RĂZBLOG ÎMPOTRIVA NELEGIUIRII

Psalmul 107:42 „Oamenii fără prihană văd lucrul acesta şi se bucură, şi orice nelegiuire îşi închide gura!”

Știați că nelegiuirea are… gură? Știați că vorbește? Vorbește întru apărarea ei. În Iov 15: 5 Elifaz spune că nelegiuirea cârmuieşte gura şi împrumută vorbirea oamenilor vicleni. Bineînțeles, el se adresa (pe nedrept) lui Iov, însă faptul în sine este o realitate. În Romani 1:18 Apostolul Pavel spune că ”mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor”. David spune în Psalmul 36:1 ”Nelegiuirea celui rău zice inimii mele: „Nu este frică de Dumnezeu înaintea ochilor lui.”

Nelegiuirea are nevoie de o întreagă teologie care să îi justifice purtările. Ea răstălmăcește Scripturile spre pierzare, se laudă doar cu o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea transformatoare, iubește lumea sub acoperișul relevanței și își proclamă libertatea în Hristos, de fapt o haină a răutății.

Nelegiuirea îi găsește buni pe cei ce o comit și răi, intransigenți și înguști pe cei ce o condamnă. Ea își confecționează propriul standard de viață și spiritualizează toate principiile și valorile Scripturilor într-o pânză invizibilă, care nu poate fi evaluată de nimeni. Exact ca un elev care primește nota maximă fără a mai fi examinat, în virtutea propriei declarații că știe lecția. Cel mai mult nelegiuirea urăște învățătura specifică despre și care duce la neprihănire.

Nelegiuirii îi place să se simtă bine la biserică (unde preferă programe scurte, predici pozitive și un mediu cât mai relaxat: nu dorește să experimenteze frica de Domnul), pe stadion, la cinematograf și în sala de spectacole, ba poate și la bar sau discotecă, amestecându-și un potir plin de mânia lui Dumnezeu.

Nelegiuirea se exprimă pretutindeni! La amvon îi ”sacrifică” pe farisei (și ei tot un fel de nelegiuiți) ca să glorifice vameșii și curvele (cu care Domnul stătea la masă pentru a le vesti Evanghelia transformatoare, nu o pocăință trumfalistă). În spațiul virtual își etalează isprăvile și le face o reclamă subtilă pe coordonatele luptei de clasă. La catedra instituțiilor religioase de învățământ nelegiuirea intimidează în spatele titlurilor și referințelor academice. Scopul ei este întotdeauna și pretutindeni același: satisfacerea și confortul firii pământești.

Obraznică și vicleană mai este nelegiuirea! Ce ne facem cu ea? Nelegiuirea are nevoie de o întâlnire cu Dumnezeu!? În Isaia 6 profetul are o asemenea înfățișare în Sala Tronului. Mărturisirea lui este un strigăt disperat de demascare a gurii nelegiuite. Un înger vine cu un cărbune aprins de pe altar și îi atinge buzele purificându-le și nimicind nelegiuirea. Abia atunci suntem gata pentru trimiterea în slujire! Abia atunci ar trebui să vorbim…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

21 răspunsuri sa “RĂZBLOG ÎMPOTRIVA NELEGIUIRII”

 1. În sfârşit, un pic de autocritică! Adică, mai ştii cine zboară cu tăciunele…

 2. …..zise catolicul Agnusstick,
  ei acum chiar ca te intreci cu gluma;
  faci ordine si la penticostali,
  ca la baptisti ai facut destula (pe blogul lui MC>

  Cum de stiu catolicii asa de bine toate problemele cultelor care se conduc dupa Cuvint?
  in timp ce ei nu-L respecta?

  Mergeti inainte frate Cristian, cu toata puterea;
  faceti ce se mai paote pentru acesti nefericiti;
  cei care necinstesc pe Dumnezeu vor avea o sosrta trista;
  dar desi e f dureros, acestia nu vor sa primeasca;
  asta o fi soarta lor?
  Doamne ai mila.

  • Aşa-s liberalii, se duc peste pocăiţi să le aducă aminte că ar trebui să fie exemple şi de pocăinţă uneori, printre războaie. Pentru asta merităm mulţumiri, măcar în gând. Nu ştiu toate problemele cultelor enumerate, dar ultimul paragraf al acestei postări pare să spună că self overrating-ul nu e o problemă. Sau e, dar numai pentru catolicii liberali?

 3. Domnule Agnusstick,
  daca tot esti marele anonim;
  de ce o faci ?
  pentru ca nu ai curajul ?
  Ce motiv ai sa te ascunzi?
  Crezi cumva ca acum e momentul sa distragi atentia de la lucrurile grave cu care se confrunta omenirea?
  Ai vreme pentru a ironiza?
  Acum cind oamenii necinstesc pe Dumnezeu?
  asigurindu-si un loc in focul vesnic.
  Ori esti inconstient si ai o scuza,
  ori te-a prins liberalismul (…)
  nu e pacat sa te pierzi, crezind ca poti ataca oamenii lui Dumnezeu?

  Vai de cei care se ating de copiii Domnului.
  Ia-ti o vremea de rapaus, retrage-te si gindeste-te la vesnicia ta si a familei tale.

  Dumnezeu sa te ajute la asta;
  pina nu e prea tirziu.

  • Domnule Elmerich, credeți că Dumnezeu nu ne găseşte fără nume şi adresă, pe mine şi familia? Nici pe dumneavoastră nu ştiu cu ce v-ar ajuta buletinul meu, mă puteţi avertiza şi aşa, tot eu sunt şi nu am unde fugi de Dumnezeu. Dacă oamenii necinstesc pe Dumnezeu credeţi că un astfel de articol îi face Lui dreptate băgând cât mai mulţi adversari în aceeaşi oală? Arată credincioşie faţă de Dumnezeu şi milă faţă de oameni un articol tendenţios care pune tot răul pe seama firii omeneşti, de parcă numai unii oameni s-au pricopsit cu ea ca o pacoste, iar alţii au învins-o demult, plini de râvnă şi de merite? Domnul pastor Ionescu e deasupra firii şi a pocăinţei, ca să poată vorbi despre nelegiuire privindu-l pe Isaia de sus sau măcar ca egal?
   Aveţi şi dumneavoastră grijă pe cine numiţi oameni ai lui Dumnezeu, pentru că după Fiul Omului vorbim de ucenici, iar aceştia pun dreptatea, mila şi credincioşia pe acelaşi plan cu sfinţenia exterioară. Şi gândiţi-vă că poate sunt copii ai Domnului printre cei de care se atinge domnul pastor Ionescu la grămadă.

   • O, dar vă înșelați dragă domnule dacă asta ați înțeles din articol. Dimpotrivă, zilnic trec și eu pe la altar! Asta nu înseamnă să nu rostim Cuvântul Domnului mai întâi luând aminte noi înșine și, dacă binevoiesc, și alții…

   • OK, doar pentru mine nu are rost să faceţi un UPDATE. Culmea e că vă cred. Dar sper ca într-o zi tăciunele să vă aprindă şi inima, ca să mânuiţi securea exact cum ar face-o Domnul acum, când pare-mi-se e la rădăcina copacilor. El le-a mai dat şanse, la dumneavoastră nu văd asta, decât în unele comentarii răzleţe. Sper să vadă El altfel.

   • Domnule sau doamna Agnusstick,
    credeti ca Dumnezeu ar fi trebuit sa va intrebe pe dsvtra daca il paote folosi sau ba, pe fr Cristian?
    Pantruu ca asa cum vorbiti, se pare ca faceti o distinctie calara intre cei acre au voi si cei acre nu au voie sa vorbeasca in Numele Domnului.
    Au nu stiti cumva ca fr Cristian este autorizat de catre Marele Dumnezeu sa pastoreasca o mare biserica?
    Atunci cum de puteti spune ca nu ar fi in drept sa faca auzit glalsul Domnului?
    De ce credeti ca Isaian a fost mai bine vazut in ochii Domnului decit fr Ionescu? Ati avut vreo vedenia? (catolicii nu cred in vedenii).
    Cum puteti afirma ca ii pune pe toti intr-o oala? adica ii pune..su se pun ei singuri intr-o oala…cit despre cei nascuti din nou…imi pare rau…dar este o alta oala…o oala sfinta, pazita prin grija lui Dumnezeu.
    Va eriajti in aparatorul penticostalilor tineri, care au gresit acum drumul spre Imparatie, dar din ce unghi?
    Al unuia care nu a ales inca Drumul adevarat;
    Il cunoastera pe fr Ionescu? sau va permiteti”luxul” de a vorbi din auzite?
    E ca si cind am intra la catolici pe bloguri;
    noi cei din alte confesiuni si am vorbi despre Papa, ca si face una sau alta..ca e inca in „fire” etc..
    A pardon, il considerati infailibil…ca si pe Hristos…
    Sa stiti ca Hristosul nostru nu mai are un corespondent pe pamoint;
    da are „oameni dedicati Lui” si chemati sa predice CUVINTUL, pe care voi catolicii l-ati interpretat cum va place.
    Repet propunerea mea: armineti pe ginduri, acasa, sau pe un blog catolic;
    faceti apologia papei mai departe, ca pe el il slujiti deocamdat.Sa auzim de bine.( ca Il veti sliji pe Dumnezeu)
    Il cunoast

   • 1) În afară de profeţi, mă întreb dacă oamenii pot îndrăzni să vorbească în numele Domnului. Nu ştiu dacă domnul pastor Ionescu are acest dar sau dacă îl revendică, dar daţi-mi voie să cred că un profet nu ar folosi, în acest context foarte punctual al scandalului Peniel, tipul de discurs exemplificat în acest articol. Cuvântul lui Dumnezeu, chiar dacă nu începe prin „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu”, este plin de adevăr, înainte de toate, şi ar trebui să taie în conştiinţe cu precizie chirurgicală, fără portiţe de scăpare prin amăgire. „Nelegiuirea îi găsește buni pe cei ce o comit și răi, intransigenți și înguști pe cei ce o condamnă… Cel mai mult nelegiuirea urăște învățătura specifică despre și care duce la neprihănire…Nelegiuirea […] îi ”sacrifică” pe farisei (și ei tot un fel de nelegiuiți) ca să glorifice vameșii și curvele…” sunt acum texte politice, nu profetice, din cauza contextului construit zilnic pe bloguri şi în viaţă. Valoarea de adevăr a acestor cuvinte există, dar în alt plan decât realitatea concretă a acestor zile şi acestor oameni care interacţionează. Aş avea argumente pentru asta, dar nu vă mai obosesc cu ele. Măcar unul din detaliile care ruinează discursul presupus profetic: nu cred că a glorificat vreodată cineva vameşii şi curvele pentru altceva decât faptul că starea lor, oricât de mizerabilă, permite uneori şi unora să vină la Isus pentru vindecare. În Numele Domnului nu denigrezi cu părtinire şi la grămadă, ci acuzi pe drept şi ţintit.
    2) Nu apăr penticostalii tineri, nici Penielul. Apăr modul creştinesc de a trăi între oameni pe care-i vedem răi, rătăciţi. înşelaţi, încăpăţânaţi, limitaţi, mândri şi diferiţi de noi în gândire şi crezuri. Şi poate că aşa şi sunt, dar poate că nici pe noi nu ne vedem chiar cu ochii Mântuitorului.
    3) Dacă vă doriţi mănăstiri virtuale mai bine îngrădite, acelea se cheamă grupuri de discuţie, nu bloguri. Convenţia pe blog e că poate vorbi în auzul lumii oricine este lăsat de către proprietar (acestuia îi mulţumesc). Am vizitat un forum catolic, dar când am văzut că se discută despre faptul că un ortodox devine ireversibil catolic dacă se împărtăşeşte o singură dată la catolici (şi invers, desigur, cu consecinţe fatale sau salvatoare), am şters-o definitiv. Nu vă faceţi griji pentru domnul pastor, rezistă profetic.
    4) Eu pe Papă nu-l slujesc conştient şi voit, altfel nimic nu e imposibil. Dar între ce credeţi dumneavoastră despre domnul pastor Ionescu şi ceea ce credeţi că aş crede eu despre Papă nu e mare diferenţă. Ba chiar Papa şi domnul pastor Ionescu par să aibă cam aceeaşi părere despre cine şi cum ar trebui să evanghelizeze sub aripa b/Bisericii. Mai mult, eu nu-l cunosc pe domnul pastor, nici dumneavoastră pe mine, totuşi vorbim despre ce credem că ar crede fiecare. Pe baze oarecum diferite, nicidecum infailibile însă, şi cu intenţii pe care le credem bune.
    5) Vă mulţumesc pentru sfatul de a rămâne definitiv pe gânduri, ştiu că este bun. Când voi simţi că aşa îl slujesc mai bine pe Dumnezeu, îl voi urma negreşit.
    6) Nu-mi plac urările creştineşti la sfârşitul unor certuri de vorbe. Dar să fiţi convinsă că nu vreau să vă necăjesc, iar dacă o voi mai face îmi cer de pe acum iertare.
    7) Am presupus că sunteţi o anumită doamnă. Nu sper să mă fi înşelat, dar sper să deveniţi altă doamnă.

    • În cazul că nu ați sesizat:
     – „fariseii” și „vameșii și curvele” sunt două categorii de oameni
     – aici noi nu dezbatem dreptul cuiva la pocăință și reabilitare; este o controversă ideologică în care se argumentează pro și contra nu numai ceea ce s-a întâmplat undeva nu demult ci dacă anumite moduri de funcționare, închinare și/sau evanghelizare sunt sau nu acceptabile.
     – comparația dintre mine și papa este cel mult caraghioasă…
     – dumneavoastră nu vă plac încheierile unor comentarii contradictorii cu saluturi creștine, mie nu îmi plac cele care nu lasă loc de bună ziua…

 4. Cum definiti dumneavoastra pocainta, fratr Ionesc?
  Ce este pocainta si cum se manifesta ea?

 5. Oare de ce pocăința nu mai place?
  De ce demonii rid cu satisfactie, ca oamneii necinstesc pe Dumnezeu?
  Oare nu din cauza ca „pocaitilor” li se duce numai numele ca traiesc;
  incolo sunt morti.
  Nu mi-as fi inchipuit ca dupa 17 ani, de la intoarcerea mea din lume (de la dans, cintec, joc) voi suferi atit de mult. din cauza ca se duce de ripa crestinatatea.
  Crestinismul e poluat, compromis, diluat.
  Sa se indure Domnul de toti cei care cauta cu seriozitate pe Sapinul;
  sa nu cadem de oboseala; e cumplit ce frati avem in jurul nostru;
  aplica metoda fariseilor cu Domnul Isus; care a fot ultraconservator;
  sau radical..sau cum vreti, cind a spus actegoric:
  prietenia cu lumea este vrajmasie cu Dumnezeu.
  Frate Ionescu , cei care au saminta divina nu pot sa contazica ceea ce spuneti; numai diavolul va uraste, numai el sopteste la urechile ascutite in spre lume, sa fie imporivitori harului.
  Durerea nu este acesta, ci faptul ca oamneii acsetia isi pierd Viata Vesnica, vinzindu-si (daca au avut vreodat) dreptul de intii nascut, pentru un blid de linte.
  Doamne ai mila!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hawt Post – 6 iulie 2011 « România Evanghelică - 6 iulie 2011

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/07/06/razblog-impotriva-nelegiuirii […]

 2. 10 postări în Top 100 WP (08.07.2011) « România Evanghelică - 7 iulie 2011

  […] – Mihaela: “De ce aş veni la voi? Am nevoie de linişte!” (mariuscruceru.ro) 8. RĂzblog Împotriva Nelegiuirii (popaspentrusuflet) 9. Criza (lascaupetru) 23. Căpriţe liberale în staulul oiţelor […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: