UN CLASAMENT (JURNAL DE CĂLĂTORIE – 8)

Toată lumea face clasamente! În sport, în artă, în muzică, în politică! Până și corintenii aveau clasamentele lor cu predicatori! De ce nu aș avea și eu unul al celui mai apreciat ghid! Mai ales că este unanim acceptat de grupul din care fac parte. Nu am numele tuturor (la unii nu complet) dar îi asociez cu locurile vizitate:

 1. Victor Jack – Grădina mormântului: excepțional predicator, foarte documentat, emoțional, plin de o pace dumnezeiască, inspirat și strălucind de bucuria învierii!
 2. Ghidul de la Muzeul holocaustului: un adevărat om de cultură, prezentator de excepție, păstrându-și emoțiile pentru sine dar trădându-le suficient încât să le amplifice pe ale noastre, un ambasador destoinic al cauzei sioniste! Impresionant!
 3. Ghidul de la Cetatea lui David – Nu numai bine documentat, dar foarte biblic, a intrat în interpretări profetice adânci care mi-au dat idei de predică extrem de valoroase! L-aș fi cotat mai bine, dar m-a deranjat cu BCE și CE ca în România comunistă (era noastră și înainte de era noastră). Îl puteam cota și mai rău din cauza asta, dacă nu ar fi fost absolut grozav în celelalte domenii.
 4. Ghidul de la Zidul Templului – o femeie crescută în New York, cu o extraordinară personalitate, profesionalism și un entuziasm contagios! Foarte bine documentată, ar putea fi foarte confortabil la egalitate cu locurile 2 și 3.
 5. Ghidul de la Biserica Nativității, Betleem – Deși musulman, nu a făcut propagandă ci a încercat să ne prezinte istoria. La asalturile noastre susținute, nu și-a pierdut cumpătul și respectul ci chiar a arătat interes față de punctul nostru de vedere.
 6. Ghidul de la Mormântul lui Irod: tânăr și neexperimentat, cu o engleză cam șubredă, cel puțin ne-a dat informații bazice și ne-a lăsat liniștiți să explorăm.
 7. Ghidul de la Institutul Templului: o tânără crescută în New Jersey. Ne-a dat toate informațiile necesare, dar cu prea multe ghid-ușii…
 8. Ghidul de pe Muntele Templului: un propagandist (musulman, că alții nu aveau voie) răutăcios și enervant, pe care l-am lăsat să vorbească… singur J!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Trackbacks/Pingbacks

 1. Evanghelici în Top 100 WP (01.04.2011) « România Evanghelică - 1 aprilie 2011

  […] De unde este acest interior? (mariuscruceru.ro) 17. Un Clasament (jurnal De CĂlĂtorie – 8) (popaspentrusuflet) 27. Şopârla (lascaupetru) 48. Iată minunea: am primit răspuns de la Cult! […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: