ECONOMIE GLOBALĂ, CRIZĂ UNIVERSALĂ, SOLUȚIE COMUNĂ, GUVERN MONDIAL, ANTICRIST

Mai demult am citit pildele lui Esop. Excelentă sursă de înțelepciune. Una din povestirile sale potrivește bine la subiectul nostru.

Se spune că un șoricel și o broscuță s-au împrietenit. Șoricelul a invitat broscuța să viziteze cămara cu provizii unde acesta își instalase reședința. S-au înfruptat din toate bunătățile pe săturate. La despărțire, broscuța l-a invitat și ea pe șoricel să-i facă o vizită la balta unde locuia aceasta. În ziua stabilită șoricelul și broscuța stăteau pe mal. Pentru că șoricelului îi era cam frică, broscuța i-a propus să se lege amândoi cu o ață de piciorușe. Zis și făcut! Șoricelul era acum în… siguranță. Când broscuța a sărit în apă cu prietenul după ea, normal că șoricelul s-a înecat. Acum, broscuța era bine-merci în vreme ce șoricelul plutea mort la suprafață. Un șoim a zărit șoricelul și s-a repezit să-l înhațe. Dar cum broscuța era legată de el, i-a luat pe amândoi și i-a mâncat.

Economia este globală. Ce se întâmplă aici contează și dincolo și peste tot. Spune unul o prostie într-un colț de lume și se prăbușește piața (exagerez dar nu mult). Este clar că, spre deosebire de capitalism, agenda socialistă nu vede individul ci grupul. Viziunea sa este acum extinsă global. Trăim într-o singură lume. Nu mă grăbesc să afirm că avem de-a face cu o criză provocată artificial deși sunt indicii convingătoare în acest sens. Însă pot să spun cu certitudine că această criză este exploatată la maxim în favoarea conceptului unui guvern mondial. Asta deoarece, nu-i așa, ne trebuie o soluție comună. Împreună am căzut, împreună ne ridicăm. Nu mai vorbesc de celelalte crize globale majore, reale sau artificiale: criminalitatea, terorismul, poluarea mediului înconjurător, etc. Problema este că orice dictatură are nevoie de… un om. Iubit, temut, idolatrizat și în control absolut. Aceasta este în final soluția de tip socialist, fie el naționalist, marxist sau democratic.

În viitorul apropiat se va intensifica introducerea unor măsuri de redresare economică: sistem global de taxare, recensământ global, sistem de integrare într-o bază de date globală…

Conceptul există, tehnologia îl face posibil, criza economică îl face dezirabil iar mulțimea îl așteaptă. E o chestiune de (puțin) timp!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

14 răspunsuri sa “ECONOMIE GLOBALĂ, CRIZĂ UNIVERSALĂ, SOLUȚIE COMUNĂ, GUVERN MONDIAL, ANTICRIST”

 1. http://www.evz.ro/detalii/stiri/comunismul-salveaza-economia-941459.html

  Adica.Se va reintroduce comunismul deghizat,doar ca va fi la scala globala.I always said the antchrist was a leftist.

 2. Criza nu se va termina curand. Ca se va afunda, sau ca vor pica guverne sau tari intregi e previzibil. Problema este ce va fi dupa aceea?
  http://nicolaegeanta.blogspot.com/2011/08/bursa-din-new-york-e-iarasi-groghy.html

 3. Un pas in plus pentru ”globalizare”…..pentru toti cei interesati, mai ales pentru ROMANII cu legaturi strinse cu Romania….avind in vedere ca este vorba despre ”income tax”, pe care toti suntem datori sa il facem, cititi articolul urmator, publicat sub forma de e-letter pentru ”tax professionals”…..si ca un bun crestin, impart stirea cu toti cei interesati.

  e-News for Tax Professionals August 12, 2011
  Issue Number: 2011-31

  1. The Aug. 31 Deadline Is Fast Approaching for the Second Special Voluntary Disclosure Initiative of Offshore Accounts
  ________________________________________

  The IRS reminds taxpayers that the 2011 Offshore Voluntary Disclosure Initiative (OVDI) will expire on Aug. 31, 2011. Taxpayers who come forward voluntarily get a better deal than those who wait for the IRS to find their undisclosed accounts and income. New foreign account reporting requirements are being phased in over the next few years, making it ever tougher to hide income offshore. As importantly, the IRS continues its focus on banks and bankers worldwide that assist U.S. taxpayers with hiding assets overseas.
  Back to top

  ________________________________________
  Thank you for subscribing to e-News for Tax Professionals an IRS e-mail service.

  This message was distributed automatically from the mailing list e-News for Tax Professionals.

  • ….cred ca toate thumbs down au fost acordate de cei care nu stiu si nu inteleg limba engleza pe deoparte…..pe de alta parte, daca au fost acordate de cei care stiu limba engleza este o dovada a ”corectitudinei”cu care isi fac datoria de cetateni…..datorie trasata insusi de Isus…..

   • Cornel,
    nu-ti fa probmele,
    asa macar au facut si ei ceva…adica, cred doar…las-i sa se bucure. 🙂
    asta tine de bagatul in seama. 🙂

   • Cornel,

    Cum unii merg la gym cu singurul scop de a face exercitiu fizic, tot asa unii intra pe acest blog doar sa apese „thumbs down” la majoritatea comentariilor. Nu lasa chestia sa te supere prea mult.

    Your comments are balanced, well constructed and useful. Welcome to the discussion and God bless you.

   • @Cornel, poti evita supozitia, facind efortul de a scrie si pentru romani!(mai ales ca romanii te-au prins ca stii si romaneste) Tu cinti si tu descinti. Alege solutia corecta si sa vezi cita dragoste au…romanii.

 4. @ Elisa, Chris, Mihail……..multumesc pentru cuvinte…..adevarul este ca nu ma supara aceasta situatie, cit ma face sa simt un gust amar depre caracterul unor asa zisi ”oameni”…..nu stiu sa scrie un comentariu ( aproape garantez ca 80% din cei cu ”thumbs down” nu scriu ci numai arata degetul….in jos), nu au curajul unor interpelari inteligibile, nu au o opinie proprie…..nu au nimic. Ma uitam peste articolul ” MICROCHIP-UL 666, FOARTE APROAPE….” si la 79 de comentarii sunt citeva sute de ”thumbs down”, deci cei care au comentat, chiar daca ar fi accesat o jumatate din acestea ar fi fost maximun 40, asta ca dovada ca cei cu ”degetul” nu sunt cei cu scrisul…..mai interesant a fost constatarea ca nu ce se scrie este aratat cu ”degetul” cit cine scrie. Din toti comentatorii numai 5 au ”thumbs up” si acestia indiferent de ce ar scrie. Cu exeptia lui Emil Zarnescu, care are doua in sus si unul in jos ( interesant, tocmai la cel mai bun scris de el….) toti ceilalti au ”thumbs down” pe linie.

  Concluzia…..daca voi mai avea ceva de comentat pe blogul fr. Ionescu, voi folosi mesageria personala……Biblia ma invata sa nu arunc cu margaritare…….Multumesc pentru intelegere!

 5. People everywhere need encouragement. Let encouraging, life-giving words start spilling out into your daily conversations. Give the gift of hope to others by speaking God’s promises into their lives. The more you speak God’s Word, the more His goodness fills your heart and the more real His promises become in your life. What promises are you speaking in your life today?

 6. Fr. Ionescu,

  ce parere aveti ?

  http://de.wrs.yahoo.com/_ylt=A7x9Qb.mJmVOBW8AqgwzCQx.;_ylu=X3oDMTByOGI2MXI2BHNlYwNzcgRwb3MDOARjb2xvA2lyZAR2dGlkAw–/SIG=1284dfo7b/EXP=1315280678/**http%3a//www.trilulilu.ro/dragos_adrian/d48a1cb1096011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: