DE CE DATA RĂPIRII BISERICII NU POATE FI ȘI NICI NU TREBUIE CALCULATĂ

1. Dacă acceptăm că există o aritmetică profetică, problema este că ne lipsesc punctele fixe (măcar unul) necesare unei ecuații. Calendarul și așezarea în el a datelor esențiale ale istoriei este un subiect controversat. Pe de altă parte, ”numărul deplin al neamurilor” din Romani 11 este un număr necunoscut. Și chiar dacă ar fi cunoscut (să zicem 1 miliard de mântuiți), cine a ținut o evidență clară a tuturor convertiților din era Harului?
2. Momentul răpirii depinde de o multitudine de factori, unii obiectivi dar alții subiectivi cum ar fi ”îndelunga răbdare a lui Dumnezeu” și ”așteptarea și grăbirea” venirii Sale de către credincioși prin sfințire și evanghelizare.
3. Timpul profetic este relativ. Perioade de timp cum ar fi robia egipteană, săptămâna din Daniel, ”o mie de ani ca o zi și o zi ca o mie de ani” sunt aplicate cu un grad generos de toleranță (în primele cazuri zeci de zile sau ani).
4. Jaloanele profetice pe care le găsim în Scripturi ne dau o idee generală cu privire la vremea din urmă. Problema este că nu avem o prorocie care în sine să identifice ziua răpirii.
5. Creștinul este chemat să ducă o viață de pocăință și sfințire permanentă. Chiar dacă am cunoaște ziua răpirii, nu vom fi răpiți datorită lucrurilor pe care le facem (sau nu) în acea zi, ci printr-o viață trăită plenar pentru Domnul. Așa că e irelevant să cunoaștem ziua. Noi trebuie să trăim fiecare zi ca și când este ziua răpirii.
6. Ucenicii au fost în prezența fizică a Mântuitorului dar, cu toate insistențele lor, Domnul nu le-a făcut de cunoscut acest lucru. Ba mai mult, i-a avertizat că… ”nu e treaba lor”.
7. Dacă totuși, ar fi posibil să aflăm acea dată, închipuiți-vă pocăința de o zi a tuturor destrăbălaților, nelegiuiților și chiar a pocăiților nepocăiți. Problema este că există o altă dată necunoscută și care se poate interpune între noi și ziua răpirii: ziua morții. Știu, am vrea să o știm și pe aceea…

Trebuie să vă spun că este o categorie de oameni care mă deranjează mai mult decât profeții mincinoși care calculează data venirii Domnului: cei care le dau crezare!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “DE CE DATA RĂPIRII BISERICII NU POATE FI ȘI NICI NU TREBUIE CALCULATĂ”

 1. Fr. Ionescu,

  ” cat despre ziua aceea si ceasul acela nu stie nimeni ” ( din cer ingerii, iar de pe pamant, oamenii ), dar totusi stim pe baza Scripturii ca : la cea din urma trambita…… !!!! Nu cumva evenimentele trambitei a-6-a ne arata ca in perioada imediat urmatoare va avea loc rapirea Bisericii ??? Si daca perioada trambitelor se va desfasura pe o perioada relativ scurta de 3 ani si ceva , atunci este greu de anticipat cam pe cand va avea loc evenimentul ???

 2. Frate Ionescu , mai este o posibilitate, „numarul deplin al neamurilor” sa nu se refere la un anumit numar de oameni, ci sa refere la momentul cind toate natiunile pamintului vor auzii evanghelia. Pavel nu a fost interesat ca toata lumea sa auda evanghelia, el a vrut ca evanghelia sa fie raspindita la toate neamurile. Sint inca citeva sute de grupari omenesti care nu au auzit evanghelia si biblia nu a fost translatata pe limba lor.
  Aduc ca suport ( sint mai multe)profetia din Maleahi 1-11

  11Căci dela răsăritul soarelui pînă la asfinţit, Numele Meu este mare între neamuri, şi pretutindeni se arde tămîie în cinstea Numelui Meu şi se aduc daruri de mîncare curate; căci mare este Numele Meu între neamuri, zice Domnul oştirilor.

  Cind Numele Lui va fi laudat intre toate neamurile , atunci Domnul va veni .

  Motivul PRINCIPAL ptr. care noi evanghelizam , nu trebuie sa fie omul , ci este faptul ca Mielul este vrednic sa primeasca o rasplata ptr. suferintele lui, si ca Numele Lui sa fie laudat pretudindeni. Aceasta ar trebui sa fie motivatia noastra , nu nevoile omului.

  Al doilea motiv trebuie sa fie salvarea omului cazut in pacat prin proclamerea Evangheliei.

  Problema este ca noi( in special penticostalii) , am pus nevoile omului inaintea Gloriei lui Dumnezeu. Daca nu ma credeti , observati o ora de rugaciune tipica in bisericile noastre, si veti vedea ca majoritatea timpului ne rugam ptr. nevoile noastre si mult mai putin ptr. ca Gloria Lui sa fie manifestata in mijlocul nostru .

  • Dragă Gabi,
   nu neg total ce spui, însă acolo zice ”va intra” numărul deplin al neamurilor. Pe de altă parte, mi-e greu să interpretez cuvântul ”număr” într-un sens prea general.
   Pe de altă parte, consider că argumentul tău este valabil dar nu ca un înlocuitor al celuilalt ci în mod complementar.

 3. 25For I do not want you, brethren, to be uninformed of this mystery–so that you will not be wise in your own estimation–that a partial hardening has happened to Israel until the fullness of the Gentiles has come in. NASB

  Cornilescu e bun, dar nu cel mai bun.

  Daca observati in NASB TRANSLATION, Pavel se refera la Israel ca natiune, nu ca indivizi, logic ar fi, cind se refera la Gentiles , sa se refere la natiuni, de asemenea.( my logic , that is, for all it’s worth)

 4. Da frate Ionescu, tot asa zic si eu ca si dvs. : imposibil de prezis ziua si ceasul. Dar pentru cei care vor trai vremea Apoc.13, nu va fi greu de anticipat in mare cam in ce vreme va fi( si aici repet : nu ma refer la ” ziua si ceasul „), totusi daca santeti atent Domnul Isus a facut afirmatia doar referitor la ” ziua si ceasul acela ” , dar nu si la ” anul acela „!!! Si daca fiara de la Apoc. 13 are putere sa lucreze doar 3,5 ani si evenimentul rapirii este midtribulationist, atunci va fi greu pentru credinciosii din vremea aceea sa stie chiar anul cand va avea loc rapirea Bisericii ???
  Parerea mea este ca, decand fiara va primi puterea sa lucreze 42 de luni se vor declansa si evenimentele de la cele 7 trambite. Deci, de cand va incepe sa lucreze fiara de la Apoc.13 pe pamant , va incepe numaratoarea inversa a ultimilor 7 ani si ceva , care vor preceda cu doua evenimente majore si anume: rapirea Bisericii si la sfarsit venirea pe norii cerului a Domnului Isus impreuna cu sfintii ingeri ( si nu cu Biserica ) .

 5. Fr. Cristi, există cel puţin trei necunoscute la care daca am afla răspunsul atunci sigur am şti când va fi acea zi.
  1. Nr deplin al neamurilor (Rom.11.25)
  2. Va exista un nr al martirilor (Ap.6.9-11)
  3. Atunci când va voi STĂPÂNUL (Luca 13.25)
  Fie ca noi să fim pregătiţi în orice moment pentru ziua acea.

 6. In speranta ca vom trai pana dupa 2015, raspunsul corect de mai sus nu poate fi decat: „after 2015″(la intrebarea „when do you expect the rapture?”). Cand dupa 2015? pai asta n-a stiut sa raspunda nici Mantuitorul cand a fost intrebat; „Asta numai Tatal meu din ceruri stie!”
  Si-atunci, ce rost au toate speculatiile omenesti de ieri, de azi sau de maine?
  Stati linistiti oameni buni, si bucurati-va ca nu stiti ziua, caci chiar si dac-ar veni la o data pe care viata v-ar permite „s-o prindeti” tot n-ati fi fericiti…

 7. ” observatorule „,

  fi atent la o observatie !!! Domnul Isus a vorbit in contextul ca, ” fiu al omului ” si nu ca, in calitate de Dumnezeu Atotputernic, Alfa si Omega ( Inceputul si Sfarsitul )care cunoaste pe oameni inainte de a se fi nascut.
  Cereti iertare pentru ca, prin afirmatia ta, ai pacatuit impotriva Domnului, care le stie pe toate, inclusiv ziua rapirii.

 8. Venirea Domnului…
  10 Mulţi vor fi curăţaţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege.
  Dan 11.35; Zah 13.9; Osea 14.9; Apoc 9.20; Apoc 22.11; Dan 11.33-35; Ioan 7.17; Ioan 8.47; Ioan 18.37;
  11 De la vremea când va înceta jertfa necurmată şi de când se va aşeza urâciunea pustiitorului, vor mai fi o mie două sute nouăzeci de zile.
  Dan 8.11; Dan 11.31;
  12 Ferice de cine va aştepta şi va ajunge până la o mie trei sute treizeci şi cinci de zile!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: