FANFARON ȘI FARFARA

Un cuplu nedespărțit. Dragoste la prima vedere! El: mândru (de el), ferchezuit, cu capul îndreptat țintă sus și un pic într-o parte, împrăștiind aere de demnitate și siguranță. Datorită lui răsare soarele, pământul se-nvârte, omenirea există și la aprozarul din colț a fost făcută aprovizionarea azi dimineață. Business știe (te-nvață toate afacerile), este expert în școala vieții, învârte biserica pe degetul mic, ce mai se pricepe. Cum să meargă bine lucrurile în economie, politică, acțiuni militare, spiritualitate evanghelică și multe, multe altele dacă nu l-au întrebat pe el…

Alături, cam sucită într-o parte (vorbind mereu pe la colțul gurii) dar de altfel elegantă și distinsă, ea îi întreține unicitatea. Cum apare un pretendent la gloria lui, îl de()molează. Cum îi amenință cineva statutul, s-a ars. Scrie, vorbește, iar scrie și iar vorbește, frumos, urât, inteligent, prostește, murdar, mă rog, după cum e nevoie, de la caz la caz. Scopul este unul și același: perechea ide(e)ală, dincolo de cuvinte, fapte și caracter, să-i țină pe toți pe călcâie. Da’ nu se poate!

Ieri, i-am zărit zgribuliți, șifonați și vineții în bătaia vântului la colțul unei străzi pustii. Politicos, i-am întrebat ce s-a întâmplat cu ei. Mi-au spus că au avut un accident. Au lovit un pom cu mașina. Și, din el în altul și în altul și tot așa au dat peste mulți po(a)m(en)i. Și așa au ajuns o(b)logi.

Dar, aveți unde sta? Eh, la spam. Ce-i aia? Un fel de șuncă la conservă…

Și mașina? La reparat, dacă se mai poate…

Dacă nu, alt caracter la rând. Dar numai împreună! Așa că… ne vom mai întâlni!

M-am depărtat grăbit, aruncându-le totuși încă o privire. Fanfaron și Farfara. Ce (s-au crezut că) au fost și ce-au ajuns!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: