CĂLCÂND ÎN (SUPER) STRĂCHINI

În America, este cea mai mare sărbătoare sportivă a anului. Cum este finala campionatului mondial de fotbal. Toată lumea stă acasă și se uită la televizor. Acum, pe mine prea puțin m-ar interesa să scriu un articol despre acest eveniment lumesc. Nu pentru că aș fi neapărat împotriva sportului. Problema este că finala de fotbal american Super Bowl (poate fi tradusă și oală, dar mi se pare că potrivește mai bine strachină) se desfășoară concomitent cu serviciile din bisericile noastre de aici. Mare ispită! Unele biserici americane au transmis meciul pe ecranul din sanctuar. Să-i aducă morțiș pe frați la ”părtășie”. În altele, din când în când, se afișează scorul pe ecran (vă dați seama ce atenți sunt oamenii în timpul predicii). La noi mai lipsesc sau, dacă vin, unii urmăresc scorul pe mobil . Trebuie neapărat să-l știe atunci, parcă n-ar putea să-l afle și după. Îngrijorarea mea nu are de-a face cu (super) strachina de la început de an. Și așa, ăștia ai noștri de la Chicago nu ajung acolo decât o dată la 30 de ani. Atunci ar fi ce-ar fi! Diavolul are însă multe feluri de străchini. Adică distracții care ne pot ține departe de Casa Domnului. O duminică la super bowl, alta la filmul de sâmbătă seara până la 2 noaptea de nu se pot scula a doua zi, alta la pescuit și încă una cică nu se simte bine. Din când în când, ca luat din… oală, vine și la biserică (avem și noi străchinile noastre: Paști, Crăciun, un botez, o nuntă…). Și uite-așa, creștinul nostru crede că merge spre rai, călcând în… străchini.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri sa “CĂLCÂND ÎN (SUPER) STRĂCHINI”

 1. Vai de mine, da legalist mai sinteti! 🙂
  Un short clip about football and the Lord

 2. Matei 10:16
  Fiți dar înțelepți ca șerpii…..

 3. Prezenta Trupului lui Hristos la partasia frateasca e un lucru important.Locul unde se aduna e interesant numai din punct de vedere logistic (sa existe scaune ,sonorizare , climatizare , nu neaparat amvon…) In postare folositi pentru aceasta locatie cuvinte ca „sanctuar,biserica,Casa Domnului” Hmm…
  Participarea la adunarile crestine isi are semnificatie prin slujirea reciproca,glorificarea Mantuitorului…Recomand pentru intarirea partasiei si a sanatatii fizice sa iesiti cu tinerii la un fotbal!

 4. John Piper nu e semi calvinist,e calvinist convins, ( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8RAGZuz8oQs ),si nu crede ca suntem roboti ,cred ca var prinde bine predica pe care v-am trimiso ca sa intalegeti asta (doar sa vreti) dar nu numai dvs si celorlalti (doar daca doriti sa publicati comentariul ). Apropo Piper are website de pe vremea cind alti nu aveau calculator.Cu respect pt lucrarea pe care o faceti chiar daca in unele doctrine nu mergem le fel,dar pina Domnul ne va lumina . . . . . fiti binecuvantat.

 5. Fr.Cristian I.
  Pe linga Super Bowl,aprovizionati-va si cu „Coranul” care trebuie invatat si predat
  conform noii religii „Chrislam”
  Sursa;
  “CreştIslamul”: noua religie gândită de americani
  http://www.descopera.ro/dnews/7959572-crestislamul-noua-religie-gandita-de-americani
  Aceasta da..galeata nu numai strachina

 6. I am a neocalvinist:) , de trei petale :).
  Chris , cauti degeaba, in orice biblioteca a oricarui crestin care se respecta cu carti serioase ( nu de genul Joel Osteen, TD jakes or Warren ) , vei observa ca peste 80% sint carti de orientare reformata. Am un prieten aici care e un arminian convins, si are o biblioteca foarte dotata, dar majoritatea cartilor sint reformate, el nici nu avea habar cred de ce valori avea acolo.Daca vrei carti ieftine , situatia schimba. Din ce cauza systematica lui Grudem este cea mai buna( in opinia mea si a multora) este datorita faptului ca la subiectele controversate Grudam prezinta si punctele de vedere opuse, intr-un mod foarte balansat.
  Penticostalii au si ei ceva systematice( cred), dar parerea mea este ca de la penticostali poti sa inveti multe despre doctrina despre Duhul Sfint. La celelalte…….. mai putin,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: