DIAMANT CĂLCAT DE FIARE: MODESTIA SUB TALPA DESIGNERULUI – 6

Continuăm publicarea broșurii (partea a 6-a) alcătuite de pastorul Cornel Avram de la Biserica Happy Valley, Phoenix – AZ, având la bază predica pastorului Al Martin de la Biserica Baptistă Trinity din New Jersey, SUA:

O atenţie deosebită trebuie acordată şi felului în care îmbrăcaţi fetele micuţe. Există o vârstă până la care nu intră în calcul subiectul modestiei. Dar odată ce o copilă ajunge la cinci sau şase ani, trebuie aplicate anumite standarde ale decenţei. Dacă nu începi de la o vârstă timpurie, la 12-13 ani va fi prea târziu să îndrepţi lucrurile crescute strâmb. Se observă o predispoziţie din partea unor fetiţe şi a mamelor lor, de a fi atractive şi chiar sexy încă de la vârsta la care încep clasa întâi. Vă rugăm acoperiţi umerii şi genunchii fetelor, încă din timpul copilăriei. Feriţi-le de asemenea de toate tendinţele extrem de periculoase înspre comportamentul sexy. În felul acesta veţi salva viitorul lor, şi vă veţi scuti multe lacrimi în perioada adoleşcenţei şi a tinereţii timpurii.

Tendinţa acestei societăţi de la începutul mileniului trei este orientată otrăvitor înspre o sexualizare a copiilor. Alianţa Familiilor din România a postat recent (3 Iunie, 2010) un articol întitulat “Sexualizarea Copiilor – Semne şi Prevenire”.  În acest articol este prezentată într-un mod îngrijorător actualitatea tristă a acestei mişcări. Redau mai jos un pasaj din articolul menţionat.

Pe 1 iunie comunitatea internaţională a sărbatorit Ziua Internaţională a Copilului. Copiii de astăzi însă sunt expuşi unui fenomen murdar la care noi, generaţia adultă, nu am fost expuşi – sexualizarea. Sexualizarea copiilor este un fenomen şi o realitate globală, una din marile nenorociri ale acestui început de mileniu. Se desfăşoară sub ochii noştri, zilnic, şi sub forme multiple. Unii dintre noi sunt conştienţi de acest fenomen iar alţii nu. Uneori se manifestă mai pronunţat dar de cele mai multe ori subtil. Sexualizarea copiilor are ca obiectiv îndoctrinarea lor într-o variantă nesănatoasă a sexualităţii. Se porneşte de la premiza că identitatea sexuală cu care ne naştem nu este un dat biologic ci un aspect uman maleabil, care se formează şi se maturizează sub infleunţa factorilor externi, de exemplu educaţia, moravurile, sau imitarea adulţilor ca modele de comportament sexual. În alte cuvinte, se promovează ideea că masculinitatea şi femininitatea nu sunt aspecte biologice ale fiinţei umane ci comportamente acaparate pe parcursul vieţii sub influenţa factorilor de mediu. Doctrinele acestea sunt în vogă în diferite societăţi occidentale şi fac parte din curicula şcolară. S-au transformat într-o  ideologie sexuală a societăţii seculare care este promovată atât la nivel naţional cât şi internaţional. Se manifestă în rezoluţiile emise de Consiliul Europei, Parlamentul European, si de Naţiunile Unite. Este promovată prin programele de educaţie sexuală (“comprehensive sexuality education”). Redăm aici câteva exemple recente.De asemenea, este necuviincios ca femeiile şi fetele să stea, sau să pozeze în picioare, cu picioarele distanţate. Observăm dezamăgiţi cum poziţia decentă în picioare, cu călcâiele apropiate, este înlocuită cu mare avânt şi fără ruşine, de poziţia manechinelor provocatoare, expuse în aproape toate magazinele unde se vând articole de îmbrăcăminte modernă pentru femei. Ieşind destul de des la cumpărături, tinerele şi femeile se obişnuesc cu aceste posturi obscene, le acceptă mai întâi ca o normalitate, iar apoi ca poziţii atractive. Toate reclamele şi informaţiile transmise de mijloacele mass-media, sunt coordonate de acelaşi duh şi alimentează acelaşi standard, aşa că ochii fetelor şi mamelor se aliniază uşor după şablonul deformat al dumnezeului acestui veac.

În ianuarie 2010 Federaţia Internaţională de Planificare Familială (International Planned Parenthood Federation) e emis un raport în care cere societăţii civile, guvernelor lumii şi chiar instituţiilor religioase să puna la dispoziţia copiilor, începând de la vârsta de 10 ani, o educaţie sexuală  de ansamblu (comprehensive). Raportul afirmă că “adolescenţii au dreptul să fie informaţi din plin privind sexualitatea si să aibe acces la contraceptive şi alte servicii similare.” Raportul defineşte adolescenţii ca “fiinţe sexuale” cu dreptul de a fi informaţi că “sexualitatea poate fi o forţă pozitivă spre schimbare si dezvoltare, o sursă de plăcere, întruchiparea drepturilor omului si expresivitatea identităţii personale.” In felul acesta educaţia sexuală e desemnată să încurajeze în adolescenţi “autostima, luarea de decizii responsabile, si dezvoltarea unei vieţi sexuale satisfăcătoare si plină de plăcere.” În plus, se recomandă ca educaţia sexuală să fie folosită ca instrument pentru schimbarea “rolurilor sexuale tradiţionale.” Raportul deasemena cere ca adolescenţilor să li se acorde acces liber la servicii sexuale şi educaţie sexuală, prima vizată aici fiind abolirea consimţământului parental pentru distribuirea contraceptivelor la copii. În plus, raportul atacă direct religia şi grupurile religioase pentru că accentuează abstinenţa. Ele sunt văzute ca obstacolul principal care neagă adolescenţilor “aspectele pozitive şi plăcute ale relaţiilor sexuale.”

Tot la nivel de ONU, în toamna anului trecut UNESCO a publicat un raport întitulat Internaţional Guidelines on Sexual Education (Ghid International de Educaţie Sexuală) în care afirmă existenţa unui “drept la sex,” şi că acest “drept” aparţine şi copiilor. Dreptul la sexualitate include dreptul de a primi instrucţiuni referitoare la plăcerea sexuală şi experimentarea cu diferite variante de sexualitate, inclusiv homosexualitatea. Ghidul cere ca începând de la 5 ani copiii să fie invăţaţi că sexualitatea alternativă (adică homosexualitatea) nu este dăunătoare, şi că cuplurile unisex pot creşte un copil la fel de bine ca şi un cuplu heterosexual. Începând de la 9 ani copiii trebuie educaţi în folosirea prezervativelor. Se recomandă deasemenea ca de la vârsta de 12 ani, copiii să fie invăţaţi că “atât barbaţii cât şi femeile pot da sau primi plăcere sexuală cu un partener de acelaşi sex sau de sex opus.” Iar de la 15 ani copiii trebuie învăţaţi că “au dreptul la avort.”

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

10 răspunsuri sa “DIAMANT CĂLCAT DE FIARE: MODESTIA SUB TALPA DESIGNERULUI – 6”

 1. Legat de articolul de mai sus poate fi şi folosirea copiilor la nunţi, înainte de intrarea mirilor în biserică. Fetiţa, îmbrăcată cît se poate de sumar, aruncă petale pe coloarul bisericii. Nuntaşilor le place şi sunt toţi un zîmbet, şi care mai de care se îngrămădesc cu aparatele video să prindă, pe cît posibil, fiecare aruncătură de petală.

 2. Amin.Asa si este. De altfel,priviti desenele animate care sunt oferite copiilor.Batman,Superman,Justice league,Ben ten sau altele,toate contin scene de sexualitate,saruturi mangaier etc.practic sunt indoctrinati de mici copii ca sa accepte pacat astfel la 18 ani ei nu vad nimic in neregula.

 3. Da fr. Ionescu, dar cate mame crestine sau care se pretind crestine, inteleg acest subiect al imbracamintii fetitelor ??? Imbracamintea necuviincioasa la fetite este un prilej de alimentare a gandurilor pacatoase ale violatorilor si pedofililor.

 4. Conform unui studiu din USA, 30 % din hainele vandute copiilor, au undesign sexy *(chiar si fetileor de 6 ani li se ofera aceasta vestimentatie)
  BBC anunta in mai 2011 ca in Coreea de Sud, deoarece fustele elevelor au scazut cu 15 cm dupa anul 2000, in scolile publice, s-au pus paravane bancilor!
  Expunerea la riscul vestimantaltiei sexualizate, face ca fetele din 2011 sa sufere depresie, stima de sine scazuta si chiar tulburari alimentare. Cat despre riscul de a fi agresate…
  Bisericile trebuie sa nu coboare standardul vestimentar decent, ci dimpotriva… Altfel societatea ramane groghy…

 5. Frate Ionescu, o sugestie, fratele Avram a facut un turneu prin America cu o predica ( insotita de un bine -pus la punct power point), cu privire la Christian Contemporary Music. Poate un turneu cu aceasta brosura ???
  Unde se poate procura aceasta brosura?

 6. Fratele Cristi Ionescu a preluat ideea de la fratele Cornel Avram care la randul lui a tradus o predica a fratelui Al Martin care… la randul lui… De ce nu le spunem lucrurilor pe nume si ne ascundem dupa perdeaua „altuia”?! Trebuie sa recunoastem ca traim intr-o lume fie ea Romania or USA unde mandria, orgoliul, laudarosenia, bogatia, zgarcenia, curvia, minciuna, defaimarea, barfa si altele EXISTA! Noi speram ca aceste lucruri nu sunt in casele si bisericile noastre. Cel mai rau e ca nu reusim sa facem curatenie in ograzile noastre si atunci aruncam cu piatra in „americani”… „De la ei vin toate cele rele..” Poate fratele Cristi Ionescu sa curete intreaga biserica ce o pastoreste daca una sau mai multe din aceste „calitati” exista la enoriasii lui? Nu cred. Cei care o „iau razna” fac o decizie personala in aceasta directie. Cum se imbraca surorile in biserica porneste de la educatia din familie, de la ce privesc la televizor, de la revistele ce le citesc, de la job-urile ce le au, de la prietenii cu care se inconjoara si de unde in cele mai multe ori incepe „competitia si invidia” care are mai mult, si mai frumos, si mai atagator, si mai … De ce fratii se uita la fustele surorilor si la sutienele lor? Nu dioar in incinta bisericii ci aproape datorita acelorasi cauze enumerate mai sus pentru femei. Se pot corecta in biserica? Poate si nu prea… Solutia e rugaciune, rugaciune si iar rugaciune cu aceste persoane si de fapt cu noi toti. Nu cred ca vreunul din ce posteaza pe acest blog e nevinovat. Multi dintre noi inceaca sa pozeze in „sfinti” pe bloguri crestine si in realitate poate suntem robiti de acelasi pacate ca pe cei ce-i criticam poate si mai si… Multi sunt robiti de dragoste de sine, altii de minciuna, multi sunt robiti de pacatul pornografiei. E nevoie ca pastorii bisericilor sa fie efectivi in a organiza seri de rugaciune speciale pentru curatirea bisericii – ca trup – de „mizeriile pacatului” acumulate de-a lungul anilor si o rededicare a oamenilor pentru Dumnezeu. Astfel va curata Dumnezeu „lumea si efectele ei nocive” din viata noastra, din biserica, familiile noastre si toti credinciosii.

  • Frate Daniel,
   Aici nu este vorba de preluare de idei ci folosirea unor materiale. Pastorii Al Martin, Cornel Avram, subsemnatul și mulți alții aveau deja aceeași idee! 🙂

  • Multi dintre noi inceaca sa pozeze in “sfinti” pe bloguri crestine si in realitate poate suntem robiti de acelasi pacate ca pe cei ce-i criticam poate si mai si… Multi sunt robiti de dragoste de sine, altii de minciuna, multi sunt robiti de pacatul pornografiei. ”
   Da.Asa este Daniel.Dar,si exista iaci un dar,aceste probleme trebuie sa si le rezolve fiecare in parte si sa si le rezolve singuri.Ai spus mai jos ca pastorii trebuie sa faca aia aia aia/pastorii nu trebuie sa munceasca(spiritual vorbind) pentru tine.Tu trebuie sa muncesti spirtual pentru tine.Personal,am gresit de multe ori dar totdeauna am cautat sa-mi platesc singur greselile nu sa las pe altul sa plateasca in locul meu.Cred ca o mai mare responsabilitate pentru greselile noastre ar fi binevenita.Ca prea vinovat e pastorul asta de toate,nu crezi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: