LA VÂRSTA DE 83 DE ANI, FRATELE IONEL MANEA, UN DESTOINIC OM AL LUI DUMNEZEU A PLECAT LA DOMNUL

Fratele Ionel Manea a fost unul dintre primii intelectuali ai Cultului Penticostal. În momentul în care autoritățile comuniste prin Departamentul Cultelor au trecut la epurarea elementelor indezirabile (printre care pastorii Trandafir Șandru și Alecsie Vamvu), fratele Manea a fost solicitat să ocupe pozițiile de secretar general și redactor al Buletinului oficial. Nu a rămas mult timp în aceste poziții. Ca răspuns la tentativele de racolare a sa ca informator, a preferat mai degrabă să își dea demisia decât să se compromită. A condus câteva decenii lecțiunile duminicale de studiu biblic în Biserica Penticostală Vestea Bună din București (Popa Nan 106) unde a fost unul din stâlpii bisericii. Am locuit timp de 10 ani la distanță de două străzi și am călătorit de multe ori împreună la și de la adunare. Într-o seară, întorcându-ne spre casă cu același tramvai, fratele Manea mi-a descris cu lux de amănunte istoria de mai sus și menționată și în cartea Răscumpărarea memoriei.
Domnul să mângâie familia și Biserica Vestea Bună!
Un om destoinic al Împărăției a ajuns acasă!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri sa “LA VÂRSTA DE 83 DE ANI, FRATELE IONEL MANEA, UN DESTOINIC OM AL LUI DUMNEZEU A PLECAT LA DOMNUL”

 1. Domnul sa-l rasplateasca pentru munca in campul evangheliei.

 2. Tocmai venim de la înmormântare. Într-adevăr, a fost un om al lui Dumnezeu, un om modest, linistit, împăciuitor, un om de o verticalitate rar întâlnită. Va ramane pentru generaţia noastră un reper de moralitate şi integritate, dar şi de devotament.
  Dumnezeu să mângâie familia Manea şi Biserica „Vestea Bună” pentru pierderea suferită şi să ridice în această biserică oameni pe măsura celui care a plecat dintre noi.

 3. Dumnezeu a avut si inca mai are oameni care-L cinstesc pe El! Slavit sa fie numele Sau!
  Dumnezeu sa mangaie pe toti acei ce au rams cu durerea despartiri in suflet.

 4. Transmitem sincere condoleante familiei Manea si Bisericii Vestea Buna. Un adevarat erou al credintei ce a trait modest printre noi. Domnul sa mangaie pe toti cei intristati.

 5. Tocmai studiez cateva volume inedite despre bisericile din Bucuresti si ce s-a petrecut la instaurarea comunismului. Manea Ion a fost un slujitor care a ramas ferm si demn. Slava Domnului!

 6. Domnul sa-i rasplateasca cu viata vesnica,credinciosia lui.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 3 postări în Top 10 WP (02.08.2011) « România Evanghelică - 2 august 2011

  […] Pîinea lor? Cea de toate zilele? (mariuscruceru.ro) 7. Iertarea (lascaupetru) 8. La VÂrsta De 83 De Ani, Fratele Ionel Manea, Un Destoinic Om Al Lui Dumnezeu a Plecat La Domnul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: