DE CE CRIZELE ACTUALE SUNT APOCALIPTIC IREMEDIABILE

Nu cred că există vreun remediu pentru crizele cu care se confruntă omenirea în prezent. Consider că toate ramurile civilizației noastre sunt clădite pe un fundament moral. Atunci când o națiune se clădește pe legi bine definite care întrețin un mediu sănătos, acea națiune prosperă pentru că este binecuvântată de Dumnezeu. Odată cu lepădarea de Dumnezeu și poruncile Sale, urmează dezastrul. Nu este prima oară în istoria omenirii când un imperiu de nezdruncinat s-a prăbușit datorită unei implozii morale. În 200 de ani, America a devenit cea mai strălucitoare și mai puternică civilizație a tuturor timpurilor. Platforma ei a fost credința în Dumnezeu ca parte din identitatea națională. În acest cazan s-au sedimentat oameni veniți din toate colțurile pământului, din toate culturile și de toate limbile, personificând mulțimea din Apocalipsa 7, un fel de rai înainte de rai. Îmbătată de propriul succes, America a uitat de unde îi vin binecuvântările.

În câțiva ani, populația albă a Statelor Unite va deveni o minoritate. Nu sunt rasist, dar dacă lucrul acesta e bun se va vedea. Sistemul iresponsabil de îndatorare financiară și dependență înrobitoare de resursele petroliere ale lumii arabe, corectitudinea politică a unui sistem corupt și indolența bisericilor devenite reflecții ale unei societăți cufundate în imoralitate, sunt doar simptomele unei îmbolnăviri spirituale grave.

Nenorocirea este că nu mai sunt voci care să se ridice împotriva acestei prăbușiri. Predicatori înfocați altădată pentru Dumnezeu au plecat acasă (Adrian Rogers, Jerry Fallwell, John Osteen), au fost îngenuncheați de păcat (Jimmy Swaggart) sau frânți sub povara bătrâneții (Billy Graham). Alții sunt intimidați de etichetările pe care media le împarte cu generozitate în stânga și în drepta oricui nu respectă neutralitatea morală a unei religii devenite din ce în ce mai palidă.

În câțiva ani, crizele acute cu care se confruntă întreaga lume vor deveni platforma politică a afirmării lui Anticrist ca lider global. Poporul Domnului ar trebui să privească în sus, să aștepte mai mult pe Domnul, să se pregătească intens pentru ultimul capitol al istoriei. Nu mai așteptați ieșirea din criză ci plecarea noastră din lume. Cei care mor în Domnul sunt fericiți! Urmează revărsarea mâniei lui Dumnezeu:

Apocalipsa 14:12 ”Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus.” Şi am auzit un glas din cer care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul!” „Da”, zice Duhul, „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!” Apoi m-am uitat şi iată un nor alb; şi pe nor şedea Cineva care semăna cu un fiu al omului; pe cap avea o cunună de aur, iar în mână, o seceră ascuţită. Şi un alt înger a ieşit din Templu şi striga cu glas tare Celui ce şedea pe nor: „Pune secera Ta şi seceră, pentru că a venit ceasul să seceri, şi secerişul pământului este copt.” Atunci Cel ce şedea pe nor Şi-a aruncat secera pe pământ. Şi pământul a fost secerat. Şi din Templul care este în cer a ieşit un alt înger care avea şi el un cosor ascuţit. Şi un alt înger, care avea stăpânire asupra focului, a ieşit din altar şi a strigat cu glas tare către cel ce avea cosorul cel ascuţit: „Pune cosorul tău cel ascuţit şi culege strugurii viei pământului, căci strugurii ei sunt copţi.” Şi îngerul şi-a aruncat cosorul pe pământ, a cules via pământului şi a aruncat strugurii în teascul cel mare al mâniei lui Dumnezeu. Şi teascul a fost călcat în picioare afară din cetate; şi din teasc a ieşit sânge, până la zăbalele cailor, pe o întindere de o mie şase sute de stadii.”

Vă dați seama ce diferență între a fi copt ca grâul pentru hambarele cerești sau ca strugurii pentru teascul mâniei. Dar de copt toți ajung la coacere.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

32 răspunsuri sa “DE CE CRIZELE ACTUALE SUNT APOCALIPTIC IREMEDIABILE”

 1. Ecumenismul BillyGraham-ic este foarte periculos pentru biserica de astazi. L-am auzit pe Graham cand a spus intr-un interview ca el a fost foarte „rigid” toata viata lui de evanghelist cu privire la mantuirea exclusiva (adica numai prin Domnul Isus), dar acum, cand s-a maturizat a realizat ca dragostea si acceptarea sunt mai importante. Sensul exprimarii a fost ca Domnul Isus nu este singura cale spre cer. Conversatia sa cu Schuller de pe youtube este un alt exemplu. Cu toate ca e batran, e lucid si coerent, dar si-a schimbat teologia spre ecumenism. Un caz destul de trist.

 2. Chris
  Ce avem noi romanii cu Billy Graham? Ce rau a facut el crestinilor evanghelici? Hai sa ne uitam la viata lui: fost-a el exemplu de crestin constant pentru Dumnezeu intreaga lui viata? De ce venim cu supozitii din astea „babesti” si ieftine ?(„Las’ ca-l stiu eu si pe Billy Graham ca uite ce-a facut si ce-a zis…”) Un alt mare evanghelist al vremilor noastre, Greg Laurie a avut o viata foarte zbuciumata – mama lui fiind divortata de 7 ori, el incercand toate drogurile posibile, in liceu a baut, s-a destrabalat dar tot in liceu cand Dumnezeu i-a iesit inainte a acceptat chemarea Lui si-l slujeste cu dedicatie si azi, la peste 50 de ani. Se va organiza o Evanghelizare pe stadion in Orange County California unde Greg Laurie va predica. Chris, vei incuraja vreun roman ori american, sa aduca vreun ne-crestin sa auda Cuvantul lui Dumnezeu sau vei fi pesimist, minimalizand in ceea ce Dumnezeu vrea sa ne implicam, nu atat in rugaciune, cat si propagare a Evangheliei Lui. Parerea mea ca oameni ca si Billy Graham, Greg Laurie, Vladimir Pustan au fost chemati de Dumnezeu in lucrare pentru a chema oameni la El fara granite artificial facute de „cultele” noastre si de ideologiile noastre de multe ori de condamnare nu de incurajare. Doamne tine-i pe acesti oameni, destoinici, neclintiti in lucrare si curati pana la capat, ca multi oameni sa auda Cuvantul Tau si sa se intoarca din calea lor nu la o „credinta” artificiala ci la Tine Doamne!
  (…)

  • Dragă Daniel Medre,
   Billy Graham nu e Isus Hristos!
   Nimeni altcineva nu e!
   Oamenii aceștia se bucură de respectul nostru cât timp sunt drepți, dar și de oprobiul nostru când o iau razna.
   Unii au luat-o razna!
   Îmi pare rău, am editat YouTube-ul cu semnul crucii…

  • Daniel , trebuie sa ne amintim de martirii crestinismului, care nu au murit ptr. ca au crezut in Christos, ci au murit ptr. ca au crezut ca Domnul Isus este SINGURA CALE LA DUMNEZEU” . Aici este „buba”. Daca spui ca Isus este numai o cale din multe altele , nimeni nu are probleme.
   Billy Graham s-a lepadat de Domnul nu in fata leilor in arenele Romane, ci la televizor, in fata lui R. Shuller.
   „I am the way, the truth, and the life. No one goes to the Father except through me.
   Billy Graham , Robert Shuller nu mai cred in acest adevar.

   • gabi Bogdan
    Oare nu-l mai insoteste Duhul Domnului pe Billy Graham..??
    Ce la determinat sa ajunga ca..Eclesiastul..dupa ce la predicile lui au fost salvati ..sute de mii de suflete,prin credinta in Domnul Isus si prin spalarea in sangele Sau.??
    BDW este adevarat ca si R.Shuller experimenteaza bankrupcy datorita ..grijii si simtirii pe care au avut-o unii brothers in credinta fata de el..?

  • Daniel, îl cunosc pe Greg Laurie personal pt ca ma intilnesc cu el la spitalul unde lucrez, si am dus nepocaiti la Harvest Crusades pe stadion. E un om a lui Dumnezeu încercat foarte greu, chiar prin moartea recenta a fiului sau intru-un accident.

   Deci problema nu e cu o persoana la nivel personal ci cu ideeile teologice care le prezintă. Greg declara mantuiti pe TOȚI care ies in fata si spun rugaciunea pacatosului. Graham a declarat ca Dumnezeu are oameni între musulmani si budisti, si Domnul Isus nu e singura cale la Tatal.

   Dar mă bucur, don’t get me wrong, de milioanele care sau pocait la predica acestor evanghelisti, dar trebuie sanctionati (pe blog 🙂 ) când declara lucruri nebiblice.

 3. …Tavalugul a inceput sa se rostogoleasca si..nimeni nu-l mai poate opri..caci este scris in Cartea lui Dumnezeu.
  Iata care este parerea si gandirea oamenilor profesionisti pe linie socio-economico-financiara care cauta solutii de „plutire” si „supravietuire” cu aplicare imediata:

  http://w3.newsmax.com/a/aftershockb/video.cfm?promo_code=CA79-1

  • Drago , Fratele Nelu Peia ne-a spus/prorocit ca urmatorul presedinte al Americii va fi „nascut din nou”.
   http://rodiagnusdei.wordpress.com/2011/01/23/nelu-peia-lider-miscarea-strajerilor-predica-si-proorocie-in-chicago/

   Oare sa fie persoana din linkul de mai jos?
   http://www.cbsnews.com/8301-503544_162-20088120-503544.html

   Tot ce este posibil.

   • Sper ca da, sa ne rugam pentru aceasta… Nici o adminstratie nu a fost asa de rece catre Israel cum e administratia lui Obama. Sa speram ca profetia se implineste in 2012, ca America sa continue se fie binecuvantata prin sprijinirea poporului Israel.

   • Sa dea Dumnezeu sa fie „nascut din apa si din Duh”.
    Sotia fr.Peia este evreica,asa ca fr.Peia este mult mai legat de poporul evreu decat noi.Actualul president of America a afirmat ca evreii au ocupat Ierusalimul si preseaza puternic ca sa inceapa negocierile intre Evrei si Palestinieni asupra revenirii la granitele dinainte de 1967.Evenimentul acesta s-ar parea ca incepe in Sept.ac.Pe de alta parte America este „in cadere libera’ fapt confirmat yesterday prin coborarea ratingului dela AAA la AA+(tara nesigura pentru investment)
    Vom vedea deschiderea Burselor maine..la cat se ridica pierderile..
    Ce ne spune acest fapt..ca Apocalipsa se implineste cu rapiditate sub ochii nostri-deci CADEREA va continua pana cand Domnul o va opri.

 4. Un mesaj complet al lui Vladimir, unde? Intr-o biserica ortodoxa! Cand vom invata sa rupem barierele interconfesionale si sa spunem deschis oamenilor despre Cristos? Sa nu predicam despre traditii, teologii si nimicuri ci adevaruri care pot misca inimi impietrite indiferent de „credinta” sub care se adapostesc aceste suflete ce au nevoie de Cristos?
  (…)

  • „un mesaj complet…”
   Complet fiindcă e cu semnul crucii?
   Cele care sunt fără… sunt incomplete?…

   • Frate Ionescu,
    Am vrut sa spun prin „un mesaj complet” ca este doar un singur clip video, continuu, nu impartit cum am mai gasit pe net in doua-trei episoade… Dar, multumesc pentru speculatie… Semnul crucii?! Credeti ca Isus cand a intrat in discutie cu cei de pe vremea Lui, le-a luat in deradere obiceiurile?! A fost blasfemie ca Pustan si-a facut cruce? Frate Ionescu, si-a „pierdut” profesorul Pustan mantuirea ca si-a facut cruce intr-o casa de rugaciune?! Ei bine, eu cred ca pe multi dintre cei „ne-ortodocsi” nu-i putem aborda despre adevaratul Cristos pentru ca suntem prea abrazivi, mai „sfintzi” decat papa…si avem noi cartzulicile noastre cu legi nescrise care ca si la evrei, pe langa Talmud au o mie de „traditii” pe care de le incalca cineva e socotit „anatema”.

  • Daniel Mendre.
   V-a veni intr-o zi unul care v-a rupe toate barierele interconfesionale, visul d-voastră si a tuturor pustanilor făcători de cruci in temple păgâne se v-a implini, dar la urmă se v-a dovedi a nu fi altceva decât un coșmar. Ecumenismul religios bate cu insistență la ușa creștinismului evanghelic si, din păcate găsește destui care sunt gata să deschidă.

 5. „Nenorocirea este că nu mai sunt voci care să se ridice împotriva acestei prăbușiri.”
  Inca exista, David Platt, Paul Washer, Piper, Voddie Bochum (si multi altii). Problema este ca de acestia nu auziti, nu sint i in politica , dar sint involvati in predicarea Evangheliei, singura cale prin care o cultura poate sa fie schimbata.

 6. Cuvintul criza inseamna in greaca judecata;
  daca am spune „judecata lui Dumnezeu prin inundatii, judecata Lui prin seceta, prin cutremure sau boli…poate am cadea pe ginduri mai mult decit la auzul cuvintului”criza”.

 7. Fr. Tiberiu cred caci in 2010 ai citit o profetie de la amvonul bisericii , care cred eu ca incepe sa se implineasca . Poate ca ar fii bine sa expui ceva din ea pe acest blog .GBY

  • Adumi aminte frate Pete ce profeție am citit,dar să știi că lucrurile sunt foarte aproape de împlinire. Într-o cântare spune un verset ==
   Adormirea se va -ntinde pân la infinit
   Chiar fecioarele-nțelepte , parc-au ațipit.
   cor
   Așa-fi-n timpul din urmă
   Și afară și în turmă,
   Înainte de-a veni Isus.
   Deci fi-ntotdeauna gata
   Că-ci EL vine cu răsplata,
   Să ne ducă-n ceruri sus.
   Evenimentele care se petrec în lume, au caracter apocaliptic 100 %.

 8. Barierele confesionale le vom trece cind vom da buzna in bisericile ortodocse si ne vom face si cruce, ca sa fie predica completa. 🙂
  Preotul care l-a invitat pe Vladimir Pustan in BO este cintaret de muzica populara, ecumenist omu…dar de cintat, cinta bine, nu stiu cum predica….
  http://www.minte9.com/kb/cristian-pomohaci-muzica-populara-c175

  A fost chemat de mai marii sai, cum ca, nu are muzica populara cu slujirea ca preot legatura…numai ca el nu vrea sa renunte si basta. 🙂
  Pina la urma va trebui sa lase una din ele.
  Ca ,amestecurile astea (penti-orto; muzica populara -preotie)…nu-i a buna… 🙂

 9. Apostolul Petru spune == …. toate lucrurile au să se strice…..iar noi , printr-o purtare sfântă, vom grăbi venirea Domnului…=== . Nu cred că este timpul să judecăm , decât în dreptul nostru. Toate fecioarele au ațipit și au adormit (Matei 25 v 5 ) Toate lucrurile care se întâmplă pe scară GLOBALĂ ne spun acest lucru, iar ce se petrece prin adunări ,ne întărește crezul.
  După cum se vede LA ORIZONT, slujitorii dumnezeilor străini ridică capul sus.. Să nu uităm.. == Că mântuire nu există in nici un nume , decât ÎN NUMELE ISUS == ( Fapte 4 v 12 ), singurul nume care va fi înălțat =ÎN ZIUA ACEIA== peste tot pământul ( Zaharia 14 v 8,9)
  Marcu descrie spusele Domnului în cap. 13 v 35 – 37 ==
  v 35… Vegheați dar, pentru că nu știți când va veni stăpânul casei = sau seara, sau la miezul nopții,sau la cântarea cocoșilor , sau dimineața.
  v 36… Temeți-vă ca nu cumva,venind fără veste , să vă găsească dormind.
  v 37… Ce vă zic vouă , zic tuturor == VEGHEAȚI !==
  Cine duce pe alții în robie, va merge și el în robie.Cine ucide cu sabia, trebuie să fie ucis cu sabie. ( Apoc. 13 v 10 )

 10. Da, interesant subiect.
  Dacă la nivel global lucrurile merg din rău în mai rău, in special moralitatea, trebuie să avem grijă de mîntuirea noastră în primul rînd individual apoi şi la nivel de biserică locală.
  Ideea că lumea păgînă este prin Asia iar ocidentul este creştin, este fals. Nici românia nu este ţară creştină, dacă e-adevărat că pomul se cunoaşte după roade. Vă redau două strofe dintr-o cîntare:
  „Cuvîntul Cel Sfânt se vesteşte,
  Sunt mulţi care-o fac cu folos
  // Dar ceea ce azi ne lipseşte
  Este puterea Lui Hristos. //
  ISUS n-a fost doar o-amintire
  Şi nici la-ntîmplare iudeu!
  // Puterea Lui de mîntuire
  E-aceeaşi căci e Dumnezeu. //

  Treziţi-vă, iată, răsună
  Un glas în pustiul creştin:
  // În inima noastră română
  ISUS vrea să-nvie. Amin! //
  Sătulă e lumea de vorbe,
  ISUS a ajuns Cunoscut;
  // E timpul să trecem la fapte
  Ca primii creştini, la-nceput. //

  Asta e, de multe ori văd cîmpul verde şi mă-ntreb dacă este grîu sau neghină; dar odată va fi totul copt şi se va deosebi grîul de neghină caq ziua de noapte. Cel ce vine va veni (va fi o surpriză pentru mulţi) şi nu va zăbovi, ceea ce arată că Dumnezeu nu se răzgîndeşte cînd e vorba de realizarea planului Său. Criza economică de-acum e o nimica pe lîngă criza Egiptului din timpul lui Moise, sau criza globală din timpul necazului cel mare, vezi de exemplu AApocalipsa 16. Cînd mă gîndesc că acum un secol lumea se speria de recordul demografic de un miliard locuitori iar azi mergem spre nouă miliarde iar resurse tot mai puţine, se apropie ziua profeţită de Isaia că anume deşerturile se vor transforma-n cîmpii roditoare,… vom vedea ce va face Domnul. Să ne-ncredem în El.
  Poate, dacă veţi dezbate subiectul despre Slujitorii Domnului care fac compromisuri, voi mai scrie şi despre acest subiect, dar e semn al vremii în care
  -am ajuns. Cred că toţi cei ce iubim pe Domnul Isus Hristos avem nevoie de o permanentă viaţă de rugăciune, adică o comunicare şi cooperare cu Stăpînul şi Mîntuitorul nostru. La urma urmei, El e Marele Preot al nostru, legătura noastră cu Cerul.

  • Dar stii de ce nu mai este puterea lui Hristos? Pentruca cei care predica, canta in ziua de azi pe stadioane, la evanghelizari o fac pe bani,alti sunt implicati in politica si nu apara adevarul ca sa capete fonduri. Sunt lacomi de avere, numai stau la spartura, in rugaciune si Cuvantul lui Dumnezeu nu mai este vestit cu putere.Si uite asa se da mana in ziua de azi cu cei nelegiuiti si ceea ce ni se parea altadata pacat acum nu mai este.In ziua de azi nu se mai condamna bogatia si toti alearga sa se imbogatiasca,dar apostolul Pavel spune clar: „Cei ce vor sa se imbogateasca , dimpotriva cad in ispita, in lat si in pofte nesabuite si vatamatoare, care cufunda pe oameni in prapad si pierzare.” Poporul Israel la uitat pe Dumnezeu cand a ajuns prosper, Solomon s-a inchinat la idoli cand era prosper.

 11. Pai ce ne mai miram frate Ionescu.Oare pe noinu ne-au luat la rost(si inca ne iau) pentru ca am vorbit impotriva Penielului si liberalilor?Sa nu ne mai mire nimica.Dragoste si libertate fara responsabilitate.Asta vrea lumea cat si liberalii crestini care-l folosesc pe Hristos ca un paravan pentru a face pacate.

 12. @ Pop Alexandru
  Ca o completare la ce ați spus mai sus.
  În spiritul ecumenic cam acesta este procedeul: noi la ei (pentru că îi iubim) și ei la noi (să ne întoacă vizta).
  Ai noștri au mers într-o biserică ortodoxă și și-au făcut cruce. Pentru unii nu e o problemă, chipurile evanghelizare în cutea lor.
  Dar dacă o ținem tot așa vine vremea când o să vină și ei la noi. Întrebarea este oare vor predica evanghelia cum se predică? Vor face cruci? Ne vor ”sfinți”?…

  • Fr. Olan, intr-un fel au și venit. In Timișoara, in urmă cu câțiva ani, la un post de televiziune creștin erau invitați, pe lângă pastori evanghelici, si mulți preoti ortodocși. De obicei, in preajma sărbătorilor mari, era transmis un show ecumenic in care preoții nu pregetau in a o scoate in evidență pe fecioară, sfinții de toate soiurile, posturi de tot felul, lumini de la Ierusalim si multe altele, la care frații nostri, pastorii, nu aveau nimic de zis, de comentat. Era un amalgam de invățături eretice care au capacitatea de a duce in rătăcire chiar și pe creștinii evanghelici necunoscători de Biblie. Vizionând astfel de emisiuni, oamenii din lume nu mai sunt motivați să caute mântuirea, pentru că, pastorii evanghelici prezenți in emisiune, prin tăcerea lor au confirmat că și preoții au dreptate. Cunosc personal cazul unei biserici evanghelice din vestul României, care in urmă cu vreo cinci ani a fost vizitată in ziua de Crăciun de corul bisericii ortodoxe din aceeași localitate. I-au colindat (fără cruci și apă sfințită 🙂 ), la care pastorul, simțindu-se dator oarecum, a reacționat in felul următor: a doua zi de Crăciun fratele s-a imbrăcat in roba de botez și a intors vizita. Nu stiu ce le-a predicat, dar in orice caz, doar o evanghelie diluată, ca cea a lui Pustan si a altor ecumenști, o evanghelie care gâdilă urechea si nu face pe nimeni să se simtă deranjat. Dea Domnul să rămânem treji și vegheatori chiar dacă in jur se doarme și se sforăie de-a binelea.

 13. Da, eram uimit cum predica Petre Roman fostul prim ministru, intr-o biserică evanghelică, probabil in Spania. Găsiţi pe YouTube. De fapt personalităţile laice care vin prin adunările pocăiţilor sunt puşi la loc de cinste, li se dă amvon, de parcă autoritatea lor laică dă dreptul de a supune autoritatea lui Hristos. Mi-a plăcut de Băsescu; cînd l-au pus să vorbească-ntr-o biserică adventistă, a spus că nu se pricepe la religie şi se simţea inferior acelei imprejurări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: