VREI SĂ PRIVEȘTI DE PE MUNTELE EVEREST? SIMPLU!

CLICK PE IMAGINE ȘI PRIVIȚI DE SUS, DE PE MUNTELE EVEREST! ÎNCET SĂ NU AMEȚIȚI 🙂 !

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

21 răspunsuri sa “VREI SĂ PRIVEȘTI DE PE MUNTELE EVEREST? SIMPLU!”

 1. no c-am fost si pe everest acuma! : )) altfel nici n-as avea curaj.

 2. Ieftin?!Chiar GRATIS mai bine zis 🙂

 3. Frate Ionescu,

  Daca tot ii asa placut sa vezi din fotoliu si Everestul, de ce nu faceti si o slujba virtuala. Luati-l pe fratele Olan si vreo 3-4 tineri sa cante si restul stau acasa in fata ecranului si „participa” la slujba. eventual mai scrie cate unul vreun comentariu pe ceva blog al „bisericii”
  Mai ales acum ca benzina s-a scumpit si mai e si poluanta (ca sa fim si green).
  Personal, inca mai prefer participarea in persoana atat la escaladarea unui munte (nu chiar Everestul, nu-s chiar asa impatimit) cat si slujba de biserica. Cele cateva minute in care admiri frumusetile vazute pe de varful unui munte pe care l-ai parcurs de la baza pana sus in cateva ore bune sunt o adevarata splendoare, la fel cum cele 2-3 ore de partasie in biserica locala nu se compara cu „partasia virtuala” imaginata mai sus.

 4. „Meditatie everestica” :Orizontul dragostei crestine este direct proportional cu inaltimea spirituala la care te-ai straduit si ai luptat sa urci si de pe care reusesti sa privesti !
  NOC

 5. yea, cei(unii) de pe net au prezenta virtuala, prezenti cu mintea , absenti cu trupul
  Pe cind cei (unii) din biserica,tot prezenta virtuala au, prezenti cu trupu absenti cu mintea

  Sa nu mai vorbesc de ghizii care incearca sa ne convinga ca sintem pe Everest cind de fapt sintem in Marea Moarta,

  Curat murdar.

  • Very concerning issue my friend Gabi brings up. Încep sa mă ingrijorez ca un procentaj destul de mare de participanți la serviciile divine din cadrul bisericiilor romane nu sunt pocaiti cu adevărat. Nu sunt născuți din nou chiar dacă au fost botezati. Could be as high as 15% but I hope not…

   • CHRIS
    You are right, i know your church, probabil nu este mai sus de 15%. Cred ca in alte orase e mult mai ridicat. By the way, on DesiringGod there is a fascinating discussion/interview with Rick Warren.

   • I watched it. On RW, he is more theologically sound than I thought… Interestingly he said he read all of Johnathan Edwards’ 20+ volumes 800 pages each. But he has a history of saying some foolish things in his high profile interviews (like the one with Ann Curry)

    My fav quote from the Piper interview regarding calvinists:
    RW: I wish people who believe in the doctrines of grace were more gracious 🙂

 6. On RW last point I can not agree more …
  What surprised me the most was RW life style and the number of missionaries his church sends all over the world. I will bet you that his church alone , has more missionaries than the entire Romanian Pentecostal organization . That tells a lot.
  I never read his book, ( thanks to some critics), but now after he explained the reason he wrote it , I might give it a try. I had it sitting in my library for a while.
  I still can not believe that Piper approach RW first, specially when I know that RW is considered in some reformed circles no better than the pope himself.
  Question for you: do you think you can be a Pentecostal and subscribe to Tulip ( fie si de trei sau patru petale kind?) in the same time?

  • Not even to one letter 🙂 !

  • Gabi, la conferinta de tineret WSWRYC din Phoenix weekend-ul trecut, la serviciul de Sambata seara, sa tinut un forum cu pastorii Lascau, Avram, Filip, and Bob. Intrebarea ta a fost pusa acolo, si pastorul Lascau a dat un raspuns foarte corect din punct de vedere istoric.

   A aratat cum ramura Holiness (penticostalii) si metodismul sa ivit opusa cu ramura calvinista a reformei bisericii. Deci din punct de vedere istoric cele doua sunt diametric opuse. Premizele teologice deasemenea sunt diferite. You can watch it at credotv.org or Happy Valley web site.

   Totusi… nu neg ca rugaciunile noastre sunt „calviniste” de multe ori 🙂 Si noi penticostalii ne tragem din reforma, deci avem foarte foarte multe idei in comun. Dar Gabi, ispasirea limitata si unconditional election nu potrivesc deloc… Sunt elemente din vreo doua, trei petale care mai potrivesc. Sometimes. 🙂 It’s not a good answer, dar sincer iti zic ca inca studiez subiectul.

   • Chris, eu nu am spus niciodats ca teologia 🙂 🙂 penticostala este perfecta. Ce e drept , exista, dar lipseste ( aproape) cu desavirsire. 🙂

   • Ok than, poate am exagerat ( un pic). Cu privire la doctrina Duhului Sfint, penticostalii sint cei mai tari. La restul , depinde pe cine intrebi….
    Imi plac mult expresiile lui Caragiale….. Le folosesc de cite ori am ocazia … 🙂

   • Chris on a serious note, Reforma a inceput prin 1500, prin Calvin si Luter. John Wesley a venit 200 de ani mai tirziu , el a infintat metodismul. Penticostalii vin din ” the Holiness movement” care la rindul ei a inceput cu (cred hughenotii, ) si cu puritanii (care au fost de Calvinisti)

    Metodismul lui Wesley este foarte aproape de teologia reformata si foarte diferit de miscarea penticostala moderna( nu ma refer la penticostalismul clasic romanesc, care a fost practic calvinist, cel putin pina cind teologii au invadat Romania)

 7. That is why i asked Chris!! 🙂

 8. I guess you are both wrong! For I am one. Si inca dela nascut in penticostalism! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: