CELULARUL ÎNTRE CONVENIENȚĂ ȘI INTRUZIUNE: SINCER, NU MĂ AFECTEAZĂ

Ai aflat că celularul inteligent fără de care nu (mai) poți trăi este de fapt un turnător de informații? Îl porți (sau te poartă) pretutindeni: de pe noptieră la șold, la ureche, la masă…
Utilizarea lui a devenit un reflex necontrolabil. Ce mai, este o slugă credincioasă ( 😀 a cui? ). Dar, pentru a profita de toate utilitățile pe care le posedă, trebuie să-i dai voie să te… toarne. La compania de servicii și, eventual, la guvern. După ce am oferit de bunăvoie o mulțime de informații personale ca să intrăm pe facebook, sau am transmis peste tot datele conturilor noastre bancare ca să zburăm ori să cumpărăm, probabil că ne-am obișnuit cu ideea că spațiul personal este din ce în ce mai restrâns. Nu mai vorbim de radio(…)grafia jenantă pe care o acceptăm cu stoicism în aeroporturi. Parcă avem de ales…
De fapt, perspectiva pe care doresc să o introduc în această dezbatere nu are de-a face cu drepturile individului și dilema renunțării voluntare la acestea în schimbul siguranței.
Întrebarea mea este, cât de mult te afectează faptul că alții știu totul despre tine? Unde mergi, ce cumperi sau vinzi, unde stai, ce preferințe vestimentare sau culinare ai…
Un creștin adevărat nu ar trebui să fie prea afectat de această intruziune. El nu are nimic de ascuns.
Apostolul Pavel spunea că noi ”suntem o priveliște pentru toți oamenii”. În trăirea noastră (plenară) ei trebuie să-L vadă pe Hristos.
Câte lucruri nu dorim să se știe despre noi, într-atât de fals este creștinismul nostru. Și de oameni te mai ferești, dar de Dumnezeu?…
Așa că, ia-ți celularul și du-te! Să vadă toată lumea pe unde umbli. Ăsta da test de integritate.
Doamne-ajută!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “CELULARUL ÎNTRE CONVENIENȚĂ ȘI INTRUZIUNE: SINCER, NU MĂ AFECTEAZĂ”

 1. Hi!
  Cine ne mai toarnă și unde? Computerul personal, blogul și eventuala corespondență. Brusc te trezești, nu numai cu faptul că regele e gol, dar sunt mult limitate libertatea de mișcare și de a avea opțiuni.
  Pot fi cu advărat fericite oricare sărbători în acest context în care cineva ne urăște? O zi bună!

 2. Celularul, se poate spune ca este inventia secolului 20. El scuteste serviciile secrete si politia de multa plimbareala si multa cheltuiala, ca sa stie pe unde umbla un om. Celularul are avantaje pozitive , dar si negative. Fr. George W. Galis, ne poate da amanunte legat de tehnica electronicii de azi, insa spune ca aceste lucruri nu se pot discuta decat in privat si lipsit de aparate electronice pe langa tine.
  Apoi in ce priveste ” radiografia ” mentionata de fr.Ionescu, eu o gasesc o problema destul de serioasa pentru crestini in sensul ca, un crestin nu trebuie sa accepte sub nici o forma acel scaner care te ” dezbraca total „. Avand in vedere ca spune Biblia in VT legat de subiectul goliciuni cred ca, crestinii ar trebui sa ia bine seama la acest aspect.
  Se vede ca satana lucreaza din plin pe pamant.

 3. un clip pt cei care… nu folosesc hands free. : )) nu stiu daca ii chiar asa cum arata acolo, ca n-am probat. : )

  http://www.koreus.com/video/telephone-portable-mais-popcorn.html

 4. Uite asa aflam de ce unii folosesc celularul si in Biserica. Sa poata confirma ca au fost acolo (si au fost activi 😉 )
  Ca altfel nu pot confirma, nu stiu nici ce s-a vorbit, nici macar cine, samd. Da deschid fisierul spion din telefon si gata, pot dovedi oricui ca si el a fost in Biserica.

 5. Această „creatură” nouă se pare că doar confirmă vechea vorbă „un rău necesar”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: