DIAMANT CĂLCAT DE FIARE: MODESTIA SUB TALPA DESIGNERULUI – 7

Continuăm publicarea broșurii (partea a 7-a și ultima) alcătuite de pastorul Cornel Avram de la Biserica Happy Valley, Phoenix – AZ, având la bază predica pastorului Al Martin de la Biserica Baptistă Trinity din New Jersey, SUA:

CONCLUZIE

Richard Baxter, marele predicator puritan, spunea femeilor: “Voi nu trebuie să fiţi o piatră de poticnire în calea bărbaţilor, şi nici să aprindeţi focul poftei lor, sau să faceţi din vestimentaţia voastră nişte curse, ci trebuie să mergeţi printre persoanele păcătoase ca şi cum aţi avea o lumânare în mână printr-un loc plin de fân sau praf de puşcă. Dacă nu vrei să explodeze flacăra la care nu te aştepţi, nu amâna până e prea târziu ca s-o stingi”.

Suntem conştienţi cu toţii că ceva serios, dramatic, trebuie făcut. Textul biblic care răsună asurzitor în urechi, este din profetul Isaia, când acesta vorbea despre profeţii şi păstorii falşi, rostind următoarele cuvinte: “Toţi păzitorii lui sunt orbi, fără pricepere; toţi sunt nişte câini muţi, care nu pot să latre; aiurează, stau tolăniţi, şi le place să doarmă.” (Isaia 56.10). Câinele mut e câinele de pază, care atunci când vede hoţul venind, stă liniştit şi în loc să latre îi linge mâna. Cu nici un chip nu ar trebui să ajungem în postura în care să fim calificaţi ca nişte câini muţi care nu pot să latre şi nu se pot  ridica împotriva presiunii uriaşe pe care o aduce lumea peste voi stimate femei şi surori! Această presiune vă determină să vă conformaţi, să vă compromiteţi şi să deveniţi insensibile la aspectul biblic al modestiei voastre.

Evanghelia e pusă în joc, stimate surori! Puterea şi roada Evangheliei! Haideţi s-o păstrăm cu conţinutul ei, în curăţia ei doctrinară, şi în puterea ei aplicată. Cred că Evanghelia poate să scoată femei dintr-o societate în care normalitatea este lipsa de modestie, şi să le facă femei evlavioase, care se poartă elegant, cu bun gust şi cuviincios, spre lauda şi gloria Dumnezeului nostru. Haideţi să smulgem această frumoasă nestemată din coteţul porcilor şi s-o punem la locul de cinste care i se cuvine. Modestia, care în acest context e parte integrantă din sfinţenie, trebuie să fie şi să rămână podoaba Casei lui Dumnezeu!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

42 răspunsuri sa “DIAMANT CĂLCAT DE FIARE: MODESTIA SUB TALPA DESIGNERULUI – 7”

 1. Acum, că am terminat cu surorile, să-i luăm la purecat pe frați, mai cu seamă pe cei sub 40 de ani. Vorbesc serios. Nu știu cum e la dumneavoastră în SUA, dar în România vezi tot felul de exemplare îmbrăcate cu cămăși strânse pe corp, gata să plesnească pe mușchii mai mult sai mai puțin existenți, descheiați până la jumătatea pieptului ca să le iasă pilozitatea toracică, așa, bărbătește, la înaintare, cu pantaloni strâmți pe ei gata să crape în partea din spate… de freze nu mai vorbesc… Gelate și super-chinuite, mai ceva ca-n secolul al XVIII-lea.

  • La noi s-a mai ameliorat… 🙂

   • E de bine… La noi, nu prea. Tocmai am văzut recent niște băieți într-o trupă de laudă și închinare (nu-mi place expresia, dar n-am alta mai bună) cu cămășuțe cu fodre și freze gelate la greu. În principiu, nu mă deranjează preocuparea excesivă pentru propria persoană până la o anumită vârstă, dar băieții respectivi arătau ca niște fetițe… și nici asta nu-i bine. Vorbeam cu cineva deunăzi care-mi spunea, cu oarece durere (nu nostalgie), că vremea când recunoșteai un pocăit de la distanță (datorită hainelor, tunsorii etc.) a trecut. Astăzi, dacă cineva îți spune că habar n-avea că ești pocăit (pentru că ne tundem la fel, ne gelăm la fel, ne îmbrăcăm la fel ca cei din lume) e aproape o pricină de laudă… din păcate, desigur, deși pentru unii nu-i așa mare bai.

   • A-ti avut duminica 24 iulie o predica foarte frumoasa despre iertare nu stiu cine raspunde acestui blog, in nici un caz Cristian, indiferent cine esti sa sti ca eu te-am iertat cind zilele trecute mi-ai taiat un comentariu adevarat, sa stiti ca si aici satana se lupta cu gindirea noastra dar nu este nimica….daca parte din noi nu putem sa ne marturisim unul celuilalt greselile noastre Domnul sa ii mustre cum stie el

    Si stiti ca Cristian nu raspunde pe acest blog uitativa la postarile de mai sus la timpul cit au fost postate si timpul cind Cristian era la slujire hai sa fim seriosi si fiti cinstiti nu are ditamai pastotu timp sa stea pe acest blog…dar eu i-ti comunic celui care cordoneaza acest blog sa numai raspunzi in locul altuia si sa fi constit inantea lui Dumnezeu si pocaiestete

   • Shifu, feminizarea barbatilor este o strategie intentionata promovata de creatorii de moda ( majoritatea sint Gay). Termenul ptr. acesti „hibrizi” este metrosexual, si bisericile noastre au inceput sa se umple de ei. ( voce feminina, haine strinse pe corp, vnecks, freze etc..
    Acelasi lucru se intimpla cu femeile, prin masculinizarea lor prin imbracaminte , atitudine si tunsura.

  • Sunt de acord cu tine, Shifu.

  • Sunt de acord cu tine in aceste privinte, trebuie luata atitudine si in randul baietilor/barbatilor pentru ca indemnul Bibliei la modestie este valabil pentru toti cei ce fac parte din Biserica lui Hristos. Un singur lucru ajuta partea feminina si anume faptul ca nu sunt stimulate prin vaz precum partea masculina… nu vreau sa zic ca apetitul sexual prin vaz sau atingere este pacatos, Dumnezeu l-a sadit in noi dar a fost pervertit o data cu rebeliunea omului. Faptul ca lasam ca fanteziile imorale sa se cuibareasca in mintea noastra ne distruce puritatea, relatiile cu semeni, capacitatea de gandire si concentrare, partea afectiva dar mai ales relatia cu Dumnezeu.

   • Apostolul Pavel spune „nu în aprinderea poftei”. Pofta, dorința, îi putem spune cum vrem, e pusă în noi de Dumnezeu. Nu ne-am apropia unul de altul (bărbat de femeie, soț de soție și invers) dacă nu ar exista ceea ce Pavel numește pofta. Aceasta există și n-o putem nici stinge, nici scoate din noi. E acolo, înăuntru, însă trebuie controlată, educată, făcută roabă Duhului, tocmai ca să nu se aprindă.

  • La tabere creştine cu ei! Acolo se fac schimbările de rigoare…

   • Nu la tabere crestine.Acolo in nici un caz nu se fac schimbari.Dat biblia la barbati si pusi sa citeasca din ea.Asta-i cea mai buna metoda.

   • Ovidiu, tu glumești, nu? Ce am văzut în taberele creștine, Doamne păzește… Acum vreo douăzeci de ani era jale în taberele creștine. Nu știu cum e acum, dar eu am fost într-una acum multă vreme și mi-a ajuns.

   • La tabere creştine cu ei! Acolo se fac schimbările de rigoare…

    (Desigur că am glumit. Păi dacă oamenii se tot plîng că bisericile sunt „legaliste”, şi spun că taberele creştine oferă ceva „mai dinamic şi mai autentic”, atunci?… 🙂 )

   • Oameni buni….de ce generalizati ? De ce va bateti joc de taberele crestine ? Astazi am venit dintr-o tabara crestina unde Dumnezeu a facut minuni. Sa va ierte Dumnezeu pentru acest pacat al nemultumirii…

   • Florine.Vizioneaza filmul divided.Dupa ai o sa intelegi de ce campuri crestine sutn rele.Daca sutn campuri normale atunci e ok,dar altfel,nu prea merge.Amestecam sacrul cu profan si nu-i bine.Dumnezeu a acordat putere absoluta in materie de educatie religioasa parintilor,nu scolilor biblice,sau youth ministries.
    Mai bine te opresti iainte sa faci mai mult rau decat bine.Nu e bine sa separi copilul de parinte.
    http://dividedthemovie.com/

   • Adrian…nu vreau sa te supar..dar personal am probleme mari sa te inteleg in ceea ce scrii…Nu faci sens deloc…Poate sunt eu…Cum adica campurile crestine sunt rele iar cele normale sunt bune ? Cat despre movie…it’s a no…Nu cred ca Hollywood…ne poate invata mai bine decat scriptura…De ce crezi tu ca in campurile de tineret exista „profan” ? Daca tu gandesti asa..lasa-ma sa ma indoiesc ca ai fost intr-un camp CRESTIN …..Anyway…GOD bless you….

   • Florine.Nu pricepi.Asta este.Vad ca ovidiu si Shifu inteleg,dar tu nu vrei.Asa de curiozitate,spune-mi ce profesie ai ca sa stiu si eu putin ,de ce ai o gandire marxista.
    1.
    In caz ca nu stiai scoala publica(educatia copiiilor de catre stat) cat si scoala biblica cat si taberele crestine unt inventii pagane.Plato a fost primul care a propus aceasta idee ca statul respectiv preotii sa educe copiii si nu parintii.Apoi jean jacque Rouseau a propus aceasta idee.Apoi marx si Lenin de asemenea au adus-o in prim plan.Ei bine,de fiecare data a dat esecuri.Te rog frumos sa te uit la film.Nu e film marca hollywood.E facut de un crestin si are ca protagonisti pe ken Ham.Paul Washer si alti pastori de tineret care si-au dat seama ca nu a fost bine cand s-au apucat sa educe copiii altora.
    2.Cea ma buna metoda de a il cunoaste pe Dumnezeu este prin citirea bibliei,.ASta e tot ceea ce trebtie sa facem.Dar sa faci campuri cu teme crestine asta e ca si cand amesteci sacrul cu profan.Daca vrei sa duci copiii la iarba verde,okay.Dar altfel daca bagi si educatie religioasa aici miroasea prozelitism(hai la noi ca-i mai bine.uite.Noi avem tabere.Nu suntem ca ortodocsii aia care nu au nimic).Nu asa se fac evanghelizarile.Americanii au tabere crestine de atatia ani si acestea le-au distrus bisericile.Romanii de asemenea au imprumutat aceste prostii iar nivelul credintei noastre fata de inaintasi e mai scazut.
    Vizioneaza filmul,iar apoi putem discuta linistiti.Dar vizioneaza-l inainte.Si lasa ideile marxiste de-oparte.Lasa tineri sa fie responsabili pentru faptele lor.Nu-i mai acoperii si nu mai munci in locul lor.

   • Ah.Si apropo de faza ca trebuie sa credem in scripturi nu in Hollywood.Arata-mi unde scrie in scriptura ca liderul de tineret sau invatatorul biblic are dreptul de a educa copilul altuia.Vreau versetul cu care sa -ti justifici campul crestin,scoala biblica si seara de tineret.Deoarece eu iti pot da nenumarate versete incepand de la proverbe,la efeseni,corinteni ,coloseni ,psalmi ,in care Dumnezeu spune clar si raspicat ca Parintiii au PUTERE ABSOLUTA in educarea copiiilor.Prin urmare,tu incalci scriptura prin promovarea acestor idei care au miros de prozelitism(apropo.Sa sti ca astea impiedica trezirea spirituala asteptata de toti.Oamenii il vor pe Isus nu human inventions).Sa sti ca si eu am gandit odata ca tine,dar a fost o zi cand a trebuit sa ma intreb daca era bine sau nu ce fac si de atunci am oprit finantarea campurilor crestine si am organizat doar excursii normale cu copiii care au fost bine educati de parinti(in felul asta incurajam parintii care si-au educat bine copilul).Si ma bucur de asta intrucat parintii s-au apucat serios de treaba si au inceput sa se intereseze de copiii lor(inainte nu-i interesau deoarece era treaba educatorului bibblic sa-i educe).

   • Nu am atacat persoana ci doar am observat comportamentul fratelui Florin care are la baza o cultura marxista,Frate Cristian.Prea se ofera el sa ajute.in felul asta nici un tanar sau copil nu se va simti vreodata reponsabil pentru actiunile sale.Vor crede ca e dreptul lor sa mearga in tabara,ca parintii trebuie sa ofere toutl.Ca ei sunt sefi iar noi sclavi.Problema e ca Marxismul intotdeauna incuraja pe altul sa se ocupe de educatia copiilor.Copiii erau educati sa-si respecte conducatorul mult iubit.In China, in marele salt inainte copiii erau incurajati chiar sa isi parasca parintii si de multe ori parintii erau batuti de copii,care parau gloria lu MAO.Nu numai asta dar tot marxismul a eliminat recompensele,astfel incat chiar aca erai cuminte sau daca erai rau primeai aceasi recompensa.Chiar daca munceai sau nu,primeai aceasi recompensa.Ori biblia ne invata ca nu toti merg in Rai.Relatia dintre copil si parinte este sfanta si trebuie sa ramana asa.Parintele trebuie sa fie cel care decide what is best for his child,nu educatorul biblic.

   • Adrian…Nu am sa iti ofer satisfactia sa intram in polemice..Daca iti face placere sa ma numesti marxist nu este nici o problema. Cred ca as putea sa-ti fiu tata..dar nu asta este important. Daca eu eram acel care te numeam marxist…postul meu ori era cenzurat ori eram mustrat(pe buna dreptate). Daca tu ma numesti marxist pentru ca imi plac copii(trebuie sa am grija ca s-ar putea sa ma numesti pedofil acum)…si imi plac ca ei sa fie copiii Lui Dumnezeu …da sunt marxist. Daca prin faptul ca imi pasa de copiii fratilor care s-au dedat la droguri/alcool/imoralitate/tutun etc…tu ma numesti marxist………da sunt marxist…..Cat despre profesia mea..ce-ti pot spune…Sunt un simplu om care isi castiga painea cu ajutorul mainilor…reparand masini si utilaje..si echipament electronic in timpul liber..tot cu o viziune marxista, ca nu taxez pe nimeni un penny….Poate tu ai mai multa scoala..si esti mai inteligent..insa da-I credit Lui Dumnezeu pentru asta. Ca sa revenim la tabara crestina…vrea sa-ti spun ca nu biserica din care fac eu parte(ca sa nu spun “hai la noi ca la noi este mai bine”)au facut tabara crestina ci o alta biserica care m-au chemat sa slujesc din pricina atitudinii mele marxiste..Ochii mei a vazut minuni(pe verificate daca esti interesat). Tu filozofezi ca nu functioneaza taberele crestine…insa si eu ca si orbul vindecat de Domnul Isus iti spun ca atat stiu ca acesti copii erau pe calea pierzari..iar acum sunt mantuiti. La randul lor, cei care au fost smulsi din ghiarele diavolului au ajuns sa fie folositi de Dumnezeu. Cred ca si lor le-a dat Dumnezeu aceeasi “viziune marxista” pe care de altfel si apostolii o aveau.

    Adrian…personal am vrut sa te corectez pentru ca in foarte multe posturi nu faci sens. Crede-ma ca am spus-o din dragoste(da…e greu sa te fac sa ma crezi).
    Cat despre filme…Adrian..nu ca nu ma uit la filme…dar fizic nu am timp. Consider alte lucruri mult mai importante decat a viziona filme si unul dintre lucruri este a merge in tabere crestine. In 2 saptamani voi merge intr-o alta tabara unde sper si ma rog ca Dumnezeu sa faca ce face El. Sa mantuiasca oameni..sa elibereze sufltete sa readuca bucuria mantuirii..etc.
    Adrian..versete ca sa intareasca ceea ce Dumnezeu mi-a pus pe inima sa fac..as putea sa-ti aduc multe…insa nu cred ca este cazul…pentru ca tot nu vei intelege. Sper sa fi citit tot postul.Daca da..iti doresc sa fi binecuvantat de Domnul…

   • Am observat frate Cristian ca ati corectat perceptia. Insa 7 articole despre modestia in imbracaminte/look si tot repetenti suntem la modestia in vorbire. Se pare ca, cu cat esti mai „conservativ”(a se citi intre ghilimele)cu atat dreptul de atac la intelect este mai profund..si asta nu bazat pe ceea ce am citit de la Adi…ci la alte posturi..unde chiar si dumneavoastra a-ti participat…Va rog sa ma iertati daca va simtiti jignit…Va spun aceste lucruri cu lacrimi in ochi(I mean it frate Cristi). Multe binecuvantari…
    Inca tot imi place blogul dumneavoastra.

   • Florine.Este laudabila intentia ta de a iubi copiii.Si eu iubesc copiii,dar, si repet aici ,dar, nu imi asum rolul de parinte sau educator religios(hai ca le predau the basics of capitalist economics dar mai mult nu)al lor ci las acest prerogativ parintelui care l-a nascut.
    Cand ai timp,vizioneaza acel film.E bine ca vrei sa salvezi copilul de droguri si de alte pericole,sa-l aduci mai aproape de Dumnezeu dar lasa parintele sa se ocupe de asta.E mai bine si mai biblic asa.Cat despr apostoli,ei au evanghelizat si au invatat adulti nu copii sau tineri.Relatia corecta si biblica in invatatura crestina e de la pastor la parinti apoi la copii,nu direct cu copilul.Crede-ma ca nu am glumit cand am spus ca nu vei putea sa-mi oferi un verset biblic ca sa-ti justifici campul crestin,scoala biblica,seara de tineret.Nu exista porunca Dumnezeiasca in acest sens.

  • Master Shifu.You are correct.Ar fi cazul sa-i luam si pe ei la puricat.Dar amu in ce biserica se-ntampla dinastea,ca la noi la Medias,daca vi imbracat asa si esti din biserica(cei din lume sunt scuzati.La ei se intelege) automat ti se spune sa mergi sus la balcon.

 2. La noi se mai ocupa fratii prezbiteri, ii trimite la tuns. 🙂
  dar pe strada ii vezi ce” cavaleri ai tristei sperante sunt” bietii de ei….
  nu mai spun ca ni s-a dus vestea cum”vorbesc pocaitii” la patinoar si in alte louri publice.
  Partea feminina nu stiu daca se poticneste, dar ei, bietii, sunt penibili, cu atita lipsa de barbatie.

 3. Probabil ca numarul barbatilor s-a completat.
  Acum a mai ramas sa se completeze numarul femeilor.
  Sint la credinta penticostala de mai bine de 50 de ani, dar dupa acest sir de predici ma gindesc sa caut un anturaj mai bun. Sintem goi si plini de fire. Acum mi s-au deschis ochii sa vad ce barbati sint in bisericile noastre. Eu ii credeam sfinti,dar vad ca m-am inselat.
  Si ca sa va scutesc de judecati, nu sint in categoria de femei descrisa in aceste predici, port batic cu mult respect pentru Domnul si modestia este un lucru indragit de persoana mea.
  Nu pot sa dau nici un sfat barbatilor, pentruca ei se tot lauda ca au cap pe Hristos, dar daca ar fi asa cum spun, femeile din familiile lor nu s-ar imbraca in felul lumii.
  Surorilor fiti intelepte, apropiati-va de Domnul cu toata inima si fiinta voastra, incercati din rasputeri sa va imbracati cit mai cuviincios posibil ca sa nu fiti pricina de poticnire pentru nimeni. Biserica este locul unde ar trebui sa se prezinte Dumnezeu, si el o face daca cei adunati acolo sint pe placul Lui. Oricum Dumnezeu se prezinta in odaita celui sincer pentru Domnul. Ginditi-va ca viata aceasta este scurta in comparatie cu cea viitoare, care este vesnica… Desbracati-va de omul vechi si imbracati-va cu cel Nou.

 4. O intimplare din viata lui Wesley John Wesley discouraged jewelry
  “Wesley and a preacher of his were once invited to lunch with a gentleman after service. The
  itinerant was a man of very plain manners, quite unconscious of the restraints belonging to
  good society. While talking with their host’s daughter, who was remarkable for her beauty,
  and had been profoundly impressed by Mr. Wesley’s preaching, this good man noticed that
  she wore a number of rings. During a pause in the meal he took hold of the young lady’s
  hand, and raising it, called Wesley’s attention to the sparkling gems. “What do you think of
  this, sir,” said he, “for a Methodist’s hand?” The girl turned crimson. The question was
  extremely awkward for Wesley, whose aversion to all display of jewellery was so well
  known. But the aged evangelist showed a tact which Lord Chesterfield might have envied.
  With a quiet, benevolent smile, he looked up, and simply said, “The hand is very beautiful.”
  The young lady appeared at evening worship without her jewels, and became a firm and
  decided Christian.”  
   
  Source: http://wesley.nnu.edu/wesleyan_theology/telford/telford_ch22.htm

 5. Atata caz pentru nimic… In 10-20 de ani, daca nu vine Domnul, biserica romana din USA si Romania vor fi la vestimentatie ca si cele americane de acum exceptand cateva mici biserici de la sate din Romania si Hot Springs Arkansas din USA – femeile fara batic, in pantaloni, barbatii purtand vara pantaloni scurti, predicatorii venind cu camasi cu maneca scurta si de ce nu cu blue jeans… Este ceva gresit in asta?! Sau vrem ca femeile noastre sa fie imbracate ca si echipa de fotbal feminin a Iranului(cu batic invelit sa se vada doar fata lor, cu pantaloni-jucand fotbal pe 30-40 de grade caldura- sa nu se vada pic de piele?!) Vai, vai si iar vai… Ne ocupam total contrar cu ceea ce ne-a chemat Domnul Isus „Mergeti si spuneti… si faceti ucenici…” Pe noi ne intereseaza cat de lata trebuie sa fie funtitza femei pe cap – ca sa nu pacatuiasca…. Doamne iarta-ne!

   • Ca si unul care cunosc penticostalii de multi ani, dati-mi voe sa-mi spun si eu parerea.

    Sunt multi (dar nu toti) intre cei foarte critici in privinta imbracamintei, care sunt asa cum spunea Domnul Hristos, „spala partea de afara a blidului”. In contrast cu cei „nespalati” si inauntru si inafara, acestia nunumai ca nu sunt mai buni, dar mai sunt si fatarnici, si se cred superiori.
    Cu multi ani in urma am auzit un proverb chinezesc care spune
    asa: „fereste-te de omul care i-si arata religiozitatea prin forme exterioare”.Biblia ne invata modestia, dar aceasta nu trebuie sa fie impusa de parerea cuiva, oricine ar fi el.Un copil a lui Dumnezeu hranindu-se cu Cuvintul Vietii si calauzit de Duhul SFANT,va sti
    care sunt limitele bunei cuviinte.

    Cind eram un baiat tinar, ni se cerea sa ne tundem la „o”, si am facut-o, pana cand ne-am dat seama ca nu in asta statea pocainta. Apoi cravata, ceasul, inel (verigheta) etc, erau considerate lucruri lumesti.(mandrie)
    De-a lungul zecilor de ani parerile s-au schimbat, dar ii multumesc lui Dumnezeu ca prin aceste schimbari m-a ajutat sa-mi pastrez puritatea morala interioara, caci fara ea as fi fost un fariseu, un mormant „varuit” frumos pe dinafara…….

    Prin ceeace am spus, nu incurajez extravaganta nici imbracamintea dincolo de limitele bunei cuviinte, dar nici nu agreez cu cei ce n-au altceva de facut decit sa „masoare” lungimea si grosimea hainelor, sa spuna ce fel de gel pentru par poate fi sau nu folosit, etc, etc..

    Multi ani in urma, fratele Mihalas (Timisoara), ne-a povestit ca un profesor dela o facultate timisoreana ar fi zis cam asa: Nu stiu daca exista s-au nu ingeri, dar intr-o clasa de a mea am o studenta care este un adevarat „inger”.Acel profesor ateu a vazut in viata ei ceva ce nu a mai vazut la altii. Cred ca si ea era imbracata ca orice student din acel timp, dar ea avea ceva valoros care reflecta din interior. Asa ar trebui sa fim si noi !

    „O cetate asezata pe un munte, NU POATE sa ramana ascunsa ”
    Matei 5-14.

  • 1Ioan2:6″Cine zica ca ramane in El(Isus), trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus”.
   Noi azi mai traim cum a trait Isus? EL a fost bland si smerit. Prin ceea ce imbracam aratam destul de clar cui ii facem pe plac. Nicidecum lui Isus ci lui Satan pentruca el a introdus aceasta moda draceasca ca sa starneasca poftele. Te miri de ce sunt atatea violuri. Doamne lumineaza-ne ca suntem de parte de adevar.

 6. Doamne fereste sa fie Mendre asta pastor pe undeva caci atunci chiar ca o sa fie o biserica cum o descrie el

  • Pete, de ce petreceti asa de mult timp cu lucruri carora Isus le-a acordat timp (relativ) putin?
   Cum trebuie sa se imbrace femeia, cum trebuie sa se tunda fratii….. astea-s lucruri carora Isus nu le-a acordat atentie in scriptura. El ne-a chemat la altceva, dar noi urmasii lui nu avem timp de implinirea sarcinilor pentru ca trebuie sa imbracam surori, frati si sa-i tundem. Lucruri (extrem de ) importante.
   Doamne fereste sa fi dumneata pastor pe undeva ca….

   • Hai să presupunem că fratele Daniel Constantin Văduva este pastor… undeva, oriunde. Cum rezolvă problema (dacă ar avea-o sau ar considera-o problemă)) unde elemente din biserică se prezintă indecent la serviciile de închinare?…

   • Prima data trebuie sa aflam ce considera Daniel Constantin Vaduva a fi indecent. Ca ce este indecent ptr. Mama Tereza, ptr. Madonna este puritanic. Asa ca cine stie ce limite are Daniel Constantin Vaduva? Poate ar face-o si pe Madonna sa se inroseasca. De aceea trebuie sa definim termenii pe care ai folosim inainte de a incepe o discutie.

   • 1Corinteni 11:1-16, Pavel spune destul de clar in legatura cu imbracamintea,el care a spus :
    „calcati pe urmele mele ,intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos”
    Deuteronom 22:5
    „Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.”
    Daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in noi nu vom umbla imbracati cu tinute prin care sa faci pe altii sa pacatuiasca,ci vei cauta sa umbli imbracat modest.
    O roada a Duhului Sfant este infranarea poftelor dar tu cand te imbraci extravagant mai poti spune ca ai infranarea poftelor, pentruca si moda e o pofta pentru ca sa atragi privirile.
    1Ioan2:15-17
    „Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.
    Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.
    Şi lumea şi pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac”.

   • Frate Cristi Ionescu, in replica de mai jos unde folositi cuvintul de ”elemente”, va referiti la HAINE si atunci formularea corecta ar fi: ”elemente de imbracaminte care sunt prezentate ca indecente…” sau va referiti la OAMENI ca si cum ar fi doar ”elemente”, uitind ca Isus a venit sa moara tocmai pentru acestia, nu pentru ”sfintii de/din noi”? Nu cumva sa ne trezim ca iubim altceva decit a iubit Christos…..aceste ”elemente” a venit El sa le salveze, de aceea misiunea Lui a fost orisiunde numai in sinagogi nu, unde era plin de ”morminte varuite” ( expresie folosita de Domnul) dar ….decente.

 7. Fr. Ionescu,

  priviti aici o congregatie religioasa care le da clasa la cele mai multe surori in ce priveste imbracamintea. Singurul accesoriu care le lipseste, este baticul. Din partea mea au toata stima.

  http://www.google.de/url?sa=t&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CCwQFjAB&url=http%3A%2F%2Fdiegemeindegottes.com%2F&ei=Kp81Tue_CceUOtT3tdYL&usg=AFQjCNGP-5bOeW-QOzijGZzS6YRKwKW_9Q

 8. Fr. Ionescu,

  cred ca ar trebui sa mai reduceti putin din tempo acestu-i, Adrian.S, care are vreo 4-5 nume prin blogosfera. Cum adica scoala publica unde copiii nostri invata este pagana ? Ca sant unele chestii rele pe care copiii sant obligati sa le asculte la scoala asta e altceva. Sau cum poate spune de scoala biblica ca, este pagana? Cred ca tinerelul acesta ar trebui sa treaca putin la smerenie ca, prea miros a mandrie cuvintele lui. In chestia cu educatia copiilor sigur s-a virusat pe blogul lui Cristina, care face politica si promoveaza unele aberatii pe blogul ei mai mari ca ea.

  • Remus.Cristina are dreptate in multe lucruri.Sunt licee de elita unde e bine sa-ti trimiti copiii dar majoritatea scolilor publice chiar sunt un dezastru si o amenintare pentru copiii nostrii.
   Ai vazut filmul divided?Bunicii nostrii nu au avut scoala biblica iar ca si pocainta sunt peste noi.Acum 30 ani erau penticostali care mergeu in tramvai cu biblia sub mana.Femei care purtau baticul fara sa se rusineze ca „ne rade lumea”.Acele femei si acei barbati nu au calcat in viata lor intr-o scoala duminicala.Uita-te acuma la generatia naostra.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 5 postări în Top 25 WP (25.07.2011) « România Evanghelică - 25 iulie 2011

  […] 15. “Poate fi vindecată boala Lyme?” guest post Silvian Guranda (mariuscruceru.ro) 20. Diamant CĂlcat De Fiare: Modestia Sub Talpa Designerului – 7 (popaspentrusuflet) 24. Răspuns la interpelările pastorului Cristi Ionescu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: