DIAMANT CĂLCAT DE FIARE: MODESTIA SUB TALPA DESIGNERULUI – 3

Continuăm publicarea broșurii (partea a 3-a) alcătuite de pastorul Cornel Avram de la Biserica Happy Valley, Phoenix – AZ, având la bază predica pastorului Al Martin de la Biserica Baptistă Trinity din New Jersey, SUA:

UN PRINCIPIU NEGLIJAT

Stimate surori, reţineţi principiul acesta:

Curăţia inimii şi a motivaţiei tale nu anulează efectul nociv al modului în care porţi vestimentaţia

Curăţia motivaţiei nu anulează efectele modului cum te îmbraci. Poţi avea o inimă la fel de pură precum zăpada proaspătă, neatinsă, care se aşterne iarna pe dealuri. Să nu ai nici o dorinţă, absolut niciuna, în a provoca pe vre-un bărbat să te poftească, sau să-l seduci, însă curăţia inimii şi a motivaţiei tale nu anulează efectul nociv al modului în care porţi vestimentaţia. Poţi avea inima curată ca lâna, însă o coapsă descoperită datorită unei crăpături a rochiei pînă deasupra genunchiului, va provoca gânduri pofticioase unui bărbat. Iar Dumnezeu vă spune vouă, membrilor acestei biserici, voi sunteţi cei la care mă adresez în primul rând: “Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic, care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.”(Rom.14:13)

Soţia lui Al Mohler, un om căruia Dumnezeu i-a dat recunoaştere naţională prin transmisiunile lui radio şi prin blogurile lui, a spus aşa: “Nu-i învinovăţi pe bărbaţii care au ghinionul să fie în preajma ta zicându-vă: ‘Trebuie ca bărbaţii să nu se mai gândească la prostii’! Proverbe 30.20, te avetrizează spunând:Tot aşa este şi calea femeii preacurve: ea mănâncă, şi se şterge la gură, şi apoi zice: ‘N-am făcut nimic rău.’” Femeile trebuie să realizeze ce bătălie duc bărbaţii pentru a rămâne curaţi, deoarece ei sunt stimulaţi vizual de către femei. Niciodată n-ar trebui să fie puşi în faţă cu aşa ceva, şi asta tocmai în Biserică! Aceasta este o urâciune!” Aşa vorbeşte o femeie surorilor ei în Christos.

Dacă dumneata crezi că anumite lucruri care le-ai citit aici şi care urmează să le citești sunt greu de acceptat, te rugăm să nu cauţi pe alţii care să împărtăşească reţinerile tale şi astfel să formaţi un mic club de taclale, ci vino la noi cu Biblia deschisă, şi arată-ne unde am deviat de la Scripturi, iar noi vom sta la amvonul Bisericii, şi vom face schimbările sau corectările necesare.

Sunt femei care se îmbracă în aşa fel încât de îndată ce trec pe lângă un anume grup de oameni, toate capetele se întorc uitându-se la părul capului ei stilat într-un anume fel, sau la hainele ei ce sunt croite după ultimul val al modei; stridente, provocatoare şi ostentative. Aşa se poate întâmpla că atunci când tu ca bărbat, vii la Casa lui Dumnezeu, preocupat cu Dumnezeu, femeia asta trece pe lângă tine, şi tu devii preocupat cu ea. Ceea ce apostolul Pavel accentuează este că femeile creştine trebuie să se îmbrace în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială, nu extravagant, şi în nici un caz provocator.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri sa “DIAMANT CĂLCAT DE FIARE: MODESTIA SUB TALPA DESIGNERULUI – 3”

 1. Ar mai fi o problema frate Ionescu.Mie nu-mi plac blugii stersi sau cu diverse figuri pe ei nici tricourile cu diverse inscriptii,dar sunt fortat sale port intrucat din cauza cererei mici de pe piata,nimeni nu mai face haine decente.Noroc cu internetul,ca altfel,trebuia sa merg si eu dezbracat pe ici pe colo.Prin urmare,cred ca si cand vine vorba de haine femeiesti din cauza faptului ca sunt prea putine cereri pentru rochiii preturile acestora au luat-o in sus si surorile sunt oarecum fortate sa se imbrace mai sumar.

 2. ‘Lupta fiecarui baiat’ de Stephen Arterburn, Fred Stoeker & Mike Yorkey prezinta poate cel mai direct ce efect poate produce imbracamintea unei fete pentru un baiat…

 3. CS Lewis spunea in „Mere Christianity”:( Trebuie sa ne amintim ca Lewis a scris aceasta carte prin 1946. )
  The Christian rule of chastity must not be confused with the social rule of ‘modesty’ (in one sense of that word); i.e. propriety, or decency. The social rule of propriety lays down how much of the human body should be displayed and what subjects can be referred to, and in what words, according to the customs of a given social circle. Thus, while the rule of chastity is the same for all Christians at all times, the rule of propriety changes. A girl in the Pacific islands wearing hardly any clothes and a Victorian lady completely covered in clothes might both be equally ‘modest’, proper, or decent, according to the standards of their own societies: and both, for all we could tell by their dress, might be equally chaste (or equally unchaste). Some of the language which chaste women used in Shakespeare’s time would have been used in the nineteenth century only by a woman completely abandoned.

  When people break the rule of propriety current in their own time and place, if they do so in order to excite lust in themselves or others, then they are offending against chastity. But if they break it through ignorance or carelessness they are guilty only of bad manners. When, as often happens, they break it defiantly in order to shock or embarrass others, they are not necessarily being unchaste, but they are being uncharitable: for it is uncharitable to take pleasure in making other people uncomfortable.

  Si solutia pe care domnia sa o propune:( tot in 1946)

  I do not think that a very strict or fussy standard of propriety is any proof of chastity or any help to it, and I therefore regard the great relaxation and simplifying of the rule which has taken place in my own lifetime as a good thing. At its present stage, however, it has this inconvenience, that people of different ages and different types do not all acknowledge the same standard, and we hardly know where we are. While this confusion lasts I think that old, old-fashioned, people should be very careful not to assume that young or ‘emancipated’ people are corrupt whenever they are (by the old standard) improper; and, in return, that young people should not call their elders prudes or puritans because they do not easily adopt the new standard. A real desire to believe all the good you can of others and to make others as comfortable as you can will solve most of the problems.

 4. please
  ne puteti da un link cu textul integral al broșurii alcătuite de pastorul Cornel Avram
  thank’s

 5. Dumnezeu are grije de crini oare nu ne imbraca si pe noi? Binecuvintarea sa sa ne acopere pe fiecare din noi.

 6. Eu sunt pentru decenta si e absolut adevarat ca sunt fete si femei care intrec orice limita, dar daca intoarcem moneda, sunt barbati care sunt asa de preocupati de tinuta femei incat ai impresia ca anvonul e pe randul surorilor nu in fata. Am fost binecuvantata sa am 4 frati si un tata credincios dar nu imi amintesc sa ii fi auzit vorbind or preocupandu-se de vestimentatia surorilor. Pe drum spre casa, la prinz, cina, vorbeam despre cuvatul care s-a predicat, cantari, poezii, si ne bucuram de harul care a fost la biserica, nu sa disecam cine si cu ce a fost imbracat. Am auzit fraza aceasta rostita de mai multi predicatori ” Nu poti opri ca o pasare sa zboare deasupra casei tale dar poti sa nu ii dai voie sa isi faca cuib sub acoperisul tau.” Sunt persoane care vin la biserica „ca sa se ispiteasca” si se deranjeaza de cantare, de poezie, de predica, de temperatura din biserica (prea rece, cald) etc si in loc sa isi concentreze atentia la faptul ca Dumnezeu e prezent si sa intre in legatura cu El, pierd un timp asa de pretios pentru lucruri de nimic.
  Intrebare ce facem cu fetele / femeile care sunt frumoase natural si care nu conteaza ca poarta o rochie lunga pana in pamant sau o fusta pana la genunchi ca te farmeca cu frumusetea lor naturala?

 7. „vorbeam de predica, poezii, cintari”
  probabil ca femeile nu se „im(des)bracau cu atita nerusinare;
  am poze vechi, unde surorile era imbracate atit de cuviincios” incit par din alta lume.
  Cita vreme problema exista, daca nu se discuta despre ea, geaba discuti despre predica;
  omul vine la adunare si il vezi ca ramine incremenit linga usa, privind spre sora care urca treptele cu pasi f,mici, pt ca strimta rochie si plesnitura ei nu-i permit sa se miste confortabil.
  Pe strada tinerele umbla cu fusta atit de scurta incit ii acopera doar lenjeria intima, decolteu nu mai au, pentru ca au doar bretele.
  Iti este rusine cind te saluta sa o privesti.
  Ma tot intreb , pastorii nu vad, sau le palce ceea ce vad?
  Cum sa nu discutam aceste probleme vitale, la urma e vorba de IAD,daca nu va pasa de altceva.
  Unii se vor duce din cauza voastra in Iad, si voi la fel.
  Treziti-va si nu mai dat diavolului prilejul sa rida de noi.

  Ieri tinarul care cinta la orga, era „imbrcat” cu niste pantaloni scurti doar, la bustul gol, pantalonii erau cu o palma sub buric, zona inghinla descoperita, incit mai putin si era gol.
  Mi s-a facut scirba.
  Uite cine conduce inchinarea muzicala a unei biserici de 1000locuri.
  Stiti cine e de vina?
  Nu el, pastorii si membrii comitetului, care sircula si ei prin orasel si vad si ei ca si noi aceste uriciuni si nu cauta sa repare situatia.
  Tinetrele in panataloni scurti, isi prezinta piciorul asa cum l-a facut mama.
  Te apuca toata revolta; auzi, se discuta prea mult.
  „SE face” prea prea ,mult….

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hawt Post – 20 iulie 2011 « România Evanghelică - 20 iulie 2011

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2011/07/20/diamant-calcat-de-fiare-modestia-sub-talpa-designe… […]

 2. 3 postări în Top 10 WP (21.07.2011) « România Evanghelică - 21 iulie 2011

  […] Azi am întîlnit un parchetar fericit (mariuscruceru.ro) 8. Diamant CĂlcat De Fiare: Modestia Sub Talpa Designerului – 3 (popaspentrusuflet) 10. Răspuns la interpelările pastorului Cristi Ionescu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: