VENIREA DOMNULUI NU VA FI PE 21 MAI, 2011 CHIAR DACĂ DOMNUL AR VENI PE 21 MAI, 2011 (O MARE RĂTĂCIRE)

Într-un șir lung de preziceri dovedite false cu privire la ziua revenirii Domnului, cea mai nouă a stabilit că evenimentul va avea loc pe 21 Mai, 2011.

Să zicem că cineva ar face în fiecare zi un pronostic de genul acesta. Într-o zi se va nimeri. Dar nu pentru că Domnul ar fi descoperit ceva cu privire la ziua venirii Sale! Dacă pe 21 Mai ar fi răpirea, nu va avea nimic în comun cu această ”profeție”! Profetul acestui nou cult care cucerește noi adepți în fiecare zi, se numește Harold Camping. Învățăturile sale includ:

 • Satana controlează toate bisericile de azi.
 • Era bisericii s-a terminat și Dumnezeu nu mai are un rol activ în lume.
 • Deoarece era Bisericii s-a încheiat, necazul cel mare este în plină desfășurare.
 • Dacă rămâi mai departe membru într-o biserică, nu vei avea parte de răpire.
 • Nu cumva să te botezi și să nu participi la Cina Domnului.
 • Isus Hristos nu ar fi murit realmente pe cruce pentru păcatele noastre.
 • Biblia este o carte codificată pe care numai el, Harol Camping, are abilitatea să o descifreze.
 • Dumnezeu continuă să îi reveleze date pe măsură ce se apropiue sfârșitul.
 • Ziua răpirii este cu exactitate absolută 21 Mai, 2011.
 • Cei nemântuiți vor fi anihilați (inexistenți).
 • Credincioșii nu trebuie să contribuie financiar în bisericile lor ci să trimită donațiile la stația de radio pe care o coordonează Camping.

După cum observați, seamănă întrucâtva cu doctrina Martorilor lui Iehova.

Aș putea să scriu un articol mai lung, cu explicații îndelungi, prezentarea unor precedente istorice similare, versete biblice care demontează castelul de cărți al învățăturilor false ale acestui om ruinat spiritual. Nu este necesar. De 21 Mai, 2011 ne desparte o lună și jumătate. Credincioșii adevărați nu trebuie să facă absolut nimic diferit și dacă Domnul vine mâine! Ei sunt pregătiți. Credincioșii falși, trebuie să se pocăiască acum, imediat chiar dacă Domnul vine peste 20 de ani! Ei sunt în pericol. Data de 21 Mai este fără consecințe relevante pentru pocăiții autentici. Însă, potrivit Bibliei, acest profet al infernului și adepții lui rătăciți, vor fi demascați la acea dată ca fiind ceea ce sunt: niște înșelători! Domnul Isus a avertizat foarte clar împotriva stabilirii unor date (soroace). Trebuie să înțelegem vremurile în care trăim și înțelegem că venirea Domnului este aproape. Dar de aici și până la a stabili o zi anume, este o mare distanță. Pe care acest om își permite să o parcurgă pe îndrăzneala lui, dar și pe socoteala altora. Ce-i pasă, el în Iulie împlinește 90 de ani!…

”Dar prorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu un cuvânt pe care nu-i voi porunci să-l spună, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, prorocul acela să fie pedepsit cu moartea.” Poate că vei zice în inima ta: „Cum vom cunoaşte cuvântul pe care nu-l va spune Domnul?” Când ceea ce va spune prorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el.” DEUTERONOM 18:20-22

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “VENIREA DOMNULUI NU VA FI PE 21 MAI, 2011 CHIAR DACĂ DOMNUL AR VENI PE 21 MAI, 2011 (O MARE RĂTĂCIRE)”

 1. Daca ma uit bine la poza „prezicatorului” imi dau seama ca pentru el, sfarsitul nu-i prea departe. Sper sa nu apuce 21 Mai, nu v-a avea decat rusine…..dar poate ca nu-i pasa, au mai fost multi ca el, oameni fara discernamant. Maranata! Inca putina vreme si cel ce vine v-a veni si nu v-a zabovi!

 2. Mulți și-au donat averile pentru a susține campania dementă de popularizare a ”profețiilor” lui. Se pare că este una dintre cele mai mari scamatorii din ultimele decenii.

  • Ei lasa Frate Cristi ca avem si unul de-al nostru care a spus ca sfarsitul vine in 89 apoi in 91 apoi in 93 and so on.
   Totusi nu vi se pare ciudat cum subiecte neclare din biblie gen sfarsitul lumii trezesc interesul tuturor dar subiecte clare cum ar fi corectitudinea,umilinta,mila,dragostra,rabdarea nu prea sunt bagate in seama?

 3. 21 Mai 2011 e ziua nuntii mele!!

 4. S-ar putea sa fie ziua lui de plecare. Sa vezi atunci „scandal”. Il vor declara sfant, a fost rapit. Urmasi vor fi la mare cautare…

  • E ok, am vazut pe youtube ca a prezis in trecut ca rapirea va fi in 1994…

   L-au intrebat daca pe Mai 22 va da inapoi toti banii pe care adeptii i-au donat in pregatire pentru Mai 21… Raspunsul: „Nu va fi nevoie, Mai 22 e prima zi a pedepsei”

   Probablil cei ce si-au donat fondurile de pensie agonisite o viata intreaga il vor pedepsi 🙂

 5. Iar tu esti penticostal… atat voiam sa stiu…

  • @ Tudor
   Nu înțeleg legătura (nici familiarismul…)

   • In mod SIGUR, rapirea NU VA FI IN MAI 21 !

    I-mi bazez afirmatia pe Cuvintele din Ev. Matei 24 si 25 (mai sunt si altele)

    -Vegheati dar pentru-ca NU STITI in ce zi va venii Domnul vostru.

    -Fiul Omului va venii in ceasul in care NU VA GINDITI.

    -Vegheati dar caci NU STITI ziua nici ceasl in care va venii Fiul Omului

    -Atunci din doi barbati care vor fi la camp,unul va fi luat, si altul va fi lasat. Din doua femei care vor macina la moara, una va fi luata si alta va fi lasata.

    Harold Kamping sustine ca numai ceice stiu si asteapta (Mai 21) vor fi rapiti.

    Intrebare:Daca stie, dece se mai duce sa lucreze la camp? Daca stie ziua, dece mai merge sa macine pentru a se aproviziona?

    Nu sunt curios sa vad ce se va intimpla, sunt curios sa vad ce o sa mai scorneasca dumnealui…..(inca n-am vazut asa lup, imbracat in piele de miel „blind” !)

 6. de ce sa spune ca vine venirea in 21 mai de ce sperie lumea ca numai dumnezeu stie cand va veni ziua judecati nu stie isus copilul lui dumnezeu dar stie un om asta nu cred

Trackbacks/Pingbacks

 1. 21 MAI, 2011… PARDON, 21 OCTOMBRIE… POATE! ȘI CE DACĂ!(?) | Popas pentru suflet - 21 mai 2011

  […] scris deja un articol AICI referitor la prezicerea lui Harold Camping cu privire la răpire. Să fim clari, răpirea va avea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: