TRAGEDIA DIN NORVEGIA: PARTE DINTR-UN SINDROM APOCALIPTIC

Când îndepărtata Norvegie, cu liniștea și calmul specific scandinavilor, ajunge pe prima pagină a știrilor de orice natură, lumea s-a întors pe dos. Mai ales că vorbim de un act terorist de proporții inimaginabile (aprox. 100 de morți și mulți alții răniți) când te gândești că a fost un singur criminal (cel puțin atât se știe deocamdată). Criza zilelor din urmă este o criză de încredere. Lipsă de încredere în capacitatea guvernelor de a controla acest fenomen; lipsă de încredere în oamenii aparent normali cu care ai de-a face; lipsă de încredere în educatorii și supraveghetorii copiilor tăi în școala unde petrec câteva ore în fiecare zi; lipsă de încredere în reclamele producătorilor, în onestitatea celor care îți repară mașina și chiar a acelora care sunt în poziții de autoritate spirituală în biserica pe care o frecventezi; lipsa de încredere în oricine… Domnul Isus merge atât de departe cu descrierea acestei crize încât avertizează că cei din aceeași casă se vor da la moarte unii pe alții.

În zilele următoare, specialiști de tot felul vor analiza tragedia norvegiană, ajungând la tot felul de concluzii care mai de care mai superficială: că a fost un radical, un dement, un ratat, un netratat, un manipulat, că nu l-a ținut mama lui în brațe când era copil și nu l-a dus tata niciodată la pescuit, că a fost intimidat, insultat și marginalizat de colegii de școală ș.a.m.d.

Ca de obicei, le va scăpa adevărul! Pentru că ne apropiem de apoteoza anticristică, impostorul are nevoie de o criză majoră din care să salveze omenirea. Până atunci, păpușarul lumii dirijează mișcările fatidice care condiționează masele pentru renunțarea de bună voie la trei dimensiuni ale existenței umane: identitatea personală, identitatea națională și identitatea religioasă. Într-un cuvânt abolirea libertății în schimbul securității!

Deși pare haotic și irațional, actul de terorism din Norvegia face parte dintr-un plan elaborat și complex de subjugare a rasei umane într-un sistem absolut de dictatură satanică. Frecvența și intensitatea acestor răbufniri criminale se vor accelera și răspândi global spre paroxismul necondiționat al capitulării finale: o singură lume și un singur stăpân!

Singurul bastion de rezistență împotriva acestei conspirații demonice este Biserica Domnului Isus. Până și Israelul va fi amăgit cu oferta irezistibilă a siguranței și chiar permisiunea rezidirii Templului, pe care Anticrist îl va îngădui cu scopul de a se înălța pe sine ca dumnezeu în el. Adevărata Biserică nu va capitula. În primul rând viața pământească nu este sigură oricum. Promisiunea câtorva ani de liniște nu merită sacrificarea conștiinței și a eternității.

În Matei 24 Domnul Isus anticipează lepădarea de credință și vânzarea de frați, în contextul prigoanei finale. Vine persecuția și, odată cu ea, adevărata libertate și siguranță! Să vină!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

27 răspunsuri sa “TRAGEDIA DIN NORVEGIA: PARTE DINTR-UN SINDROM APOCALIPTIC”

 1. Nu este acest eveniment inceputul Apocalipsic, tragedia este aici in America unde se fac milioane de avorturii anual, casatoriile intre barbatii , cu mare pompa, noii totii romanii care am venit in aceatsa tara unde este SODOMA, NOUL BABILON

  Eu va spun profetic iesiti afara din acest Babilon pina nu veti trai cuvintele Domnului care spune in Apocalipsa la capitolu 18 vers 4

  Poate va surprinde ce-a ce va spun dar sunt singurul roman din america care nu a vrut sa vina in aceasta tara, am indurat puscarie si bataie, am renuntzat sa nu mai plec niciodata in aceasta tara

 2. Criminalul norvegian spune caci impotriva globalizarii a luptat. Dar Churchill spunea caci viitorul Fascist va fi un Anti-Fascist.

 3. Vino, Doamne Isuse!

  În legătură cu vînzarea de fraţi… Sudul Californiei nu vinde ci cumpără, mai ales de la Chicago! :):):)

 4. Fr. Ovidiu stai la rind acum portlandul is next in line .

  • Pete,

   Cum să mai stau la rînd, cînd rîndul mi-a venit?! 🙂 La Portland şi aşa se rup băncile cu cîţi sunt! 🙂

 5. Miine va fi operata pe cord Melitta o tinara sora de 23 de ani;
  a nu stiu cita operatie (cord, ficat, plamini)
  A terminat teologia si vrea sa devina misionara.
  Tatal ei scrie la Dumnezeu este dragoste….
  http://www.towardsheaven.net/apps/blog/entries/show/7824596-dumnezeu-este-dragoste-
  Sa le fim alaturi in rugaciune!

 6. Foarte interesant cum de la atacul din Norvegia s-a ajuns la venirea Domnului. Dacă tot ce vedem întâmplându-se pe plan mondial ( sau mai precis PE ALOCUREA) ,fie dezastre naturale sau man made sunt cu caracter apocaliptic, cum putem spune că Biserica e răpită înainte de necaz? Astea nu-s Necaz ? Sau A FI PĂZITĂ DE CEASUL ÎNCERCĂRII=== inseamnă A FI RĂPITĂ ==?
  Cred însă că Domnul va veni exact după cum a spus și că până atunci , niciunul din ai LUI nu se va pierde.

  • Vremea PRE-TRIBULATIONISTILOR a trecut, cred ca teoria a dat faliment, sau cel putin va falimenta. Unii mai incearca sa tina mortu-n picioare si au pretentia ca traieste, dar ma intreb cum se v-or justifica la urma?

 7. citez: „Deși pare haotic și irațional, actul de terorism din Norvegia face parte dintr-un plan elaborat și complex de subjugare a rasei umane într-un sistem absolut de dictatură satanică.” Nu credeti ca este totusi o exagerare?

  Imi puteti da un text biblic care sa sustina afirmatia? Sau este doar o meditatie? Pentru ca mi se pare ca termeni precum „plan ..complex de subjugare” si „sistem absolut” sugereaza ca Dumnezeu nu mai este la carma istoriei iar Satan a preluat controlul si subjuga rasa umana dupa propria-i pofta. Sugereaza ca omenirea este sortita pieirii fara ca planul de mantuire a lui Dumnezeu sa mai conteze. Sugereaza ca Dumnezeu nu este Stapanul absolut al creatiei si ca Satan poate face orice vrea cu oamenii, s.a.m.d.
  Cred ca este totusi o exagerare si sper sa fie.

  Lasand la o parte interpretarile dispensationaliste sau amileniste, cartea Apocalipsa ne prezinta totusi un Dumnezeu care PERMITE lucrurilor sa se intampla, ne prezinta un Dumnezeu care judeca locuitorii pamantului cu un scop: aspteapta pocainta; Apoc. 16:9, s.a.. Faptul ca oamenii nu se pocaiesc nici in asemenea situatii este o alta problema, iar situatia din Norvegia ma convinge tot mai mult de acest fapt.

  Ar fi multe de discutat pe tema aceasta si pe alte afirmatii din articol.. poate voi reveni. Escatologia a nascut tot timpul controverse. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. 12 postări în Top 100 WP (26.07.2011) « România Evanghelică - 26 iulie 2011

  […] Tragedia Din Norvegia: Parte Dintr-un Sindrom Apocaliptic (popaspentrusuflet) 8. A fost o seară şi apoi o dimineaţă – prima zi (mariuscruceru.ro) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: