LUMEA ARABĂ ÎN FLĂCĂRI: SĂ NE RUGĂM PENTRU… PACEA IERUSALIMULUI

Au început acțiunile militare internaționale împotriva dictatorului libian Gadafi, acțiuni cerute de lumea arabă cu insistență. În Egipt populația își exprimă primul vot liber în ultimele câteva zeci de ani. În Siria, organele de ordine ale guvernului au înăbușit primele tentative de revoltă populară. Palestinienii sunt dezbinați, Fatah și Hamas împărțindu-și autoritatea între ele cele două zone autonome. Proteste sporadice continuă în Iran.

Tragedia națiunii japoneze a eclipsat pentru câteva zile aceste spasme sociale care amenință să reorganizeze harta politică a lumii, încă nu se știe cum…

Pentru occidentali, evoluția evenimentelor este amețitoare. Un lucru este clar: ca și în cazul Uniunii Sovietice, americanii au învins un monstru mare și rău, înlocuindu-l cu o mie de câini turbați. Perspectiva democrației pare o alternativă atrăgătoare pentru națiunile arabe și preferabilă pentru lumea liberă. Și totuși, ceva lipsește. Dacă în Europa de est, spiritul social oarecum moderat a facilitat o democrație universală cu drepturi și protecții egale în dreptul minorităților etnice și religioase, în orientul arabic lucrurile nu stau prea roz. În special atunci când este vorba de minoritățile religioase, în special creștinii. Deși statisticile sunt sporadice și nesigure, totuși se estimează că în Liban, creștinii reprezintă aproximativ 40% din populație, sub 10% în Egipt și Siria, între 2 și 4% în Iordania și Iraq și sub un procent în Africa de nord (vezi AICI).

În acest context tulbure, rugăciunile noastre se îndreaptă spre Dumnezeu pentru mântuirea lumii arabe. Ne rugăm pentru puținii creștini din aceste țări, ca Domnul să le întărească mărturia și să-i întărească în credință. Nu putem să înălțăm rugăciuni cu orientare politică deoarece chiar nu știm ce este mai bine pentru ei. Cine ajunge la putere se pare că este irelevant pentru frații noștri. Proscrierea lor se pare că este oricum soarta lor.

Și, să ne rugăm pentru pacea Ierusalimului!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “LUMEA ARABĂ ÎN FLĂCĂRI: SĂ NE RUGĂM PENTRU… PACEA IERUSALIMULUI”

  1. Pe zi ce trece,se pare ca n-a fost o „ratacire”(Remus) sau „Mobarac pe Camila”(Gabi B.)- „CALARETUL din Egipt” prezentat in videoclipul,cu ceva timp in urma.
    Deasemenea,odata cu „intensificarea” rugaciunilor pentru „pacea Ierusalimului” -avioanele de asalt ale Israelului AU INCEPUT SA SE MISTE TOT MAI BINE.

    „Aviaţia militară israeliană a efectuat raiduri aeriene în Fâşia Gaza

    Forţele Aeriene israeliene au efectuat în cursul nopţii de luni spre marţi o serie de raiduri aeriene în Fâşia Gaza, fiind vizate obiective ale mişcării Hamas, afirmă martori oculari care susţin că cel puţin 17 persoane au fost rănite.”(Mediafax)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: