ECUMENISM ÎN CORABIA LUI IONA

Când s-a iscat furtuna, amenințând corabia în care Iona dormea somnul profetului fugar, toți corăbierii au început să strige, fiecare către dumnezeul lui. Închinarea lor a fost zadarnică. Iona nu s-a unit cu ei, știa câte parale fac rugăciunile lor, dar și ale lui care fugea de fața Domnului și se mai și lăudase cu asta. Sărmanii oameni, în disperarea lor, au tras la sorț. Dumnezeu, care până atunci nu a onorat sinceritatea strigătelor lor, l-a arătat cu degetul pe Iona prin sorțul lor. Cu el avea ce avea. Deși el le oferă soluția (”mai bine mă aruncați pe mine în mare decât să fi risipit bunătate de încărcătură”), cârmaciul și corăbierii mai încearcă… în zadar. În cele din urmă îl aruncă pe Iona în mare. Furtuna se liniștește, marinarii sunt înspăimântați, se închină adevăratului Dumnezeu și fac juruințe înaintea Lui.

Dacă Iona venea și striga și el odată cu ceilalți, să se fi potolit furtuna… cine i-ar fi convins că n-a făcut-o dumnezeul fiecăruia, iar dacă se înecau… ce mai conta. De aceea câtă vreme păgânii, unii dintre ei zicându-și chiar ”creștini”, strigă la dumnezeii lor, lăsați-i să obosească și să vadă că nu-i ajută la nimic. Pentru că atunci când Dumnezeu intervine, nu lasă niciun dubiu cu privire la identitatea Sa. I s-au închinat păgânii, dar și Iona în pântecele peștelui…

Ecumenismul este o cursă diabolică prin care oamenii sunt făcuți să creadă că sunt în posesia unui alt adevăr. Problema este că nu sunt mai multe. Dacă nu ești în stare să crezi exclusiv în ceea ce crezi, nu mă interesează ceea ce crezi. Pentru că toate religiile au nevoie din când în când de cineva de dincolo de gardurile lor să le spună că stau bine. Doar Adevărul nu are nevoie de nimeni!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

44 răspunsuri sa “ECUMENISM ÎN CORABIA LUI IONA”

 1. M-am gandit la platformele de evanghelizare pe care le folosim noi romanii aici in USA si chiar in Romania, de ce nu?! Din ceea ce am vazut suntem destul de limitati la acest capitol. De ce spun asta? Cred ca sunt putine locuri in care noi ne exprimam pentru cei din afara pentru a-i ajuta sa „intre inauntru”… Stim cu totii ca avem bisericile noastre, avem conventiile noastre, avem seri de rugaciune, staruinta, studii biblice si poate cateva variatiuni de la comunitate la comunitate, care este bine, nu ma intelegeti gresit, dar asta este „hrana” pentru cei deja intorsi la Dumnezeu. Cum ajungem insa la cei din afara? Atunci cand Pustan, Greg Laurie, Peniel, Billy Graham cheama oamenii pe stadione, sali de cultura, si multi isi dedica viata lui Cristos, e gresit cand cer celor ce vin in fatza, sa se dedice lui Cristos printr-o rugaciune prin care cer putere, credinta de la Dumnezeu si se recunosc ca sunt pacatosi si au nevoie de mantuirea care Isus o da in DAR? Dumnezeu sa ne ajute in dreptul nostru sa facem la fel. Vedeti in clipul urmator un crapei din ceea ce Greg Laurie crede, si pe credinta aceasta se produce o atitudine care-l face disponibil pentru Dumnezeu.

  • Daniele.Lasa-ma cu relelvanta pentru cei dinafara.Ca daca le dai spectacole gen Peniel,sau show evanghelism,nu o sa le castigi inima,nu vei paste oi dimpotriva ,vei distra capre.Adevarat adevarat iti spun ca daca doream spectacol atunci as fi ramas in lume si m-as fi dus la disco,nu m-as fi intors la Dumnezeu.Asa ca,las-o mai moale cu Peniel,saltareti in sus care aplauda si chemarea pe stadioane.Ca daca Penielul ar fi iesit in fata mea,as fi ramas in lume.

   • Pentru cei dinafara trebuie sa fim o evanghelie, noi, prin viata pe care o traim.
    Poti face evanghelizari (exclus gen PENIEL) daca nu traiesti in asa fel ca oamenii sa-L vad in tine pe Isus Hristos.
    apoi ceidianfar cauta „CEVA” ce nu gasesc acolo;
    trist e, ca nu gasesc nici la noi.

   • ADrian.S., Elisa, KRSt
    Dupa cum te exprimi draga „frate, draga ADrian” se pare ca inca ai foarte mult din lume in tine… Aceste Evanghelizari nu sunt spectacole! sau cel putin nu se intentioneaza sa fie asa. Ca le vad unii din „fratzii” nostrii „show-uri” e altceva… Obiectivul principal al organizatorilor este ca suflete necrestine sa fie salvate de Cristos la aceste manifestari. Nu pastorii evanghelici salveaza si iarta pacatele ci doar Dumnezeu. Cine sunt eu si tu sa condamnam dorinta si rugaciunea sincera a oamenilor la aceste Evanghelizari? Eu si cu tine ne putem ruga ca Dumnezeu sa miste inima la cat mai multi la aceste Evanghelizari. Dupa mine „conventiile” romane din USA au devenit „show-uri” in care ne aratam care mai de care cat de fain cantam (cu negativ sau fara) cat de „bogatzi” am devenit – aratandu-ne mashinile, casele si alte ce-am acumulat, la cat de luxos hotel suntem gazduitzi sa aratam cat de „multzi” bani avem fata de altii, sa ne spunem ultimele diplome acumulate – aratand cat ne-am emancipat… Mi-e dor de zilele de Evanghelizare din Romania unde mergeam pe stadioane cand veneau Billy Graham, ori Bonnke si alti evanghelisti si ne bucuram cand oameni ieseau in fata la dedicare. Astazi, nu numai ca nu mai mergem la aceste intalniri dar le si boicotam ca fiind spectacole lumesti unde vrem doar sa „distram caprele” cum spunea cineva foarte inteligent… Ba mai mult, din moment ce aflam despre aceste manifestari ne „ducem” repede pe Google sa
    vedem daca am putea pune ceva noroi pe acesti oameni ce se sacrifica pentru o lucrare pentru Dumnezeu iar noi stam cu mainile in san si-i judecam; ma intreb asta e modelul crestinului roman sa fie ne-informat, ne-actualizat tinandu-se de ochi si urechi si strigand „Nu vreau sa aud mai mult decat stiu, nu vreau sa vad mai mult decat am vazut pana acuma, nu, nu, nu, bla, bla,bla…”

   • Medre.Ai scris un comentariu inutil.Nu incerca sa vinzi castraveti gradinarului.Ceea ce promovezi tu este curat lumesc,nicidecum Dumnezeiesc.Si asta ti-o spune unul care a fost in lume dar care nu mai este.Metodele moderne de worship sunt peniebile si nu vor atrage pe nimeni.Sunt o forma de prozelitism dezgustator.Nu mai am lume in mine dar vad ca prin metodele tale doreti sa o bagi inapoi in mine si nu doar in mine ci si in altii.Am fost o data intr+o disco si am fost si in tr+o biserica cu modern worship.Nu exista diferenta.Aceleasi prostii si acolo si aici.

   • Adrian , crezi ca Medre se referea la acest still de Church??
    –––––-
    Încearcă din nou. Link-ul nu funcționează. Nu l-am putut deschide.

  • Cu ajutorul Lui Dumnezeu Biserica se-nmulţea, nu cu metodele noastre generate de psihologia umanistă. Se rugau şi plecau dar nu ştiau incotro, Dumnezeu indruma paşii lor şi-nsoţea predicile cu semne şi minuni ca să confirme că Dumnezeul lor este viu.

   CE METODE AVEAU APOSTOLII PENTRU CEI DIN AFARĂ?..

   • Frate Daniel,

    Nu-ti pierde speranta,Dumnezeu va aduce iarasi „vremuri de inviorare”,chiar mai mult decat frumoasele evanghelizari de altadata.Ma rog si sper ca lucrarea Lui va fi insotita cu semne si Puterea care a ajutat vestirea Evangheliei la inceput. Eu am experimentat asaceva 25 de ani in urma, cand medicii din Aiud si Cluj i-au dat sotiei mele cel mult 3 luni de viata. Diagnostic ? Cancer tiroidal care s-a extins la plamin.Unii din acei medici au murit de mult, dar ea traeste !

    In legatura cu acele evanghelizari la care te-ai referit,un lider roman mi-a spus ca atunci bisericile nu erau pregatite pentru asaceva, si au pierdut „the momentum”(mai ales cu libertatea de dupa ’89 )

    Dumnezeu sa aduca iarasi „vremile de inviorare”(F. Ap.3-19)dar in acelas timp sa pregateasca si biserica pentru un asa „seceris”(zic asta pentru-ca ma mir de nivelul spiritual si mentalitatea ingusta chiar si a unora dintre tineri)

    GBY

   • „zic asta pentru-ca ma mir de nivelul spiritual si mentalitatea ingusta chiar si a unora dintre tineri”
    Calea ingusta e calea Domnului,nu calea larga.Evanghelizarile moderne sunt discoteci in toata regula.Nu atrage pe nimeni.Vorba aia:Ce rost are sa ma schimb dom’le.De discoteci am parte si in lume.

 2. Este prima data ( as far as i can remember) , cind am auzit un (posibil) viitor presedinte sa aiba curajul sa mentioneze numele „Jesus Christ” in public, si sa cheme o natiune la pocainta. Curaj mare a avut Rick Perry, in special ca aceasta intilnire de rugaciune a fost foarte controversata si amentintata cu tot felul de law suits . Nelu Peia a afirmat ca Domnul i-a spus ca urmatorul presedinte va fi un om „nascut din nou” . Doamne ajuta.

  • Frate Gaby

   You made my day. (my week) It is hope for America.God bless you and yours.Have a great sunday.

  • Pery va fi urmatorul Presedinte, Fr Gabi esti din Texas/? am trait 17 ani in Dallas, acolo am simntit prezentza Domnului si am fost botezat in Casa fratelui Hategan Domnul sa va Binecuvinteze

  • His courage is amazing. If Rick Perry runs and wins, he wins by the Hand of God. It will be a miracle. Period. The system, the agenda, the power of darkness, they are all against him. But all he needs is God on his side.

   • Să sperăm că Rick Perry nu v-a ajunge la dezamăgitorul punct la care a ajuns guvernatorul statului Alabama, să își retragă cuvintele sau alceva de felul acesta.

  • Auzi frate Bogdan am urmarit slujba de duminica 7 august si nu mi-a placut atitudinea fratelui care a trimis bilet sa spuna o poiezie si un mesaj, care la spus contra pastorului, nu se poate face asa ceva intr-o adunare de crestinii, dar a vorbit imediat DUHUL SFINT prin predica care a urmat

   • Depinde din ce tabara esti ! Unii spun ca adevarul trebuie spus de pe case, eu habar n-am , lucruri prea „adinci” ptr. palaria mea 🙂 🙂
    In special ca „my medical deductible este de vreo $5000 de dolari!!” 🙂

 3. Excelentă comparația, Domnul să vă binecuvânteze!

 4. Ma bucur tare mult de acest Site.GBY.

 5. Păreri despre ecumenism sunt destule; dar deoarece Biblia tratează pe larg acest subiect prin sfaturi şi exemple, voi scrie pe scurt.

  Pe vremea judecătorilor poporul se-nchina la idoli ca să fie-n pas cu moda şi să nu fie prigoniţi, dar in acelaşi timp cunoşteau despre Domnul Dumnezeu, vezi ce ştiau Ghedeon sau Iefta de exemplu.

  Pe vremea lui Ilie: La Carmel, proorocul afirmă că poporul „Schiopătează de ambele picioare” adică ziceau că-i acceptabil să te-nchini şi Domnului, şi lui Baal. Un ecumenism prin TOLERANŢĂ, adică nu contează ce crezi, e bine. Poziţia lui Ilie şi a Lui Dumnezeu a fost extremă, radicală. Creştinii sunt omorîţi în India deoarece consideră idolii ca fiind draci, malefici.

  Alt exemplu: pe vremea captivităţii Asiriene cei aduşi în Samaria din alte popoare erau omorîţi de lei ca semn că-nchinarea la idolii neamurilor era insultă la adresa Domnului Dumnezeu care le stătea-mpotrivă. Ca să-mpace situaţia, oamenii aceia se-nchinau şi Domnului, dar şi zeilor lor, tradiţiilor lor. nici cu această situaţie Dumnezeu nu este tolerant.

  Tot am auzit că trebuie fon duri pentru evanghelizare. Isus a zis că va trebui s-alegem cui ne-nchinăm: Lui Dumnezeu sau lui mamona (adică banilor). Culmea ironiei este că nu ne descurcăm fără bani dar ne descurcăm fără Dumnezeu. Avem nevoie de Mamona; dar de Dumnezeu avem nevoie? cine-i strict necesar? Banii se colectau pentru ajutorarea săracilor. Aceştia veneau la biserică, singura lor sursă de prietenie şi existenţă.

  Acum să v-arăt un principiu Biblic pentru cei din afară: Ei, cei din lume, cînd vor vedea diferenţa-ntre întuneric şi lumină (e diferenţă mare totuşi) ei vor fi uimiţi mai ceva ca simon magul din Samaria. Reacţia pe care lumea trebuie s-o aibă la contactul cu Evanghelia este clar afirmată-n 1 Corinteni 14:24-25. Deci noi chemăm lumea la Hristos (vezi 2 Corinteni 5:20 şi context) apoi ei vor veni la Hristos de bunăvoie, nu va trebui să mergem cu ceva atractiv pentru fire, nu va trebui să insistăm de oameni să se-alăture vrerunui partid religios ba încă azi e la modă să facem poze şi filme ca să justificăm celor ce sponsorizează.

  Exemplul cu marinarii lui Iona este excelent în acest sens.

 6. Tema de casa
  7. DESPRE INCHINAREA LA INGERI/ SFINTI
  ” Iar îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: Acestea zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce are cheia lui David, Cel ce deschide şi nimeni nu va închide şi închide şi nimeni nu va deschide: 8. Ştiu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o uşă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deşi ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu şi nu ai tăgăduit numele Meu. 9. Iată, îţi dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei şi nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit.”
  ( Apocalipsa 3: 7- 9).
  Deci: ” iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit.” ( Apocalipsa 3: 9).
  ” 13. Aflându-se însă Iosua aproape de Ierihon, a căutat cu ochii săi şi iată stătea înaintea lui un om; acela avea în mână o sabie goală. Şi apropiindu-se Iosua de dânsul, i-a zis: “De-ai noştri eşti sau eşti dintre duşmanii noştri?” 14. Iar acela a răspuns: “Eu sunt căpetenia oştirii Domnului şi am venit acum!” Atunci Iosua a căzut cu fala la pământ, s-a închinat şi a zis către acela: “Stăpâne, ce porunceşti slugii tale?” 15. Zis-a către Iosua căpetenia oştirii Domnului: “Scoate-ţi încălţămintea din picioare, că locul pe care stai tu acum este sfânt!” Şi a făcut Iosua aşa.”
  ( Iosua 5: 13- 15).

  • Sper ca v-am pus in dilema 🙂

  • „Nimeni sa nu va rapeasca premiul alergarii, facandu-si voia lui insusi printr-o smerenie si INCHINARE la INGERI, amestecindu-se in lucruri pe care nu le-a vazut….” Col. 2-18

   „…au slujit si sau INCHINAT FAPTURII in locul Facatorului, care este binecuvintat in veci! Amin.” Rom. 1-25(ingerii sunt fapturi)

 7. Interesant este ca ortodocsi romani nu au auzit de ecumenismul acesta , dupa cite am inteles au luat drepturile de publicare a Bibliei Cornilescu si au interzis tiparirea Biblilor fara aprobarea lor.

 8. Ioan C cred ca ar fii bine sa studiezi tu mai mult si dupa aceea sa vii cu teme de casa .In cazul lui iosua e vorba de Domnul Isus nu de un inger caci ingerii nu primesc inchinare

  • Si daca e Arhanghelul Mihail, ca in Apocalipsa 12: 7 ” Şi s-a făcut război în cer: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul” sau Daniel 12:1 ” Mihail, marele voievod care ocroteşte pe fiii poporului tău”?

   • Domnule Ioan C.

    Mi-am facut putin tema de casa si am ajuns la urmatoarea concluzie: Crestinii autentici se inchina doar lui Dumnezeu (Tatal, Fiul si Duhul Sfant). Este interzis sa ne inchinam creatiei.

    Avem un caz foarte clar care clarifica aceasta controversa cand apostolul Ioan este coplesit de maretia cereasca care o vede si incearca sa se inchine ingerului care-i dicteaza ce sa scrie.

    Ap 19:10 „Şi m’am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi -a zis: ,,Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sînt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, cari păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!”

    Situatia cu biserica Filadelfia si sinagoga Satanei este complet diferita de inchinarea ceruta de Dumnezeu. Sinagoga Satanei va fi pedepsita si umilita prin inchinarea la picioarele Bisericii autentice ca sa recunoasca caci Christos a iubit si iubeste Biserica. Ap 3:9

    Totusi cheia este Ap 19:10.

   • Pete a interpretat corect, Omul din Iosua 5 care conduce ostirea Domnului in cazul acesta este Dumnezeu Domnul Isus.

    Ce spuneti de similaritatea ordinului primite de Iosua comparat cu ordinul primit de Moise de la Dumnezeu in fata rugului aprins cu privire la „Scoate-ţi încălţămintea din picioare, că locul pe care stai tu acum este sfânt!”?

    Dumnezeu a fost prezent in amandoua situatii, de aceea amandoua locurile au fost sfinte.

    Sper ca te-am lamurit putin.

   • @Ioan C.
    Dacă aveți Noul Testament, v-aș îndemna să-l deschideți la Apocalipsa, cap. 22:8-9 unde spune: Eu, Ioan, …….m-am aruncat la picioarele îngerului care mi le arăta, ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt slujitor împreună cu tine și cu frații tăi, prorocii, și cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu.
    Același lucru se petrece cu trei capitole în urmă, respectiv, capitolul 19:10. Ceea ce încerci dumneata să faci, (adică să ne induci în eroare) este un lucru total lipsit de înțelepciune. Nu vei putea niciodată motiva pe baza Sfintei Scripturi inchinarea la Maica Sfântă, îngeri, moaște sau orice altceva vrei. Trăiesti intr-o mare rătăcire, si îmi pare rău ca, vizitând de mult timp unele bloguri creștine (evanghelice), nu ai reușit să prinzi mare lucru. Mă rog pentru dumneata, încă se poate să ajungi la adevăr.

  • Ioan C,
   pentru engleza multumesti pentru traducerea NT….?. 🙂
   Inchinarea despre care vorbesti din Apocalipsa ( noi conducindu-ne dupa N T )este vorba de cei se are erau din sinagoga Satanei, deci nicidecum credinciosii.

 9. Trebuie să recunoşti că-n Biblie sunt situaţii în care ingerii nu primesc inchinare, adică refuză categoric. Iosua şi Moise s-au descălţat în semn că locul şi momentul era ceva solemn. Ingerii sunt mesageri sau reprezentanţi ai cerului. Daniel ştie că nu-i puţin lucru să primeşti mesaj ingeresc. Iosua a fost atenţionat că nu vorbeşte cu-n duşman sau cu unul dintr-ai lor. Momentul era important; Inaintea ingerilor, nu e vorba de-nchinare, dar atitudinea firească trebuie limitată şi trebuie ca Iosua să primească un cuget sfânt, o atitudine de reverenţă.
  Situaţia din Apocalipsa 3 nu este nici o dilemă. Duşmanii bisericii vor veni să se-nchine înaintea bisericii dar n-o vor face obligaţi de decrete bisericeşti ci de bună-voie ca semn al capitulării. Închinarea înaintea sfinţilor sau înaintea preoţilor este nefondat biblic, o reminiscenţă a fariseismului evreiesc, ca să nu zic orgoliu, o nebunie. Cineva care-a primit închinare aici va ajunge înaintea Lui Dumnezeu şi îşi va aroga acolo dreptul de autoritate eclesială?

  Eusunt un oarecare, nu am studii religioase, nu mă interesează funcţii eclesiale, nici nu ţin partea vreunui partid religios, dar iubesc Biblia, nu-i eretică Biblia ortodoxă, ba dimpotrivă, doar că e cam arhaică, ceea ce face imposibilă lectura atentă.

  Temă de casă cam ciudată; e clar că membrii de partid religios interpretează Biblia în aşafel ca să potrivească doctrinei de partid. E de-nţeles că ortodocşii sunt ignoranţi cu privire la Biblie, nu ştiu decît ce dictează politica patristică: dar la pocăiţi se petrece un fenomen grav, anume că prin predici se citează versete scoase din context, se justifică jumătăţi de adevăr, dar nu toţi fac aşa, din fericire sunt oameni ai lui Dumnezeu care iubesc Adevărul Biblic şi nu acceptă compromis. Domnul să binecuvînteze Romnia cu oameni sfinţi.

 10. Stefan Matasaru,
  „Dumnezeu va aduce iarasi vremuri de inviorare”…pare-se ca apostazia este cea prorocita in Scriptura si disparitia credintei, ce ziceti?
  „va mai gasi El credinta pe pamint?”
  Cum puteti fi atut de optimist?. 🙂
  Trebuie sa fim realisti si sa credeme avertismentele din Cuvint.
  „Vor veni multi in Numele Meu”…asta se face la evanghelizare.,..se fac poze multe fiind vorba de „”multi bani”;
  numai ca cei care au ridicat mina nu-si duc la bun sfirsit ceea ce au inceput, pentru ca nu sunt convinsi de pacat, espre care se vorbeste mult prea usor.
  Se iau doar decizii de moment si ATIT!
  Ne imbatam cu apa rece, pentru ca ,in oarasul mic in care traiesc acum, lumea vede „pocaitele” cit is de goale….incit imi este rusine sa chem pe cineva la biserica…cum sa le vada „pe surorile” care ies de la Cor ca de la DISCOTECA…pot eu chema pe cineva?
  de ce? ca sa fuga de asa zisa pocainta?
  vai de noi!

 11. Ecumenismul urmareste unificarea celor trei religii avraamice:iudaismul, islamismul,crestinismul si va reusi!

  • @ elisa

   „Cum puteti fi atat de obtimist?” (m-ai intrebat) Pai simplu,pentru-ca nu fac parte din grupul „celor 10″ care ziceau:”nu putem sa ne suim impotriva poporului acestuia, caci este mai tare decat noi” (Num.13-31)Problema e ca ei s-au uitat la acei dusmani uriasi, nu la Dumnezeu.E adevarat, asa cum ai spus si tu, ca firea paminteasca stapineste vietile unora zisi crestni,dar asta nu inseamna „disparitia credintei”.Chiar daca Domnul Cristos a pus intrebarea, „va gasi El credinta pe pamint?”, noi stim ca va gasi,pentu-ca tot El a spus:”Unul va fi LUAT, si altul va fi lasat”!

   Ai mai spus ca i-ti e rusine sa chemi oameni la biserica pentru-ca surorile ies dela cor ca dela discoteca. Dupa cate stiu, gindurile si faptele celor care frecventeaza acele localuri nu prea sunt „sfinte”.Acolo nu se pomeneste numele lui Isus si insemnatatea jertfei dela Golgota.Acolo Biblia nu are loc.

   Am mai auzit si pe altii comparand biserica cu discoteca.Este aceasta comparatie realista ?
   Eu cred ca oamenii din orasul tau ii vad pe tineri nunumai cand IES DELA BISERICA (cum spuneai tu) ci si cat sunt de harnici, cinstiti, respectosi.Cat sunt de gata sa ajute pe cei in nevoie, ce limbaj folosesc.Acestea si alte fapte bune, care trebuie sa-i caracterizeze pe tinerii din orasul tau, vor putea sa convinga pe cei din jur,daca sunt crestini autentici sau nu.

   E adevarat ca e mult intunerec si mult pacat in lume,dar totdeauna cand deavolul s-a dus prea departe, Dumnezeu a ridicat oameni care „au intors lumea pe dos”
   Vechiul Testament se incheie cu cuvintele:”….inainte de a veni Ziua Donmului, ziua aceea mare si infricosata,El va intoarce inima parintilor spre copii, si inima copiilor spre parinti,..” [ EL ]

   Sa ai o zi binecuvintata !

   discoteca, e aceasta comparatie realista?

   • Ai mai spus ca i-ti e rusine sa chemi oameni la biserica pentru-ca surorile ies dela cor ca dela discoteca. Dupa cate stiu, gindurile si faptele celor care frecventeaza acele localuri nu prea sunt “sfinte”.Acolo nu se pomeneste numele lui Isus si insemnatatea jertfei dela Golgota.Acolo Biblia nu are loc.


    Stfene.Elisa are dreptate.Nu onteaza daca se vorbeste cuvantul lui Dumnezeu sau nu.Macar aia din discoteca,atunci cand se zvapaie,nu fac asta spre lauda DOmnului,pe cand astia de la Peniel,sau de la concerte crestine rock exact asta fac.De fiecare data cand le spun oamenilor ca sunt neoprotestant imi zic ca ei au discoteci si-n lume.Nu trebuie sa vina la noi.

 12. 17. DESPRE TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI ( cum ca nu sunt doar simboluri, cum spun protestantii)
  ” 53. Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. 54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el.” ( Ioan 6: 53- 56);
  “ 17. Şi luând paharul, mulţumind, a zis: Luaţi acesta şi împărţiţi-l între voi; 18. Că zic vouă: Nu voi mai bea de acum din rodul viţei, până ce nu va veni împărăţia lui Dumnezeu. 19. Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea Mea. 20. Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi.” ( Luca 22: 17- 20);
  “ 23. Căci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat şi vouă: Că Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine, 24. Şi, mulţumind, a frânt şi a zis: Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceţi spre pomenirea Mea. 25. Asemenea şi paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceţi ori de câte ori veţi bea, spre pomenirea Mea. 26. Căci de câte ori veţi mânca această pâine şi veţi bea acest pahar, moartea Domnului vestiţi până când va veni. 27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat faţă de trupul şi sângele Domnului. 28. Să se cerceteze însă omul pe sine şi aşa să mănânce din pâine şi să bea din pahar. 29. Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului.” ( I Corinteni 11: 23- 29).

  • Mr. Ioan C.

   Inainte de a deschide discutia despre Trupul si Singele Domnului,ar trebui sa va revizuiti interpretarea gresita despre inchinarea la ingeri si sfinti, si sa va cereti scuze, nu sa ignorati dovezile care vi s-au adus, sarind la un alt subiect !

   Cu respect, S.M.

   • “Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele…esentiale !” ( din ” O scrisoare pierduta”, de Ion Luca Caragiale). 🙂

 13. Ziceam eu bine că ortodoxia face polemică, politică, cum vreţi, dar nici o treabă n-au cu Biblia. O vorbire duhovnicească a Mîntuitorului, o interpretează lumeşte. Să duci anafora şi vinul din altar la analize să vezi că-i pîine şi vin, nicidecum carne şi sînge. Nu e nici ritual simbolic, deoarece, această lucrare spirituală poate duce la osîndă. Nu mai intru-n detalii, nu-i subiectul ăsta aici.

 14. POCAITI-VA REVENIREA LUI ISUS E IMINENTA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: