DE CE SUNT ÎMPOTRIVA ISLAMULUI CA RELIGIE

La serviciul de Duminică seara, vorbind despre pericolul islamizării Europei și nu numai, am prezentat această religie ca fiind o religie a morții, care nu are același dumnezeu cu Dumnezeul nostru, singurul adevărat. Am primit un mesaj de la cineva care a urmărit ”live” predica și care mă admonesta pentru modul categoric în care am făcut aceste declarații.

1 Corinteni 8:4-6 ”Deci, cât despre mâncarea lucrurilor jertfite idolilor, ştim că în lume un idol este totuna cu nimic şi că nu este decât un singur Dumnezeu. Căci chiar dacă ar fi aşa numiţi „dumnezei” fie în cer, fie pe pământ (cum şi sunt în adevăr mulţi „dumnezei” şi mulţi „domni”), totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, şi prin El şi noi.

1 Corinteni 10:19-22 ”Deci ce zic eu? Că un lucru jertfit idolilor este ceva? Sau că un idol este ceva? Dimpotrivă, eu zic că ce jertfesc Neamurile jertfesc dracilor, şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să fiţi în împărtăşire cu dracii. Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor. Sau vrem să întărâtăm pe Domnul la gelozie? Suntem noi mai tari decât El?

Personal consider că toate religiile păgâne (care nu Îl declară pe Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul lumii) ca fiind o închinare la demoni. Chiar dintre denominațiile creștine, cele care introduc în ritualurile lor obiceiuri păgâne care nu au o bază biblică sunt idolatre și s-au lepădat de Domnul chiar dacă Îi invocă numele (Biblia spune că vor fi Hristoși mincinoși).

În aceeași intersecție de străzi unde se află biserica noastră este și o moschee. Conviețuim pașnic și nu am avut niciun incident. Sunt destul de civilizați, își întrețin bine facilitățile și se pare că nu au intenții întunecoase (deși cu ei nu se știe niciodată…). De aici și până la a considera că avem un dumnezeu comun este o mare distanță pe care refuz să o micșorez. Au făcut-o Billy Graham, Robert Schuller și alții. Bill Hybels de la Willow Creek a invitat un imam la o discuție, ca să-și explice credința.

Atrag atenția asupra unui mare pericol: islamul este o religie a păcii doar atunci când este în minoritate și/sau inferioritate. Occidentalii care cred că pot să îi pacifizeze prin concesii, bunăvoință și slăbiciune sunt naivi. Foștii musulmani, creștinii care supraviețuiesc în lumea lor și evreii (cel mai bine) știu adevărul. Faptul că politicienii repetă obsesiv fraza cu ”islamul, o religie pașnică” și ”noi nu suntem în război cu islamul” sunt niște utopii. Am vizitat Egiptul și zone palestiniene în această primăvară. Am stat de vorbă cu musulmani moderați, înrăiți, comercianți și alte categorii. Minciuna, capcanele, ura și chiar violența sunt practicate dar nicidecum propovăduite în lumea creștină de astăzi. În lumea musulmană sunt și una și alta. Libertatea religioasă, ca toate celelalte genuri de libertate, trebuie exersată cu limite și reciprocitate. Nu chem pe nimeni la o cruciadă în sensul literal al cuvântului. Singurul lucru pe care îl cer este să spunem adevărul și să fim mai realiști în ce privește islamul (nu mă întrebați ce ține în mână musulmanul din fotografie…).

Sunt împotriva islamului ca religie, dar le doresc din toată inima mântuirea! Prin Isus Hristos cel înviat din morți, Fiul lui Dumnezeu!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

35 răspunsuri sa “DE CE SUNT ÎMPOTRIVA ISLAMULUI CA RELIGIE”

 1. Cred ca a-ti auzit de inca o miscare prin care s-a incercat unirea tuturor cultelor under un tel comun, „Manhattan Declaration”, Chuck Colson, fiind unii dintre promotorii acestei declaratii. Au fost putini evanghelici care au avut curajul sa nu o semneze( ca si RC Sproul, Macarthur , Allister Begg). Miscarea ecunemica se pare ca se extins si incearca sa cuprinda si musulmanii.
  Cit despre Hybels , sper sa nu aveti membrii din biserica dv. care merg acolo( cum au romanii obiceiul, dimineata la americani in pantaloni 🙂 , seara la romani in fuste 🙂 ).

  • Stai linistit gabi,ca musulmani nu o sa semneze niciodata asa ceva.Ei sunt antiecumenici din fire.:)))

  • Personal, nu simpatizez deloc cu pastorul Terry Jones și cu luările lui de poziție anti-islam, consider că nu reprezinta creștinismul autentic. Însă un mai mare pericol pentru adevărata biserică a lui Cristos vine din partea oamenilor cu influență din interiorul mișcării Bisericii Emergente ca Hybels, Rick Warren, Tony Campolo si alții. Biserica Emergentă a îmbrățișat ecumenismul și acuma îl exportă și altora, care sunt la fel de ne-vegheatori ca și ei. Am mai spus-o și o repet: nu-mi pot imagina moștenind Împărăția lui Dumnezeu un debil mintal, cu pedigree de măgar sălbatic, care în nerăbdarea lui de a ajunge in brațele a 72 de fete virgine, este gata să detoneze un stomac plin de explozibil într-o piață aglomerată sau într-un alt loc public. Allah nu a fost, nu este și nici nu va fi vreodată egal cu Dumnezeul-Yehova, ci rămâne mai departe un simplu idol, unul din sutele de zei ai triburilor ismaelite din Peninsula Arabiei. Noi, creștinii, suntem chemați să luptăm împotriva musulmanilor, dar nu prin forța săbiei ci prin puterea argumentelor și al Sfintei Scripturi. Un creștin (chiar și pastor), care dă foc unui exemplar din Coran, coboară la același nivel cu un musulman care distruge o Biblie. Dorim mântuirea tuturor musulmanilor, în jertfa Domnului Isus Cristos!

 2. Frate Cristian ionescu,
  Sa fiti binecuvantat si pentru postarea acestui semnal de alarm ca care contribui cu ceva folositor, sper !

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chrislam

  http://www.nowtheendbegins.com/blog/?p=1366

  Aceasta este si o posibila religiie a viitorului care intentioneaza sa atenueze conflictele dintre cele doua sau chiar trei religii (incluzand si mozaismul) si sa proclame o pace mondiala falsa. Iata de ce unii exponenti ai neoprotestantismului s-au prea grabit…

 3. Sute de ani Europa de Est a avut probleme cu musulmanii (turcii otomani), care de paşnici ce au fost, au năvălit cu sabia şi cu legea sharia peste înaintaşii noştri! Credeţi că musulmanii de azi s-au schimbat cu ceva? Cine crede aşa, şi vrea să ajungă mai repede în Rai, î-i recomand să viziteze oricare ţară cu regim islamic, şi să iasă la plimbare în oraş purtînd la vedere un tricou pe care e imprimat steagul israelian (sau chiar cel american). Nu trebuie să faci prozelitism ci doar să te plimbi pe stradă îmbrăcat cu acel tricou! Succes! 🙂
  Vrei să grăbeşti vremea? Ia acel tricou şi intră într-o moschee cu el!

  Este un singur Domn – în cer şi pe pămînt, şi acela este Christosul, Fiul lui Dumnezeu care a fost mort, a înviat şi şade la dreapta Tatălui! Mîntuirea Lui cuprinde întreg pămîntul, inclusiv pe musulmani. Doamne, ai milă!

 4. Ce tine in mana mulsumanul din fotografie? 🙂

 5. Probabil tine in mana, capul taiat al vreunui ostatic decapitat !!!

 6. Nu stiu daca este bine sa va pronuntati impotriva religiei lor;
  sunt deosebit de fanatici.
  Oricum avem „destule” cu liberalii nostrii. 🙂

  • Sora Elisa,
   Ai nostri, liberali cum sunt, inca nu au kalasnicoave (sau Kalasnicov-uri, nu stiu !) Se va vedea dupa ce se va da liber…la liberali si-n biserici, nu numai pe bloguri… Oricum, instructie se face de pe-acuma in campusuri…!

  • Fanatici sunt si la crestinii….dar difera…..daca il INJURII PE MOHAMED sar totii de numai sti pe unde sa scoti camasa…..la crestinii citi il injura pe ISUS? multi ai vazut vreo rascoala la crestinii ca il injura pe ISUS?

  • capete taiate??? mai multe capete decat catolicii si in istorie si in prezent nu a taiat nimeni..

 7. Raspuns domnului Cristian Ionescu
  Ati spus ” Chiar dintre denominatiile crestine, cele care introduc în ritualurile lor obiceiuri păgâne care nu au o bază biblică sunt idolatre si s-au lepădat de Domnul chiar dacă Îi invocă numele (Biblia spune că vor fi Hristosi mincinosi).”
  Iata replica mea, ca ortodox: (…)
  Sau poate va refereati la strajeri?

  Cu stima, Ioan C.

 8. Asa-i: sunt pasnici cînd sunt în minoritate, dar violenţi cînd deţin majoritatea, sau mai mult, cînd pot ocupa noi teritorii. Citind istoria islamului, m-am gîndit la rolul lor în evul mediu. Au fost un toiag, o nuia cu care Dumnezeu pedepsea occidentul creştin corupt. Ei au pornit aprig contra beţiei, curviei, idolatriei, trebuia ca lumea creştină să se trezească la realitate. Nici asirienii, egiptenii, babilonienii, romanii, nu erau popoare sfinte, dar Dumnezeu le-a folosit pentru pedepsirea poporului evreu. Vezi de exemplu cît de bine se potriveşte descrierea făcută de Isaia poporului asirian. Gîndiţi-vă la musulmani în timp ce citiţi Isaia 10:5-12 şi mai departe. Domnul n-a-ngăduit să cucerească musulmani toată lumea, deşi ei sunt peste tot. Prin practica atentatelor sinucigaşe, ei sunt ca un spin în coasta popoarelor civilizate. Oare fără ştirea Domnului se-ntîmplă toate acestea?

  Acum, problema cea mai mare o reprezintă dificultatea cu care se face evanghelizarea în ţările musulmane.

  Desigur, este o religie exclusivistă; ecumenismul, unirea religiilor ntr-un singur sistem, se va face acceptînd pretenţiile tuturor, în măsura posibilului. Într-o lume democrată care negociază orice cu oricît compromis, legi islamice-n viitoarea ordine mondială sunt foarte probabile.

  • Cred ce ați spus, până la un punct. Țineți cont de faptul că există un curent de liberalizare chiar și a islamului. ”Liberalismul”, ca intenție, nu începe niciodată într-o notă negativă. El reprezintă o mișcare benefică societății prin eliberarea de corsajele meschine care subjugă o societate. Problema este că nu știe să se oprească la timp. Ca de altfel și conservatorismul. Ca reacție la extremele generate de liberalism acesta are un rol foarte pozitiv. Când este împins el însuși la extremă, devine dăunător. Toate etapele conservatorism-liberalism ale islamului au fost parcurse și în creștinism și, probabil, în toate religiile și curentele sociale ale civilizației umane (doar că, în cazul islamului, mult mai radical).
   În America, acest conflict liberalism vs. conservatorism a devenit reprezentativ în politică, prin faptul că, spre deosebire de democrațiile europene unde paleta de partide acoperă mult mai nuanțat spectrul politic, aici lucrurile sunt tranșate în spirit bi-partinic.
   Deci, nu cred că este neapărat realistă prezumția că spiritul ecumenic va devia exagerat pe pretențiile islamizării. Dar cred că pentru a naviga acești curenți periculoși, este nevoie de o forță de convingere, manipulare și intimidare de care doar întruparea satanei va fi capabilă: anticrist.

 9. In curand va fi aniversarea de zece ani a tragediei 9/11. Priviti „religia pacii” in actiune.

 10. cu ceva timp in urma am vizionat un video clip cu un imam spunind asa despre „infideli” :ei(infidelii)au 3 sanse in ce priveste relatia cu musulmanii,primesc islamul de buna voie,primesc islamul ptr.ca ii fortam noi sa il primeasca,sau ii omorim!!asta da religie a pacii.pe mine nu ma avantajeaza nici una din variante .

 11. Frate Ionescu,
  Nu sunteti primul (si nici ultimul) caruia i se reproseaza ca are opozitie fata de islam.
  Eu sunt ingrijorat că nu învățăm din stresul Europei, unde ponderea islamică este semnificativă în Franța (peste 7 %), Uk (peste 4,5 %), Olanda, Germania, Belgia (2-3 %), iar bătăile de cap ale guvernelor pentru rezolvarea problemelor sociale (soldate mai mereu cu violențe stradale) nu și-ar fi avut rostul dacă tolaranța propovăduită de la Bruxelles ar fi apreciat mai mult creștinismul… Ce va face România în situația când vor apare moschei în orașele mai mici ale țării, nu știm…
  Mai sunt îngrijorat de faptul că dacă acum 100 de ani, musulmanii erau doar 1/3 din numărul creștinilor, azi aproape că i-a ajuns din urmă. Nu, numărul ar fi problema, ci faptul că ei rușesc să-și impună principiile în UE, iar europenii și americanii – creștini din naștere în loc să țină sus steagul lui Hristos, îl coboară zi de zi..
  Știu însă că Dumnezeu e de partea celor care Îl mărturisesc pe Fiul, șI că oricine n-are pe Fiul, n-are nici pe Tatăl.
  Ca și dvs, doresc ca musulmanii să se întâlnească cu Hristos. Dar nu se va întâmpla asta, până când când creștinii nu se vor duce la ei să-L vestească

  • Frate Nicolae, dvs ziceti: „Ce va face România în situația când vor apare moschei în orașele mai mici ale țării, nu știm…”

   Vreau sa va zic ca in Romania exista peste 70 de moskee. Majoritatea dintre acestea sunt in Dobrogea. Centrul religios al musulmanilor din Romania se afla in Medgidia, orasul in care slujesc pe Domnul printre musulmani. Tot in Medgidia acestia au si un institut de invatamant in care pregatesc si viitori imami.

   Din pacate, muuulte biserici din Romania si nu numai,habar nu au ca in Romania avem peste doua sute de mii de musulmani, oficial.

   Frate Cristian, am fost musulman si Domnul m-a mantuit. Sunt de acord cu cele ce spuneti dar aveti mare grija, mai ales ca biserica in care slujiti se afla in apropierea unei moskee…

   • Aveți toată dragostea și aprecierea mea.
    Eh, ce ne-o fi scris. Mie mi-e mai frică să tac decât să vorbesc. 🙂

    • Iubitul meu frate in Domnul Isus Christos , sunt total deacord , traiesc in austria si aceasta tara face concesi deosebite acestei religi , nu vreau sa credeti ca sunt un adept al uri , am gasit interesant un lucru in Coran , Mahomed spune ca Alah este singurul care da viata , apoi intrun pasaj este prezentat Isus Christos care modeleaza din lut o pasare si ii da viata , in Coran eu gasesc ca acest lucru este contradictoriu cu principile Islamului , dar dece atunci asa ? sincer imi e frica sa scriu mai mult traiesc in austria si nu avem voie sa ne spunem parerea despre alte religi asa deschis . Domnul sa va Binecuvanteze , ramaneti tare in credinta si pe mal echipat ca si cand in orisice clipa ar veni Domnul nostru Isus Christos

   • Frate Sali,
    Nu cred că ați înțeles mesajul meu cu privire la România. Știu destul de bine că sunt musulmani în Dobrogea (totuși nu sunt 200.000 oficial și nici neoficial, o să vedeți recensământul din dec. 2011, sunt de 3 ori mai puțin). Întrebarea mea se referă la dezechilibrele ce pot evolua în orașele din România la apariția musulmanilor (care vor solicita asistență socială, case, locuri în licee etc.), și nu la acte de terorism… Pentru că, dacă bisericile românești pot face față cu brio asaltului musulman, societatea noastră nu e pregătită…
    Personal nu văd în musulmanii niște demonizați – chiar eu am un cumnat muslman în Qairo, pentru că majoritatea pe care i-am cunoscut (am stat ceva luni în Turcia mai de mult), sunt oameni de treabă. Sunt îngrijorat însă de lanțurile religioase ale aceste mișcări care vrea să supună omul sub un jug greu de dus, și care nu oferă nici un dram de libertate…
    De aceea, musulmanii trebuie salvați.
    Domnul să vă dea har în lucrare! Așteptați liniștit. Biruinșa e de partea Lui”

    • Aici este marea problemă!
     Teroriștii (nu numai musulmani, dar în special ei) au un mod de a părea oameni normali, chiar cumsecade, până în momentul actului. Gândiți-vă la echipa care a comis teroarea din 9-11. Iată de ce sunt foarte greu de descifrat și de aceea și de crezut.
     Ei pot funcționa „normal” ca agenți dormanți pentru o perioadă îndelungată. Apoi, dintr-odată…

 12. LaParis este un cartier de musulmani. L-au întrebat pe liderul religios al lor fr ce musulmanii jefuiesc oameni şi violează femei. A răspuns simplu, că jefuiesc pe cei ce sunt beţi şi violează femeile îmbrăcate provocator. Citeam ieri pe Mediafax că DalaiLama a vizitat Franţa unde are vva 800.000 de adepţi budişti.

  Am auzit într-o predică anul trecut că-n Occident, probabil în SUA, sunt confruntîri televizate-ntre musulmani şi creştini (mă refer la dezbateri în studio) şi că odată un pastor baptist a plecat de la emisiune convertit la islam, deoarece cărturarii musulmani sunt foarte inteligenţi cunoscători ai Bibliei. Nu m-ar mira aşaceva, sunt predicatori evanghelici ignoranţi în a cunoaşte Biblia, dar cred că trebuie să fim plini de Duhul Adevărului.

 13. A fi anti islam fara sa fi evreu e totuna cu a fi antisemit spunind ca esti crestin!

Trackbacks/Pingbacks

 1. DE CE SUNT ÎMPOTRIVA ISLAMULUI CA RELIGIE (via Popas pentru suflet) | Ado Feck - 15 august 2011

  […] DE CE SUNT ÎMPOTRIVA ISLAMULUI CA RELIGIE (via Popas pentru suflet) La serviciul de Duminică seara, vorbind despre pericolul islamizării Europei și nu numai, am prezentat această religie ca fiind o religie a morții, care nu are același dumnezeu cu Dumnezeul nostru, singurul adevărat. Am primit un mesaj de la cineva care a urmărit ”live” predica și care mă admonesta pentru modul categoric în care am făcut aceste declarații. 1 Corinteni 8:4-6 ”Deci, cât despre mâncarea lucrurilor jertfite idolilor, ştim că în lume … Read More […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: