FRANȚA ȘI GERMANIA PROPUN UN GUVERN COMUN PENTRU EUROPA

Președintele Franței, Nicolas Sarkozy și Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, au propus măsuri de austeritate financiară impuse și controlate de un guvern european comun, condus de Președintele Uniunii Europene. Consider că știrea este relevantă în cadrul discuțiilor noastre din ultima vreme cu privire la vremea sfârșitului și formarea unui guvern mondial. Europa nu este doar cea mai pregătită zonă, dar și condamnată la un astfel de deznodământ. Criza economică va determina negreșit o astfel de soluție. Însă, ceea ce face din Europa primul pas către noua ordine mondială este compatibilitatea culturală a statelor bătrânului continent. Îmi permit să speculez că Statele Unite ale Europei sunt mult mai omogene decât Statele Unite ale Americii!

Pe fondul tulburărilor sociale din Marea Britanie, instabilității economice a Italiei și lipsa de aplomb a restului Pieței Comune, Franța și Germania au ajuns în vârful piramidei, făcând jocurile și dictând orientarea politică și economică a Uniunii Europene. Să nu uităm că acestea sunt singurele forțe care, după căderea Imperiului Roman, au nutrit ambiții de expansiune și reunificare a acestui spațiu. Cred că le-a rămas în sânge!

Totuși, având în vedere conexiunile profetice greu de ignorat, trebuie să ne întrebăm dacă oamenii politici țin cont de factorii religioși atunci când recomandă asemenea proiecte. În primul rând, consider că secularizarea societății europene a început și a luat amploare, ca de altfel și în America, în sferele culturale și politice. Politicienii sunt, în majoritatea cazurilor, fie ignoranți, fie de-a dreptul atei. Frazele religioase au devenit clișee electorale (că nu-i doare gura), dar deciziile politice sunt absolut detașate de spiritual.

E adevărat, cum am menționat mai sus, deocamdată vorbim de o propunere. Dar dacă vine de la Franța și Germania…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri sa “FRANȚA ȘI GERMANIA PROPUN UN GUVERN COMUN PENTRU EUROPA”

 1. Vremea este inaintata si noi tot Cu multe carente santem,macar ca vedem aceste lucruri ca merg in directia aratata de biblie. Si daca aceste tari sant in criza in mod intentionat doar ca sa poata fi implementat Planul diabolic?

 2. Este foarte interesant cum istoria omenirii isi schimba traditiile, culorile, preferintele, granitele de la secol la secol… Prin anii 1050-1100 AD cel mai populat oras al Europei era Cordoba ce era sub arabi,islamici – avea in jur de 450000 de oameni iar al doilea oras ca populatie in Europa la acea vreme …. Palermo – 350000 de oameni. Peste 200 de ani Palermo devenea cel mai populat oras al Europei! Unde erau Franta si Germania? Nu existau la acea vreme. Erau doar niste orase germanice… invazille care au fost si vor urma in urmatorii ani vor consolida puterea triburilor germanice care se vor unifica si vor crea mai tarziu Germania. Revolutia din Franta a creat un model nefast pentru revolutiile ce vor urma, revolutia comunista (1917) si cea fascista culminand cu razboiul al II-lea mondial. Democratia ce a „molipsit” lumea intreaga, in multe directii nu a adus rezultatele scontate. Ceea ce vedem in Orientul Mijlociu e „preambulul” la ceea ce va urma in lupta cu Israel. Istoria lumii e interesanta dar istoria pe care Dumnezeu o controleaza e fascinanta. Cred ca balanta lumii se va inclina in curand si state ca si China, Rusia si Comunitatea Europeana vor cauza multa tulburare pe intreg globul pamantesc. Dar ma repet, toate vor fi cu masura pe care Dumnezeul nostru, care e in control, o va lasa. Germania si Franta sa propuna un guvern comun pentru Europa? Aceasta „oferta” era de mult pe mesele si cercurile lor de influenta. Se va merge, datorita asa zisei „crize financiare” spre e entitate de conducere mondiala. Numele lui Tony Blair e vehiculat de multa vreme ca fiind potentialul conducator mondial… Vom vedea….

  • Eu personal tind sa cred caci „conducatorul mondial” va fi o surpriza pe care noi nu o putem concepe la ora actuala. Istoria este scrisa, Razboiul este castigat. Noi cunoastem finalul. Detaliile nu le stim, dar le asteptam si cred ca le vom recunoaste cand se vor ivi.

   Praise God, He alone is in control!

 3. Statele Europei sunt foarte omogene, mai ales în ce privesc secularismul şi falimentul spiritual. Şi secularismul acesta nu stă locului, ci este exportat mai departe, că doar se vrea „globalizare”.
  Adulterul şi sodomia sunt legalizate şi încurajate la nivel de continent. În Suedia, doar zilele trecute s-a adoptat o lege prin care se încurajează orientarea sodomită a copiilor din grădiniţe. Învăţătorul de la grădiniţă urmăreşte joaca copiilor. Dacă zăreşte copii de acelaşi sex jucîndu-se împreună, atunci acei copii sunt puşi deoparte şi orientaţi înspre sodomie, că cică „au tendinţe şi atracţii pentru acelaşi sex”.
  Franţa, din cîte ştiu, cred că are legalizat incestul, atîta timp cît ambii parteneri sunt majori şi de comun acord.

  Apoi sunt musulmanii. Populaţia băştinaşă a ţărilor europene este într-o continuă descreştere, pe cînd musulmanii care locuiesc acolo se înmulţesc ca rîia. În Franţa e plin de ei. Tot la fel e şi în Germania. În anii 60, guvernul german a făcut o greşeală care-i costă enorm. Din lipsă de braţe de muncă, raportat la creşterea economică pe care Germania a avut-o atunci, guvernul s-a pripit şi a adus la lucru o groază de turci (cu zecile de mii, nu glumă!). Le-au mai dat şi acte de şedere. Şi turcimea s-a înmulţit, şi odată cu ei – bineînţeles, şi numărul de musulmani. (Pe lîngă turcime mai sunt şi o grămadă de iranieni şi arabi, tot musulmani, şi toţi la un loc dau mare bătaie de cap băştinaşilor!)

  Băştinaşii sunt foarte nemulţumiţi, în special în ţările amintite – Franţa şi Germania. Pe Merkel am auzit-o la ştiri, cu mai multe luni în urmă, spunînd că „asimilarea emigranţilor în societatea băştinaşă este un concept teoretic şi nicidecum practic”.
  Nemţii şi francezii s-au săturat de problemele economice pe care le au şi de a duce în spate restul Europei (precum Grecia), şi s-au săturat şi de problemele lor interioare. Nemulţumirea aceasta are şi ea o limită şi probabil că va da naştere „la ceva” pe viitor. Vom vedea…

  Dintre capetele „unite” ale Europei, interesant că numai Merkel şi Sarkozy s-au întrunit…
  [Ceilalţi poate au plecat în tabără – la (…) 🙂 🙂 ]

 4. Pe de altă parte, promisiunile electorale ale lui Putin în Rusia sunt că-n mandatul ce urmează va face din armata rusă o alternativă la NATO, anume cea mai puternică forţă militară. Oricum, va-ncerca. Ştim că se discută de mult ca UE să-şi facă o armată comună ca să nu mai depindă de americani.
  Am un indiciu pentru înţelegerea Apocalipsa 13: Două superputeri prietene care se ajută reciproc, SUA ajută UE în toate domeniile. SUA a lansat internetul, sistemul de control comercial prin cod barat (culmea, n-a fost impus cel american ci cel european ca model global), În fine, Europa ca imperiu Roman a fost divizat şi dispersat temporar urmînd, iată, o reunire a europei, de data asta paşnic, greu dar sigur. Nu se teme nimeni de invazie, din contra, toţi vor integrare europeană („tot pămîntul se mira după fiară” vezi Apoc 13:3-4). Lucrurile se vor mai contura dar avem o imagine: premiera istorică, două superputeri să se susţină reciproc, UE fiara dintîi şi SUA fiara a doua. Apocalipsa 13 se potriveşte ca o mănuşă-n acest caz, nu doar verset cu verset, ci cuvînt cu cuvînt. China ar fi reprezentanta balaurului (dragon) roşu care dă puterea ei fiarei, generator de resurse.

  Desigur nu mă supăr să fiu contrazis, asta e, dar cum am spus, nu este totul foarte clar. Nu-s întîmplătoare revoluţiile prodemocrate din lumea arabă. Ştiu sigur că Italia avea mai demult tratative de integrare europeană cu Israel şi Liban, nu ştiu ce mai e acum în acest sens.

 5. Sa nu ne grabim… O interpretare cat de cat corecta inca nu cred ca se poate face. Inca mai trebuie sa se realizeze destule ca imaginea sa devina suficient de clara si evident va fi destul de diferita de cea ce am fost obisnuiti.
  Asa Uniunea Europeana se cam zbate deocamdata intre viata si moarte… Foarte probabil se va dezintegra spre dezamagirea multora.

  De fapt entitatile din Apocalipsa precum sunt cele sapte biserici, femeia cu cele 12 stele pe cap, copilul, balaurul cu sapte capete si femeia Babilon sunt reprezentate la nivel fizic de… oameni condusi de anumite ideologii (totalitate a modului de gandire) si nu de tari, foarte eterogene de altfel.
  Iar „fiara care se ridica din pamant” = o masina (totalitatea componentelor/instalatiilor care lucreaza pe baza de curent electric formeaza un tot, o singura fiinta aidoma unei fiinte vii in care sangele este luat de curentul electric, care arata blanda ca un miel, are dubla comanda (umana si proprie) dar are un glas infricosator, „de balaur”) care este construita din… tarana…

 6. Pomisor cred ca tu vizionezi prea multe star trek movies

  • O gluma foarte buna 😀 .
   Nici macar Star Trek nu l-am vazut tot doar cateva episoade acum mai mult de 15 ani … 🙂 Ma rog daca este ceva bun de luat de undeva nu este rau sa iei dar sa fie si adevarat sau util. Dar la convingerile despre interpretarea Apocalipsei am ajuns singur studiind, nu am preluat o singura idee de la altcineva si sa o sustin.

   • Nici eu nu am preluat de la cineva ce-am scris, sunt observaţii proprii asupra realităţii vremurilor în care trăim. Cît despre formele de stat trecătoare, vreau să ştiu ce va rămîne veşnic?… Nici împărăţia fiarei, nici pămîntul însuşi nu va rămâne veşnic în picioare.

   • Domnule KRSt nu la dumneavoastra ma refeream cu preluatul de idei. Ceea ce spuneti este prea original ca sa fie o preluare.

 7. da pomisor asa e,sunt de acord(cu pete).mi-amintesc ca inainte sa ma intorc la Domnul credeam in extraterestri si corespondand cu un frate misionar il intrebam cand a creat dumnezeu apele caci in geneza nu explica exact..dar …..numai dupa ce-l intalnesti pe domnul isus personal ca si mantuitor poti intelege si crede ceea ce e scris si cum e scris si de ce e scris……???????

  • Domnul Irimie eu nu am zis ca nu inteleg. Nu exista si posibilitatea de a intelege mai mult sau in mod diferit? Eu zic ca se poate…

   Dar daca eu inteleg altfel poate avea in spate altceva decat necredinta…

   Din interiorul unui sistem se vede altfel decat din exteriorul lui si cel care este co-artizan unui lucru sigur vede mai bine decat cei care doar il studiaza…

   Dar in fine, nu ma intereseaza sa conving pe nimeni. Nu este de datoria mea. Consider totusi necesar ca daca vad greseli sa arat ce este gresit si ce nu, daca pot. Si modul de interpretare „clasic” (dispensationalist) cred ca este destul de gresit atat pentru ca nu corespunde nici cu textele (exemplu: dispensationalismul sustine ca Anticristul va avea ca timp de lucru 7 ani {bazat pe o eroare de traducere a Daniel 9:27 – in original cel care instaureaza legamantul cu poporul evreu este acelasi cu cel care il rupe, DAR diferit de cel care vine sa distruga;} Apocalipsa 13:5 arata doar 42 de luni) nici cu realitatea palpabila (unde este SUA in planul dispensationalist?). Deci oricum aceast sistem doctrinar trebuie revizuit astfel incat sa corespunda cu textele si evident va corespunde atunci si cu realitatea fizica.

   • Am afirmat doar că odată cu unele semne ale situaţiei din vremea sfârşitului se conturează Apocalipsa 13, doar că nu vedem totul deplin împlinit. În primul rînd nu s-a arătat Omul Fărădelegii, În vremea necazului cel mare, biserica va fi luată din drumul lui şi vom vorbi de Anticrist şi cele 42 de luni de domnie abia atunci. Referitor la Daniel 9, cu cele 70 de săptămîni, aici ai dreptate, cred că n-are aface cu Apocalipsa 13, asta-i părerea mea.

   • Domnule KRSt pentru a ne forma o imagine cat mai demna de incredere si cat mai exact este bine sa analizam toate textele profetice care pot descrie acelasi eveniment.

    Pentru ca de exemplu in versetul din Daniel 9:27 avem informatii foarte pretioase cu privire la vremea sfarsitului:
    – faptul ca cineva va face un legamant cu poporul evreu pentru o perioada de sapte ani (si atentie de atunci incolo incepe cronometrul de timp);
    – faptul ca tot acelasi personaj din motive necunoscute va intrerupe acest legamant;
    – in urma acestui fapt „cineva pe aripa uraciunilor idolesti” (Cornilescu) va veni sa aduca pedeapsa;

    Aceeasi secventa o gasim in Apocalipsa! In capitolul 11 apar in apropierea Templului cei „doi martori” care profetesc 1260 de zile (aproximativ 3,5 ani, ceva mai putin) care sunt ucisi de fiara care se ridica din Adanc, una si aceeasi cu cea din prima parte a capitolului 13. Si din Daniel 9:27 aflam ca aceasta fiara vine „pe aripa uraciunilor idolesti”, dar in Apocalipsa 13 a doua parte vedem ca de fapt mai este cea de-a doua fiara „ridicata din pamant” prin care prima fiara isi exercita toata puterea (Apocalipsa 13:12 „Ea lucra cu toata puterea fiarei dintai” altfel spus „Ea gestiona toata autoritatea fiarei dintai”). Care dupa descriere si natura este evident o masina (de fapt nu una, ci suma tuturor, pentru ca toate sunt legate intre ele) prin care aceasta fiara „ridicata din Adanc” se ridica la starea pe care o are si isi desfasoara activitatea distrugatoare conform textului din Daniel.

    De fapt si de drept o realizare a frazei celebre „deus ex machina” (ridicare la nivelul dumnezeirii prin masini) din filozofia indiana. Asa ca este evident ca va reusi sa obtina inchinarea inclusiv a oamenilor departati de crestinism, deoarece are „manere” (locuri de unde pot fi apucati/atrasi) inclusiv la oamenii departati de civilizatie.

    Deci imaginea relatata profetic este clarificata prin suprapunerea textelor profetice, eventual si cat mai multe cunostinte extra.

 8. Nu-s de acord cu interpretarea aceasta la Daniel 9:27, dar aşa stiu toţi şi nu vreau să intru-n polemică. E mult mai simplu decît complicata exegeză teologică.

  • Ne faci curiosi. 🙂 Daca o sa ne-o spui poate vom culege si noi vre-o idee sau poate daca este foarte gresita iti vom putea spune unde si de ce gresesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: