, nici ortodox, nici musulman, etc.
   Domnul este Unul Dumnezeu și este ACELAȘI pentru TOȚI! El nu a spus nicăieri: „fiți penticostali, baptiști, etc”…
   Iar cine crede că doar baptiștii, penticostalii, ortodocșii, catolicii sau musulmanii – luați ca un singur cult – se vor mântui se înșeală amarnic! Nu există un singur cult mântuitor.
   Biblia spune clar: „… pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” Ce se înțelege de aici? Că ORICINE crede în Iisus Hristos că este Fiul lui Dumnezeu care s-a lăsat răstignit, a murit pentru noi și a înviat, va intra în Împărăția Cerurilor.
   De ce sunt blamați creștinii? Simplu: pentru că sapă șanțuri între ei, în numele cultului din care provin, în loc să clădească poduri! E mai simplu să spui „Ăia nu sunt născuți din nou, că nu sunt ca noi!” deecât să spui „Dumnezeu să ne ajute pe toți să umblăm pe calea cea dreaptă!”
   Eu sunt ortodox și, fie că mă credeți sau nu, sunt născut din nou, iar Dumnezeu Însuși s-a ocupat de asta. Nu desconsiderați iubirea lui Dumnezeu, căci El nu este ca noi!

 18. Fr Cristi, question for you: este complect fals argumentul ca Islamicii se inchina Dumnezeului lui Avram, Israel, Moise, corect? In articolul din link, biserici protestante „inchiriaza” sanctuarul lor musulmanilor in timpul saptamanii pentru servicii de inchinare lui Allah. Nu cred ca o biserica de-a noastra romana evanghelica ar face asa ceva…

  http://www.foxnews.com/us/2011/02/18/churches-open-doors-muslim-worship/?test=latestnews#

  • Deși nu pot afirma cu tărie nimic, pentru că doar Dumnezeu știe adevărul, cine a citit „Biblia islamică”, Coranul, știe că multe din învățături sunt aceleași găsite în Sfânta Scriptură, adică în Biblia creștină. Chiar replici de-ale lui Iisus Hristos sunt trecute acolo. De asemenea, Mohammed (profetul islamului) recunoaște că Isa (Iisus Hristos sau „fiul Mariei” cum îl numesc ei) este cel care va judeca lumea la final, deși -culmea!- îl interpretează ca pe el, adică profet, nu fiu de Dumnezeu, deși, din nou-culmea!- sunt versete în Coran unde se subînțelege că Iisus Hristos este Dumnezeu.
   Problema islamului cred (repet, nu pot afirma cu tărie nimic) că stă în Mohammad, care a spus că „Dumnezeu e prea înalt ca să aibă un fiu, motiv pentru care îi obligă pe musulmani să nu creadă în Trinitate. Deși, încă o dată, există câteva versete în Coran care arată trinitatea lui Dumnezeu.
   Nici în cazul islamului nu trebuie să spunem cu certitudine că musumanii nu se vor mântui! Doar Dumnezeu știe adevărul și doar El are dreptul să judece! Noi avem posibilitatea să ne rugăm să fie și ei pe calea cea dreaptă!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Noua religie universala via Popas pentru suflet « Istorie Evanghelica - 30 ianuarie 2011

  […] mai departe NOUA RELIGIE UNIVERSALĂ from Popas pentru suflet by cristianionescu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: