(NICI) CU DEMOCRAȚIA NU (PREA) MERGE

În clasele primare am învățat că sunt (în mare) cinci tipuri de orânduiri sociale: comuna primitivă, sclavagismul, feudalismul, capitalismul și comunismul via socialism. Am priceput printre rânduri că în toate aceste sisteme, dictatura este la ea acasă: în comuna primitivă dictatura mușchilor, în sclavagism dictatura stăpânilor, în feudalism dictatura moșierilor, în capitalism dictatura dolarului, iar în comunism dictatura proletariatului. Dintre toate, cel mai puțin amenințător mi s-a părut dolarul. Mușchi nu am avut niciodată, dacă n-am avut mușchi n-am avut nici sclavi, glasul pământului nu și-a acordat frecvența pe auzul meu, iar cuvântul proletar mi s-a părut întotdeauna o insultă. Nici cu prea mulți dolărești nu m-am împrietenit, dar ei sunt mai cumsecade decât mulți alții. Și totuși, în toată această afacere, unde este democrația? Democrația dragii mei este dreptul de a alege. Dumnezeu l-a oferit în Eden (ori asculți și trăiești ori mori); la primitivi (din cauză că aveau un limbaj subdezvoltat 🙂 ) democrația era demonstrată pe viu, grafic; stăpânii aveau și ei de ales (sclavi); în feudalism țăranul alegea să lucreze pământul sau să intre în el; în capitalism faptul că ai atâtea alternative alegi până culegi, iar în comunism te alegi… cu nimic.

Ultima orânduire pe pământ va fi domnia de 1000 de ani. Cea mai prosperă civilizație în istorie! Cea mai pașnică societate în istorie! Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte!

Doamnelor și domnilor, dragi prieteni: dictatura lui Hristos! Este singura… democrație în care cred!

Nu-i de mirare că după o mie de ani, sătui de un Domn pe care nu au dreptul să-L voteze, o orânduire prea perfectă pentru poftele lor și o viață prea liniștită (ca la țară), se vor revolta! Cineva îmi va spune: nu credeți în democrație? Nimeni nu crede! L-au ales pe Bush și pe Băsescu de câte două ori, dar nu le-a plăcut (nici acum) de ei. Pe Obama l-au botezat mesia dar acum îl huiduie (pe bună dreptate!), iar pe Ceaușescu l-au împușcat iar acum (unii) îl regretă. În cazul lui OJ Simpson și dacă prezentau secvențe video cu comiterea crimei tot îl declarau nevinovat iar pe Domnul Isus l-au ales… să moară fără să-i găsească păcat. Iar acum, sunt gata să-l aleagă pe Anticrist după ce s-au lepădat de Hristos! Păi suntem noi în stare să alegem ce trebuie?

Să vă spun un secret: pe pământul ăsta, ori cu democrație ori cu… rație, tot rău vom ajunge până la urmă. Din 2000 m-am hotărât să nu mai votez! Știu, știu, datoria civică, dreptul sfânt pentru care alții își dau viața și toate celelalte. Vă încurajez să votați… și fără mine. Am ajuns la concluzia că suntem ca cetățeanul turmentat (ăla măcar era beat) și nu știm nici cu cine să votăm și nici nu contează. Mie să-mi spuneți când Îl vor pune pe Domnul pe buletinul de vot! Nenorocirea este că atunci vor avea drepturi doar aceia care vor vota nu. Iar când va ajunge El Domn, nu va avea nevoie de votul nimănui.

A, m-am gândit la un lucru: știți de ce sunt politicienii periculoși? Ca și diavolul, știu că mai au puțină vreme 🙂 …

Cum cita Winston Churchill, ”Democrația este cea mai rea formă de guvernământ, cu excepția… tuturor celorlalte!” Deocamdată! Poate că filozofia mea de viață este întrucâtva cinică. De data asta nu mă supăr dacă mă corectați. Dar, frumos, ca-n democrație! 🙂

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

20 răspunsuri sa “(NICI) CU DEMOCRAȚIA NU (PREA) MERGE”

 1. Nu avem democratie.Avem totalitarian democracy.Adica,dictatura minoritatilor.

 2. in biserica noastra tocmai democratia ne-a adus intro stare jalnica

  • Era de asteptat, frate Pete !
   „Demo+cratos”, inseamna autoritatea poporului in limba greaca ! Pe cand „theos+cratos” inseamna in aceeasi limba a lui Socrate, autoritatea lui Dumnezeu. oamenii au ales !
   Si au ales ca…romanii in 20 mai 1990, de…Duminica orbului !
   Asa-i cand se uita sau se ignora sfatul Duhului Sfant: „Stati in drumuri, uitati-va si intrebati care sunt cararile cele vechi, care este calea cea buna:umblati pe ea si veti gasi odihna pentru sufletele voastre !” Dar ei raspund: „Nu vrem sa fim cu luare aminte !” (Ieremia 6:16). sau cum remarca Isaia in cap.28:15…
   (Nu-l mai citez public, pentru ca este prea dur! Fiecare sa-l citeasca in dreptul lui, caci atitudinea aceasta nu este doar un caz izolat care sa se limiteze doar la viata spirituala a unei singure biserici. Stiti,”spiritul de turma” al oilor ? Sare o oaie prin strunga, sar toate dupa prima…)

 3. Democratia si domnia lui Hristos, au in comun, tot atata cat avea si comunismul si Hristos.
  Democratie am inteles ca inseamna puterea in mana poporului, ori psalmul 62 se incheie cam asa „odata a vorbit Dumnezeu , de doua ori am auzit eu ca puterea este a Domnului”
  Faca Domnul sa auzim si noi si sa intelegem macar odata!

 4. Frate Pete,
  Intaresc cele afirmate anterior, cu:

  „Nu-i de mirare că după o mie de ani, sătui de un Domn pe care nu au dreptul să-L voteze, o orânduire prea perfectă pentru poftele lor și o viață prea liniștită (ca la țară), se vor revolta! Cineva îmi va spune: nu credeți în democrație? Nimeni nu crede! L-au ales pe Bush și pe Băsescu de câte două ori, dar nu le-a plăcut (nici acum) de ei. Pe Obama l-au botezat mesia dar acum îl huiduie (pe bună dreptate!), iar pe Ceaușescu l-au împușcat iar acum (unii) îl regretă. În cazul lui OJ Simpson și dacă prezentau secvențe video cu comiterea crimei tot îl declarau nevinovat iar pe Domnul Isus l-au ales… să moară fără să-i găsească păcat. Iar acum, sunt gata să-l aleagă pe Anticrist după ce s-au lepădat de Hristos! Păi suntem noi în stare să alegem ce trebuie?”

  Suficient de elocvent, nu ?

 5. Dar pentru unul nascut din nou (sau care cel putin care se prezinta asa) votati? 🙂 Ma refer la guvernatorul texan, favoritul pocaitilor romani.

  • A mai fost un favorit texan. Am votat pt. el în 2000.
   Câteva zile mai târziu l-au surprins pe video vorbind mai murdar chiar decât un… oarecare „evanghelic”…

   • Frate Cristi parca dumneavoastră spuneati ca excepția nu face regula, sau asta se aplica doar in cele biblice? Credeți ca toți din Texas sunt „Bush(i)” chear nu ati vota pe cineva care cheamă natiunea La rugaciune si pocainta?

   • Frate Ionescu, texanul acela a pus doua persoane in curtea suprema, Alito si Roberts.
    Daca urmatorul presedinte ar mai putea pune inca un conservativ in S.C. , tara aceasta va fi transformata profund.

    • Mă tem că tot ce am auzit până acum de la republicani a fost „lip-service”. Au avut președintele și congresul, plus majoritate în curtea supremă și ce-au făcut…
     Nu au introdus nicio lege (nici măcar simbolică) împotriva avorturilor. Nici în alte domenii… Farisei!
     Despre democrați nu vorbesc. Ei și satana au aceeași… credință.

   • Deocamdata Curtea Suprema este impartita in jumatate cu un moderat in mijloc. Mai avem nevoie de unul. Go Perry!

   • Frate Cristi si eu si chris prunean am întrebat de o persoana nu de partida lor sau de alți presedinti am încercat sa va prezint ceea ce el DEJA A FĂCUT nu ce spune ca de spus mulți(predicatori sau pastori) spun si tot ca La alegeri de președinte, rămân doar amintiri. Cum ar fi dacă cei mai mulți din biserica ar zice ca TOȚI pastori sunt ca si cei amintiti in R.M ca doar toți sunt penticostali. înseamnă ca toți sunt La fel?

    Așteptam un răspuns

    • Nu, bineînțeles că nu putem generaliza. Dar sistemul politic este așa de corupt încât dacă nu joci te exclude automat. Dacă ești încă în el înseamnă că joci… ceva.
     Să dea Dumnezeu să fie cum ziceți!

 6. O votăm pe Nancy Pelosi… 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 7. Clinton era baptist; citi s-or fi bucurat atunci cind baptistul a devenit presedinte.
  Oricum , se stie ca niciun presedinte nu vine la putere daca nu e pus de masoni.
  Dumnezeu ii ingaduie; ca sa-si faca planurile Sale;
  ori ca pedeapsa. ori ca binecuintare.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 11 postări în Top 100 WP (23.08.2011) « România Evanghelică - 23 august 2011

  […] (nici) Cu DemocraȚia Nu (prea) Merge (popaspentrusuflet) 31. Absolut inadmisibil: foto şi video de la locul accidentului […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: