DE CE NU CRED ÎN (ALȚI) EXTRATEREȘTRI

În ultimul timp, suntem bombardați cu știri despre tot felul de OZN-uri care se arată ba ici, ba colo, ba unuia, ba altuia. Nu neg în totalitate aceste arătări. Chiar Biblia spune că ”vor fi arătări înspăimântătoare şi semne mari în cer (…) vor fi semne în soare, în lună şi în stele” (Luca 21:11,25). Dar de aici și până să cred că există alte planete locuite de ființe umanoide, distanța este prea mare. Infinit de mare. Am să vă explic de ce. Atunci când, după potop, oamenii au început zidirea turnului Babel, Dumnezeu a declarat despre acest prim proiect mondial prin care omul Îl sfida pe Creator: „Iată, ei sunt un singur popor şi toţi au aceeaşi limbă; şi iată de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar împiedica să facă tot ce şi-au pus în gând” (Genesa 11:6). Aveau nevoie de timp și de… unitate. Cum le-a fost întreruptă zidirea? Prin încurcarea limbilor. Spiritul naționalist, dezbinările etnice și împrăștierea au întârziat conceptul Babel cu mii de ani. De atunci, tendința oamenilor a fost aceea de globalizare. Ideea este aceeași: înălțarea spre ceruri, capturarea eternului, îndumnezeirea prin rebeliune. Toate moștenite de la tatăl minciunii, diavolul. Acum, dacă într-o sută de ani de explozie științifică, omul a fost în stare să pună piciorul pe lună, a construit aparate de zbor care să depășească viteza sunetului și a transformat întreg pământul într-un singur oraș virtual (prin radio, televiziune și internet), mă întreb ce-ar fi reușit în vreo patru mii de ani de dezvoltare și globalizare. Mă sperie gândul! Privim cosmosul ca pe grădina din spatele casei. Știți ce m-am gândit? Prerogativa de căpătâi a credinței că există un număr nelimitat de lumi și civilizații extraterestre este faptul că Dumnezeu nu există. Existența lui Dumnezeu și Cuvântul Său revelat elimină conceptul unui univers populat. Dacă nu există un creator, dacă acceptăm varianta miliardelor (multe) de ani, atunci una (sau chiar mai multe) dintre aceste civilizații, trebuie să fi depășit viteza luminii, descoperit pastila nemuririi și avansat colonizarea cosmosului la nivelul la care să ne fi dat bună ziua (sau noapte bună, brrrr) până acum. Nenorocirea este că ateii nu-și pot explica într-un alt fel ciudățeniile… paranormale. Credința lor în forme de existență științifico-fantastice îi dovedește pseudo-atei. Pentru noi, Scripturile explică foarte clar aceste fenomene: intersecția dintre dimensiunea materială și cea metafizică: ”Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti” (Efeseni 6:12).

Recent, am urmărit un documentar foarte interesant cu privire la aceste entități. Autorul, un savant creștin având conecții profesionale în guvernul american, lega aceste fenomene tocmai de lumea spiritelor demonice. Trăim pe viu războiul stelelor!

Până una alta, singurul care a ”străbătut cerurile” și a venit în lumea noastră este Dumnezeu Fiul, care ne-a descoperit că dincolo de lumile pustii din galaxiile acestui abis al materiei, există un loc al tuturor împlinirilor noastre: raiul! Dar, tot El ne-a descris un loc al groazei, un fel de lac de flăcări, unde vor locui nelegiuiții și necredincioșii!

De fapt, într-o parte sau în alta, noi vom fi extratereștrii…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

40 răspunsuri sa “DE CE NU CRED ÎN (ALȚI) EXTRATEREȘTRI”

 1. Imi place ideea ca vom fi extraterestri 🙂

 2. „mă întreb ce-ar fi reușit în vreo patru mii de ani de dezvoltare și globalizare”
  interesant, la chestia asta nu m-am gindit.
  Cit despre extraterestii ,parca guvernul American a prins ceva fiinte ciudate si e vorba ca le tine inchise pe undeva prin Nevada, Area 51,am vazut poze cu ei, pe internet. Weird looking creatures, i tell you. Mare lucru daca tipul din Casa Alba nu provine de acolo, ca inca nimeni nu stie unde s-a nascut( plus ca are urechile c-am ascutite). Now that’s scary.Sint curios ce crede Remus.

 3. „Dar de aici si pana sa cred ca exista alte planete locuite de fiinte umanoide,distanta este prea mare.Infinit de mare.”
  Hmmm..am sa redau un aspect care”este opozabil oarecum”celor expuse de dvs;
  ..dupa afirmatia unui dr.ph.evanghelist international(I.V.) Dumnezeu „pretinde si ia zeciuiala” si-n cer..
  Intrebat asupra detalierii acestui aspect a invocat pasajele biblice ;D.30:4 ;Neemia 1:9 Isaia 13:5 privind existenta fiintelor dincolo de marginea cerurilor.!!!

  Ref.la „ce crede Remus” posibil ca momentan sa-si „scotoceasca” yout(ub)eca personala ,cu care este blindat..

 4. Gabi,

  subscriu si eu la cele scrise de fratele Ionescu. Aratarile astea cu care bombardeaza mass-media oamenii, nu sint altceva decit lucrari demonice ca sa induca pe oameni in eroare si sa creada niste minciuni. Atunci cind va avea loc rapirea Bisericii, oamenii vor pune aceasta lucrare pe seama extraterestrilor cum ca, i-au rapit pe oameni.
  Si daca tot a adus fratele Ionescu vorba de extraterestii , haideti sa vedeti o filmare cu camera ascunsa in Germania, tocmai despre acest subiect.
  M-am ris de m-am prapadit. Cautati:

  Verstehen Sie Spass ? UFO Landung

 5. Fr Cristi, care este opinia dvs cu privire la Filipeni 2:10 unde mentioneaza „orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant,” la cine credeti ca se refera aceste fiinte de „sub pamant?”

 6. Chris,

  cei de sub pamant sint cei nemantuiti din Locuinta Mortilor.

 7. Daca ar exista si alte civilizatii pe alte planete, probabil ca ar fi cazut si ele in pacat la fel ca si noi (pentru ca diavolul a fost aruncat in lumea materiala si ar avea influenta oriunde ar putea exista persoane).
  Deci ar fi nevoie de o posibilitate de mantuire si pentru ei. Ar putea Domnul ISUS sa fi plecat intre timp si pe planeta(ele) respectiva(e) sa moara si pentru ei? Sau poate doar le-a transmis ca undeva pe o planeta numita Pamant a murit si pentru pacatele lor ?
  Cum ar suna o evanghelie ca asta ?
  Cel putin in Biblia pe care o citesc eu nu vad nici o referire la civilizatii extraterestre, cu exceptia acelei civilizatii pe care o vor forma mantuitii Domnului in Raiul lui Dumnezeu.

  • Liviu Matei,
   Dupa parerea ta,la cine se refera precizarea urmatoare;
   „..Domnul ostirilor Isi cerceteaza oastea care va da lupta…Ei vin dintr-o tara departata,dela marginea cerurilor..”.??
   (Isaia 13:4.5)

   • Drago,

    Trebuie sa fim cinstiti cand interpretam Biblia. Textul din Isaia 13:5 face parte dintr-o profetie impotriva Babilonului, care s-a implinit in vremea profetului Daniel.
    Pe de alta parte, in general in profetii se foloseste destul de mult limbaj figurat. Si e anapoda sa luam totul literal.
    Cred ca textul vorbeste de armata unui popor f. indepartat, folosind o metafora „de la marginea cerurilor”.
    Sunt constient ca cei care iau textul literal, pot sugera ca e vorba de armate de extraterestri, dar cred ca noi crestinii trebuie sa intelegem ce a dorit Dumnezeu sa transmita, nu ce vrem noi sa spuna in apararea unor teorii speculative.
    Explicatii mai amanuntite a textului poti gasi in multele comentarii ale teologilor de vaza.
    De ex, http://mhcw.biblecommenter.com/isaiah/13.htm este comentariul lui Matthew Henry pe acest text. Si mai sunt si altele care spun in principiu acelasi lucru.

   • Liviu Matei,
    Citez” Pe de alta parte,in general in profetii se foloseste destul de mult limbaj figurat.Si e anapoda sa luam totul literal.”
    Din cele afirmate, lasa impresia ca esti pe o pozitie „opusa ” fata de majoritatea credinciosilor neoprotestanti,care sustin sus si tare ca..daca in mesajul unei proorocii sint expresii diferite de termenii bibliei,proorocia este falsa..??
    Than you pentru redarea adresei cu privire la interpretarile textelor biblice,am citit si am retinuta ca expresia”marginile cerurilor” este adusa la „cota paminteasca” de altitudine”zero” fiind definita ca.”marginea pamintului”..”linia orizontului”etc.

    In acest sens se naste urmatoarea intrebarea;
    -La ce cota de altitudine se gaseste „cerul al treilea” de care vorbeste Pavel ca a fost rapit..?

    Sincer iti spun ca,deocamdata sint sceptic cu interpretarile de mai sus.
    Sint folositoare pentru imbogatirea cunostintelor si formarea unor noi conexiuni pe texte biblibe dar luate cu „o doza de rezerva”.

   • Drago, pe vremea lui Pavel cerurile erau impartite in trei, cerul in care zbor pasarile( atmosfera), cerul in care se gasesc planetele si stelele,( al doilea cer), si cerul al treilea unde zeii traiesc.Cind Pavel a mentionat ” al treilea cer”, cititorul din vremea aceea a inteles ” cerul in care Dumnezeu locuieste” .

 8. Frate Ionescu , prima data cred ca trebuie definit termenul de „extraterestru”. Daca intelegem prin el fiinte de tip Hollywood cu ochi mari si urechi ascutite, aveti dreptate , aceia nu exista. Dar daca definim termenul ca si o fiinta care nu face parte din lumea terestra in care traim noi, bineinteles ca sintem inconjurati de extraterestri. Fiintele pe care le-a vazut Isaia in jurul tronului, ce credeti ca erau? extraterestri bineinteles, si aratau ca niste extraterestri. Ostirile cerului ce credeti ca sint? Tot extraterestri. Din ce cauza OZN care apar pe cer nu ar putea fi si ele niste vehicule de transport? Aveti cumva „evidence of absence” when there is plenty of „evidence of presence”?
  De ex.Daniel 10:5
  I looked up and there before me was a man dressed in linen, with a belt of fine gold from Uphaz around his waist. 6 His body was like topaz, his face like lightning, his eyes like flaming torches, his arms and legs like the gleam of burnished bronze, and his voice like the sound of a multitude.
  Ce este acest „om” daca nu un extraterestru?

  De ex.Daniel again,
  But the prince of the Persian kingdom resisted me twenty-one days. Then Michael, one of the chief princes, came to help me, because I was detained there
  According to this verse, ingerii se misca in spatiu si in timp.
  Biblia este scrisa doar ptr. mituirea celor alesi 🙂 , nu este o carte exhaustiva.

  • Frate Gabi Bogdan,

   In general, extraterestru, alien, se refera la o fiinta materiala, o creatura. Cand vorbim de ingeri si alte fiinte ceresti, eu cred ca vorbim de fiinte spirituale care ocazional pot lua trupuri materiale in forma umana.
   Pe de alta parte, vedeniile profetilor cred ca sunt mai degraba o transferare a unui om in lumea imateriala, spirituala.
   Daca vedeniile descrise in Biblie le punem pe seama „vizitelor” unor extraterestri, sau a vizitelor facute de profeti unor extraterestri, atunci toate se dau peste cap. Si trebuie sa ne apucam de construit niste telescoape mai puternice ca sa il vedem pe Dumnezeu cu ele, ca probabil si EL o fi tot o persoana extraterestra mai avansata in putere, tehnologie, etc.

   Scuze fratelui Ionescu ca „m-am bagat peste dumnealui” raspunzand unui comentariu care incepea cu „Frate Ionescu …”.

   • Frate Liviu,

    3Dar Lot a stăruit de ei pînă au venit şi au intrat în casa lui. Le -a pregătit o cină, a pus să coacă azimi şi au mîncat.

    4Dar nu se culcaseră încă, şi oamenii din cetate, bărbaţii din Sodoma, tineri şi bătrîni, au înconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colţurile.

    Ingerii care au venit la Lot, se pare ca erau fiinte materiale(au mincat), nu au fost spirite, la fizionomie aratau diferit se pare( din aceea cauza toata cetatea sa tulburat),dar nu atit de diferit ca alte aratari de ingeri din biblie , in prezenta carora omul cadea jos sa se inchine.Acestia ingeri nu au fost „vedenii”. Acuma , noi traim intrun spatiu tri-dimensional, si nu stim exact ce atribute poate sa aiba o fiinta care se misca intr-un spatiu de patru dimensiuni, sau cinci. Poate sintem inconjurati de fiinte extraterestre(ingeri) tot timpul, dar nu putem sa le vedem cu ochii nostrii tridimensionali. Problema cu Dumnezeu, este ca El este afara din universul nostru, de aceea este imposibil cred sa il putem vedea in totalitate.Dar deja ne aventuram filosofie..
    Afirmatia ca nu exista extraterestii, este o credinta, nu un fapt.Nu poti sa demonstrezi ca ceva nu exista.

   • Frate Gabi,

    Ceea ce cred eu este ca ingerii sunt fiinte spirituale imateriale, care din cand in cand sunt trimise pe pamant pentru anumite slujbe. (vezi de ex, Evrei 1:13,14)
    Atunci ingerii iau trupuri materiale uneori perfect umane (ca in cazul lui Lot), alteori cu o aratare deosebita fata de oameni. Dupa cum e nevoie.
    „Afirmatia ca nu exista extraterestii, este o credinta”. Sunt de acord. Pe baza felului in care inteleg Biblia, cred ca nu exista civilizatii extraterestre materiale. Si mai cred ca lumea ingerilor (cu ambele parti, buni si rai) este imateriala, dar ocazional pot lua forme materiale.
    A dovedi cu metode stiintifice ca nu exista ceva e intr-adevar imposibil. Dar deocamdata nu am cunostinta de demonstratii stiintifice clare ca exista civilizatii extraterestre.
    Asa ca raman cu credinta mea bazata pe Biblie asa cum o inteleg in acest moment. Si ma rog Domnului sa ma lumineze daca gresesc in aceeasta credinta.
    Si respect si credinta altora ca ar exista extraterestri. Pe ei ii astept sa aduca si dovezi valide stiintific. Si am rabdare. Indelunga rabdare. 😉

  • Gabi Bogdan,
   De acord ca biblia „nu este o carte exhaustiva” dar nu impartasesc afirmatia ca
   „biblia este scrisa doar ptr.mituirea celor alesi”.
   Dumnezeu spune ca”..ORICINE crede in El,sa nu piara,ci sa aiba viata vecinica”.
   (Ioan 3:16)
   Prin acest Cuvint este infirmata „predestinarea” sustinuta de J.Piper-prietenul tau ..si dece nu si al meu(este interesant si placut sa-l asculti in dezvoltarea prelegerilor sale).
   In alta ordine de idei,personal cred in existenta fiintelor „extraterestre” si nu agreez cu interpretarea biblica-pe care o dau unii teologi-ca „fii lui Dumnezeu”(Gen.6:2) care si-au luat neveste dintre fetele frumoase ale oamenilor-ar fi „invatatori de religie” carora Dumnezeu le-a interzis sa se casatoreasca.
   Interpretarea respectiva nu are suport biblic.

   • Drago, din ce cauza iara aduci predestinatia in discutie? Eu am folosit un simplu cuvint folosit in biblie de foarte multe ori. Nu are nici o legetura cu Piper or mai stiu eu cine. Numai asa de curiozitate, dute la biblegateway.com si da un search la cuvintul „alesi”. Vei fi surprins.
    Cu privire la Ioan 3:16, greseala clasica, scoaterea unui verset din context,dupa 16 vine 17,18,19 , in care spune ca oamenii au iubit intunericul, si nu au venit la lumina( cross reference romani 3:10-16), si mai jos , in versetul 21 se spune cine sint aceia „oricine” pomeniti in 16( cross reference Ioan 12:40, efeseni 2:4,5,8.)
    Asa ca numai ‘ORICINE” iubeste lumina va venii la lumina.Multi vin la Domnul ptr. multe motive egocentrice, dar numai cel ce vine datorita ca iubeste lumina va ramine pe cale.
    Drago, google cuvintul „arcing method” , este o metoda de a „descifra” pasaje biblice. Este extraordinar cum te ajuta sa intelegi anumite concepte din biblie. Este un ‘TOOL” foarte folositor celor care predica in genul „expository preaching”( cum de fapt ar trebui sa se predice, dar putin o fac)

   • Drago aici e un link de pe blogul fratelui Brinzei despre Genesa 6:2
    Foarte buna analiza.
    http://semnelevremurilor.wordpress.com/biblia-profetic/fiii-lui-dumnezeu/

  • Gabi Bogdan,
   Citez.” pe vremea lui Pavel cerurile erau impartite in trei..”
   Dar in vremea noastra,in cite parti sint impartite cerurile..??
   In Biblie gasim ;
   a)- Cerul #1 „Intinderea intre ape..ce desparte apele de ape.”(Gen.1:6-8)
   b)-Cerul al 3-lea,precizat de Pavel(2Cor.12:2,4)care ar fi „raiul” ce este populat.
   c)-Cerul #2 care-logig- se situeaza intre cerul #1 si # 3 , in care se cuprind (presupunem)planetele si stelele.
   Era extraordinar daca Pavel ne descria cel putin granitele intre aceste 3 ceruri,deoarece el a precizat ca a fost rapit in cerul al 3-lea si nu primul sau al doilea cer.
   Acum,cu toata tehnica si tehnologia avansata,se pare ca oamenii de stiinta au ajuns sa cerceteze cerul al 2-lea(planete&stele,cai lactee etc)si ca ar detine „dovezi ca ar putea fi viata pe Titan-cel mai mare satelit al planetei Saturn
   Conform Isaia 45:12.”..Eu cu minile Mele am intins cerurile,si am asezat toata ostirea lor..” rezulta ca fiecare cer are ostirea lui si ca atare ,dovezile de viata, ce pretind oamenii de stiinta ca au gasit in cerul al 2-lea se confirma si prin aceasta implicit existenta „extraterestrilor”.!!!

 9. Bingo! (Only on your second post). Hey i have an idea, let’s talk about this over a cup of coffee? 🙂

  • Gabi Bogdan,
   Thank you pentru „dirijarea” la biblegateway.com.
   Am studiat putintel „arcing methode” si am gasit-o very interesting.(steps 44)
   Pastorii romani si-n special penticostalii,nu prea cred ca o sa-si „bata capul” cu aceasta metoda de studiu a bibliei.cu aplicatie practica in predica,deoarece necesita un efort”intelectual” deosebit, in detrimentul apelarii la ajutorul Duhului Sfint care „ne da ungerea si lumina”asupra interpretarii bibliei.
   Am gasit „keyword search” extrem de util, instructiv si rapid in gasirea cuvintului dorit,cu afisarea tuturor versetelor unde este scris in toata biblia.
   Asa am gasit cuvintul”satana” mentionat in 14 locuri in VT si nu 3 locuri,cum a afirmat fr.Ton I. la Biserica Elim-AZ.
   Again,thank you and GBY!

   • Dragă… DRAGO,
    Cred că insulți predicatorii penticostali într-un mod absolut gratuit.
    În primul rând, te invit să asculți predicile multor pastori penticostali și de alte confesiuni (resursecreștine). Nu cred că îi vei găsi inferiori cu nimic la capitolul ”profunzime”.
    În al doilea rând, pe lângă eforturile ”intelectuale”, chiar nu crezi în ”ungerea divină”?
    În al treilea rând, cuvântul ”satana” l-ai găsit de 14 ori, dar de OPT ori din PAISPREZECE l-ai găsit în IOV. Fratele Țon s-a referit la contextele în care este menționat, și pasajele din Ezechiel și Isaia în plus.
    Nu sunt de acord cu limbajul de extremă pe care îl folosește uneori Alin Cristea, dar cred că ți-a făcut o recomandare bună pe care te-aș sfătui să o consideri: fă-ți temele înainte să vorbești…

   • Frate Ionescu, Drago locuieste in Portland, s-a referit la contextul local. Sint de acord cu el. Plus ca la noi ( la Romani) , toata lumea care este trecut de 30 de ani trebuie pus la „cuvint” ca daca nu Se supara si pleaca.Dumneavoastra folositi un pic ” the exception clause” . In aceasi predica de la Elim, fr. C.A. a trebuit sa faca o corectura la sfirsit predicii fr. T. cu privire la ” motivul din care se imbolnavesc oamenii”.
    Expresia ” eu nu sint teolog dar Duhul Sfint o sa imi dea ce sa vorbesc” se aude la infinit. Acest lucru Se intimpla de multe ori , inainte , cind Duhul Sfint intervenea in mod miraculos in predicile Fratilor inaintasi, din mai multe motive, unul era ca multi predicatori nu puteau sa studieze , erau la inceput de drum erau sinceri, Dumnezeu trebuie sa dea hrana poporului.. Dar acuma, cind Dumnezeu a pus la dispozitie atitea resurse, si unii refuza sa le foloseasca si sa transpire un pic inainte de a predica, este inexcusable .
    Si mai este o problema , de partea noastra , a enoriasilor,
    , noi ascultam zilnic la poate cele Mai bune predici din lume ( Piper, Alister Begg, Beth Moore 🙂 , Ravenhill etc.) si dupa acea mergem la biserica duminica si asteptam ceva la acelasi nivel.

   • Drago , majoritatea pastorilor ( americani si romani), predica ” topical” , este mult mai usor, pleci de la o idee , gasesti versetele care sint de acord cu idea ta , si voila , le cade la toti barba jos. Jonathan Edwards ( si Spurgeon, Wesley, Loyd Jones)predica textul, teologic, dupa care in a doua jumatate introduce aplicatia practica a textului in timp ce face legatura cu Evanghelia. Acuma avem Joel Osteen, Wareen, preferatul lui V. Croitoru : T.D, Jakes, si preferatul romanilor din Chicago: Hybels de la Willow Creek 🙂 .

 10. asa cred si eu, ca suntem singurii in univers si ca extraterestrii sunt niste fiinte demonice care vor da distraga atentia de la dumnezeu. vin cu ganduri pasnice, sa ne ajute si alea alea, facandu-i pe unii oameni sa creada ca dincolo la ei este raiul pe pamant si ca de acolo le va veni ajutorul.

  • eLioR,
   Te contrazici singur;
   a)-dupa ce sustii ca”suntem singuri in univers” continui si
   b)- afirmi existenta extraterestrilor,prezentindu-i ca „fiinte
   demonice”, ba mai mult,progresiv
   c)-prin „patrunderea”unor taine,le descrii gindurile,intentiile si actiunile ce le au cu privire la oameni.
   Acum te intreb…mai sustii ca „suntem singuri in univers”(cosmos,cerul cerurilor)..??
   Crezi in existenta si a „ostirilor lui Dumnezeu” cu care Dumnezeu a „populat” universul(cerul cerurilor)-un alt fel de extraterestrii..??

 11. Draga Cristi I.
  1- Nu insult predicatorii penticostali(nu a fost in intentia mea),daca sa inteles asa..imi cer iertare.
  2- Cred in „ungerea divina” (si stiu concret cum se manifesta)tocmai deaceea am SUBLINIAT ca,in general,cu unele exceptii-pastorii penticostali(din generatia a 3-a) resping intocmirea de schite(care implica efort intelectual) dupa care sa-si expuna predica.
  Nu contest ca,in TOATE cazurile,predicile dezvoltate „sub ungerea D.S.” au avut un impact mult mai puternic asupra auditoriului,in comparatie cu predicile dezvoltate dupa anumite tipare.
  3-Referitor la afirmatia fr.TON cu privire la cuvintul „satana” ,desi am avut notatia cu nr./pasaje nu l-am dat,dar il dau mai jos(fiind provocat),conform metodei utilizate(biblegateway) si care difera(ca localizare) de cele aratate de dvs.stfel;
  In VT este mentionat de 14 ori,repartizat;
  – 1 in 1 Cronici
  – 2 ori in Zaharia
  -11 ori in Iov(nu 8)
  4- N-am respins si nici nu resping recomandarea cu privire la
  „efectuarea temelor..” aceasta actiune fiind „progresiva” ca si „sfintenia” cuprinzindu-ne pe toti,fiindca niciunul dintre noi nu putem pretinde ca „am finalizat totul si nu mai este nimic de invatat”.
  Altfel nu ar fi valabil Prov.18:17
  5-Ma bucura faptul”ca nu sinte-ti de acord cu limbajul de extrema..” folosit de Alin Cristea, care a deranjat si deranjeaza si pe alti comentatori incluziv-adm.de blog.

 12. Lumea extraterestra nu se refera la creeatia angelica, ci la cu totul altceva. Deci nu mai amestecati ingerii fie a lui Dumnezeu , fie demonii, cu aceste minciuni gogonate.
  In univers nu existam decit noi si ingerii.
  Crestinii care pleaca urechea la asemenea rataciri trebuie sa ia seama la ce dau crezare.

  • Remus,
   dupa parerea ta .cine sint fii lui Dumnezeu,care sau casatorit cu fetele oamenilor.??

   • Drago, cunosc subiectul, insa nu cred ca pot sa-ti dau un raspuns clar fara o descoperire Dumnezeiasca in legatura cu acest subiect. Exista numai doua variante: ori este vorba de oameni credinciosi, ori este vorba de ingeri ( cei care si-au parasit locuinta, adica s-au materializat ).
    Este posibil sa fie vorba de ingeri. Este posibil ca din aceasta combinatie sa fi rezultat acei uriasi. Pe de alta parte vedem ca uriasii apar si dupa potop.
    Daca uriasii de dinainte de potop sint rezultatul impreunarii femeilor cu ingeri, uriasii de dupa potop rezultatul carei lucrari sint ?

 13. O sa incerc sa despotmolesc eu ( numai incerc). DNA uman este „depositul” cu toate informatile genetice ale tuturor organismelor vii. Multe caracteristici le mostenim prin aceste coduri genetice nu de la parinti, ci de la bunici sau strabunici. Acuma, in linia lui Noe nu cred ca au existat uriasi, dar in line feminina s-ar fi putut strecura codul unui urias, cod care ar fi fost posibil sa fi fost activat mult mai tirziu in urmasii unora din stranepotii lui Noe.
  Numai o posibilitate la care m-am gindit dupa impotmolirea fratelui Ionescu.
  Nu demult am vazut o familie de negrii care au avut un bebelus complect alb cu parul blond( bebelusul nu a fost un „albino”. Am pus linkul la articol aici. Foarte interesant. Sint curios sa vad ce credeti despre teoria mea.
  http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3060907/Black-parents-give-birth-to-white-baby.html

  • Cu fiecare generatie, materialul genetic uman se deteriorizeaza din cauza mutatiilor genetice (exemple new oncogenes pentru cancer). Gigantismul (acromegaly) de cele mai multe ori nu este transmis genetic si este doar o mutatie facuta dupa nasterea persoanei afectate, dar in unele familii (Malaysia) este transmisa familial.

   Asa ca dupa potop mutatia necesara pentru gigantism sa „strecurat” spontan in genele noastre. Probabil ca mutatia s-a format intr-o singura persoana foarte devreme in development (embryo) si a fost propagata in unele din urmatoarele generatii. Foarte recent s-a si decoperit mutatia exacta pentru acest gigantism familial.

   Teoria cu linia feminina este… foarte posibila Gabi. Cu beblusul alb, este posibil dar improbabil. Amandoi parinti au avut genele recesive (care nu sunt exprimate) necesare pentru par blond, piele alba, ochi albastri, etc dar sa fie potrivite sa nimereasca asa… its maybe one in a milion. 🙂

   • Chris , Drago, referitor la discutia pe care am avut-o in jurul uriasilor din biblie, am vizionat un video( via RodiAgnusdei blog) cu Chuck Missler.Teoriile lui despre satana,uriasi, ,Noe and the Flood, experientele genetice sint fascinante, ( in special ca au baza biblica).Postez incepind numai cu partea a patra din sase. Fiecare clip dureaza 10 minute. Este unul dintre cele mai fascinante videos pe care le-am vizionat.


 14. Dupa parerea me,cu privire la cuplul in cauza,exista urmatoarea explicatie;
  -mama nu este decit o „purtatoare”
  -fetita nu este un „albino”
  -fetita este 100% „nordica” si nu are nimic de a face cu „nigeria” cu exceptia timpului de dezvoltare”intrau.”

  Revenind la subiectul „fii lui Dumnezeu si fetele oamenilor” ,luind in calcul elementul DNA(propus de Gabi)ar fi o ipoteza care ar explica;
  a)-existenta atitor „rase” diferite de oameni,repartizati pe zone geografice in functie de cum sau miscat acesti fii(ingeri)
  b)-existenta „uriasilor” pe pamint inainte si dupa potop

 15. am vizionat un film stintific despre posibila vietii extraterestre si locatia pamintului in univers. preluat de la sora Rodi(rodiagnusdei.wordpress.com)
  Un film extraordinar.Este subtritrat in romaneste.

  Dumnezeu este extraordinar.Gloria lui este nemasurata!

 16. pace voua am vazut comm voastre si asi dori sa tinem o legatura ca intre frati dak e posibil.ma numesc adrian stau la napoli si sunt din vatra dornei dak doriti va las id de mess adrianoo_26.mai vb pe mess pace voua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: