ACUM CĂ A TRECUT 1 APRILIE (ZIUA MINCINOȘILOR)

Niciodată nu m-a fascinat prostia asta. N-am înțeles-o mic, n-o înțeleg nici acum. Care va să zică, îl păcălești pe unul (uneori de-i sare inima între dinți) și pe urmă dai vina pe 1 Aprilie… Cu râsetele de rigoare. Mare prostie.

Mai ales pentru credincioși, așa ceva nu trece nici ca glumă. Adică ce glumă e aia să minți. ”Da al vostru să fie da și nu nu!” Să fiu drept, trebuie să recunosc faptul că mă amuză o glumă bună (și la auzit și la spus 🙂 ). Ce mă deranjează în toată chestiunea asta este minciuna. Pe adevăratul pocăit, minciuna îl deranjează chiar și atunci când este înfofolită în trei rânduri de umor.

E neplăcut să fii obiectul păcălelii. Mai întâi că te sperie, pe urmă râde de tine și apoi te povestește cu entuziasm altora. Nu mai vorbim că unele ”păcăleli” se lasă cu lovituri, căzături și chiar internări… Simțul u/o-morului, ce mai! În America, 1 Aprilie are un nume mai direct: Ziua proștilor. Eu zic să o rebotezăm: Ziua mincinoșilor! Pe care odată prinși, să nu-i mai creadă nimeni!

Doar, doar le-o trece!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

15 răspunsuri sa “ACUM CĂ A TRECUT 1 APRILIE (ZIUA MINCINOȘILOR)”

 1. Se fac multe glume de Aprilie 1, de aceea nu am dat prea multa atentie la news-ul ca John Piper, unul dintre cei mai respectati pastori din America va lua un leave of absence de 8 luni din cauza unor „sins” pe care nu le-a specificat. Scopul concediului este ca sa faca „war with my own sins.” Pana la urma am gasit scrisoarea lui pe website-ul sau desiringgod.com.

  http://www.desiringgod.org/resource-library/taste-see-articles/john-pipers-upcoming-leave

  Totusi se vede sinceritate in actiunea asta, un exemplu care ar fi fost the folos fostilor colaborationisti pocaiti de pe vremea comunismului in Romania

 2. Adevarul e ca gluma niciodata nu a fost acceptata de scriptura.Proverbele 26:18 Ca nebunul care aruncă săgeţi aprinse şi ucigătoare,
  aşa este omul care înşală pe aproapele său, şi apoi zice: „Am vrut doar să glumesc!”
  Chestia e ca astfel de pasaje nu sunt amintite prea des in predici.Frate Cristi.Pune si referinta biblica din proverbe 26 in articol,ca nu ucmva sa se gaseasca unii comentatori care sa spuna ca nu-i nimic rau in a face o gluma.

  • Adrian S,

   Aici, in context, se refera la cel ce isi inseala aproapele (nu in gluma) si apoi, cand prins, zice: am glumit doar.

   E ok sa ai simtul umorului, daca ai simt…. si nu depasesti masura….

 3. Mda… Nici mie nu-mi plac pacalelile. Mai ales cind eu sint cel pacalit.

  Anul asta am patit una buna tare:
  Thomas (baiatul meu de la USMA, West Point) a convins un alt cadet, coleg de camera, sa ma sune, pretinzind ca e un pollster ce lucreaza pentru Obama si care e interesat sa auda opiniile mele despre prestatia presedintelui SUA de pina acum, politica lui externa, gays in the military, etc.
  Imagineaza-ti ce fun au avut colegii de camera, auzind pe speakerphone toate eculubratiile mele in materie de politica, declamate cu patos si cu accentul de rigoare… Mai ales cind veni vorba de DADT repeal, m-am inflacarat bine de tot si am zis eu multe… mai ales cind am aflat ca interlocutorul meu era, chipurile, gay si… casatorit cu un alt gay originar din Romania 🙂 :)… (mi-a si zis citeva cuvinte romanesti invatate de la baiatul meu, ca sa fie mai convingator :)).
  Ce sa mai zic – I was fooled big time.
  Dar vine el acasa!…

  • Daca baiatul dumneavostra a inregistrat conversatia, I will pay money to hear that ! 🙂

   • „Et tu, Brute?”
    Nu-i de ajuns ca s-au distrat pustanii aia de soldatei pe seama mea?? 🙂
    Gabi, eu m-am ofensat si pentru faptul ca din cauza abrogarii legii „Don’t Ask, Don’t Tell”, acum, cu criza asta, armata americana trebuie sa cheltuie si pentru „shower curtains”!!
    Pina acum nu aveau perdele la dusuri, dar saptamina trecuta cind li s-au prelucrat noile „directive” de la tovarasul Obama (the commander-in-chief), cadetilor de la USMA li s-au promis… perdele, pentru ca cei „straight” sa nu fie „watched” de cei ce vor iesi „out of the closet”, declarindu-se „openly gay”.
    Exact o astfel de „distractie” ii mai lipsea acumarmatei americane!:)

  • nu cel mai bun raspuns la postul fratelui Cristi:)) cred ca atunci cand o sa l citeasca o sa si puna mana n cap” una i invat eu, alta fac ei!!”:))

 4. Florida Court Sets Atheist Holy Day!

  You Gotta love this Judge!

  You must read this……a proper decision by the courts…for a change!

  FLORIDA COURT SETS ATHEIST HOLY DAY
  In Florida , an atheist created a case against the upcoming Easter and Passover Holy days.. He hired an attorney to bring a discrimination case against Christians and Jews and observances of their holy days. The argument was that it was unfair that atheists had no such recognized days.

  The case was brought before the judge. After listening to the passionate presentation by the lawyer, the judge banged his gavel declaring,”Case dismissed!”

  The lawyer immediately stood objecting to the ruling saying, „Your honor, How can you possibly dismiss this case? The Christians have Christmas, Easter and others. The Jews have Passover, Yom Kippur and Hanukkah, yet my client and all other atheists have no such holidays..”

  The judge leaned forward in his chair saying, „But you do. Your client, counsel, is woefully ignorant.”

  The lawyer said, „Your Honor, we are unaware of any special observance or holiday for atheists.”

  The judge said, „The calendar says April 1st is April Fools Day. Psalm 14:1 states, ‘The fool says in his heart, there is no God.’ Thus, it is the opinion of this court, that, if your client says there is no God, then he is a fool. Therefore, April 1st is his day. Court is adjourned!”

  You gotta love a Judge that knows his scripture!

  • CURTEA FLORIDA SETURI DE ZI ateu SFÂNT
   În Florida, un ateu a creat un caz împotriva viitoare de Paşti şi Paştele Sfânt zile .. El a angajat un avocat pentru a aduce un caz de discriminare împotriva creştinilor şi evreilor şi ritualurile de zile lor sfinte. Argumentul a fost că a fost nedrept ca ateii nu au avut astfel de zile recunoscute.

   Cazul a fost adus în faţa judecătorului. După ce a ascultat prezentarea pasionat de avocat, judecătorul a lovit cu ciocănel său declarând, „Case a respins!”

   Avocatul a fost imediat obiecţii la decizia spunând, „onoarea ta, Cum poti concedia, eventual, acest caz? Creştinii au Crăciun, Paşte şi altele. Evreii s-au Paştele, Yom Kippur şi Hanuka, dar clientul meu şi toate celelalte ateii nu au astfel de concediu .. ”

   Judecătorul se aplecă în faţă în scaunul său spunând: „Dar tu faci. Clientul dumneavoastra, sfatul, este extrem de ignorant. ”

   Avocatul a spus, „Onorată instanţă, am nu sunt conştienţi de orice respectarea speciale sau de vacanţă pentru atei.”

   Judecătorul a spus, „spune calendar 01 aprilie este luna aprilie nebuni Ziua. Psalmul 14:1 state, „Nebunul zice în inima lui, nu este Dumnezeu.” Astfel, aceasta este opinia acestei instanţe, că, în cazul în care clientul spune că nu există Dumnezeu, atunci el este un prost. Prin urmare, 01 aprilie este ziua lui. Curtea este amânată! ”

   Trebuie să te iubesc un judecător care stie Scriptura lui!

 5. @ George:
  Now, that you said it in english, please be kind to the ones who do not understand it and say it, in romanian.
  The story is a v good one!
  Thanks.

 6. de fapt glumele astea sint un fel de minciuni impachetate frumos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: