CUM LIBERALII DISCREDITEAZĂ CONSERVATORISMUL (5): CAZURI ȘI (NE)CAZURI

Cu câțiva ani în urmă, președintele SUA a introdus o lege de extindere criminală a extragerii celulelor ”stem” de la copiii avortați. Această recoltare malefică a fost justificată prin cazuri de boli terminale a căror unică șansă de vindecare ar fi fost continuarea cercetărilor medicale a acestor celule. În timpul conferinței de presă a fost adus un contingent destul de numeros de bolnavi care și-au descris sfâșietor starea sănătății și hidoșenia celor care opunându-se legii respective le-ar fi declarat lor sentința. Privind acea mascaradă (iertați-mă, compasiunea mea a rămas cu bebelușii sacrificați în numele ”științei” și al egoismului mizerabil al acestor ”oameni”) mi-am dat seama de o altă metodă meschină de manipulare pe care o folosesc liberalii. Trimiterea la caz.

Recent, pe un blog simpatic de altfel, protagonista se lamenta cu privire la zilele de adâncă suferință când trebuia să poarte batic în drum spre biserică. Rușinea era amplificată de batjocurile privitorilor. Nu a argumentat (măcar) biblic toată situația și nici nu a încercat să dezbată subiectul printr-o prismă cât de cât logică. Ne-a înghesuit imediat în sacul cu sentimente al dumneaei. Liberalii simt…

Așa că ne-a ”luminat” cu un exemplu. O altă fată mai evlavioasă care își lega baticul în față dar care a rămas însărcinată, a fost izolată și pedepsită cu asprime de conducerea bisericii locale și uite de-aia nu contează la concluzie dacă porți batic au ba!

Ce legătură este între batic și imoralitate? Păi trebuia să caute (puțin) și găsea mult mai multe exemple de… însărcinări între ”fetele” care nu poartă batic. Ce travestire!…

I-am trimis un comentariu la care s-au zguduit de nervi toți liberalii, ziceai că le-a venit apocalipsa. Liberalii (se) simt…

În fine, acolo unde susțin ei ceva, dacă trebuie să acopere vreo prostie (mare), iar vin cu cazuri cu nemiluita: da, s-a dansat, dar uite că unii au fost schimbați, convertiți, motivați și mii și mii de lucruri bune la caz(ier).

Ei mușamalizează efectele nocive ale unor manifestări deplasate prin mărturiile pline de suflet ale atinșilor. Liberalii (nu se) simt…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

19 răspunsuri sa “CUM LIBERALII DISCREDITEAZĂ CONSERVATORISMUL (5): CAZURI ȘI (NE)CAZURI”

 1. liberali de ieri, conservatorii de azi. lumea cade tot mai adinc in imoralitate. Ce era considerat imoral in lume , astazi este acceptat in biserica. Cineva spunea (mai in gluma mai in serios),” daca Domnul mai intirzie , chiar ca nu mai poate sa duca pe nimeni”
  Nu uitati intrebarea Domnului Isus: „oare va mai fi credinta…..?

  • @gabi bogdan,
   Avand in vedere situatia reala existenta in prezent in adunarile crestine,citatul dat de tine-mai in gluma mai serios-ar fi mai de actualitate cam asa” Daca Domnul mai intarzie,chiar ca NU MAI ARE pe cine sa duca ..”
   Tot mai mult ,convingerea mea este,ca trebuie sa se RECONSIDERE numarul deplin(finit) al Neamurilor (Rom.11:25)-dela un numar IMENS(o mare gloata-Apoc.7:9) ce include si neamurile- la un numar MULT MAI MIC (Apoc.6:9,11)
   Cineva ar putea sa retina ideea ca -cei din Apoc. 6:9,-difera de cei din Apoc 7;9-pe considerentul ca acestia sint NUMAI cei ce au fost
   JUNGHIATI,OMORITI din pricina „Cuvintului lui Dumnezeu”…

   • Drago, „numarul deplin al neamurilor” se poate referii nu la un numar de indivizi, ci la un numar de natiuni, cind evanghelia va ajunge la toate natiunile, atunci va fi venirea’
    Maleahi 1:11
    Căci de la răsăritul soarelui până la asfințit, Numele Meu este mare între neamuri și pretutindeni se arde tămâie în cinstea Numelui Meu și se aduc daruri de mâncare curate; căci mare este Numele Meu între neamuri, zice Domnul oștirilor.
    Si apropo de gloata cea mare: sint sute de milioane care au fost avortati sau au murit inca copii, daca suspiciunile mele sint adevarate, chiar ca va fi o gloata. Si inca ceva, nu cred ca biserica face parte din „Gloata” , ca e mireasa, nu crezi? Asa ca teoria mea are „picioare” (acoperite) cred.

    Cum votezi miine? Daca nu sti , hai si intreaba-ma. Cine stie poate o sa apara „vlastaru”…. 🙂

   • Deci, care este sentinta sutelor de milioane de copii avortati de părinți necredinciosi?

   • @Chris
    Nu sint sigur ca o sa fie asa, dar este un verset in biblie:

    Și stăpînul a zis robului: ,Ieși la drumuri și la garduri, și pe cei ce -i vei găsi, silește -i să intre, ca să mi se umple casa.

    care spune ca unii vor intra siliti in imparatia cerurilor. Se prea poate ca acesti copii sa fie din aceasta grupa.Eu cred ca copii avortati sint mintuiti.Dar nu am un verset care poate sa demonstreze ceea ce cred.

 2. Si pe mine m-a revoltat felul cum a „imbrobodit” acest subiect stiind ca este atat de delicat in ziua de azi. Toti uitam ca vulpile mici strica viile.
  Ma bucur ca ati intervenit pentru ca trebuie cineva sa tina steagul biruintei sus. Domnul sa va binecuvinteze

 3. Diavolul in sala de sedinte.
  Diavolul:Declar aceasta sedinta deschisa.
  Ingerii: Care-i spielul sefule?
  Diavolul:Vreau control complet al mediei.
  Ingerii:Oki doki.Apoi ce facem?
  Diavolul:Manipulam media. Vreau sa atacati oamenii cum ati facut inainte dar vrea ca totodata sa incurajati anumite persoane imorale sa fie darnice.
  Ingerii:Pardon Sefu.N-am inteles bine.Cum adica?Pai nu trebuie sa-i distrugem pe toti oamenii?
  Diavolul:Nu mai nevrednicilor.Nu am nici indoiala ca vor fi persoane care vor constata politica noastra de distrugere a omului si trebuie sa fim pregatiti pentru aparare.Daca cineva se va lega de tinerii nostrii obraznici si imorali noi vom face in felul urmator:Vom lua 1 din 100 tineri liberali despre care vom spune:uite ca face milostenii ajuta oamenii etc…Si vom face propaganda non-stop spunand oamenilor ca Uite ce mari crestini sunt liberalii astia.
  Ingerii:Si cu conservatorii cum facem?
  Diavolul:Pai cu astia facem in felul urmator.Daca au facut si cea mai mica greseala o dam la TV pe internet si-l incriminam il nenorocim il facem de ras.Ca doar noi controlam media si fcem ce vrem.
  Ingerii:bun plan sefu.
  Diavolul.Stiu.Si acuma la munca.Sa ne auzim invingatori.

 4. O luare de pozitie pe care eu, ca si crestin ortodox, o aprob in totalitate.

 5. Abia acum m-am luminat si imi dau seama de ce ne ducem unde ne ducem.
  Si ne vom duce in continuare (spun noi pentru ca vreu sa fiu politicoasa), pentru ca nu legam rana unde ne doare, ci doar vrem s-o acoperim cu baticul.
  Acum ma redrag din cursa ca nu este ce buna, ma intorc la caile vechi purtind baticul cu tot respectul pentru inaintasii mei. Dupa explicatiile care le dati mai ca in vine sa-l dau jos.
  Cine-i sfint sa se sfinteasca mai departe si sfirsitul lauda inceputul.
  Spor la blogosfera!

  • Nu vă înțeleg deloc reacția. Mi se pare întrucâtva lipsită de sens. De ce considerați dvs. acoperirea capului ca pe o acoperire a răului din viața unei femei?…
   Trebuie făcute amândouă lucrurile: și capul acoperit (pentru că așa spune Biblia în primul rând) și trebuie și curățită viața. Chiar așa de ciudați am devenit încât să nu putem face două lucruri deodată?

   • Frate Cristi, nu trebuie sa ma intelegeti.
    Port baticul cu tot respectul in primul rind pentru ca il iubesc pe Hristos, apoi pentru respectul pe care il am pentru Casa Lui Dumnezeu. Eu am inteles ce am de facut, problema este a celor ce au femei acasa si in biserica si care nu le respecte sfatul.
    Cit despre mine, daca mi se cere eu pun si mahrama caci nu vreu sa fiu pricina de poticnire pentru nimeni.
    Un sfat pentru surori: purtati surorilor baticul ca nu este asa de greu si este mai bine pentru voi, nu dati ocazia barbatilor sa pacatuiasca din cauza aceasta. Dar mai intii apropiati-va cu toata inima de Dumnezeu, pentru ca tot ce este lume va arde.
    Dumnezeu sa ne ajute sa fim intelepte, sa ducem poverile cu bucurie caci Domnul Isus a dus si inca mai duce. Rasplata va fi mare.

    • Iată un comentariu cu care pot fi de acord 100%.
     Mai întâi cu partea a doua și apoi cu partea întâi!
     Pentru că Însuși Mântuitorul a spus să curățim întâi partea dinăuntru, apoi cea de afară. Dar întotdeauna pe amândouă.
     Excelent!

  • Sora Lidie L. , Daca Pavel ar scrie o scrisoare catre biserica moderna, cred ca ar avea un capitol intitulat ” ACOPERIREA PICIOARELOR”, ca in secolul asta nu cred ca pacatuieste nimenea cind se uita la o femeie dezvelita la cap( ma refer la un om normal)….

 6. Fr. Ionescu cred ca ai dormit bine ,o inspiratie buna vine intr-o minte odihnita, un pic de umor, mustruluiala, tot tacimul, dar tine-te bine ca nu scapi usor, astia nu cedeaza ei cu una sau cu doua GBY

 7. Stimate frate Ionescu, citind (cel putin) ultimele postari de pe blog imi dau seama ca sunteti un om (ca sa nu spun pastor) conservator, desi va place sa afirmati ca acestia au disparut odata cu dinozaurii:) . Ca tot veni vorba de vestimentatia femeii crestine -un subiect sensibil-, poate prin comment-ul meu voi atinge o coarda si mai sensibila care v-a suna cam dezacordat in timpanul liberalilor :), si nu numai. Care este pozitia dumneavoastra, ca pastor in primul rand, fata de crestinii care merg la baie, strand, plaja sau in orice alt loc unde sunt nevoiti sa se im(dez)brace indecent? Stiu ca este un subiect tabu in cele mai multe cercuri crestine. Am mai provocat in urma cu un an o asemenea discutie pe un blog penticostal, dar din pacate nu au fost prea multi cei interesati; de fapt, nimeni! Tendinta este sa imbracam trupul cat mai cuviincios, acoperim capul (un lucru bun), ascundem lantisoarele si inelele de ochii oamenilor :), dar toate acestea (numai) cand mergem la Casa Domnului. Ce facem in timpul liber, sau intr-o situatie ca cea prezentata mai sus?
  P.S. Pt. liberali: Sa stiti ca nu umblu imbracat in toga si sandale 🙂 .

 8. Pentru ca m-am simtit datoare cu un raspuns la acest aricol, iata ca mi-am facut timp ca sa fac putina lumina pentru cei ce au citit comentariile mele anterioare.
  In primul rind frate Cristi, daca va referiti in articolul dumneavoastra la comentariile acelea, gresiti total. Istoria baticului pe care am trait-o, nu este nici una din cele de mai sus, si mi-ar trebui prea mult timp sa o descriu, dar va asigur a fost una buna, nicidecum din aceste doua extreme. Poate experienta mea v-ar ajuta ca sa tineti in control baticul, dar intentia mea a fost sa nu incurajez nici fariseismul, dar sa nu dau aripi nici celor ce se simpt bine fara batic. Dumneavoastra ati incurajat o extrema si ati darimat cealalta, ceea ce nu mi se pare prea intelept, dar este o parerea unei femei, si nu trebuie sa o luati in considerare.
  Am vrut doar sa ajungem la esenta lucrurilor, adica sa curatim mai intii capul, iar abia dupa ce este curat sa-l acoperim cu sfiala si rusine asa cum se cuvine celor ce sint impreuna lucratori ai Imparatiei Lui Dumnezeu. Vazind cum stau lucrurile si ca nu se poate ajunge la un dialog cit de cit crestineste, am hotarit sa ma retrag ca sa nu-mi irosesc timpul pentruca este prea pretios si trebuie sa-l rascumparam mai degraba decit sa-l risipim. Cit despre mine eu si casa mea, asa cum spune Iosua….Ca paranteza la acasta as vrea sa spun ca nu demult ati avut ca musafir in biserica dumneavoastra pe fratele Gog si a avut un mesaj grozav, din care cu parere de rau si cu tot respectul pe care il am fata de slujitorii Domnului, dar n-ati invatat nimic. Probabil mesajul Bibliei predicat in biserici este numai pentru audienta. Problema baticului nu se poate rezolva nicidecum fortat, caci atunci crestem farisei care dupa spusele Domnului Isus sint cea mai periculoasa categorie.
  Ce ma doare pe mine cel mai mult ca sintem foarte superficiali si mai degraba ne legam de marar si linte decit de lucrurile esentiale.
  Comenta cineva la acest articol ca am incercat sa imbrobodesc aceasta problema, dar daca o sa priviti mai adinc o sa vedeti ca din contra, am vrut mai intii sa dezbrobodesc, iar numai dupa ce este curat sa imbrobodesc.
  Oricum, cit despre mine, am sa fac asa cum o sa ma lumineze Dumnezeu, ceilalti vor face in masura luminarii lor.
  O sa incerc sa-mi scot murdaria sau birna din ochii mei ca sa vad deslusit calea care duce spre viata.
  Doresc si ma rog din toata inima, ca niciunul din cei ce au auzit Cuvintul Lui Dumnezeu sa nu piara ci toti sa avem viata vesnica impreuna cu Hristos Domnul nostru. Responsabilitatea este personala. Dar trebuie sa fim constienti, VIATA VESNICA vom avea toti, dar avem numai doua posibilitati:or RAI or IAD. Aceasta nu depinde de nimeni, decit de alegerea personala.
  Dumnezeu sa ne ajute la toti.

 9. Am uitat sa spun ca nu astept ca cineva sa ma aprobe sau sa fie deacord cu convingerile mele, contradictiile nu ma deranjaza ci mai degraba incerc sa invat din ele ceva bun.
  Nu sint un sfint, ci doar un rob netrebnic care in netrbnicia lui incearca din rasputeri sa ramina pe calea ce strimta si nicidecum pe cea strimba.
  Va rog din nou sa ma iertati pentru indrazneala, nu astept sa-mi raspundeti si am sa incerc cit se poate sa nu mai comentez. Am sa incerc din rasputeri sa tac si sa nu mai invat pe alti, ca sa implinesc si in privinta aceasta ce spune fratele Pavel. Traim vremuri apocaliptice si nu mai este timp pentru alti.
  Am spus si mai spun, pentru tot ce este rau in mine sint responsasbila EU, iar pentru ce este bun in mine, nu este lauda mea ci a Lui Hristos Domnul vietii mele.Daca vreti puteti sa nu postati acest comentariu.
  Va multumesc.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hawt Post – 25 iunie 2011 « România Evanghelică - 25 iunie 2011

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/06/25/cum-liberalii-discrediteaza-conservatorismul-5-caz… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: