MOARTEA PASTORULUI ZACHERY TIMS RIDICĂ MULTE SEMNE DE ÎNTREBARE

Pastorul Zachery Tims de la New Destiny Christian Center din Orlando, Florida (8,000 de membri), a fost găsit inconștient pe podeaua unei camere de hotel din New York. Deși cauza decesului nu a fost atribuită, o pungă cu pudră albă a fost găsită asupra sa, sugerând consumul exagerat de droguri. În urma faptului că a admis o aventură extramaritală de aproape un an cu o dansatoare de bar, căsnicia sa de 15 ani cu Riva (au 4 copii), s-a încheiat cu divorț în anul 2009. Zachery Tims, în vârstă de 42 de ani, și-a declarat eliberarea de dependență de droguri odată cu convertirea, devenind mai apoi unul din pastorii evanghelici proeminenți. Cazul acesta nu poate fi considerat altfel decât o tragedie din toate punctele de vedere. Totuși, câteva semne de întrebare trebuie ridicate și, în limitele bunului simț, găsite și ceva răspunsuri.

 • Un om cu un trecut grotesc (imoralitate, droguri, crime…), chiar dacă se pocăiește, poate fi elevat în poziții de conducere și chiar la nivel de pastorație? Este aceasta o procedură înțeleaptă? Înțeleg că trecutul unui om este iertat și cred în eliberare de vicii prin puterea lui Dumnezeu, dar tot Scriptura avertizează cu privire la pericolul întoarcerii cuiva la vechiul stil de viața în ciuda curățirii sale (2 Petru 2:20-22).
 • Odată ce un om înșeală încrederea familiei sale, poate el rămâne într-o poziție de autoritate în biserică? Cum poate fi justificat acest lucru când Apostolul Pavel avertizează că până și moralitatea copiilor unui slujitor intră în calcul?
 • Ca și în cazul Peniel, o sumedenie de oameni se înghesuie să scoată la iveală impactul pozitiv, extraordinar pe care acest om l-a avut în viața lor. Poate aceasta să însemne o justificare sau compensare a căderilor lui? În acest fel se evaluează slujirea cuiva? E adevărat că… dar a făcut și mult bine?…
 • În ciuda acestor fapte demonstrate și recunoscute, Dr. Zachery Tims a fost invitat frecvent la postul de televiziune creștin TBN, demascând liberalismul și toleranța religioasă a mediului hollywood-ic evanghelic american vis-a-vis de viața scandaloasă a star-urilor sale: Benny Hinn, Paula White et. comp.
 • L-am văzut pe Zachery Tims predicând de câteva ori. Excelent orator! Spre deosebire de apa chioară a strigăturilor multor tele-evangheliști, Tims avea substanță. Probabil, nu mă îndoiesc, era extrem de prietenos și plăcut (nu arăta rău deloc). Mai mult, biserica devenise dependentă (numeric, financiar…) de serviciile sale. Când sănătatea spirituală a bisericii devine factorul esențial (în detrimentul succesului), mai poate supraviețui (iertată-mi fie inadvertența lingvistică) liderul compromis în poziția sa de autoritate? Întrebarea legitimă este ”ce fel de biserică ȘI-a clădit?” Poate fi aceasta o biserică legitim numită astfel, sau un imperiu personal?
 • Această curbă decadentă este rezultanta unei devieri colective a creștinismului american (și nu numai) în ultimele decade. Megabiserici, pastori și evangheliști, cântăreți de muzică creștină contemporană căzuți în cursele diavolului, dovedesc fragilitatea naturii umane și predispozițiile nefaste care ne urmăresc. Cine supraveghează traiectoria spirituală a acestor oameni (până nu e prea târziu!)?
 • În fine, cu toată tragedia pe care am etichetat-o ca atare la începutul acestui articol, pe lângă condoleanțele de rigoare, părerile de rău justificate și rugăciunile pentru familiile și oamenii îndurerați, este oare importantă (ȘI) o astfel de dezbatere, acum când știrea este proaspătă și de impact, sau vom fi, iar, considerați ca lipsiți de simțăminte și bunăvoință?…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

39 răspunsuri sa “MOARTEA PASTORULUI ZACHERY TIMS RIDICĂ MULTE SEMNE DE ÎNTREBARE”

 1. Frate Cristian,

  Inca odata se confirma afirmatia apostolului Pavel din II Corinteni 11:13-15 si apoi conclusiva din Evrei 13:7b !

 2. Oamenii cad la toate nivelele, doar ca cei de sus ajung in presa, restul nu sunt bagati in seama… Oamenii cad in pacat cu sau fara trecut grotesc…asta e viata si alegerile pe care le facem…

  Si, ca sa va raspund la intrebare, tot cu o intrebare: s-a meritat sa fie Samson ridicat de D-zeu? Dar restul de oameni din Biblie care au clacat (aproape toti) mai mult sau mai putin? 🙂

  • Dumnezeu ridica pe oameni,le da sanse.Ce fac ei cu darurile lui Dumnezeu ,mai e problema Lui ?
   Da ,s-a meritat sa fie ridicat Samson si toti ceilalti ,dar ca ei au cazut a fost spre paguba lor ,iar pentru noi e un exemplu ca daca ai un dar si o pozitie inalta asta nu te face invincibil ,ba dimpotriva…

 3. Fr. Ionescu, să ințeleg că după aventura cu fata de la bară și după divorț, omul acesta a continuat să mai păstorească o megabiserică? Probabil că inainte să se ajungă aici, a fost avertizat, poate criticat; unii probabil au încercat să-l reabiliteze, dar în zadar. Soția lui Benny Hinn o divorțat anul trecut, dar omul nostru nu dă semne că ințelege de ce, continuă să dea mai departe cu oamenii de pământ. Probabil că sunt mulți in această situație, (ca cea a defunctului) dar setea de putere (religoasă), popularitatea ieșită din comun de care se bucură din partea enoriașilor, abuzul spiritual și altele asemănătoare, îi orbesc pe asemenea oameni și le taie calea spre o pocăință autentică. Fie ca acest caz, desi tragic, să fie un motiv de intoarcere la Dumnezeu pentru cei ce se află in aceeași situație.

 4. Sigur ca da, foarte frumos pusa problema, cu condoleantele de rigoare pentru familie, plingem alaturi de cei ce pling, si motivul nu cred ca este doar de a fi alaturi de familie, ci pingem pentru ca nu avem siguranta ca a plecat la Domnul MINTUIT! Bunul Dumnezeu stie daca a facut sau nu lucruri care sa-l departeze de rai.
  Eu cred ca este vorba de un fenomen mult mai interesant.Aceste aspecte de MEGA au intervenit in momentele in care atit prin slujire cit si prin spectacolele oferite, bisericile au devenit comerciale, mari „afaceri”, realizatoare de venituri (nu afirmam in ce fel au fost folosit, este discutabil si acest lucru), sarind peste textul biblic care ne spune limpede ca (parafrazez) fiecare sa ramina la ceea ce a fost chemat. Dumnezeu nu vrea spectacol, vrea inimi zdrobite, smerite, SFINTENIA SA FIE PODOABA CASEI.
  In Ardeal era o vorba sau sa-i spunem bisericeste mai nou, ilustratie : daca ai un material de doc, oricum l-ai croi nu iese costum ci numai salopeta, ma gindesc ca aceste lucruri s-au intimplat pentru ca, AVIND ATITEA SCOLI BIBLICE SI EVANGHELICE SI MAI STIE CINE CITE FORME DE INVATAMINT CU DIPLOME DE EVANGHELIZARE ,DE MISIONARE DE CONSILIERE DE…ASA REUSESTE CEL RAU SA SE STRECOARE IN VIATA CRESTINILOR SI NE DA MESERIASI IN LOC DE UNSI AI DOMNULUI. As fi curios daca cineva stie vreun caz in care , in aceste vremuri au mai fost unsi pastori sau frati in fruntea obstei prin PROOROCIE, PRIN FRUMOASELE CUVINTE : ASA VORBESTE DOMNUL…!!!
  Si toate aceste lucruri in inlatuirea lor sunt posibile pentru ca bisericile nu mai beneficiaza de vasele de lucru in lucrarea Duhului Sfint , acesta fiind dat la o parte sau neglijat, sau (foarte trist)nedorit, un motiv fiind tocmai scoaterea la lumina a unor aspecte reprobabile ce pot fi discutate ca in cazul de fata.(ma gindesc cu durere in inima la denominatiile care au ca doctrina nerecunoasterea lucrarii Duhului Sfint, ma gindesc ca ei nu recunosc ca „rup pagina” din biblie, pun ind in loc o politichie doctoriala, titluri si insigne)
  Nu ne ramine decit sa stam inaintea Domnului, sa meditam la cele auzite, sa ne rugam asa cum ne invata cuvintul iar ca biserica sa-L rugam pe Duhul Sfint sa ne calauzeasca si sa nu ingaduie in vietile noastre nimic din lucrurile care ar putea sa ne fure credinta si mintuirea, cununa cea care nu se vestejeste.Bunul Dumnezeu sa ne ocroteasca.

 5. Pentru oricine se intoarce DIN LUME la Domnul, trebue sa aiba in vedere MATEI 12 v43 – 45. Lupta trebuie dusa pina la final.

  • Pilda cu casa zidita pe stanca, sau pe nisip, include nunumai oameni de rand, ci si pe cei cu pozitii inalte, sau cu o mare popularitate.O cladire cu 100 de etaje,trebuie sa aiba o fundatie pentu 100 de etaje ! Problema e ca multi din acesti „zgiraie-nori” nu au fundatie pe masura inaltimii lor.Cei mai multi vad doar grandoarea partii din afara (cealalta e ascunsa)si apoi nu le vine sa creada, cum a fost posibil……

   Sunt de acord cu ideea de mai sus, ca cine nu-i capabil sa-si
   salveze propria lui familie, si nu-si tine legamintul dat, nu-i vrednic sa i se incredinteze slujba de a invata pe altii.

   „Daca ravneste cineva sa fie episcop,doreste un lucru bun, dar epscopul TREBUIE sa fie…….”(1Tim.3-1,2)

   • Draga frate Matasaru,

    Cu ingaduinta dumneavoastra, permiteti-mi o mica completare la ultimul citat:

    “Daca ravneste cineva sa fie episcop,doreste un lucru bun, dar epscopul TREBUIE sa fie…….”(1Tim.3-1,2)”

    1. Evident ca acel „cineva”, oricare ar fi probitatea morala sau spirituala a acestuia…”doreste un lucru bun” dar n-are nimic comun cu contextul in care Domnul Isus spunea ceva in Luca 11:13: „Deci, daca voi care sunteti RAI, stiti sa dati daruri BUNE copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri VA DA DUHUL SFANT CELOR CE I-L CER !”
    Asta n-ar nimic de-a face cu „daca doreste cineva…”

    2. „Daca doreste cineva…” asta nu inseamna ca si Dumnezeu doreste acelasi lucru, intrucat, „Nicio faptura nu este ascunsa de El, ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia cu care avem de-a face !” (Evrei 4:13)

    3. De ce sa doresti doar sa fii „episcop” cand tu esti chemat poate sa fii doar „Isahar” adica „magar osos” (Genesa 49:14a), adica PURTATOR DE POVERI ALE FRATILOR TAI ” (Galateni 6:1-5) si sa-ti porti totodata si sarcina ta; sa iei seama la ea…

    4. Sa nu uite acel „cineva” ca „EL (HRISTOS) A DAT PE UNII…EPISCOPI”…
    DOAR IN CONTEXTUL FUNCTIONALITATII ARMONIOASE SI DESAVARSITE A BISERICII LUI, in Efeseni 4:11-12, 13-18 !

    5. Nu intotdeauna „a ravni” inseamna a si merita.
    Intrucat exista pericolul de a constata o minte…intunecata in dotarea proprie (Efeseni 4:18) sau cel putin o lipsa de maturitate spirituala (Efeseni 4:14) daca tropai cu tot dinadinsul din picioare sa ajungi episcop, fara sa te gandesti la calitatile dovedite in destoinicie (nu in ocuparea unui…”jilt”) si responsabilitatile ce decurg din aceasta slujire ca episcop.
    Inteleg SLUJIRE si nicidecum SA I SE SLUJEASCA sau…pupat doar poala mantiei sau efodului…

    Draga frate Stefan, cred ca nu „am sarit calul” cu aceste completari, ci am largit suficient orizontul cu privire la adevarata insemnatate a slujirii in calitate de episcop.

    Sa fiti binecuvantat !

  • Amen…da,lupta trebuie dusa pana la final….

   Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri,
   care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu;
   uitaţi-vă cu băgare de seamă

   la sfârşitul felului lor de vieţuire

   şi urmaţi-le credinţa!

   EVREI 13:7

 6. Este corect ca betivul sau destrabalatul satului dupa ce s-a pocait sa ajunga sa pastoreasca o biserica?…
  Ce ziceti de „sa nu fie bautor de MULT vin”, se refera la viata de dupa pocainta, sau de dinainte?

 7. Subscriu şi eu la ideea fratelui Tiberiu!

  – Şi Pavel a făcut tare multe rele împotriva Bisericii lui Christos, pînă ce s-a pocăit. Dar după întîlnirea cu Christos pe drumul Damascului, fraţii l-au primit ca pe un apostol şi nu i-au reproşat că „tu ne înveţi pe noi” sau „te ştim noi ce-ai făcut!” Şi Pavel nu a fost doar un simplu „slujitor de rînd”, ci un apostol plin de puterea Domnului! Şi a rămas pe calea Domnului pînă la capăt!…
  Ce se întîmplă după întoarcerea din lume, cînd credinciosul slujeşte dar cade la examenul menţionat în Matei 12, v43-45? Se reabilitează, dar mai poate el sluji ca păstor? Mă abţin că nu ştiu ce răspuns să dau…

  – „Apostolul Pavel avertizează că până și moralitatea copiilor unui slujitor intră în calcul”
  Cu mulţi ani în urmă, un păstor a fost pus deoparte pentru o perioadă de timp, pentru că fiica dînsului a avut o aventură neplăcută şi a plecat în lume. Fratele păstor, fiind un om duhovnicesc, a înţeles situaţia, s-a supus disciplinei bisericeşti, iar pe urmă a fost reabilitat din nou în lucrare. Biserica s-a bucurat de pace şi lucrarea a mers bine şi în continuare…

  Dar astăzi…avem unii păstori cu copii-problemă, şi nimeni nu zice nimic. Avem păstori divorţaţi şi recăsătoriţi care slujesc în continuare, şi nimeni nu zice nimic. Avem păstori care oficiază nunţi şi căsătorii la cei trecuţi prin divorţ, şi nimeni nu zice nimic. Avem păstori care slujesc intereselor, închid ochii la lucruri rele pe care şi legea le-ar pedepsi, şi nimeni nu zice nimic. Avem păstori care arată cu degetul spre alţii, strigă de pe acoperişul casei păcatul altora, dar cînd este vorba de ei şi familiile lor – ţin lucrurile în ascuns ca nici păianjenul din colţ să nu ştie!

  Mai mult! Acesta este unul din puţinele bloguri pe care se discută şi se dezbat lucruri serioase cu privire la starea spirituală care ne priveşte pe toţi. Cîţi slujitori vin să dezbată problemele, să-şi dea cu părerea, să demonstreze public în ce ape se scaldă, să ia ce-i bun şi să-l aplice în domeniul lor de activitate?! E foarte uşor ca cineva să stea neutru şi să citească comentariile de la distanţă, să aştepte şi să vadă care-i opinia oamenilor şi în ce parte se trage, ca apoi să se treacă de partea mulţimii. Christos şi apostolii au dat dovadă de verticalitate şi nu au trăit o viaţă ambiguă – „în funcţie de opinia mulţimii”. Au mers pe principiul „Ăsta sunt şi aşa mă cheamă!”.

  • Ovidiu Marinca,
   ..”Citi slujitori vin sa dezbata problemele….”
   Trebuie ca stii,mai nou,aproape nu exista predica in care…predicatorii(slujitorii) sa nu aminteasca si sa infirme …utilizarea internetului..dezvoltand in detaliu..CUM se foloseste internetul ??!!!
   Predica cu ‘lux de amanunte” ce se gaseste pe internet-scula lui Satan- interzicand pe altii sa-l utilizeze.
   Dar el,slujitorul IL FOLOSESTE DIN PLIN fiind „omologat” pentru utilizarea „sculei lui Satan’.
   De ce??
   Pentru-ca pe net nu se mai foloseste convorbirea tip „monolog” (amvon-sala) ci se analizeaza subiectele din toate unghiurile de vedere fara retinere. Pe internet „sa ridicat naframa” de peste multe fapte facute in ascuns de asa zisi slujitori-fapt pentru care le interzice celorlalti enoriasi sa foloseasca Net-ul.
   Sint multe aspecte de analizat si relatat dar din lipsa de timp ma opresc aici.

 8. Fr. Ionescu,

  asa cum am mai spus, grea slujba aveti si de mare responsabilitate. ” Mai marii ” adunarii vor da socoteala de sufletele ce le-au fost incredintate. Mare lucru este acesta.
  Dar credinciosii de rand vor da socoteala de sufletele de primprejurul lor ??? Eu zica ca, da. La fel ca si ” mai marii adunarii „. Prin viata pe care o traim in relatia cu cei nemantuiti, ori sintem lumina si ii putem atrage pe oameni spre Dumnezeu, ori sintem intuneric si ii departam pe oameni de Dumnezeu si ca atare ii impingem spre pierzare, iar Dumnezeu va cere sangele lor pierdut din mana noastra.
  Eu zic ca, unii dintre noi se joaca mult dea pocainta si isi bat singuri joc de sufletul lor , cat si de sufletele celor din jur.

  Cat priveste pe omul care s-a stins daca intr-adevar a trait cu acea femeie in preacurvie timp de un an de zile si astfel si-a distrus familia, el trebuia sa uite ” pastoria „. Pastoria este pentru oameni integri a caror viata este curata in permanenta. Pilda ” ispravnicului necredincios ” este valabila pentru orice slujba in ce priveste lucrarea lui Dumnezeu. Esti pastor si ai cazut in pacat de curvie sau preacurvie, poti sa uiti ca mai poti indeplini aceasta slujba. Un astfel de om este lepadat de Dumnezeu in ce priveste slujba de pastorie. Ai proorocit si ai cazut in pacat de curvie sau preacurvie, poti sa uiti ca Dumnezeu iti mai da proorocie. Incepi sa proorocesti minciuni in Numele Domnului calauzit de un drac fara sa sti ca esti amagit, atunci trebuie sa te opresti. Dumnezeu nu iti mai da proorocie. Si exemplele ar putea continua.
  Oare cati crestini pricep aceste lucruri ???

 9. Fr. Ionescu,

  pentru un pastor care copil fiind a crescut in familie de credinciosi si nu a gustat pacatele lumii acesteia , este greu sa priceapa acesta dimensiune a pacatului. De fapt eu zic ca, el nu o poate pricepe fiindca nu a trait asemenea dimensiune. Ceea ce pot sa spun pe baza experientei personale este faptul ca, ceea ce Dumnezeu a iertat si sangele Domnului Isus a curatat, asa ramane. Omul devine o fiinta noua si curata. Apoi incepe procesul de crestere si maturizare, iar incredintarea slujbelor nu se face dupa criteriul: ce ai facut inainte de a fi nepocait ci, ea va fi determinata de alti factori dupa care Dumnezeu hotaraste in dreptul fiecaruia de la caz la caz. Unul dintre ei are legatura cu stabilitatea spirituala pe care o va avea credinciosul de lungul timpului in mersul lui pe Calea lui Dumnezeu, deoarece daca stabilitatea nu este permanenta, ea va influienta in mod negativ atat marturia acelui om in fata oamenilor, cat si lucrarea pe care o va face pentru Dumnezeu.

 10. Pe când eram copil mă lua bunicul cu el în grădina lui de zarzavaturi la plivit straturile.
  Nu-mi plăcea deloc, dar nu puteam trece pe lângă bunătatea și tactica lui de a mă duce cu el acolo. Îmi amintesc de spusele lui: încearcă să zmulgi și rădăcina buruienii că de rupi doar ce se vede în două zile crește înapoi.
  Adicțiile, patimile, desfrâul au adesea rădăcini de care cel în cauză nu se ocupă să le stârpească și alții nici nu știu de ele, dar ”roadele” amare ale unor asemenea rădăcini vor fi condamnați mai mulți să le înghită.
  Era o responsabilitate a lui Zachery Tims să își păstreze viața curată. Dar a fost altfel, așa că încă un păstor cu asterix și încă un atac la oficiul pastoral.

 11. „Dr. Zachery Tims a fost invitat frecvent la postul de televiziune creștin TBN”
  Nu mai trebuie sa adaug nimic.
  TBN este post de televiziune… dar chiar credeti ca e crestin??

  • Frate Gabi Bogdan,

   Istoria se repeta !
   In I Imparati 13:1-32, ni se relateaza un incident pe care multi nu-l prea iau in seama sau daca o fac, ii dau doar o anumita importanta istorica.
   Un om al lui Dumnezeu, nu „un om al sistemului, nu un om al uniformei” asa dupa cum se exprima nu demult fratele Daniel Branzei, un om al lui Dumnezeu, deci este trimis sa prooroceasca impotriva altarului idolatru din Betel.
   Indicatiile au fost cat se poate de precise, categorice si lesne de inteles ( I Imparati 13:8-10). O marturiseste chiar acest anonim, om al lui Dumnezeu !
   Aude insa proorocul fals al altarului din Betel (versetul11–15), ii ia urma si se tine dupa omul lui Dumnezeu…Il ajunge si aici se intampla ADEMENIREA: „Sunt si eu prooroc ca si tine…” (versetul 18) „si un inger mi-a vorbit…(„Il mintea !” relateaza autorul cartii). „Omul lui dumnezeu s-a intors cu el…”dandu-i crezare…
   Apoi, deznodamantul il cunoastem, mai mult sau mai putin, depinde de interesul fiecaruia.

   Cert este faptul ca:
   1. A fost omorat de un leu…Dupa cum se stie, leul devoreaza tot ce ucide…
   2. L-a ucis dar s-a asezat langa cadavrul omului lui Dumnezeu…(vezi versetul 24a;
   3. Magarul nu l-a omorat (versetul 24b). S-a asezat langa cadavru iar magarul pastea linistit langa ei…(vesretul 28);
   4. Niste trecatori stiau intamplarea desi nu le-o povestise nimeni…(versetul 25-26);
   5. Interesul proorocului fals al altarului din Betel este un interes nemarturisit, subtil !(versetul 27-31)
   Sa fie considerat „frate” cu omul lui Dumnezeu ! (Aici este demn de remarcat sfatul apostolului Ioan din 2 Ioan 8-11 sau cel al apostolului Pavel din I Corinteni 5:11: „Macar ca isi zice frate…cu un astfel de om nu trebuie nici sa mancati !”
   6. Scopul final il gasim aici: „cand voi muri, sa ma ingropati in mormantul in care este ingropat omul lui dumnezeu; sa-mi puneti oasele langa ale lui…”
   Dar la inviere, tot impreuna vor fi ?
   Eu cred ca tot impreuna, deoarece, omul lui Dumnezeu calcase cu buna stiinta poruncile date de Domnul ! (versetele 8-10).

   Mie cel putin imi este foarte clar, frate Gabi Bogdan !

   • Hmmm. Aciduzzu spui ‘Eu cred ca tot impreuna, deoarece, omul lui Dumnezeu calcase cu buna stiinta poruncile date de Domnul !’
    Sper sa nu fiu trimis in iad numai ptr. calcarea unei porunci, fie ea si incalcare intentionata.
    Eu cred ca omul lui Dumnezeu a fost pedepsit ptr. pacatul lui cu moartea paminteasca. Celelalt „prooroc” isi va primi rasplata dupa moarte.

   • Frate Gabi Bogdan,

    Este si asta o varianta ! Pentru un om simplu, „neinitiat”, neinstruit, nededicat, neconsacrat !
    Dar din moment ce insasi omul lui Dumnezeu reclama cu vehementa stipularea poruncii (versetele 8-10), raman nu atat la convingerea proprie ci la acea convingere care ne-o da Sfanta Scriptura in Evrei 10;26-27: “Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nici o jertfa pentru pacate,ci doar o asteptare infricosata a …”.

    Cu catva timp in urma experimentasem un „duel” asemanator cu unu tanar cu o telologie noua, revizionista care spunea: „Daca ai cazut din har, nu tot in har cazi ?” La care eu i-am raspuns: „Dar daca ai cazut din…tren, tot in tren cazi ? Este totuna ?”

    Cam asa ceva este si aici. Nu afirm lucrul acesta doar de dragul combativitatii lui…”Gica Contra” ci doar de dragul lamuririi unor aspecte ale pastrarii in har si in ce conditii ? Sau cum asistam cu cateva zeci de ani in urma la o discutie dintre doi frati…”prezbiteri”: „Ai vazut ce ne-a facut sora X? A cazut in pacatul curviei! Si doar era botezata cu…Duhul Sfant !”
    Oare frate Bogdan sa ne intoarcem iarasi la aceeasi axioma de inceput ? „Daca ar cadea o musca intr-o cristelnita cu apa…sfintita, ce se-ntampla ? Se spurca apa sau se sfinteste musca ?” Ori caderea in pacat (pe patul moale al harului) ar face din acest pacat ceva sfant; ori caderea in pacat (cu premeditare) va anula statutul de „pastrat in har!”

    Tot asa si cu acest Zachery Tims. A, el are o scuza…El a decedat cu o punga de…pudra langa el. Scuzabil, nu ? Deloc notabil pentru amatorii de compromis !

    Nici despre pastorul Zachery si nici despre omul lui Dumnezeu din I Imparati 16, n-avem nicio mentiune ca s-ar fi pocait de pacatele lor chiar cu cateva clipe inainte de moarte…

    Frate Gabi, te rog sa nu te superi pe mine pentru ca de data aceasta sunt de alta parere ! Vor mai fi ele ocazii cand vom avea aceeasi lumina descoperitoare !

    Sa fii inca odata binecuvantat !

   • Aciduzzu, Eu m-am referit la „Omul lui Dumnezeu” din biblie, nu la nefericitul de Zachery Tims, care nu cred ca Dumnezeu l-ar fi numit „om al Lui”. Poate Domnul i va spune” pleaca de la Mine … ”
    David a fost Omul lui Dumnezeu….. si cind a cazut in pacat. Vorba tinarului cu o teologie noua, a cazut din har in har. Problema lui a fost ca harul in care a cazut a fost „destul” de groaznic. Nu cred ca as sfatui pe nimeni sa incerce pacatul….bazat pe harul care(POSIBIL) i se va arata in partea cealalta a nelegiuirii ….

  • gabi bogdan,

   imi pare rau ca trebuie sa te contrazic putin, dar ispasirea pacatului cu moartea fizica nu mai este valabila in Noul Testament !!!

 12. Teoretic e destul de simplă problema. Poate acel pastor nu era mîndru, orgolios, avînd în vedere faima de care dispunea. Totuşi este un orgoliu care te face să crezi că nu eşti rob nimănui. Iudeii ziceau că sunt fiii lui Avraam deşi erau fiii Satanei. Am ales un singur verset de referinţă-n acest sens, deşi Pavel dezvoltă mult şi nu zadarnic acest subiect, al robiei. Vezi Romani 6:18. Trebuie fără scuze, să identificăm dacă-n viaţa de zi cu zi suntem robi neprihănirii sau suntem robiţi de vreun păcat, chiar unul mic, poate roade ca gangrena. Hristos ne poate elibera datorită dorinţei sincere de a fi liberi, datorită lacrimilor de durere sufletească. Mai există un soi de mîndrie de genul: „Da, ştiu problema, dar mă descurg eu cumva” – şi astfel, un pastor n-ar spune plebei din bănci că are probleme, nevoie de rugăciune sau pur şi simplu, nevoie de a fi ajutat. Un fenomen ridicol cel puţin în limba română, – se comfundă termenii „slujitor” cu „stăpîn”. Ca să nu mai zic că uni aşazşi „slujitori” consideră activitatea lor nu ca pe Slava Lui Dumnezeu, ci ca meserie, job.

  Concluzie: un rob păcatului se considera rob al Domnului. Nu-i tot una să fii iertat, cu să fii curăţit de păcat. Despre asta poate scriu altădată.

 13. Fratii mei, mie lucrurile mi se par mult mai simple.De fapt „nimic intinat nu va intra in imparatie”(parafrazare) ramine o mica gluma pe linga ceea ce acest pastor a dus cu el toata viata.DA, ca meserias al cuvintului a fost, blanita lui de oaie era autentica, iar cei care in curatie de inima si din cugetul lor neintinat s-au intors la Isus, Domnul sa fie slavit, este lucrarea Lui, darul credintei, asa ca, toate aceste intimplari le vad ca un AVERTISMENT al lui Dumnezeu: SA NU FACETI CA EL,ca Zachery Tims!

  • Frate Mihail,
   Numai „blanita de oaie” era autentica…restul…s-a vazut din expertiza medico-legala !
   „Iar daca cladeste cineva pe aceasta TEMELIE, aur argint,pietre scumpe, lemn fan, trestie, lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: Ziua Domnului o va face cunoscuta caci va fi descoperita in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia.!” ( I Corinteni 3:10-15).
   Chiar si pana la ZIUA DOMNULUI, cel care „ia foc in san”, se va arde! Vezi cazul de fata !

   Nu stiu insa cum va fi cu mantuirea unui astfel de om si cum il va mantui Domnul „ca prin foc” ? (Partea a doua a versetului 15). Trimiterea de subsol a acestui verset recomanda Epistola apostolului Iuda, versetul 23. „Cautati sa mantuiti pe unii smulgandu-i chiar din foc !” de aici inteleg ca mai exista o sansa, dar numai in timpul vietii celui care…a luat foc in san…

   • Fratele meu scump, cu regretul ca nu avem inca posibilitatea de comunicare in privat, vreau sa-ti spun ca te-am simtit un pic „aprins” dind raspuns domnului profesor Rusu. Sa stii ca am avut aceeasi senzatie despre postarea lui, acest OM este intr-o eroare foarte mare.El nu stie ca viata de crestin se „maninca” numai cu biblie.Orice alte ingrediente denatureaza gustul, aspectul, continutul acestor trairi. Sti ceva?Eu nu cred ca a citit toata biblia din scoarta in scoarta, daca ar fi facut acest minim gest, datorita faptului ca are nota 10 la pricepere, nu ar fi ajuns sa posteze „asemenea ceva” ( o expresie de Cluj)ba mai mult ar fi citit ca si daca ar fi venit un inger, tot cele scrise in biblie ramin in picioare(singure, fara contracandidat, fara competitie, fara China,fara orice altceva)Cit despre epistola ap Iuda, acum (mai bine decit niciodata) citesc cartea lui Petru Popovici – Oameni cu totul deosebiti.Ma intreb cum s-a putut si se mai poate trai in erori de genul o data mintuiti, credinta data o data pentru totdeauna, cind acest om a lui Dumnezeu descrie aceste orori acum un deceniu si inca invatatii si invatatorii nostri in ca nu au preluat aceste adevaruri descoperite in cuvint?Nu stiu cum este posibil, dar acum cred ca sunt piedici mari in calea celor care vor sa traiasca cu sfintenie credinta.Domnul sa te binecuvinteze si sa-ti tina treaza rivna cu care muncesti chiar si in virtual.

   • Frate Mihail,
    „Aprinderea mea” a fost doar scanteia de lumina prin care am denuntat intunerecul invataturilor pe care si astazi un „pedagog de scoala…veche” le mai poate sugera intr-un mod si intr-un loc total nepotrivite. Ce s-ar intampla dace un profesor de biologie s-ar apuca sa predea lectii de…”prelucarea prin aschiere a metalelor la rece ?” S-au, un profesor de consevator sa predea teoria muzicii unei herghelii de magari ? (scuzati comparatia !)
    This is the point (of view…) !

 14. Casa care este zidita pe Stinca, doar aceea va dainui.
  Ci despre cea zidita pe nisip, care a avut o CADERE MARE,
  dusa a fost.
  Atitea invataturi lasate noua de Domnul Isus n-or fi fost lasate degeaba.
  Sunt multi pastori faini, arata bine si fizic, placuti, dar ce folos, cind li se va zice:
  „plecati de la Mine, nu va cunosc, voi care lucrati faradelege”.
  Poate felul in care a murit acest pastor este lasat spre exemplul celor care pastori fiind reusesc sa-si ascunda „roadele” nepocaintei.
  Mare grija trebuie sa avem.
  Multi divortati primesc „binecuvintarea” pastorilor lumesti, ingrosind rindurile celor de pe calea pierzarii.
  De cite ori auzim”‘ iti traieste sotul, nu ai voie sa te recastoresti”
  „pai a fost inainte, acum sunt o faptura noua”
  Inainte de ce? ca Domnul Isus nu a vorbit pocaitilor in Predica de pe Munte.
  Ai furat inainte un tractor? te-ai pocait, Domnul te iarta, dar il duci ianpoi.
  Asa este si cu divortul, ori te impaci , ori ramii singur pentru Domnul,fiindca El o cere, pina la moarte.

  • ..pai..daca duci inapoi tractorul”la lumina zilei” risti …sa petreci cativa anisori la…mititica…asa ca 99.99% in cel mai rau caz ..il demonteaza si-v vinde ca piese de schimb

   • @DRAGO:

    E descurcăreţ băiatul! Şi rafinat! 🙂

    …sau se pocăieşte ca Zacheu, şi dă înapoi 4 tractoare! 🙂

   • Drago, mai e o posibilitate, il inchiriezi la primaria orasului pe euroi.. 🙂

   • Pocainta adevarata nu-i doar pentru a „recolta” aplauze !

    Este o atitudine imperios necesara pentru…schimbarea macazului, de pe o linie moarta, pe o linie curenta, cu „trafic” spre cer !

    Zacheu Vamesul „s-a dat jos din dud” nu ca sa le faca pe plac privitorilor ci pentru ca L-A INTALNIT PE DOMNUL ISUS (nu numai l-a vazut) s-a dat jos LA PORUNCA MANTUITORULUI ! De-abia atunci pocainta lui s-a desavarsit la lumina zilei, dand inapoi „impatrit” prejudiciile facute.
    Cred ca el a inteles corect ce scrie in Ioan 3:21: „Dar cine lucreaza dupa adevar, vine la lumina (si in contextul lui Zacheu, Lumina era Hristos),pentru ca sa i se arate faptele fiindca sunt facute in Dumnezeu !”

    Astfel, nu mai „risti” nimic, chiar daca ispasesti ceva…din firea veche! Ispasind, irosesti din fire, din orgoliu, dar „recuperezi pentru vesnicie, pentru mantuirea sufletului, pentru Slava lui Dumnezeu !
    Dovedesti transformare, dovedesti pocainta autentica (nu doar de frica…), dovedesti o intalnire reala cu Mantuitorul ! Iar tu…ai reusit sa te dai jos din dud…

   • @ drago, Richard Wurmbrand in plin Congres, la LUMINA a „dus tractoru inapoi” spalind cum se cuvine murdaria aruncata spre Isus, si… nu a facut decit (?) 14 ani de inchisoare, dar… ma gindesc ce CUNUNA poarta el in imparatia lui Dumnezeu? Oare vom sfirsi si noi ca RW in glorie sfinta? Oare suntem crestini pentru Isus sau numai pentru pintece, pentru viata aceasta (intrebare specifica pentru cei ce au plecat spre o viata mai buna …si nu neaparat spre o viata mai buna spiritual)

 15. Aciduzzu,
  prorocul, zice Biblia, il mintea si stim bine unde este locul mincinosilor

 16. @Moartea POATE sa fie numai o forma a pedepsei, ca sa nu fim osinditi impreuna cu lumea..

  Gaby ,eu nu asa am inteles „a nu fi odinditi odata cu lumea, ca ni se ia viata si am scapat. 😦
  Dimpotriva, am ajuns in moarte fara ca sa fi rezolvat problema pacatului, judecindu-l, condamnindu-l si lasindu-ne de el:
  Vom Fi osdindti odata cu lumea.

  • Vechile carari
   „am ajuns in moarte fara ca sa fi rezolvat problema pacatului,”
   Problema pacatului nu o vom rezolva
   Murim pacatuind si in pacat
   Definitia pacatului: încălcarea Legii lui Dumnezeu (1 Ioan 3:4)

   De ex. „sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”
   Eu inca nu am reusit
   Cine a reusit sa faca un pas in fata! 🙂

   1. În umblarea mea prin lume,
   În ispitele haine,
   Peste tot, Isuse, Doamne,
   Numai harul Tãu mã þine!
   R: Numai harul, numai harul
   Mã pãstrezã ne-ncetat,
   El mã face, El mã þine
   Credincios cu-adevãrat!

   2. Pe cãrarea curãþiei
   ªi în lupta spre mai bine,
   Sã mã þin, nu pot întruna,
   Numai harul Tãu mã þine!

 17. Pentru crestinii care sunt real preocupati de starea lor, vreau sa va propun un experiment.Incercat de cit mai multe ori sa va inregistrati in timp ce va rugati si de fiecare data ascultati inregistrarea a doua zi, sau ma rog, dupa un timp.O sa va minunati de situatia descrisa in rugaciune si ceea ce traim, ceea ce facem, cum ne achitam de partea noastra.Daca mai comparam si cu biblia, ma tem sa nu avem si alte reactii, mai strasnice.Incercati ca nu costa si sunt aproape sigur ca o sa ne vina greu sa marturisim cu sinceritate rezultatul.Ori poate a functionat numai intr-un caz sau doua, in acest caz imi cer iertare,dar daca?

Trackbacks/Pingbacks

 1. 12 postări în Top 100 WP (19.08.2011) « România Evanghelică - 19 august 2011

  […] Vizită la Cărtureşti (mariuscruceru.ro) 6. Moartea Pastorului Zachery Tims RidicĂ Multe Semne De Întrebare (popaspentrusuflet) 14. Cantarile Domnului in centrul Timisoarei (crestintotal.ro) 24. Lauda și […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: