UN MOMENT SPECIAL, UN OM DEOSEBIT (JURNAL DE CĂLĂTORIE – 6)

Victor Jack! Este numele ghidului care ne-a călăuzit în grădina mormântului!

Autor cunoscut, evanghelist și chairman al comitetului de întreținere al mormântului și grădinii de lângă Golgota! O întrebare normală a fost… ce face un om de talia lui în Ierusalim, îndeplinind slujba de ghid pentru turiști. Răspunsul lui este încă una din lecțiile importante pe care le-am învățat în această călătorie. ”Periodic vin în Ierusalim pentru a avea o experiență proaspătă și practică, în așa fel încât deciziile pe care le luăm în Anglia să fie potrivite cu mediul și împrejurările de aici.” Înțelept, foarte înțelept!

Dintre toate locurile tradiționale pe care le-am vizitat, mormântul Domnului mi se pare cel mai documentat și mai bine argumentat. Începând cu dealul cu chip de craniu, proximitatea grădinii și a mormântului, crăpăturile în piatra de la fațadă care vorbesc de un cutremur care a zguduit locul, și chiar poziția geografică la răscruce de drumuri unde vizibilitatea execuției era maximă (romanii foloseau crucificările ca avertismente), toate arată că aici a avut loc învierea! Am sărbătorit cu bucurie Cina Domnului și am cântat ”Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând…” Răsuna grădina de cântările în diferite limbi ale credincioșilor de pretutindeni, veniți să sărbătorească nu locul ci pe Domnul care ”nu (mai) este aici, a înviat!”

La un moment dat, un porumbel s-a oprit aproape imponderabil în zbor chiar la intrarea în mormânt, bătând din aripi dar fără să îndrăznească să intre! Am sărit toți la aparatele de fotografiat! Eu îl aveam mai la îndemână, dar nu am apucat să prind imaginea. Câteva fracțiuni de secundă mai târziu, am surprins umbra porumbelului  excelent conturată ca o gravură pe fațada de piatră de lângă intrare. Pastorul american de orientare baptistă care face parte din grupul nostru a glumit că ”numai unui penticostal i se putea rândui să ia o asemenea imagine…”

Cezareea, Valea Armaghedon străjuită de Muntele Tabor, Nazaret, Cana și acum pe malul Mării Tiberiadei! O călătorie pe autostrăzile în stil american, curate, bine întreținute, având de o parte și de alta comunități vibrante și prospere. Este ceea ce realizează o națiune harnică și ingenioasă într-un loc care acum 60 de ani era pustiu! De aceea, invidia conlocuitorilor care nu pot ține pasul cu ei în nici-o privință este mare! Tot ce le-a rămas este ura, propaganda și terorismul!

Să ne rugăm pentru pacea… orașului păcii!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “UN MOMENT SPECIAL, UN OM DEOSEBIT (JURNAL DE CĂLĂTORIE – 6)”

 1. Interesanta chestiunea cu porumbelul – iar imaginea chiar este reusita; un baptist nu s-ar fi grabit sa faca poza, dar s-o mai si publice 🙂
  anyway m-a amuzat observatia
  se pare ca pana la urma baptistii si penticostalii se pot intelege 🙂

  va doresc in continuare calatorie placuta

 2. Super imaginea! Sejur placut in continuare!

Trackbacks/Pingbacks

 1. 5 postări în Top 20 WP (30.03.2011) « România Evanghelică - 30 martie 2011

  […] (lascaupetru) 13. De ce e riscant să traduci Biblia de unul singur (1 Cor. 7:34) (vaisamar) 20. Un Moment Special, Un Om Deosebit (jurnal De CĂlĂtorie – 6) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: