UN SINGUR DOMN, O SINGURĂ CREDINȚĂ, UN SINGUR BOTEZ ȘI… O SINGURĂ RELIGIE UNIVERSALĂ?

Scriam zilele trecute despre criza și eventualitatea guvernului mondial în acest context. Este bine să nu neglijăm componentul religios al acestui sistem. El este esențial alinierii maselor sub steagul unificator al fiarei. Profetul mincinos este complicele cu sutană al anticristului. Dar, pentru a realiza o asemenea mișcare, noua ordine mondială trebuie să depășească obstacole imense. Spiritul exclusivist al marilor religii trebuie tocit prin amalgamarea la nivel denominațional. Acolo, pe fondul particularităților sectare, învățăm să devenim docili de dragul unității. Concesiile papale, fie ele simbolice, din ultimii ani acoperă dramatic secole de intoleranță, violență și persecuție împotriva altor religii (reprezentative fiind cele islamică și mozaică) și denominații creștine (ortodoxia, protestantismul, anglicanismul). Un mare ajutor îl oferă, inadvertent, facțiunile extremiste ale tuturor religiilor. Mulțimile sunt diriguite pe horaițele înșelătoare ale conviețuirii pașnice spre ultimul și cel mai îngrozitor gulag al satanei: religia globală.

Una dintre cele mai perfide metode de încartiruire a credincioșilor este recunoașterea oficială a unui cult religios. Nu am înțeles până recent cât de mult au speculat dușmanii noștri disperarea liderilor religioși de a-și călăuzi turmele pe cărarea recunoscută, oficială. Bineînțeles, cu drepturile, privilegiile și… obligațiile ei. Guvernul mondial nu ne va pretinde la început decât să-i dăm bună ziua. Ofertele sale vor fi irezistibile. Scopurile sale vor fi ascunse (deocamdată). Pretențiile vor părea un mic preț față de avantajele legalității. Pentru mulți dintre cei mușcați de șarpele colaboraționismului se vede că este prea târziu să mai recunoască și să se mai pocăiască de trădarea lor. Pentru noi nu este prea târziu să învățăm din trista lor istorie.

În mod normal, singura relație dintre guvern și biserici trebuie să fie, pe de o parte, faptul că guvernul nu calcă pe strada bisericii, iar pe de altă parte, biserica nu încearcă să devină guvern. Dar să fie clar: Biserica NU are nevoie de recunoașterea niciunui sistem politic!

Înțeleg foarte bine conceptul conviețuirii pașnice între religii. Ce nu înțeleg eu este de ce acești termeni de îmblânzenie ne sunt oferiți de foștii noștri prigonitori, împotriva cărora nu am ridicat niciodată mâna decât atunci când am cerut voie să vorbim. Nu, nu asta înțeleg ei prin conviețuire pașnică. Dacă era doar atât nu trebuia să ne convingă pe noi care am fost miei în mijlocul (lupi)lor. Ecumenismul înseamnă să cred despre credința altora că este la fel de bună și eficientă ca a mea. Evanghelistul Billy Graham și alții au început deja să facă pași în această direcție. Bernard Shaw spunea că ”este doar o religie dar cu sute de versiuni”. Einstein proclama că ”toate religiile, artele și științele sunt ramuri ale aceluiași copac”.

Dacă așa stau lucrurile, cum se împacă un singur Domn, o singură credință și un singur botez cu… o singură religie (sau mai multe ca una) universală?

Dar dacă promitem să fim cetățeni model, să nu prigonim pe nimeni și să fim pașnici DAR SPUNÂND ADEVĂRUL ȘI REFUZÂND SĂ FIM ÎNREGIMENTAȚI ÎN SISTEMUL LOR, ce ziceți, ne lasă în pace?…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri sa “UN SINGUR DOMN, O SINGURĂ CREDINȚĂ, UN SINGUR BOTEZ ȘI… O SINGURĂ RELIGIE UNIVERSALĂ?”

 1. Dar dacă promitem să fim cetățeni model, să nu prigonim pe nimeni și să fim pașnici DAR SPUNÂND ADEVĂRUL ȘI REFUZÂND SĂ FIM ÎNREGIMENTAȚI ÎN SISTEMUL LOR,…..

  Bineinteles ca ne vor da pace. In special daca nu vom spune ADEVARUL, care este: ISUS ESTE CALEA, SINGURA CALE SI EL ESTE DOMN .Aici este piatra de poticnire. Exclusivitatea crestinismului il face pe om sa devina ofensat.

 2. Exista deja world church council.Tot ce trebuie e sa i se dea putere si gata,am rezolvat totul.

 3. NU, IN NICIUN CAZ, NU VOM FI LASATI IN PACE…PESTE TOT ESTE SCRIS CA IN VIITOR, NU VA MAI FI DECAT O SINGURA RELIGIE, NU VOR MAI FI CATOLICI, ORTHODOCSI, PROTESTANTI, DAR NU VOR MAI FI NICI MUSULMANI, HINDUSI SI NICI…. MOZAICI (AS ADAUGA EU)…
  DE CE? UN RASPUNS SIMPLIST AR FI: – „DEAIA…!” NUMAI CA NU-I CHIAR ASA…
  VA TREBUI CA INTREAGA LUME SA FIE INREGIMENTATA SUB CONDUCEREA DIAVOLULUI, CU UN SEMNA PE MANA SAU PE CAP, PENTRU A PUTEA FACE ACTE DE COMERT. pENTRUCA DACA NU MAI AI VOIE SA MERGI LA ALIMENTARA SA CUMPERI MANCARE, SAU SA-TI CUMPERI HAINE, PANTOFI, CASA UNDE SA LOCUIESTI, ETC, LA CE BUN SA MAI FI IN VIATA?
  PASII VOR FI MICI, FOARTE MICI DAR IREVERSIBILI IN DIRECTIA DORITA DE CEL CU CORNITE

 4. O ce durere mare!Nu vor mai fi alegeri pastorale….Ne doare ca vom fi inregimentati,dar deja majoritatea sint inregimentati.Foarte putini sint printre cei ce;-AU PUTINA PUTERE SI TOTUSI PAZESC CUVINTUL LUI-carora nu le e rusine sa ia crucea Lui Hristos in fiecare zi.Orcine ai fi si as fi Daca nu traiesc acum dupa indreptarul invataturii sanatoase sa nu ne imaginam ca atunci vom primi puteri extraordinare de pe undeva sa biruim.

 5. Apostolul Pavel, vorbind despre „omul fărădelegii”, scrie la 2 Tesaloniceni 2:6: „şi acum ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decît la vremea lui”. în versetul următor „…trebuie numai ca cel ce o opreşte acum SĂ FIE LUAT din drumul ei”. Probabil manifestarea cu puterea a Duhului Sfânt opreşte dezlănţuirea cu putere a fărădelegii. Oare în viitor legile cu caracter moral vor fi înlocuite cu drepturile oricui de a face ce vrea?

  Unii încearcă să formeze „aceeaşi credinţă” fără „acelaşi Domn”. Or fi multe cărări, dar numai una duce la Viaţa veşnică, HRISTOS e uşa.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 4 postări în Top 10 WP (14.08.2011) « România Evanghelică - 14 august 2011

  […] Mi-a căzut fisa… Zâmbetul de sâmbătă (lascaupetru) 6. Un Singur Domn, O SingurĂ CredinȚĂ, Un Singur Botez ȘI… O SingurĂ Religie UniversalĂ? (popaspentrusuflet) 7. (Nu) mă interesează dacă Băsescu bea! (mariuscruceru.ro) 9. Cine este […]

 2. 9 postări în Top 25 WP (14.08.2011) « România Evanghelică - 14 august 2011

  […] lumînare? (mariuscruceru.ro) 5. Mi-a căzut fisa… Zâmbetul de sâmbătă (lascaupetru) 8. Un Singur Domn, O SingurĂ CredinȚĂ, Un Singur Botez ȘI… O SingurĂ Religie UniversalĂ? (popaspentrusuflet) 11. Rugăciune pentru Valentin – dirijor de cor în comă! […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: