UPDATE – CUM LIBERALII DISCREDITEAZĂ CONSERVATORISMUL (6): ROMANTIZAREA FIRII PĂMÂNTEȘTI

UPDATE: Cum orice monedă are două fețe, și romantizarea firii pământești are…

În acest articol  am scris despre una dintre ele. Pe a doua am lăsat-o la o parte intenționat! Am așteptat să se deconspire. V-am spus că liberalismul este ușor de anticipat. Mă gândeam însă că voi scrie acest update peste vreo două, trei zile. Da de unde! Nu mică îmi fu mirarea când văzui reacția – aproape simultană – a simțitorului: ROMANTISM TABLOID! Zice ”V-am spus toate astea pentru că, da, aţi ghicit, dintre toate sentimentele vrednice de o reflectare adecvată în media tabloidă, unul dintre cele pe care nu le pot nicidecum înghiţi este chiar acesta: sectarismul realist.” (sublinierea nu îmi aparține!)

Ce include romantizarea firii pământești prin contrast? Ați ghicit! Rigiditatea duhovnicescului: (și iarăși zice) ”N-am intrat între evanghelici ca să le cânt în strună şi să îi laud cât de frumos le şade la costum, pieptănaţi cu cărare pe dreapta, sau în fuste până la pământ şi cu batic regulamentar; mi-am asumat fără mofturi cărarea pe care am apucat-o, spre a-L urma pe Cristos pe calea sfinţirii şi pentru a fi o mărturie a dragostei Tatălui în faţa acelora cu care am părtăşie.” (sublinierile îmi aparțin!)

Traducere: liberalismul este gingaș, simțitor, drăgăstos și zâmbitor! Conservatorismul este încruntat, apăsător, rigid și respingător (asocierea cu socialismul este scandalos tabloidă).!

Un lucru a dibuit liberalul romantic: între noi NU poate fi o ”pace oarbă, fără cumpănire, nici a compromisului, nici a lașității”!

Nici eu nu am intrat între evanghelici ca să le cânt în (ne)strună!

Știți de ce? Pentru că Evanghelia (”credința dată sfinților odată pentru totdeauna”) așa cum este ea scrisă nu poate fi amendată. Dumnezeu ne poate surprinde într-un mod plăcut descoperindu-ne Harul Său și lucrările Sale nu acceptând mofturile noastre pe care depunem tot efortul să le ”ascundem sub covor” prin declarații de genul: ”mi-am asumat fără mofturi cărarea pe care am apucat-o, spre a-L urma pe Cristos pe calea sfinţirii şi pentru a fi o mărturie a dragostei Tatălui în faţa acelora cu care am părtăşie.” Ascunzând sub covor (zicem împreună) mizeria unor practici care Îl dezonorează pe Dumnezeu?

Cât privește ”zeflemeaua” vă aparține în mare parte, după cum vor putea cititorii să constate și singuri! Noi, conservatorii suntem prea ”sectari” și prea ”realiști” pentru așa ceva…

Pe când mă căzneam să fiu cât mai des(în)cruntat cu sentimentele sensibile ale tabloidului, m-au năvălit câteva camioane cu cifre (ne)evanghelice total irelevante (pe care le-am trimis imediat înapoi pentru că nu a avut cine să le descarce, dar și pentru că nu le-a comandat nimeni) și o rețetă des-cântătoare de la un oarecare vraci foarte… plouat. Bineînțeles, tot pe partitura romantismului liberal! Nu, mulțumesc!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: